HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 ruj 2025, 07:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 107 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Koliko vam je uspješna bila protekla godina?
PostPostano: 29 pro 2016, 01:14 

A kako ćete Vi, gospodine Junuze, ako Miguel Banderas el Pistolero odleti (mada trenutno to baš ne izgleda vjerojatno)? :zubati

Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:

Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.

Vrh

PostPostano: 29 pro 2016, 20:27 

Ministry of Sound je napisao/la:
3/10 za mene.

Dao bih i niže, ali ne znam kakva bi trebala izgledati 0/10 ili 1/10 godina.

try walking in my shoes. :zubati

još sam živa, inače bi bila čista 0...

Takozvana RS je genocidna tvorevina.

I know who I am 'cause I know who You are.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 03:18 

Rezime 2016. godine

* 6. siječnja: dovršio čitanje najobimnije papirnate knjige koju sam ikada pročitao, Ustanak naroda Jugoslavije 1941. (876 stranica)
* 20. siječnja
* 22. siječnja: Tihomir Orešković predsjednik Vlade RH
* 27. siječnja: Hrvatska-Poljska 27:23, najveća senzacija u povijesti rukometa
* 28. siječnja: razbio mobitel
* 31. siječnja: Norveška-Hrvatska (bronca) 24:31, Njemačka (zlato)-Španjolska (srebro) 24:17
* 3. veljače: dovršio višemjesečno gledanje reportaža Svet na dlanu na YouTube-u
* 6. veljače: Andrea Šušnjara i Zdravko Čolić u Dubrovniku odvojeno nastupili; potres na Tajvanu (117 mrtvih, 550 ranjenih)
* 14. veljače: došao do brojke od 2 100 članaka na Wikipediji [na kraju godine 2 128], jubilarni članak Chathamski otoci
* 29. veljače: postavio na svemrežu zbirku pjesama Jage Solde Sa obzora zarudila zora
* 3. ožujka: u jednome danu pročitao knjigu o Šri Lanki
* 7. ožujka: polazak u Zagreb
* 8. ožujka: za Wikipediju slikavao zagrebački zoološki vrt i katedralu
* 9. ožujka: za Wikipediju slikavao prirodoslovni i etnografski muzej
* 10. ožujka: za Wikipediju slikavao arheološki muzej (prvi put u njemu)
* 12. ožujka: za Wikipediju slikavao Medvedgrad (prvi put tamo)
* 13. ožujka: kušao šrilankansko jelo kotthu s piletinom
* 15. ožujka: za Wikipediju slikavao muzeje Grada Zagreba (prvi put u tom muzeju), torture (prvi put u njemu) i tehnički
* 17. ožujka: za Wikipediju slikavao Ozalj (prvi put tamo)
* 19. ožujka: za Wikipediju slikavao Budimpeštu (prvi put tamo)
* 20. ožujka: za Wikipediju slikavao Budimpeštu i Blatno jezero (prvi put na obali tog jezera)
* 22. ožujka: pješke od Trga bana Jelačića do stana; prethodno islamistički teroristički napad u Bruxellesu (35 mrtvih, više od 340 ranjenih)
* 23. ožujka: povratak iz Zagreba
* 24. ožujka: postavio na svemrežu tekst guslarskog spjeva Anđelka Češkića o fra Didaku Buntiću; Radovanu Karadžiću 40 godina zatvora
* 28. ožujka: dovršio postavljanje slika (1 161) i odabir najboljih
* 31. ožujka: Vojislav Šešelj oslobođen
* 3. travnja: odlazak u treći pohod na Mljet
* 8. travnja: povratak s Mljeta, 6 dana/5 noći u prirodi, samo 331 kn, oko 860 slika za Wikipediju
* 14. travnja: dovršio postavljanje slika s Mljeta i odabir najboljih
* 16. travnja: u potresu u Ekvadoru 668 mrtvih, 16 600 ranjenih i 8 izgubljenih
* 19. travnja: komodski varan stigao u zagrebački zoološki vrt
* 7. svibnja: na Porporeli vidio indijskog turista iz Lucknowa u Uttar Pradeshu; otvorena obnovljena Ferhat-pašina džamija u Banjoj Luci
* 9. svibnja: nakon plivanja (26+2 dužine na Porporeli) putem slučajno našao 1 euro, razmijenio i kupio 250 g jagoda
* 13. svibnja: Kosovo i Gibraltar primljeni u FIFA-u
* 16. svibnja: dovršio čitanje Nehruove knjige Otkriće Indije (634 stranice)
* 1. lipnja: otvoren "Gotthard-Basistunel" (dionica 57.09 km, ukupno 151.84 km prolaza)
* 3. lipnja: Jug u poluzavršnici Lige prvaka izbacio Pro Recca na peterce
* 4. lipnja: JUG PRVAK EUROPE (prvi put izvan Gruža, ukupno četvrti put; ovim naslovom Hrvatska prestiže Italiju i postaje najuspješnija zemlja u povijesti natjecanja: naši su klubovi 14 puta bili prvaci i 9 puta doprvaci, a talijanski 13 puta prvaci i 9 puta doprvaci); Hrvatska-Sveti Marin 10:0
* 9. lipnja: otplivao 30 dužina preko cijelih Danača; oko 30 min pričao s nekim Argentinkama iz Buenos Airesa
