|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 14:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23900 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Vidio sam da osoba jede lubenicu i jogurt zajedno i iskreno uziva.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 15:17 |
|
|
Ja ne mogu da razumem ljude koji mažu eurokrem/nutelu na hleb. Kako???
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 15:20 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Ja ne mogu da razumem ljude koji mažu eurokrem/nutelu na hleb. Kako??? Kako? Pa uzmeš onaj širi nož za mazanje, ja najviše volim kašikom. Deblji nanos. Cipiripi krem obožavam. Uzmeš štapiće ilitiga grisini sa cipiripijem kombinacija..
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 15:23 |
|
|
Ne ide mi uz hleb ništa čokoladno i šlus. I kroasane sa čokoladom kad vidim ježim se.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 15:33 |
|
|
Vidi Terice, imamo i nešto zajedničko. Ni ja ne volim mazati euro krem na kruh, a ni krasan s čokoladom...u listu što ne volim dodala bi i one odvratno kesice kapucina. Markane, kakav cipiripi, zar nije Linolada!?
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 16:03 |
|
|
Ili kad neko cedi majonez po bukvalno svemu. Ima neka reklama gde sipaju majonez po pečenom piletu. Užžžas.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 17:54 |
|
|
Volim jesti zajedno čokoladu i petit keks. Volim poluotopljenu čokoladu.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 22:07 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17398 Lokacija: יום טוב
|
Teranova 2 je napisao/la: Ja ne mogu da razumem ljude koji mažu eurokrem/nutelu na hleb. Kako??? pa neki namažu med, slatko i jedno i drugo. ja ne volim, ali nije mi čudno. inače, znate kako se pravilno jede nutella? odete u kuhinju, namažete šnitu kruha nutellom i pojedete. za pet minuta odete opet i ponovite. vratite se u sobu. za pet minuta odete opet u kuhinju i uzmete jednu žličicu nutelle. za pet minuta opet. onda uzmete žlicu i teglu, ponesete sa sobom i pojedete sve pred tv-om/računalom. been there, done that. : debela :
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 22:49 |
|
|
Puter i džem ili med na hlebu su nešto drugo. To nije čokoladno. Naročito je dobar crni pekmez od šljiva, onaj kao katran, bez dodatog šećera. Ali nikako bez podloge od putera.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 22:58 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Vidi Terice, imamo i nešto zajedničko. Ni ja ne volim mazati euro krem na kruh, a ni krasan s čokoladom...u listu što ne volim dodala bi i one odvratno kesice kapucina. Markane, kakav cipiripi, zar nije Linolada!? Kakva lada, ništa rusko Nema okus koji preferiram kod tih krema. Nutela mi je opet bljak.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 19 lis 2022, 23:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23900 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
ZGabriel je napisao/la: Teranova 2 je napisao/la: Ja ne mogu da razumem ljude koji mažu eurokrem/nutelu na hleb. Kako??? pa neki namažu med, slatko i jedno i drugo. ja ne volim, ali nije mi čudno. inače, znate kako se pravilno jede nutella? odete u kuhinju, namažete šnitu kruha nutellom i pojedete. za pet minuta odete opet i ponovite. vratite se u sobu. za pet minuta odete opet u kuhinju i uzmete jednu žličicu nutelle. za pet minuta opet. onda uzmete žlicu i teglu, ponesete sa sobom i pojedete sve pred tv-om/računalom. been there, done that. : debela : Posebna vrsta ljudi - Nutellisti. Meni je dobra, necu dusu grijesiti, ali ne toliko koliko je mnogima predmet obozavanja.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 20 lis 2022, 10:25 |
|
|
Te kremove sam jela kao dete, kašikicom, nikad više i nikad na drugi način. Duvan i alkohol su pod udarom a te masne šećeruše su navodno ok. Važi.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 10:29 |
|
|
Secer i meso.
Normalno kod Amera.
