|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 70 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
teranova
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:15 |
|
|
Aztec je napisao/la: teranova je napisao/la: Lupi se nečim po glavi i videćeš da je zub tek mala neugodnost. Ooo, al nije... lupao bih se ja...  lomio sam se i svasta... al ovo je posebno... U biti mene u zubu nema sta ni boliti, stvar je do infekcije i upale... Meni je jedan idiot vadeći bolestan zub oštetio koren susednog zdravog, pre jedno deset godina. Upalila mi se vilica, gori pakao ja u životu nisam imala. Novalgetole sam jela šakom jedno dva dana, dok nisam otišla na operaciju vađenja tog "zdravog" zuba, struganja kosti (upalila se pokosnica vilice), bolje da se ne setim... Najgori bol u životu.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
teranova je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ooo, al nije... lupao bih se ja...  lomio sam se i svasta... al ovo je posebno... U biti mene u zubu nema sta ni boliti, stvar je do infekcije i upale... Meni je jedan idiot vadeći bolestan zub oštetio koren susednog zdravog, pre jedno deset godina. Upalila mi se vilica, gori pakao ja u životu nisam imala. Novalgetole sam jela šakom jedno dva dana, dok nisam otišla na operaciju vađenja tog "zdravog" zuba, struganja kosti (upalila se pokosnica vilice), bolje da se ne setim... Najgori bol u životu. E, i meni ce morati kirurg rezati korijen, strugati kost vilice ili sta vec... muka me i pomisliti... samo opet da je i to docekati...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Chorus
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:21 |
|
|
Aztec je napisao/la: Kriticno i paracetamol? Ne volim se ni ja sopati... al kad dodje bol da covjek vise nije u stanju normalno funkcionirati... spavati, jesti, misliti... onda ti vise i nije toliko bitno, nego samo da se boli rijesiti... teranova je napisao/la: Paracetamol je za decu, koja ne smeju ništa jače, za jake bolove to ne vredi ništa. Pa i rekao sam da nemam neke bolove često No svejedno, imao sam par težih lomova i upala zuba, i sve je prošlo u kombinaciji paracetamola i sna. Očito dobro djeluje na mene...
|
|
Vrh |
|
 |
Chorus
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:24 |
|
|
Aztec je napisao/la: teranova je napisao/la: Meni je jedan idiot vadeći bolestan zub oštetio koren susednog zdravog, pre jedno deset godina. Upalila mi se vilica, gori pakao ja u životu nisam imala. Novalgetole sam jela šakom jedno dva dana, dok nisam otišla na operaciju vađenja tog "zdravog" zuba, struganja kosti (upalila se pokosnica vilice), bolje da se ne setim... Najgori bol u životu.
E, i meni ce morati kirurg rezati korijen, strugati kost vilice ili sta vec... muka me i pomisliti... samo opet da je i to docekati... To sam ja morao raditi prije 8-9 mjeseci jer mi je jedan idiot sjebao korijen na jedinici. Ako si u Mostaru, mogu preporučiti čoeka, radi ko duša Dok je radio, ja cijelo vrijeme buljio u skalper, žešće zanimljivo mi bilo.Malo krvi ali zanimljivo Nikakve boli ni za vrijeme operacije ni nakon...
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:28 |
|
|
Chorus je napisao/la: Aztec je napisao/la: E, i meni ce morati kirurg rezati korijen, strugati kost vilice ili sta vec... muka me i pomisliti... samo opet da je i to docekati...
To sam ja morao raditi prije 8-9 mjeseci jer mi je jedan idiot sjebao korijen na jedinici. Ako si u Mostaru, mogu preporučiti čoeka, radi ko duša Dok je radio, ja cijelo vrijeme buljio u skalper, žešće zanimljivo mi bilo.Malo krvi ali zanimljivo Nikakve boli ni za vrijeme operacije ni nakon... Nisam u Mostaru... Ja gledati necu...  Ne sumnjam da ne boli pod anestezijom, stovise jedva cekam. Sad je zajebano. Doduse sad sam dobro zahvaljujuci Volatarenu pa cak mogu i tipkati . 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:28 |
|
|
Vidim da je puno veštih zubara, i dan danas pominjem familiju onom mom.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:32 |
|
|
teranova je napisao/la: Vidim da je puno veštih zubara, i dan danas pominjem familiju onom mom. Mislim da nema struke s toliko sarlatana... Ja karijes nisam imao godinama, a opet idem kod zubara non stop i radim jedne te iste zube sto su mi nekad zubari zeznuli...