* 21. lipnja: treći put otplivao 30 dužina preko cijelih Danača (prvi put krenuvši autobusom u 15:20); Hrvatska (prva u skupini)-Španjolska 2:1 (Morata 7', Kalinić petom 45', Perišić 87', Subašić obranio jedanaesterac)
* 22. lipnja: drugi dan zaredom otplivao 30 dužina preko cijelih Danača
* 23. lipnja: UK izglasovao napuštanje EU-a (51.89%)
* 27. lipnja: u osmini završnice nogometnog EP-a Island pobijedio Englesku 2:1
* 30. lipnja: četvrti dan zaredom otplivao 30 dužina preko cijelih Danača
* 10. srpnja: Portugal prvi put europski prvak u nogometu; otkriveno filistejsko groblje kraj Aškelona
* 12. srpnja: moj debi u Divljoj ligi; na Porporeli mi (Betula Danče, bijeli) odigrali s Lukovicom (plavima) 8:8 pa ispali na četverce (2:3), ja postigao 2 pogotka (2. i 8.) i 2 puta bio isključen; dovršen veličanstveni spomenik (58 m visoki i 1 320 t teški) Gian Yuu u Jingzhouu
* 14. srpnja: islamistički teroristički napad u Nici (87 mrtvih i 434 ranjenih)
* 15. srpnja: stećci uvršteni u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a
* 16. srpnja: pokušaj državnog udara u Turskoj (270-350 mrtvih)
* 22. srpnja: pobjeda u viktoriji nad Švicarcem koji igra u šestom klubu svoje zemlje 7:5, pobjede u petnaesrtkama nad M.L. (15:4) i P.Š. (17:15)
* 25. srpnja: otkriven drevni majanski vodovod
* 27. srpnja: pobijedio igrača Kokota L.K. u petnaestci 16:14
* 31. srpnja: Elita prvi put u povijesti osvojila Divlju ligu
* 2. kolovoza: saznao da mi je mlađa od sestara trudna
* 5. kolovoza: pobijedio kadetskoga rukometnog reprezentativca K.C. (16) u vaterpolskoj petnaestci 15:10
* 7. kolovoza: prvi put vidio turiste iz Portugala; olimpijsko zlato za Kosovo; na olimpijskome košarkaškom turniru Hrvatska pobijedila Španjolsku 72:70
* 12. kolovoza: dugo pričao s mestikom iz Quita, prvim turistem iz Ekvadora kojeg sam vidio u životu
* 15. kolovoza: u vaterpolskoj utakmici igrača s Danača među kojima sam bio ja protiv neke studentske momčadi iz Connectituta postigao 2 pogotka i promašio peterac; na olimpijskome košarkaškom turniru Hrvatska-Litva 90:81
* 18. kolovoza: Fantela i Marenić donose rekordno 4. olimpijsko zlato na jednim Igrama [na kraju ukupno 5]; u poluzavršnici olimpijskoga vaterpolskog turnira Hrvatska pobijedila Crnu Goru 12:8
* 24. kolovoza: u potresima u središnjoj Italiji 299 mrtvih, 388 ranjenih i 4 500 obeskućenih
* 26. kolovoza: pobijedio vratara Penatura 15:13
* 29. kolovoza: u petnaestci gubio 9:3 pa na kraju pobijedio 17:15 [omjer 12:9 od rođendana 24. kolovoza]
* 13. rujna: postigao odlučujući pogodak u viktoriji preko bloka i jednoga od najboljih divljoligaških vratara s oko 12 m
* 26. rujna: prvi put u životu vidio turiste iz Urugvaja
* 1. listopada: LIZAO STOPALA JAPANKI SAORI IZ NARE
* 7. listopada: saznao da je sestrino dijete žensko
* 20. listopada: na Porporeli pričao s 26-godišnjim bekpekerom s Rhode Islanda: bio u 44 države SAD-a uključujući Colorado (Mesa Verde) i Havaje, Kanadi, Meksiku, Kostariki (15 kn dnevno za hranu), Nikaragvi, Panami, Čileu, Argentini, Urugvaju, Brazilu (4 mjeseca 2014., gledao nogometno SP), Maroku, Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, cijelom UK-u, Irskoj, nastavlja u Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj, Turskoj i Švicarskoj
* 21. listopada: dovršio čitanje izvrsne knjige John Gunther-Nepoznata Afrika
* 30. listopada: prvi put u životu igrao vaterpolo u bazenu (pobijedio u petnaestci 15:6); dotrajale mi kupaće gaćice; pogledao dokumentarce o Amazoni i Modrom Nilu; u potresu uništena katedrala u Norciji
* 2. studenog: ništa ne jeo cijeli dan; dovršio višemjesečno čitanje knjiga o povijesti drugih kontinenata (ukupno sam pročitao njih 32)
* 4. studenog: odslušao predavanje Ive Polak o australskim domorocima
* 24. studenog: otkriven više od 7 000 godina star grad i groblje 400 m od hrama Seti I. blizu Luksora
* 30. studenog: ispod supermarketa u Ciudad de Méxicu otkriven više od 650 godina star hram posvećen astečkom bogu Ehécatl-Quetzalcóatlu
* 6. prosinca: u potresu u provinciji Aceh na sjeveru indonezijskoga otoka Sumatre 204 mrtva, 1 273 ranjena i oko 84 000 obeskućenih
* 12. prosinca: liječio zub; dovršio gledanje serije Ljeta u Indiji
* 14. prosinca: u Superkupu Jug pobijedio Bresciu 10:4 (na kraju treće četvrtine 7:0)=SAVRŠENSTVO
* 28. prosinca: mlađa od mojih sestara se udala
* 29. prosinca: dovršio gledanje izvrsne serije Kako je obranjena Hrvatska?