Zato i jesu onako napredni mashallah.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 11:39 |
|
|
Znam da su se ovde neki Ameri čudili što zelenu salatu prelivamo 'samo' uljem, sirćetom i solju. Oni pate od onih dressinga od kojih posle ni ne vidiš šta jedeš.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 11:56 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Znam da su se ovde neki Ameri čudili što zelenu salatu prelivamo 'samo' uljem, sirćetom i solju. Oni pate od onih dressinga od kojih posle ni ne vidiš šta jedeš. Evo ti recept za jedan fantasičan dresing koji ,,ide,, uz zelenu salatu. Oprati listove salate, isjeckati i staviti šaku takođe isjeckanih oraha. U čašu od 2 dcl staviti 2 kašike maslinovog ulja, kašiku senfa i 2 kašike pavlake. Smućkati i preliti salatu.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 12:45 |
|
|
A ne. Samo maslinovo, so i balzamiko.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 12:51 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Znam da su se ovde neki Ameri čudili što zelenu salatu prelivamo 'samo' uljem, sirćetom i solju. Oni pate od onih dressinga od kojih posle ni ne vidiš šta jedeš. 2008. sam bio tamo tri mjeseca. I tako u Houstonu, Texas, odem na pumpu kod koje smo pravili pauzu da kupim nesto za jesti. Bilo sta. Vidim "prsutu", govedju, upakovanu u neprovidni celofan, s nekim kaubojem naslikanim. Mi u Bosni susimo govedje meso. Mi na istoku to zovemo prsuta dok krajisnici iz Bihaca i okoline npr. to zovu pastrma. Od turske rijeci pastIrma (ovo nije veliko i vec sluzi Turcima da nekako prebrode ova dva suglasnika). A neki kazu jednostavno "suho meso". I tako ja reko cool, nisam odavno jeo. Kupim to, otvorim, zagrizem i dozivim shok. Cisti secer! Mozes zamisliti..ono..ti ocekujes nesto slano, valjda i mozak to ocekuje, kad ono nesto sasvim drugo. Ispljuvao i bacio u kantu za smece. Poslije sam skuzio da svaki rostilj mazu secernim premazima i da jednostavno nema hljeba a da nije krcat secerom. Ti majmuni vladaju planetom decenijama.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 13:01 |
|
|
Haram je napisao/la: Teranova 2 je napisao/la: Znam da su se ovde neki Ameri čudili što zelenu salatu prelivamo 'samo' uljem, sirćetom i solju. Oni pate od onih dressinga od kojih posle ni ne vidiš šta jedeš. 2008. sam bio tamo tri mjeseca. I tako u Houstonu, Texas, odem na pumpu kod koje smo pravili pauzu da kupim nesto za jesti. Bilo sta. Vidim "prsutu", govedju, upakovanu u neprovidni celofan, s nekim kaubojem naslikanim. Mi u Bosni susimo govedje meso. Mi na istoku to zovemo prsuta dok krajisnici iz Bihaca i okoline npr. to zovu pastrma. Od turske rijeci pastIrma (ovo nije veliko i vec sluzi Turcima da nekako prebrode ova dva suglasnika). A neki kazu jednostavno "suho meso". I tako ja reko cool, nisam odavno jeo. Kupim to, otvorim, zagrizem i dozivim shok. Cisti secer! Mozes zamisliti..ono..ti ocekujes nesto slano, valjda i mozak to ocekuje, kad ono nesto sasvim drugo. Ispljuvao i bacio u kantu za smece. Poslije sam skuzio da svaki rostilj mazu secernim premazima i da jednostavno nema hljeba a da nije krcat secerom. Ti majmuni vladaju planetom decenijama. Bila sam u Hjustonu (Houstonu) i oduševljena sam bila goveđim biftekom. Najviše me je oduševiloa veličina porcije. Sve je duplo veće nego kod nas (svaki obrok), pa i kafa koju služe u čašama od pola litre. Takođe sam bila zbunjena papirićima na kojim pišeš veličinu napojnice. Gotovo da moraš dati napojnicu, jer ako ne daš odmah dođe glavni (šef sale ili vlasnik) i pita te šta nije bilo uredu?!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 13:04 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Haram je napisao/la:
2008. sam bio tamo tri mjeseca. I tako u Houstonu, Texas, odem na pumpu kod koje smo pravili pauzu da kupim nesto za jesti. Bilo sta. Vidim "prsutu", govedju, upakovanu u neprovidni celofan, s nekim kaubojem naslikanim. Mi u Bosni susimo govedje meso. Mi na istoku to zovemo prsuta dok krajisnici iz Bihaca i okoline npr. to zovu pastrma. Od turske rijeci pastIrma (ovo nije veliko i vec sluzi Turcima da nekako prebrode ova dva suglasnika). A neki kazu jednostavno "suho meso".