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:35 |
|
|
Aztec je napisao/la: teranova je napisao/la: Vidim da je puno veštih zubara, i dan danas pominjem familiju onom mom. Mislim da nema struke s toliko sarlatana... Ja karijes nisam imao godinama, a opet idem kod zubara non stop i radim jedne te iste zube sto su mi nekad zubari zeznuli... Pa ja samo to i radim, dva zuba sređujem već godinama. Pre mesec dana mi je dosadilo pa sam jedan izvadila, ionako je bio mrtav i još se i polomio.
|
|
Vrh |
|
 |
Chorus
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:37 |
|
|
teranova je napisao/la: Vidim da je puno veštih zubara, i dan danas pominjem familiju onom mom.  Vjerovala ili ne, ja sam krvavih usta bježao od moje stare zubarice, i tada sam razvio fobiju od zubara. No, eto, uspio sam naletiti na jednog stvarno dobrog kod kojeg idem kao u trgovinu, bez ikakvih briga. Aztec je napisao/la: Nisam u Mostaru... Ja gledati necu...  Ne sumnjam da ne boli pod anestezijom, stovise jedva cekam. Sad je zajebano. Doduse sad sam dobro zahvaljujuci Volatarenu pa cak mogu i tipkati .  Dosta ljudi se boji anestezije, meni je to uvijek bio najbezvezniji dio.Malo sam pričao sa zubarima i najveća caka je pogoditi mjesto u milimetar pod pravim kutom.Ako mrvicu fale, anestezija neće pokriti cijelo područje i može boljeti.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 02:39 |
|
|
Živela anestezija, bez nje ne želim ni da vidim bušilicu. Onda ležim kao drvo i posmatram plafon.
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 08:02 |
|
|
Sve jače tablete će ti pomoći nakon određenog vremena. Problem je što u kritičnoj fazi upale ne pomaže ništa. Ja sam koristio rakiju iz zamrzivača(volim je hladnu) i prvo sam je malo mućko po ustima da bih onda pio. Ne znam do čega ali mi je bilo bolje. Stavljao sam i one ploče iz hladnjaka kao obloge, to dosta pomaže većinu vremena upale. Čuvaj se promjena toplo-hladno.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 14:47 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Sve jače tablete će ti pomoći nakon određenog vremena. Problem je što u kritičnoj fazi upale ne pomaže ništa. Ja sam koristio rakiju iz zamrzivača(volim je hladnu) i prvo sam je malo mućko po ustima da bih onda pio. Ne znam do čega ali mi je bilo bolje. Stavljao sam i one ploče iz hladnjaka kao obloge, to dosta pomaže većinu vremena upale. Čuvaj se promjena toplo-hladno. Pokusao sam i s rakijom, ozupi bol na minut - dva, al onda kad zaboli bude grozno... Inace... Zanima me koliko je pametno popiti pivu dvi dok pijem voltaren (mislim, znam da nije, al eto  ). Nema piva previse alkohola, a ne bih puno? 
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 14:53 |
|
|
Nema ti ništa bolje 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 15:24 |
|
|
A kako mi se piva pije... od boli nisam makao iz kuce, mislio veceras malo u grad, popiti opet Voltaren i onda pivu dvi i to je to... A ne pise na uputi da se ne smije, pa... 