ROĐENJA

SMRTI

* 8. veljače: Zdravko Tolimir
* 16. veljače: Boutros-Boutros Ghali; Ivo Soprano
* 31. ožujka: Hans Dietrich-Genscher
* 3. travnja: Joe Medicine Crow
* 12. srpnja: Goran Hadžić
* 13. listopada: Rama IX. od Tajske
* 25. studenog: Fidel Castro

Izvrsna godina, uz sve ovo sam smršavio 15 kg (s oko 105 na oko 90).

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 04:58 

Ateist je napisao/la:

Definitivno kruna uspješne godine. Vjerojatno si izostavio da te je istog dana naučila i kako se na japanskom kaže: "Ohani malo, dedera ostavi nešto i za sutra". :D

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 05:06 

Ljupaf 5/10
Boslofni blan 0/10 - ne radim nigdje, ne planiram da radim, niti imam poduzeće
Školcki blan 7/10 - moglo boljše.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 07:07 

Faks 10/10 - u sudačkoj nadoknadi
Ljubav 10/10 :wub
Pare 1/10 - zaradio sam preko ljeta skoro 10 000 KM, krajem studenog da ćaća nije poslao pare ne bi za kavu imao :laugh, majke mi, kako neracionalno trošim, bolje da nemam

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 11:35 

@zec, uz fee od samo 10% mogu ti biti osobni financijski savjetnik. Sad bi imao bar 5 k KM-ova i ćaći bi slao božićnicu.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 11:48 

Da ja sprašim 10 k KM od ljeta do studenog (valjda rujan i listopad) na pi... i meni bi bila ljubav 10/10. :zubati

Posao/lova: Jedna od najberićetnijih godina što se love tiče ali ostali pomaci minimalni. Recimo 6/10.
Obitelj/zdravlje: Za razliku od prethodnih godina, nikakvih obiteljskih ni zdravstvenih problema 8/10.
Slobodne aktivnosti: Smanjio intelektualne a povećao fizičke, s fizičkim izuzetno zadovoljan. 6/10.

To daje prosjek 7/10. I nije loše, ne žalim se.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 11:54 

SDB je napisao/la:
A kako ćete Vi, gospodine Junuze, ako Miguel Banderas el Pistolero odleti (mada trenutno to baš ne izgleda vjerojatno)? :zubati

Zar je taj Bandinjo toliko loš da čim bilo tko kaže nešto pozitivno o njemu automatski je njegov pulen i na njegovoj grbači?

