|
|
Stranica: 3/5.
|
[ 102 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 16:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Stari momak = Preko 30 i živiš sa roditeljima Playboy = Preko 30 i živiš sam :)
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Aaa, znaci ja imam tendenciju da postanem playboy ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Wind
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:14 |
|
|
U Hrvatskoj svakog drugog neženju starijeg od 35 godina kod kuće dočekuje mama s vrućom juhom i ispeglanim košuljama. Život sa starcima u zreloj dobi nije hrvatski specijalitet, jer posljednjih godina i u Europi svaki treći muškarac u zemljama EU 27 od 25 do 34 godine živi s roditeljima, a to čini svaka peta žena. I u SAD-u govore o cijeloj generaciji koja produžava boravak u 'hotelu mama'. Citat: U nas, naime, čak 50 posto samaca i 41 posto samica u dobi od 35 do 44 godine živi s roditeljima, kazuje istraživanje koje su 2007. na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu proveli demografi dr. Anđelko Akrap i dr. Ivan Čipin. Previše razloga za odgođeno odrastanje http://www.tportal.hr/lifestyle/obitelj ... Gr_fjmdJs0
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:15 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Jadni roditelji. Svi mislili da će se kutarisati djeteta sa 20-ak, ako ne i prije.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25933 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ministry of Sound je napisao/la: Stari momak = Preko 30 i živiš sa roditeljima Playboy = Preko 30 i živiš sam :) A koji sam ja klinac onda? Živim u zgradi kat iznad roditelja. Tehnički ne živimo skupa ali hebeš ti to kad ne mogu da dovodim koke u stan jer mi se znalo desiti da me stara sutra pita zašto puštam glasnu muziku u spavaćoj sobi u pol noći i kakva se to čula ženska vriska. Veoma nezgodna situacija, da imam koju stotinu tisuća maraka viška možda bih se i preselio, ali nemam jbg... ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:31 |
|
|
Wind je napisao/la: U Hrvatskoj svakog drugog neženju starijeg od 35 godina kod kuće dočekuje mama s vrućom juhom i ispeglanim košuljama. Život sa starcima u zreloj dobi nije hrvatski specijalitet, jer posljednjih godina i u Europi svaki treći muškarac u zemljama EU 27 od 25 do 34 godine živi s roditeljima, a to čini svaka peta žena. I u SAD-u govore o cijeloj generaciji koja produžava boravak u 'hotelu mama'. Citat: U nas, naime, čak 50 posto samaca i 41 posto samica u dobi od 35 do 44 godine živi s roditeljima, kazuje istraživanje koje su 2007. na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu proveli demografi dr. Anđelko Akrap i dr. Ivan Čipin. Previše razloga za odgođeno odrastanje http://www.tportal.hr/lifestyle/obitelj ... Gr_fjmdJs0Pa normalno, zašto bi trećinu plaće davali za stanarinu?? A plus mnogi i nemaju posao. Mislim da glavni element ove priče nije kulturološko-sociološki, već prvenstvano materijalni, jer svi moji mlađi znanci i rođaci koji su otišli vani nakon par godina života na zapadu odsele se od roditelja i žive sami ili sa curom. Dakle kada imaju materijalne uvjete za tako nešto, jer nije bilo nikakve promjene u njihovim glavama u odnosu na vrijeme kada su živjeli ovdje.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:34 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Stari momak = Preko 30 i živiš sa roditeljima Playboy = Preko 30 i živiš sam :) A koji sam ja klinac onda? Živim u zgradi kat iznad roditelja. Tehnički ne živimo skupa ali hebeš ti to kad ne mogu da dovodim koke u stan jer mi se znalo desiti da me stara sutra pita zašto puštam glasnu muziku u spavaćoj sobi u pol noći i kakva se to čula ženska vriska. Veoma nezgodna situacija, da imam koju stotinu tisuća maraka viška možda bih se i preselio, ali nemam jbg... ;) Ponukao si me na ozbiljno razmišljanje. ![slika](http://www.hercegbosna.org/slike_upload/20120319/velicina1/herceg_bosna201203191100010.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:37 |