|
|
Vrh |
|
 |
Chorus
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 17:03 |
|
|
Aztec je napisao/la: A kako mi se piva pije... od boli nisam makao iz kuce, mislio veceras malo u grad, popiti opet Voltaren i onda pivu dvi i to je to... A ne pise na uputi da se ne smije, pa...  Eeeeee, to ti neznam...Mislim da nebi trebalo biti ništa od pive-dvije, jedino možda da poništi djelovanje antibiotika, ali svejedno se sa tim nevalja igrati... A ništa, ne brini, popiti ću ja večeras za tebe koju 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 19 svi 2012, 23:47 |
|
|
Koje je sranje ovaj Voltaren forte... Treba mu bez zajebancije pola dana da pocne djelovati, mozes crknuti... Danas sam uzeo Voltaren rapid i blazeno olaksanje za 15-20 min. Koza od farmaceuta mi je tad uvalila forte sigurno iz razloga sto je duplo skuplji, ili/i da ga se rijesi... Da sam tu vecer znao razliku, otiso bih joj ga u grlo zabiti u 4 ujutro kad sad vidim koliko sam se patio bezveze samo dok to sranje pocne djelovati... Jos ja nju pitam za koliko pocinje djelovati - kaze ona pije se svako 8 sati, ali ce pomoci... To mi je odmah bilo cudno, al mislim se da ne pametujem, valjda zena zna bolje i uzmem... Pa kakvi sve ljudi danas imaju diplomu i rade... 
|
|
Vrh |
|
 |
Chorus
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 20 svi 2012, 01:38 |
|
|
Ajde i nekako mogu prijeći preko toga da farmaceut ne zna postaviti dijagnozu pa dati odgovarajući lijek, ali brate što ima doktora šabana to je čudo.Znam na svojoj koži. Slomio si ruku?Popij amoksil zarasti će.Sjekira ti zabijena u glavu?Jedna tableta svako 8 sati i sjekira ispada sama...
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 20 svi 2012, 07:52 |
|
|
Voltaren rapid sam koristio kad me bolio zub.
Forte je beskoristan. Mislim da nije ni namijenjen za takve slučajeve, nego više za kronične bolove.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1193 of 2558 - 46.64%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zmajček
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 20 svi 2012, 08:30 |
|
|
Dalo bi se o farmaceutima i doktorima pričati. Evo jedna banalna stvar. Kada dođeš u bolnicu,prvo što ti rade je osluškivanje rada srca i mjerenje tlaka.Velika glupost.Trebali bi ti dati malo vremena,malo odmora od samog dolaska u bolnicu do mjerenja. Jedan mi je kolega imao jak napad žuči i odveo sam ga u bolnicu.Čovjek se prepao,još smo išli stepenicama na drugi kat pa je logično da je bio pod opterećenjem.Čim smo došli,bez sekunde odmora,odmah mjerenja.I logično,kažu mu,imaš ubrzan rad srca-nije dobro-imaš povišen tlak-nije dobro.Dodatno ga prepadnu.Ne treba ni reći da su mu između ostalog dali i neke tablete sa snižavanje tlaka iako je ustvari već imao nizak tlak.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 20 svi 2012, 10:38 |
|
|
Chorus je napisao/la: Ajde i nekako mogu prijeći preko toga da farmaceut ne zna postaviti dijagnozu pa dati odgovarajući lijek, ali brate što ima doktora šabana to je čudo.Znam na svojoj koži. Slomio si ruku?Popij amoksil zarasti će.Sjekira ti zabijena u glavu?Jedna tableta svako 8 sati i sjekira ispada sama... Ma sto ne zna postaviti dijagnozu... nego sto samo gledaju da ti pare uzmu i da te se rijese sto prije, to je problem. Uostalom, ovi farmaceuti i nisu nizasta drugo nego da budu prodavaci. Kakav korist od njih kad ti samo znaju ponoviti ono sto ionako pise u uputsvu lijeka, i uzeti novac, drugo nista i ne znaju. Pitam ja jucer smijem li popiti vise od preporucene doze jer imam strasne bolove, a ipak imam 100 + kg (pa pretpostavljam nije isto ako to pije neka cura od 55 kg) a ona me gleda kao da sam rekao ne znam sta, pa ne zna sta ce pa samo ponavlja sto pise... 
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 20 svi 2012, 10:43 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Voltaren rapid sam koristio kad me bolio zub.