Ne ovisim o Bandinju, ni na koji način. Čovjek je kao oni stari Zastava kamioni, puno toga mogu prevesti ali pišaju na sve strane. Hoću reći, napravio je puno, ali troši puno.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 12:42 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ateist je napisao/la:
Rezime 2016. godine

* 6. siječnja: dovršio čitanje najobimnije papirnate knjige koju sam ikada pročitao, Ustanak naroda Jugoslavije 1941. (876 stranica)
* 20. siječnja
* 22. siječnja: Tihomir Orešković predsjednik Vlade RH
* 27. siječnja: Hrvatska-Poljska 27:23, najveća senzacija u povijesti rukometa
* 28. siječnja: razbio mobitel
* 31. siječnja: Norveška-Hrvatska (bronca) 24:31, Njemačka (zlato)-Španjolska (srebro) 24:17
* 3. veljače: dovršio višemjesečno gledanje reportaža Svet na dlanu na YouTube-u
* 6. veljače: Andrea Šušnjara i Zdravko Čolić u Dubrovniku odvojeno nastupili; potres na Tajvanu (117 mrtvih, 550 ranjenih)
* 14. veljače: došao do brojke od 2 100 članaka na Wikipediji [na kraju godine 2 128], jubilarni članak Chathamski otoci
* 29. veljače: postavio na svemrežu zbirku pjesama Jage Solde Sa obzora zarudila zora
* 3. ožujka: u jednome danu pročitao knjigu o Šri Lanki
* 7. ožujka: polazak u Zagreb
* 8. ožujka: za Wikipediju slikavao zagrebački zoološki vrt i katedralu
* 9. ožujka: za Wikipediju slikavao prirodoslovni i etnografski muzej
* 10. ožujka: za Wikipediju slikavao arheološki muzej (prvi put u njemu)
* 12. ožujka: za Wikipediju slikavao Medvedgrad (prvi put tamo)
* 13. ožujka: kušao šrilankansko jelo kotthu s piletinom
* 15. ožujka: za Wikipediju slikavao muzeje Grada Zagreba (prvi put u tom muzeju), torture (prvi put u njemu) i tehnički
* 17. ožujka: za Wikipediju slikavao Ozalj (prvi put tamo)
* 19. ožujka: za Wikipediju slikavao Budimpeštu (prvi put tamo)
* 20. ožujka: za Wikipediju slikavao Budimpeštu i Blatno jezero (prvi put na obali tog jezera)
* 22. ožujka: pješke od Trga bana Jelačića do stana; prethodno islamistički teroristički napad u Bruxellesu (35 mrtvih, više od 340 ranjenih)
* 23. ožujka: povratak iz Zagreba
* 24. ožujka: postavio na svemrežu tekst guslarskog spjeva Anđelka Češkića o fra Didaku Buntiću; Radovanu Karadžiću 40 godina zatvora
* 28. ožujka: dovršio postavljanje slika (1 161) i odabir najboljih
* 31. ožujka: Vojislav Šešelj oslobođen
* 3. travnja: odlazak u treći pohod na Mljet
* 8. travnja: povratak s Mljeta, 6 dana/5 noći u prirodi, samo 331 kn, oko 860 slika za Wikipediju
* 14. travnja: dovršio postavljanje slika s Mljeta i odabir najboljih
* 16. travnja: u potresu u Ekvadoru 668 mrtvih, 16 600 ranjenih i 8 izgubljenih
* 19. travnja: komodski varan stigao u zagrebački zoološki vrt
* 7. svibnja: na Porporeli vidio indijskog turista iz Lucknowa u Uttar Pradeshu; otvorena obnovljena Ferhat-pašina džamija u Banjoj Luci
* 9. svibnja: nakon plivanja (26+2 dužine na Porporeli) putem slučajno našao 1 euro, razmijenio i kupio 250 g jagoda
* 13. svibnja: Kosovo i Gibraltar primljeni u FIFA-u
* 16. svibnja: dovršio čitanje Nehruove knjige Otkriće Indije (634 stranice)
* 1. lipnja: otvoren "Gotthard-Basistunel" (dionica 57.09 km, ukupno 151.84 km prolaza)
* 3. lipnja: Jug u poluzavršnici Lige prvaka izbacio Pro Recca na peterce
* 4. lipnja: JUG PRVAK EUROPE (prvi put izvan Gruža, ukupno četvrti put; ovim naslovom Hrvatska prestiže Italiju i postaje najuspješnija zemlja u povijesti natjecanja: naši su klubovi 14 puta bili prvaci i 9 puta doprvaci, a talijanski 13 puta prvaci i 9 puta doprvaci); Hrvatska-Sveti Marin 10:0
* 9. lipnja: otplivao 30 dužina preko cijelih Danača; oko 30 min pričao s nekim Argentinkama iz Buenos Airesa
* 21. lipnja: treći put otplivao 30 dužina preko cijelih Danača (prvi put krenuvši autobusom u 15:20); Hrvatska (prva u skupini)-Španjolska 2:1 (Morata 7', Kalinić petom 45', Perišić 87', Subašić obranio jedanaesterac)
* 22. lipnja: drugi dan zaredom otplivao 30 dužina preko cijelih Danača
* 23. lipnja: UK izglasovao napuštanje EU-a (51.89%)
* 27. lipnja: u osmini završnice nogometnog EP-a Island pobijedio Englesku 2:1
