|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
lider30
|
Naslov: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 00:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Općenito u neobveznim susretima? Gledate li u oči, kada slušate? Kakvi ste s upadima s potpitanjima i svojim izjavama, dok sugovornik govori?
Evo najnovije japanske studije govore da uvriježeno mišljenje, da gledanje u oči dok sugovornik priča, uopće ne znači aktivno slušanje sugovornika. Često gledanje u pod ili lagano u stranu puno više je znak da slušatelj stvarno sluša.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 00:20 |
|
|
Zavisi o samom sagovorniku! Postoje ljudi koji ne znaju prepričati događaj, ne znaju dočarati, zainteresovati... Postoje ljudi sa odbojnom bojom glasa i glupom mimikom... Postoje i usporeni, gdje morate da se načekate, dok dođu do kraja priče, a vi ste već odavno prepoznali kraj...
Postoje mnogi iritantni sagovornici! Ja to nekako brzo i vješto prebacim na ,,svoju temu,, ponekad grubo prekinem, ono što me ne zanima, ponekad se nasmiješim i ,,otrpim,,... Najviše me nerviraju oni koji ,,sporo misle,,... Dobro se kontam s ljudima koji posjeduju ,,brzinu misli,, Ne moraju ni prepričavati detalje, ja ih već unaprijed znam i dočaram situaciju...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 01:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24031 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Moram reći da ne volim gledati u oči dok slušam. Onda analiziram oči, grimase, izraz lica i izgubim nit priče. Ružno izgleda, ali puno više pohvatam dok gledam lagano sa strane sugovornika.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 12:23 |
|
|
Gledam ljude koji su mi simpatični. Tokom razgovora. One druge slabije, glava sama skreće u stranu.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 12:51 |
|
|
Jako pozorno slušam sugovornika. Svako slovo, zarez, govor tijela, kontekst, svaki komadić informacije može biti bitan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 12:53 |
|
|
lider30 je napisao/la: Moram reći da ne volim gledati u oči dok slušam. Onda analiziram oči, grimase, izraz lica i izgubim nit priče. Ružno izgleda, ali puno više pohvatam dok gledam lagano sa strane sugovornika. Gledam u oči jer je to pristojno. Nema neke velike koristi od toga, ali eto običaj pa ne želim uvrijediti sugovornika.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Harezm
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 02 sij 2022, 14:38 |
|
|
lider30 je napisao/la: Općenito u neobveznim susretima? Gledate li u oči, kada slušate? Kakvi ste s upadima s potpitanjima i svojim izjavama, dok sugovornik govori?
Evo najnovije japanske studije govore da uvriježeno mišljenje, da gledanje u oči dok sugovornik priča, uopće ne znači aktivno slušanje sugovornika. Često gledanje u pod ili lagano u stranu puno više je znak da slušatelj stvarno sluša. Te studije mi se čine smislenima. Ako pozorno slušam, namršteno gledam u pod. Upadi samo ako sam jako entuzijastičan što se tiče teme rasprave.
_________________ Hrvatska Hrvatom!
|
|
Vrh |
|
|
Lapo-lapo
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 03 sij 2022, 12:05 |
|
|
Starije gledam u oči i pozorno slušam, bez obzira zanima li me tema priče. Poštovanje. Ove mlađe, ili preskočim ili im grubo stavim do znanja da im je ,,priča,, dosadna, glupa i sl. Ako me pripovijedač zanima, analiziram pokrete, izraz lica, gestikulaciju.... Ponekad izravno gledanje u oči mi je neprijatno. Psiholozi to objašnjavaju na način da ako je sagovornik intelektualno puno nadmoćnji onaj drugi se povlači, tj.spušta pogled ili gleda u stranu.
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Koliko pozorno slušate sugovornika? Postano: 03 sij 2022, 14:53 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12568 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Zavisi je li zanimljiv sugovornik, moze li se od njega nesto korisno nauciti. Onu plavojku bi pozorno i ponizno slusao :)
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 9 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|