Forte je beskoristan. Mislim da nije ni namijenjen za takve slučajeve, nego više za kronične bolove. A covjek bi rekao "forte" pa ima jace djelovanje, gramazu itd... al kakvi... Razlika je samo u sto se taj tek rastvara u crijevima, a ne u zelucu pa mu treba 5 dana da djeluje (i sto se kao sporije forte razgradjuje, pa bi kao trebao duze djelovati, al razlike vidim nema). A u crijevima se rastvara da toboze ne bi ostetio zeludac, iako to nema veze s vezom, kad su ti lijekovi problem za zeludac sve da ih uzmes kao kapi za oci. Al sve je danas marketing i kako da ti lovu uzmu. Jebale ih te tri marke.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:11 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18138 Lokacija: Drina je na granici!
|
do litar limunade dnevno rješava sve probleme sa glavoboljama uzrokovanim upalama sinusa, desni, problema sa vidom itd, osim toga limunada dobro djeluje na kožu koju zateže, te je preporučljiva piti ženama nakon poroda, da im se ne razvali koža na stomaku...
Također šaka suhih grožđica ili suhih šljiva rješava moge probleme vezane za probavni trakt i krvnu sliku, sprečavaju razvoj zloćudnih stanica,... Jogurt, to vam je melem za organizam..
Kod bolova u leđima i zglobovima, istucati dio lista kaktusa 'svekrvin jezik' , pretvoriti ga u gel, nanijeti na bolno mjesto, prekriti folijom i utopliti. Većina ljudi ce osjetiti reakcije u obliku žarenja itd...
također koga hvata u leđima, neka legne na pod na stomak, ispruži ruke pored sebe, opusti se i neka mu snažnija osoba uhvati nogu kod skočnog zgloba i snažno trgne prema sebi pod kutom od 45 stupnjeva. Paziti da se bolesniku ne savijaju koljena tijekom te radnje..
eto vam analgetici :)
_________________ Znam Da nekima Smeta
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:22 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Nekad davno sam se gripa i jakih prehlada rješavao na jedan jednostavan način. Danas to više ne radim jer sam lijen, pustim da me gripa uhvati i odradim tih par dana, nije neka velika muka.
Prije kad bih osjetio da ću dobiti gripu sjednem u kadu i reguliram puštanje vrele vode dok ne dođe do granice fizičke boli, izdržljivosti. Tako napunim kadu prevrelom vodom i znoj samo curi sa mene. Nevjerojatno koliko se čovjek iznoji. Najbolje se vidi po gornjem dijelu tijela koji nije u vodi.
Dođe nešto kao jeftinija zamjena za saunu, kad već nemaš istu.
Mislim da kroz te otrove iz znoja dosta tog lošeg izađe iz tijela.
Samo nemojte da vam padne na pamet prvo napuniti kadu tako vrelom vodom, pa tek onda ući. Bit ćete opareni kao rakovi. Koža podnese svašta toga postepeno, ali tako naglo ne.
I držite vrata kupatila otvorena. Ljudi koji imaju problema sa srcem vrlo teško dišu u tako vreloj vodi, treba zraka.
Inače probao sam one gluposti sa bijelim lukom i slično. Nikad mi nije pomoglo.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:34 |
|
|
Valjda je cilj sniziti temperaturu, a ne se pariti... Inace, lako za te stvari... Ni ja nikad nisam uzimao nista za to. Al kod akutne boli to nista ne pomaze. Mene je pocelo toliko boliti da sam pio Voltaren svako dva sata, iako je max. doza tri Voltarena dnevno... Spavao nisam vec par dana, jeo nisam... kao zivi mrtvac... Iako sam protiv analgetika u tom sam stanju bio spreman vec svasta popiti samo da bol prestane. Ne dozivio to opet....
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Koji analgetik preporucujete - koristite? Postano: 27 svi 2012, 11:36 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Cilj je da znoj teče sa tebe, kao u sauni.
Inače sam skužio da mi te gripe i gode pomalo. Taj osjećaj iznemoglosti, skoro halucinacije, čudni snovi. Ali nije dobra kad si zaposlen pa takav moraš raditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|