* 30. lipnja: četvrti dan zaredom otplivao 30 dužina preko cijelih Danača
* 10. srpnja: Portugal prvi put europski prvak u nogometu; otkriveno filistejsko groblje kraj Aškelona
* 12. srpnja: moj debi u Divljoj ligi; na Porporeli mi (Betula Danče, bijeli) odigrali s Lukovicom (plavima) 8:8 pa ispali na četverce (2:3), ja postigao 2 pogotka (2. i 8.) i 2 puta bio isključen; dovršen veličanstveni spomenik (58 m visoki i 1 320 t teški) Gian Yuu u Jingzhouu
* 14. srpnja: islamistički teroristički napad u Nici (87 mrtvih i 434 ranjenih)
* 15. srpnja: stećci uvršteni u svjetsku baštinu pod zaštitom UNESCO-a
* 16. srpnja: pokušaj državnog udara u Turskoj (270-350 mrtvih)
* 22. srpnja: pobjeda u viktoriji nad Švicarcem koji igra u šestom klubu svoje zemlje 7:5, pobjede u petnaesrtkama nad M.L. (15:4) i P.Š. (17:15)
* 25. srpnja: otkriven drevni majanski vodovod
* 27. srpnja: pobijedio igrača Kokota L.K. u petnaestci 16:14
* 31. srpnja: Elita prvi put u povijesti osvojila Divlju ligu
* 2. kolovoza: saznao da mi je mlađa od sestara trudna
* 5. kolovoza: pobijedio kadetskoga rukometnog reprezentativca K.C. (16) u vaterpolskoj petnaestci 15:10
* 7. kolovoza: prvi put vidio turiste iz Portugala; olimpijsko zlato za Kosovo; na olimpijskome košarkaškom turniru Hrvatska pobijedila Španjolsku 72:70
* 12. kolovoza: dugo pričao s mestikom iz Quita, prvim turistem iz Ekvadora kojeg sam vidio u životu
* 15. kolovoza: u vaterpolskoj utakmici igrača s Danača među kojima sam bio ja protiv neke studentske momčadi iz Connectituta postigao 2 pogotka i promašio peterac; na olimpijskome košarkaškom turniru Hrvatska-Litva 90:81
* 18. kolovoza: Fantela i Marenić donose rekordno 4. olimpijsko zlato na jednim Igrama [na kraju ukupno 5]; u poluzavršnici olimpijskoga vaterpolskog turnira Hrvatska pobijedila Crnu Goru 12:8
* 24. kolovoza: u potresima u središnjoj Italiji 299 mrtvih, 388 ranjenih i 4 500 obeskućenih
* 26. kolovoza: pobijedio vratara Penatura 15:13
* 29. kolovoza: u petnaestci gubio 9:3 pa na kraju pobijedio 17:15 [omjer 12:9 od rođendana 24. kolovoza]
* 13. rujna: postigao odlučujući pogodak u viktoriji preko bloka i jednoga od najboljih divljoligaških vratara s oko 12 m
* 26. rujna: prvi put u životu vidio turiste iz Urugvaja
* 7. listopada: saznao da je sestrino dijete žensko
* 20. listopada: na Porporeli pričao s 26-godišnjim bekpekerom s Rhode Islanda: bio u 44 države SAD-a uključujući Colorado (Mesa Verde) i Havaje, Kanadi, Meksiku, Kostariki (15 kn dnevno za hranu), Nikaragvi, Panami, Čileu, Argentini, Urugvaju, Brazilu (4 mjeseca 2014., gledao nogometno SP), Maroku, Portugalu, Španjolskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Austriji, Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Norveškoj, Danskoj, Švedskoj, cijelom UK-u, Irskoj, nastavlja u Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Grčkoj, Turskoj i Švicarskoj
* 21. listopada: dovršio čitanje izvrsne knjige John Gunther-Nepoznata Afrika
* 30. listopada: prvi put u životu igrao vaterpolo u bazenu (pobijedio u petnaestci 15:6); dotrajale mi kupaće gaćice; pogledao dokumentarce o Amazoni i Modrom Nilu; u potresu uništena katedrala u Norciji
* 2. studenog: ništa ne jeo cijeli dan; dovršio višemjesečno čitanje knjiga o povijesti drugih kontinenata (ukupno sam pročitao njih 32)
* 4. studenog: odslušao predavanje Ive Polak o australskim domorocima
* 24. studenog: otkriven više od 7 000 godina star grad i groblje 400 m od hrama Seti I. blizu Luksora
* 30. studenog: ispod supermarketa u Ciudad de Méxicu otkriven više od 650 godina star hram posvećen astečkom bogu Ehécatl-Quetzalcóatlu
* 6. prosinca: u potresu u provinciji Aceh na sjeveru indonezijskoga otoka Sumatre 204 mrtva, 1 273 ranjena i oko 84 000 obeskućenih
* 12. prosinca: liječio zub; dovršio gledanje serije Ljeta u Indiji
* 14. prosinca: u Superkupu Jug pobijedio Bresciu 10:4 (na kraju treće četvrtine 7:0)=SAVRŠENSTVO
* 28. prosinca: mlađa od mojih sestara se udala
* 29. prosinca: dovršio gledanje izvrsne serije Kako je obranjena Hrvatska?