|
|
Ako imaš stalan posao, solidne prihode nemora bit ništa ekstra i preko 25 godina a još uvijek živiš sa starcima - za mene imaš neki problem u glavi da ga j***š ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 17:42 |
|
|
PCM je napisao/la: Ako imaš stalan posao, solidne prihode nemora bit ništa ekstra i preko 25 godina a još uvijek živiš sa starcima - za mene imaš neki problem u glavi da ga j***š ... Ja da mi sad kazu idi kod roditelja, mislim da bih uzeo kartonsku kutiju, i parkirao se negdje na sred parka. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 19:45 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21140 Lokacija: među zvijezdama
|
Nešto bi vam rekla, ali ispašću nepristojna.Ne znam na naš nijednu mušku ribu osim soma.No fora se odnosi na ono kad vi djevojkama kažete " gdje si ribo, ja sam ribolovac ":D Sliku ću ja postati za svaki slučaj :) Windddddddd ! Juhuuuuuuu ! ![slika](http://www.igrice247.org/games/images/gf-sexy-girl-fishing-100x100.png) Ovo smo ja i Wind. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 19:57 |
|
|
Niko ništa, džaba ja zabacila udicu.Nastavite kukati kako su žene neodlučne ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
doc
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 20:16 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Finansijska neovisnost kao jedan od faktora modernog društva, dovela je ženu u poziciju da može birati izmedju braka, karijere ili majčinstva.Konačno u poziciji kad može ravnopravno parirati muškarcu u svim segmentima života Neće još dugo. Priroda nije ravnopravna. I ne podnosi vakum.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Wind
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 22:17 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nešto bi vam rekla, ali ispašću nepristojna.Ne znam na naš nijednu mušku ribu osim soma.No fora se odnosi na ono kad vi djevojkama kažete " gdje si ribo, ja sam ribolovac ":D Sliku ću ja postati za svaki slučaj :) Windddddddd ! Juhuuuuuuu ! ![slika](http://www.igrice247.org/games/images/gf-sexy-girl-fishing-100x100.png) Ovo smo ja i Wind. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Sine sarajka, deder povećaj tu sliku da teta Wind vidi o čemu se radi . ![slika](http://www.cosgan.de/images/smilie/haushalt/c040.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 22:28 |
|
|
PCM je napisao/la: Ako imaš stalan posao, solidne prihode nemora bit ništa ekstra i preko 25 godina a još uvijek živiš sa starcima - za mene imaš neki problem u glavi da ga j***š ... Živiš pored roditelja,u svom domu.Pomažeš im i brineš se o njima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
PCM
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 22:34 |
|
|
Pored i sa - nije isto ;)
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 22:38 |
|
|
PCM je napisao/la: Pored i sa - nije isto ;) Gdje čeljad nisu bijesna,ni kuća nije tijesna.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 23:02 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nešto bi vam rekla, ali ispašću nepristojna.Ne znam na naš nijednu mušku ribu osim soma.No fora se odnosi na ono kad vi djevojkama kažete " gdje si ribo, ja sam ribolovac ":D Sliku ću ja postati za svaki slučaj :) Windddddddd ! Juhuuuuuuu ! ![slika](http://www.igrice247.org/games/images/gf-sexy-girl-fishing-100x100.png) Ovo smo ja i Wind. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Znaš onu sprdnju: ej mala koja s`ti riba. imaš brkove ko som Šalu na stranu ovo o čem pričaš je dosta bitno. Hrpa ljudi se ne želi vjenčat i osnovat obitelj iz financijskih razloga. Ili nemaju posao, ili rade na crno ili je loša plaća i jednostavno sve duže žive s roditeljima i odgađaju brak dok ga skroz ne odgode. Drugi veliki problem je u svijesti ljudi.. Ovo moderno doba je među ljudima (napose ženama) raširilo neka uvjerenja o tome kako treba ganjat karijeru, fakseve, posao, čudesa ovo ono i kako je super i in bit single, sam i bla bla.. I tako prođu dvadesete prolete uletiš u tridesete nastavi se još malo to soliranje i osoba se probudi jedan dan sa trideset i kusur na leđma bez da je godinama bila u ozbiljnoj vezi, okupirana jedino poslom i nekom vrst hedonizma/ovisnosti(šoping, tv, internet, putovanja itd..) Vama curama je tu fakat teže to jest muškima lakše jer dečko od 30 i koju može komotno oženit curu od 23 godine a obratno ne ide. Problem je u startu. Nisam za to da se treba ženit kad i Romi sa 15 al brate netreba niti odgađat prirodno i normalno.. Dvadesete su to vrijeme.. Neko prije neko kasnije al tu bi to trebalo bit.. @zmajček ovo si ful u pravu za novu generaciju muškaraca koji žive starcima na grbači i po cijele dane loču, igraju kladu i komentiraju o dinamu, štimcu il milanoviću.. Jedna frendica mi nedavno priča sva utučena kako je upoznala ok dečka(oboje su 23-24 godine) i krenula s njim prošlo mjesec dana on njoj kao da nemože on bit u vezi da u životu nije bio u vezi duljoj od 2-3 mjeseca da mu to stvara pritisak... Jednostavno previše ljudi ovako razmišlja i živi i odgađa neke prirodne stvari i onda nastanu stari ˝debilčeki˝ koji nekuže žene i pretromi su i presmotani da bi neku normalnu našli i oženili.. S vremenom postanu izbirljiviji kao i žene i kako vrijeme protiče šanse za nekakav obiteljski život su sve manje.. Svoj hedonizam ne bi mijenjali za bračni život svoji susjeda podstanara koji imaju 2-3 klinca..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 23:09 |
|
|
Ibar je napisao/la: novu generaciju muškaraca koji žive starcima na grbači i po cijele dane loču, igraju kladu i komentiraju o dinamu, štimcu il milanoviću..
Starci su odgajali takve parazite.Sad nek žanju što su sijali.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Bobovac
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 23:36 |
|
|
PCM je napisao/la: Ako imaš stalan posao, solidne prihode nemora bit ništa ekstra i preko 25 godina a još uvijek živiš sa starcima - za mene imaš neki problem u glavi da ga j***š ... A zašto bi išli od roditelja? Koji je to objektivni razlog da kad netko napuni 25 godina mora ostaviti roditelje? Osim onog Biblijskog gdje Isus kaže da djeca kada porastu moraju napustiti roditelje ja ne znam nijedan logičan razlog, a danas religija i nije nešto IN. Da netko ode iz neke solidne obiteljske kuće u neki, od svoje krvavo zarađene crkavice skupo plaćeni memljivi ćumez, i tamo živi... kao da bi se osamostalio... postao zreliji, odgovorniji, kao da živi lošije da bi mu kasnije bilo lakše i bolje i slična sranja. Ne volim isključivosti. Svaki čovjek je priča za sebe i ima u sebi svoj vlastiti svemir.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 23:36 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: PCM je napisao/la: Pored i sa - nije isto ;) Gdje čeljad nisu bijesna,ni kuća nije tijesna. Slažem se djelimično s Markanom.Zaista mi nije jasno zašto pojedine žene izbjegavaju blizinu muževljevih roditelja ili obratno. Mišljenja sam da svaki roditelj radi u korist svog djeteta.Tako da od blizine svekra i svekrve samo mogu profitirati ( pomoć oko čuvanja i odgoja djeteta i sl ) jako je glupo izbjegavati roditelje bračnog partnera, a pojedine žene u tom odnosu idu tako daleko da ograničavaju posjete ili uz raznorazne izlike izbjegavaju porodična okupljanja.Kako ja volim svoje roditelje, tako valjda otvorenog srca treba prustupiti i muževljevoj familiji.Naravno ne priželjkujem si nekog maminog sina, no poštovanje, ljubav i zdrav odnos prema roditeljima jako su bitni. Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara, pa se treba potruditi izgraditi povjerenje i prijateljstvo.Dugoročno kompliciranje porodičnih odnosa može imati negativne pislijedice i za sam brak. @ Ibar, mislim da je poželjno da svaka osoba odlučuje o svom životu neovisno i bez pritisaka sredine, roditelja ili utjecaja okoline. Što se tiče razloga koje si naveo većina ih je uz kompromis riješiva. @Windddddd, na slici se odmaramo, i ti me učiš pecati ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 02 lis 2012, 23:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: PCM je napisao/la: Ako imaš stalan posao, solidne prihode nemora bit ništa ekstra i preko 25 godina a još uvijek živiš sa starcima - za mene imaš neki problem u glavi da ga j***š ... A zašto bi išli od roditelja? Koji je to objektivni razlog da kad netko napuni 25 godina mora ostaviti roditelje? Osim onog Biblijskog gdje Isus kaže da djeca kada porastu moraju napustiti roditelje ja ne znam nijedan logičan razlog, a danas religija i nije nešto IN. Da netko ode iz neke solidne obiteljske kuće u neki, od svoje krvavo zarađene crkavice skupo plaćeni memljivi ćumez, i tamo živi... kao da bi se osamostalio... postao zreliji, odgovorniji, kao da živi lošije da bi mu kasnije bilo lakše i bolje i slična sranja. Ne volim isključivosti. Svaki čovjek je priča za sebe i ima u sebi svoj vlastiti svemir. Pogrešno si protumačio taj biblijski tekst jer se vadi iz konteksta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 03 lis 2012, 00:07 |
|
|
@emt naravno da bez pritiska. Ako netko oće bit samac cijeli život neka bude. Ništa na silu ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ibar
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 03 lis 2012, 01:30 |
|
|
jedna prigodna ![slika](https://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/p206x206/167218_1832070882888_5796128_n.jpg)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 03 lis 2012, 09:20 |
|
|
Ja sam pak misljenja da veliki broj ljudi ide u brak samo iz razloga da ne bude "stari momak" ili stara cura... Pa ja ipak mislim da je bolje ostati stari momak, ili stara cura nego ici u brak samo zbog pritiska. Nek ljudi rade sto ih cini sretnim, a ne da ih okolina gleda kao neke cudake. Ne znam sta je to u braku toliko bajno, a da nije i ovako... ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Mozes i u braku biti nesretan, usamljen i 10 puta vise sjeban nego kao neko u najboljim godinama zivota, a slobodan kao i pticica. Po meni se u brak treba ici iskljucivo iz ljubavi i strasti prema nekoj osobi s kojom zelite dijeliti sve (a opet, ako to imate, brak vam i ne treba), a ako je vec nema onda se def. bolje kloniti braka... Nazalost, kao sto rekoh, mislim da mnogi ljudi tu prave kompromise s vremenom, pa daj sta das. Na kraju krajeva, brak je samo papir, ovjera zajednickog zivota muskarca i zene. ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif) Al eto, tu je taj pritisak drustva da se moras zeniti/udati do kraja dvadesetih, inace ti je zivot gotov. I onda te jos pocnu zvati "stari momak". ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Aztec
|
Naslov: Re: Kako riješiti problem "starih momaka"? Postano: 03 lis 2012, 09:35 |
|
|
Neko je gore pisao da ljudi ne stupaju u brak zbog lose financijske situacije... Ja mislim bas suprotno. Primjer su zvijezde i bogate osobe koje se jako cesto razvode, mijenjaju partnere itd... a zasto? - Zato sto mogu, zato sto mogu sve to financijski pokriti. Mogu si priustiti da zive sami, da im neko cuva djecu, da putuju, upoznaju nove osobe itd... Brak je cesto medju nama obicnim smrtnicima financijska zajednica muskarca i zene, zajednica zbog kredita, skolovanja buduce djece itd... Pa i kad ljubav umre (ako je ikad i bila) brak ostaje zbog novca, stana, sta cu sam/sama, sta ce selo reci itd...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|