I tako ja reko cool, nisam odavno jeo. Kupim to, otvorim, zagrizem i dozivim shok. Cisti secer! Mozes zamisliti..ono..ti ocekujes nesto slano, valjda i mozak to ocekuje, kad ono nesto sasvim drugo. Ispljuvao i bacio u kantu za smece.
Poslije sam skuzio da svaki rostilj mazu secernim premazima i da jednostavno nema hljeba a da nije krcat secerom. Ti majmuni vladaju planetom decenijama.
Bila sam u Hjustonu (Houstonu) i oduševljena sam bila goveđim biftekom. Najviše me je oduševiloa veličina porcije. Sve je duplo veće nego kod nas (svaki obrok), pa i kafa koju služe u čašama od pola litre. Takođe sam bila zbunjena papirićima na kojim pišeš veličinu napojnice. Gotovo da moraš dati napojnicu, jer ako ne daš odmah dođe glavni (šef sale ili vlasnik) i pita te šta nije bilo uredu?! Zato i jesu onako debeli jer se trpaju mesinom krcatom svakoraznim hemijskim sranjima i cime vec sve ne. To vazi za siroke narodne slojeve. Ne uzimam u obzir elitu koja si moze priustiti da svaki dan jedu mozak direkt iz lubanje majmuna koji je jos ziv - fensi. (Da, i to je jedna od interesantnih zanimacija americkih bogatuna za koju se znalo jos devedesetih godina.)
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 13:07 |
|
|
Haram je napisao/la: Lapo-lapo je napisao/la: Bila sam u Hjustonu (Houstonu) i oduševljena sam bila goveđim biftekom. Najviše me je oduševiloa veličina porcije. Sve je duplo veće nego kod nas (svaki obrok), pa i kafa koju služe u čašama od pola litre. Takođe sam bila zbunjena papirićima na kojim pišeš veličinu napojnice. Gotovo da moraš dati napojnicu, jer ako ne daš odmah dođe glavni (šef sale ili vlasnik) i pita te šta nije bilo uredu?!
Zato i jesu onako debeli jer se trpaju mesinom krcatom svakoraznim hemijskim sranjima i cime vec sve ne. To vazi za siroke narodne slojeve. Ne uzimam u obzir elitu koja si moze priustiti da svaki dan jeden mozak direkt iz lubanje majmuna koji je jos ziv - fensi. (Da, i to je jedna od interesantnih zanimacija americkih bogatuna za koju se znalo jos devedesetih godina.) U Houstonu je inače velika klinika gdje se liječi pretilost i dolaze iz svih dijelova Amerike. Zato si vidjeo toliko gojaznih ljudi. Ja sam nešto drugo zapazila. Imaju jako mnogo hendikepiranih ljudi. Skoro svaka porodica ima bar jednoga takvog člana?!
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 13:08 |
|
|
Lapo-lapo je napisao/la: Haram je napisao/la: Zato i jesu onako debeli jer se trpaju mesinom krcatom svakoraznim hemijskim sranjima i cime vec sve ne. To vazi za siroke narodne slojeve. Ne uzimam u obzir elitu koja si moze priustiti da svaki dan jeden mozak direkt iz lubanje majmuna koji je jos ziv - fensi. (Da, i to je jedna od interesantnih zanimacija americkih bogatuna za koju se znalo jos devedesetih godina.)
U Houstonu je inače velika klinika gdje se liječi pretilost i dolaze iz svih dijelova Amerike. Zato si vidjeo toliko gojaznih ljudi. Ja sam nešto drugo zapazila. Imaju jako mnogo hendikepiranih ljudi. Skoro svaka porodica ima bar jednoga takvog člana?! Ne znam to ali vjerujem ti na rijec.
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 14:24 |
|
|
Ubedljivo najodvratnije mi je kad nabodu one bele penaste bombone pa ih peku na roštilju. Marshmallows, tako nešto. To nije drugi kontinent, to je druga planeta.
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 15:24 |
|
|
Pa i mi kada nabodemo na režanj za njih je to ,,druga planeta,,
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 16:38 |
|
|
lider30 je napisao/la: Vidio sam da osoba jede lubenicu i jogurt zajedno i iskreno uziva. To sam ja jeo. Ustvari nasao sam negde da se jetra najbolje ocisti ako jedan ceo dan jedes samo lubenicu, i po casu jogurta ujutro i uvece.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Koje se namirnice izvrsno "slažu" Postano: 21 lis 2022, 16:55 |
|
|
Ta kombinacija za rezultat ima teški proliv ili šta?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|