ROĐENJA

SMRTI

* 8. veljače: Zdravko Tolimir
* 16. veljače: Boutros-Boutros Ghali; Ivo Soprano
* 31. ožujka: Hans Dietrich-Genscher
* 3. travnja: Joe Medicine Crow
* 12. srpnja: Goran Hadžić
* 13. listopada: Rama IX. od Tajske
* 25. studenog: Fidel Castro

Izvrsna godina, uz sve ovo sam smršavio 15 kg (s oko 105 na oko 90).

Moram reći da si baš lik. :zubati Ali pročitao sam ti kronologiju godine.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 18:24 

Gore je vrtić, a ovdje su otvorene jaslice, sudeći po temama tj.pitanjima?! :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 18:42 

7/10 sveukupno bih rekla.. Prvih 7,5 mjeseci sam provela izvan Hrvatske, zbog čega sam naučila još jedan jezik i bilo je zanimljivo i poučno.. Kad sam se vratila, uglavnom sam se dosađivala, tako da bi bila ocjena 6 da nije sad pred kraj stigla jedna dobra vijest, zbog koje očekujem da 2017. bude još bolja :001_smile

Vrh

PostPostano: 30 pro 2016, 20:23 

meni je najzanimljivije na kraju godine čitati @ateistovu godišnju kronologiju doživljaja...

posao 8/10
ljubav 2/10
zdravlje 7/10

Vrh

PostPostano: 31 pro 2016, 13:57 

Tuta je napisao/la:
Ljupaf 5/10
Boslofni blan 0/10 - ne radim nigdje, ne planiram da radim, niti imam poduzeće
Školcki blan 7/10 - moglo boljše.

e tako i ja
ljubav 0
poso 0

skola: ovo mi je skola i drugi puta cu pametnije!!! :wub :sega

Vrh

PostPostano: 01 sij 2017, 17:26 

Godina koje ću se sjećati.

Vrh

PostPostano: 01 sij 2017, 20:30 

Ateist je apsolutni megacar

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 23:08 

Totalni krš od godine.Jako nezadovoljan.Ništa nova kola.Ništa druga kuća.Analiziram greške.Ustvari tražim ih.

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 23:39 

Kupi greb greb, kgraj loto, sportsku prognozu.....,mozes nesto da se ofajdis.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 03 sij 2017, 23:49 

KiM je napisao/la:
Kupi greb greb, kgraj loto, sportsku prognozu.....,mozes nesto da se ofajdis.

Čak i loto štelujete

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 00:07 

Da, loto Djuka Bizon iz SNSa "moler". 2 naj veca dobitka nastelana. Jednom Kinez, a jednom Arap sa tiketima kupljenim na NBGD.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 04 sij 2017, 11:19 

ManInBlack je napisao/la:
Godina koje ću se sjećati.

Po čemu?

Vrh

PostPostano: 07 sij 2017, 22:50 

Dobio malog klinju. Zadovoljan sam njime, performanse dobre.

Vrh

PostPostano: 09 sij 2017, 13:23 

useless je napisao/la:
Dobio malog klinju.

Mazel tov!

useless je napisao/la:
Zadovoljan sam njime, performanse dobre.

Auto ili dijete?

Vrh

PostPostano: 11 sij 2017, 12:53 

Ma dijete. Performanse u smislu ne plače puno bez razloga. :)

Uglavnom pamtljiva godina po svemu, a posebno po prvom bebaču.

Vrh

PostPostano: 03 pro 2017, 14:07 

Iako je do isteka godine ostalo 29 dana, već sad se može praviti rezime prilično jednolične i u odnosu na ranije praznije 2017. godine. Već godinama sam u punoj samoći i izolaciji, od 17. svibnja 2013., te se ta udaljenost od svih tokova i zbivanja najviše odrazila upravo u ovoj godini. Ni s kim nisam pričao cijelu godinu! Posljednji put sam više od 5 min razgovarao s nekim svojim vršnjakom 15. studenog 2016. Tu se vidi koliko sam ogrjezao u uživanju u neuključenosti. Došao sam do brojke od 2 152 svoja članka na Wikipediji. Nijednim se stopalima nisam približio, iz čega se izvlači zaključak kako je ono s Japankom iz 2016. bila puka luda slučajna sreća, koja se možda nikada ne će ponoviti. Život teče u dragovoljnom isposništvu, asketizmu. Gotovo cijela 2017. prošla je u mikrokozmosu, samo je ukupno 9 dana provedenih izvan Dubrovnika. Ukupno sam u rezimeu izdvojio tek 20 događaja koji se tiču moga osobnog života, ostalo su vanjske vijesti. Dakle, 20 dana se nešto vrijedno bilježenja dogodilo u mom životu, a 345 dana nije ništa. Sve je manje pamćenja vrijednih događaja, život teče suhoparno. Zadržane su moje osnovne životne vrijednosti. Puna samoća i izolacija i puna bezbrižnost.

Od nadolazeće 2018. očekujem još manje zbivanja.

13. veljače: zapisao guslarske spjevove Ivan Čaljkušić-Poruka Jovanu Raškoviću, Tomislav Smoljko-Treća Imotska bojna, Jozo Karamatić-Pozdrav iz Posušja i Tomislav Smoljko-Pogibija Milana Trutina Šilje
* 7. ožujka: dovršeno prikazivanje izvrsnoga dokumentarnog serijala Hrvatski velikani
* 9. ožujka: u Helioposu u Kairu pronađena 7.9 m visoka kolosalna statua Psamtika I.
* 14. ožujka: vaterpolisti prva hrvatska reprezentacija koja je ubilježila službeni nastup u Vukovaru, u kvalifikacijama Svjetske lige svladali Francusku 16:6
* 22. ožujka: pogledao šest epizoda Neobičnih vlakova (Brazil, Bolivija, Tajska, Malezija, Rumunjska, Turska); Jug-Barceloneta 11:10
* 27. travnja: prvi put u životu spazio crkvu podno Bogišićeva parka
* 5. svibnja: prvi put u životu vidio turistice iz Ugande, tj. turiste iz neke afričke zemlje osim JAR-a
* 21. svibnja: Rijeka prvi put nogometni prvak Hrvatske; Fenerbahçe prvi put osvojio košarkašku Euroligu
* 22. svibnja: u islamističkome terorističkom napadu u Manchesteru 23 mrtva i 119 ranjenih
* 26. svibnja: u Komolcu povodom 25. obljetnice oslobođenja dubrovačkog kraja otkriven spomenik braniteljima; u poluzavršnici Lige prvaka Jug svladao Pro Recco 10:9
* 27. svibnja: Szolnok prvi put osvojio vaterpolsku Ligu prvaka
* 3. lipnja: na arheološkom lokalitetu Šarengrad Klopare, nedaleko od Iloka, pronađeno je 18 novih avarskih grobova, među njima je i posebno značajan grob u kojem je pokopan vojnik s palašem, avarskom sabljom, iz otprilike 725. godine
* 4. lipnja: Ponikovac Franković izabran za dubrovačkog gradonačelnika
** makedonski klub RK Vardar iz Skoplja iznenađujuće je na svome prvom nastupu na završnom turniru osvojio naslov europskog prvaka u rukometu, u poluzavršnici je pobijedio Barcelonu 26:25, a pobjedonosni pogodak postigao je Hrvat Luka Cindrić u posljednjim sekundama utakmice, u završnici protiv pariškog PSG-a, također debitanta u završnicama, Vardar je slavio 24:23, odlučujući pogodak postigao je Hrvat Ivan Čupić doslovno u posljednjoj sekundi utakmice
** zagrebački zoološki vrt predstavio je volijere za afričke ptice, čime se omogućuje promatranje bez ikakvih vidljivih barijera, zahvaljujući suvremenome arhitektonskom rješenju afričke ptice močvarice dobile su golem nadsvođen prostor koji im omogućuje boravak na tlu, ali i letenje, posjetitelji su dobili mogućnost ući u samu nastambu i vidjeti ptice na metar-dva, kao u prirodi, osigurane su i promatračnice s kojih se ptice može gledati uz pomoć dalekozora i teleskopa
* 5. lipnja: Crna Gora kao 29. članica pristupila NATO-u
* 6. lipnja: prvi put u životu vidio turista iz Indonezije
* 8. lipnja: koncert potpore šestorici nekadašnjih dužnosnika Herceg-Bosne održao je pred oko 15 000 obožavatelja Marko Perković Thompson u Mostaru
* 11. lipnja: unutar tri sata otplivao 30 dužina preko cijelih Danača
* 14. lipnja: u požaru u neboderu "Grenfell Tower" u Londonu poginulo je 79 osoba, a 74 su ranjene
* 17. lipnja: u šumskim požarima diljem središnjeg Portugala poginule su 64 osobe, a 160 ih je ranjeno
* 21. lipnja: Velika džamija al-Nuri u Mosulu iz 12. stoljeća, poznata po kosom minaretu, razorena je u borbama
* 28. lipnja: u Višegradu otkriven spomenik Mehmed-paši Sokoloviću
* 3. srpnja: postigao pogodak dok mi je branio bivši vratar Juga Mirko Nižić
* 9. srpnja: obrambeni sustav Zadra i tvrđava sv. Nikole u Šibeniku pod zaštitom UNESCO-a
* 14. srpnja: u poluzavršnici Wimbledona Hrvat Čilić svladao Querreya iz SAD-a 6:7(6),6:4,7:6(3),7:5
* 21. srpnja: moja prva pobjeda u Divljoj ligi, u kvalifikacijama moja momčad Betula Danče pobijedila Lukovicu 6:4
* 24. srpnja: izboren glavni turnir, Betula Danče pobijedila Plažu ispod Petke 6:4
* 27. srpnja: nakon sedam godina vaterpolisti svladali moćnu Srbiju, u poluzavršnici SP-a 12:11
* 29. srpnja: moj prvi nastup u glavnome turniru Divlje lige, Betula Danče u Mlinima izgubila od branitelja naslova moćne Elite 15:3
** Hrvatska nakon 10 godina prvak svijeta u vaterpolu, drugi naslov donijela pobjeda u Budimpešti nad Mađarskom 8:6 (ishod koji sam sam sebi prognozirao prije utakmice, najslađi mogući put do zlata)
* 30. srpnja: na Dančama sa mnom igrala vaterpolo svjetska prvakinja Maggie Steffens iz SAD-a
* 19. kolovoza: najbolja petnaestka u mom životu, trajala više od pola sata, Obuljen svladan 17:15, stigao sam zaostatak od 10:5, poveo 14:11, on mi obranio više zicera i poveo 15:14, ja zaredao tri pogotka od kojih je predzadnji bio predivan, tog dana omjer pobjede:porazi u petnaestkama 6:3
* 31. kolovoza: dobro branio u dvjema viktorijama
* 1. rujna: Trg maršala Tita u Zagrebu postao Trg Republike Hrvatske
* 6. rujna: pobijedio B.N. u petnaestci 16:14, omjer u petnaestkama od rođendana (24. kolovoza) 12:12, uklonjeno vaterpolsko igralište na Dančama
* 13. rujna: prvi put u životu u Italiji, u Anconi, slikavao za Wikipediju
* 14. rujna: prvi put u životu na Braču, slikavao za Wikipediju
* 16. rujna: Stari Grad na Hvaru, Šolta
* 17. rujna: Slovenija europski prvak u košarci
* 18. rujna: Trogir, Šibenik, Rijeka
* 19. rujna: kraj klošarske pustolovine od 8 dana/7 noći na otvorenom, nakon koje mogu zaključiti kako sam bio u Italiji, bio na svim otocima srednjeg i južnog Jadrana (a ukupno na 21 otoku) te bio na svim mjestima pod zaštitom UNESCO-a u Hrvatskoj osim Poreča (ne računajući nedavno uvrštena mjesta); u potresu u središnjem Meksiku 370 mrtvih i 6 011 ranjenih
* 30. rujna: Bari, Italija
* 19. listopada: drugi dan zaredom ništa ne jeo
* 2. studenog: Pongo tapanuliensis klasificiran je kao novootkrivena vrsta orangutana, ja povodom toga 12 dana kasnije napisao o njemu članak na Wikipediji
* 12. studenog: u potresu na granici Iraka i Irana preko 540 mrtvih, 8 100 ranjenih i 70 000 obeskućenih
* 13. studenog: Italija nakon 60 godina bez nogometnog SP-a
* 15. studenog: svrgnut Robert Mugabe
* 22. studenog: Ratku Mladiću kazna doživotnog zatvora
* 29. studenog: otpješačio od Pila do Prijevora za 1h34min (1:44-3:18); Haaški sud je konačnom pravomoćnom drugostupanjskom presudom osudio šestoricu bosanskohercegovačkih Hrvata: Jadranka Prlića na 25, Brunu Stojića, Slobodana Praljka i Milivoja Petkovića na po 20, Valentina Ćorića na 16 i Berislava Pušića na 10 godina zatvora, odmah nakon izricanja presude Praljak je izvršio samoubojstvo otrovom

ROĐENJA

* kći moje mlađe sestre: 1. travnja u 5:33
* drugi sin moje starije sestre: 6. srpnja u 10:22

SMRTI

* 15. svibnja: Mirko Miočić
* 1. lipnja: Alois Mock
* 16. lipnja: Helmut Kohl
* 3. listopada: rođak F.Ć.
* 29. studenog: Slobodan Praljak

https://www.instagram.com/josipcurlin

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 107 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: