HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 svi 2025, 05:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Maloljetnička zlostavljanja vršnjaka
PostPostano: 06 sij 2016, 15:58 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Jole, emotivna i psihička stabilnost djeteta je fakat u nadležnosti stručnjaka ali se njihove posljedice i dubina uočavaju kod kuće...niko tvoje dijete ne bi trebao bolje poznavati od tebe samog.
Za takvo što ne trebaš biti doktor znanosti.
Nažalost kod ovog dječaka psihicka oštećenja odnosno posljedice očigledno nisu pravovremeno uočena a ni "dubina" istih. Što je i dovelo do tragičnih posljedica.

Ja ponajmanje branim zlostavljace u cijeloj ovoj tragičnoj priči i nekaj bože da opravdavao njihove roditelje i odgoj. No nažalost jedan mladi život je trajno ugašen. Kolika god kazna zadesila krivce ona dječaka neće vratiti.

U tvoje vrijeme bilo je normalno odmjeravati snage s lokalnim siledzijama u moje vrijeme dogadjalo se nešto drugo, no ovo danas očigledno da je prešlo sve granice utvrđenih društvenih normi. Silovanje u školama da postane dijelom uobičajen prakse? Gnušanju mom nema kraja. I stvarno ne znam kakve adekvatne kazne bi bilo dobro odmjeriti takvim monstrumima...

Nema roditelja koji poznaje svoje dete potpuno , i onaj koji tvrdi da zna taj LAŽE , jer su mu tzv.dokazi za to upravo upućivanje na druge roditelje kojima se nešto deci dogodilo.
Pa onda vele :"Evo ja poznajem svoju decu za razliku od ovih roditelja , pa se zato meni ovako nešto ne bi dogodilo".

Ovo je samo tešenje samog sebe i grozno likovanje nad tuđom nesrećom.

Ja govorim o uzrocima a ne posledicama , jer posledice je teško primetiti kod deteta i nositi se sa njima kad dođu.

Znači , nastavnici su morali znati šta se događa , a ne da roditelji posle radnog vremena da pitaju dete zašto je potišteno kad je već šteta učinjena.

Znači samo PREVENCIJA , a kad dođu posledice uglavnom ih niko ne može primetiti na pravi način ili treba dugo vremena , i šteta je uglavnom učinjena.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 16:03 

Svi su krivi pomalo.I roditelji koji verovatno rade po 12 h i suvise su umorni i nezainteresovani,zive u nadi da ce se problem resiti sam od sebe.Krivi su i svi iz skole jer od straha za gubitak radnog mesta vecinu problema guraju pod tepih i idu linijom manjeg otpora sve dok negde ne ode u ekstrem,kao u par primera sto ste naveli.I te novine nikad ne objave sve informacije,pa da mozemo da razglabamo.Sigurno je neko zatajio,jer je nemoguce da se dogodi ekstreman incident a da se dugo nije kuvao

Po meni,treba izgraditi odnos sa detetom da ma sta da se desi ima dovoljno poverenja...ili postovanja,straha stagod...da ne precuti sta mu se deilo (i dobro i lose) van kuce.Onda se zna kakvi se potezi vuku.A ako to ne postoji...pre ili kasnije moze se desiti da upadne u ovakav problem.Ipak sve krece od kuce,od porodice

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 16:07 

Griješiš jole... vrlo... nastavnicima je škola i to dijete u opisu posla i radnog vremena. A roditelj je 24 sata zanimanje.... i to je kraj pričee.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 16:11 

joe enter je napisao/la:
Kad roditelji pitaju dete uglavnom im ništa neće reći zašto ćuti i zašto je otuđeno.Kad pedagogo pita dete isto takođe mu neće reći ništa.

Stoji. Mozda ce reci a mozda i nece reci al je tada zadatak roditelja da saznaju zasto je dijete jadno,tuzno i depresivno. Zato se ostavi sve po strani i faking posao i novci i karijera i ide se ravno u skolu. Kod koga prvo? Pedagog, nastavnik ko god al i oni garant nece znati nista jer sve je pobogu ok, vase dijete je super, nista se ne dogadja..
Prema tome zadatak roditelja je da inzistiraju od tih istih pedagoga, nastavnika i direktora da saznaju sta se dogadja. Ili od djetetovnih prijatelja (mozda malo teze).
Ne mozes gledati dijete kao pati a smatrati da je sve u redu jer su ti isti pedagozi, nastavnici i direktori rekli da je sve ok. Nije ok i nije normalno da dijete 5 mjeseci dolazit sretno iz skole a ostalih 5 nesretno (primjera radi). Vidis, sve opet pocinje od roditelja.

joe enter je napisao/la:
Pedagozi nisu svemogući i to svako zna , ali trudom,radom i voljom i odgovornošću mogu dosta smanjiti procenat zlostavljanja kod dece , i da se bar ne dešavaju ovako brutalne stvari.

Stoji.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 16:23 

bura je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Kad roditelji pitaju dete uglavnom im ništa neće reći zašto ćuti i zašto je otuđeno.Kad pedagogo pita dete isto takođe mu neće reći ništa.

Stoji. Mozda ce reci a mozda i nece reci al je tada zadatak roditelja da saznaju zasto je dijete jadno,tuzno i depresivno. Zato se ostavi sve po strani i faking posao i novci i karijera i ide se ravno u skolu. Kod koga prvo? Pedagog, nastavnik ko god al i oni garant nece znati nista jer sve je pobogu ok, vase dijete je super, nista se ne dogadja..
Prema tome zadatak roditelja je da inzistiraju od tih istih pedagoga, nastavnika i direktora da saznaju sta se dogadja. Ili od djetetovnih prijatelja (mozda malo teze).
Ne mozes gledati dijete kao pati a smatrati da je sve u redu jer su ti isti pedagozi, nastavnici i direktori rekli da je sve ok. Nije ok i nije normalno da djete 5 mjeseci dolazit sretno iz skole a ostalih 5 nesretno (primjera radi). Vidis, sve opet pocinje od roditelja.

joe enter je napisao/la:
Pedagozi nisu svemogući i to svako zna , ali trudom,radom i voljom i odgovornošću mogu dosta smanjiti procenat zlostavljanja kod dece , i da se bar ne dešavaju ovako brutalne stvari.

Stoji.

Pa ispisali su klinca iz škole upravo zbog toga što je majka zaključila da se mali maltretira u toj školi i da mu je u toj školi jako loše.
Znači majka je uradila svoj roditeljski deo posla , ali nesretnica nije ni slutila koje su razmere zlostavljanja njenog sina , i da takvo šta grozno niko od pedagoga nije znao(nisu radili svoj posao) , a da svi đaci o tome ćutali i još su se sprdali.

Znači , žena nije okrenula glavu i svojski se trudila , tako da nije do nje nimalo krivice , niti može biti.

Krivica je nastavnom kadru i roditeljima zlostavljača.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 16:49 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ovaj prvi na spisku je sin bivšeg igrača Želje?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 17:01 

lider30 je napisao/la:
Mene više interesiraju imena roditelja. Zabranjeno će biti pisati imena na postovima, jer još nije dokazano, da google bezveze ne ideksira djecu. Ovako da.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=570BBD72

Koje su godište? Ako su ispod 16, ne mogu ih ćerat po redovnom postupku.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 17:27 

joe enter je napisao/la:
Znači ti ne šalješ decu u školu?? , jer vidim da za tebe tamo niko ne treba da brine za tvoje dete i samim time ih treba ni slati u školu , jel tako??

Ti radiš 12h dnevno i žena takođe , i dete ti ide u školu i maltretiraju ga , i kad to čuješ hoćeš li reći "Ja sam kriv" ili ćeš reći "Pa ljudi ja vam dam dete da ga učite i vaspitavate na vaše poverenje dko ja zarađujme za hleb , a ono dođe fizički i psihički sjebano".

Daj se u pamet Bura pobogu.

Sve si sam odgovorio.Ja (roditelji) sam odgovoran za svoje dijete i nitko drugi.Vanjski svijet je ratna zona,šaljemo djecu u minska polja bez obuke,očekujemo od drugih da se brinu za nas i za našu djecu... i onda se čudimo kad nastradaju,jer roditelji ganjaju karijere,žene rade po 12 sati umjesto da budu sa djetetom?

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 17:50 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
Znači ti ne šalješ decu u školu?? , jer vidim da za tebe tamo niko ne treba da brine za tvoje dete i samim time ih treba ni slati u školu , jel tako??

Ti radiš 12h dnevno i žena takođe , i dete ti ide u školu i maltretiraju ga , i kad to čuješ hoćeš li reći "Ja sam kriv" ili ćeš reći "Pa ljudi ja vam dam dete da ga učite i vaspitavate na vaše poverenje dko ja zarađujme za hleb , a ono dođe fizički i psihički sjebano".

Daj se u pamet Bura pobogu.

Sve si sam odgovorio.Ja (roditelji) sam odgovoran za svoje dijete i nitko drugi.Vanjski svijet je ratna zona,šaljemo djecu u minska polja bez obuke,očekujemo od drugih da se brinu za nas i za našu djecu... i onda se čudimo kad nastradaju,jer roditelji ganjaju karijere,žene rade po 12 sati umjesto da budu sa djetetom?

Jbt , ti Markane kao da pričaš o roditeljima koji imaju milione e na da su prosečni ljudi koji jedva napune frižider.

Ti ljudi moraju raditi , i oni ne ganjaju karijere.

Neko semora brinuti o tvojoj deci jer ih moraš obrazovati jedeino ako nisi Amerikanac pa imaš kućnu školu u Oregonu na ranču , pa shodno sa time očekuješ da se neko ljudski brine o njima tj.da bar radi svoj posao zakonski koji mu je određen po pitanju obrazovanja i vaspitanja.

Neće nastavnik skočiti u vatru zbog tvog deteta , ali samo neka radi ono na šta se obavezao i šta mu je posao sa odgovornošću jer deca su u pitanju a ne korov pravljenje metli korovača.

Ja nijednom nisam ni pomislio da nastavnici i pedagozi budu nešto više od onoga što im struka nalaže , samo neka rade svoj jako odgovorno posao koji su SAMI IZABRALI.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:11 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Tuta je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Mene više interesiraju imena roditelja. Zabranjeno će biti pisati imena na postovima, jer još nije dokazano, da google bezveze ne ideksira djecu. Ovako da.

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=570BBD72

U Skandinaviji se maloljetnici već od 12 godina mogu kazneno goniti za posebno teška kaznena djela (ne za sva), jer su procjene njihovih stručnjaka da već sa 12 godina ogromna većina djece dobro razlikuje što je dobro, a što zlo.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:13 

lider30 je napisao/la:
Tuta je napisao/la:

U Skandinaviji se maloljetnici već od 12 godina mogu kazneno goniti za posebno teška kaznena djela (ne za sva), jer su procjene njihovih stručnjaka da se već sa 12 godina ogromna većina djece dobro razlikuje što je dobro, a što zlo.

U nas je malo 'labavije'. Mogu im sudit samo u maloljetničkom postupku, i dat neku mjeru... dobrotvorni rad, maloljetnički dom, itd.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:15 

A pošto sam steko dojam da tu drmaju djeca SDA, a Lovrenović je SDP-ov, ne bi me čudilo da im sud odredi ispriku kao sankciju... xe-xe-xe

A vidim da je Mahir imao samo 14. Tužno je to, jbga. Žao mi je malog.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:29 

Kako mogu biti sigurni da ga nije zlostavljao Dubravko Lovrenović kod kuće? Sumnja bi uvijek trebala biti na očuhu, pogotovo kada lik jednostavno zrači "pedofilstvom".

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:32 

Šta li roditelji tih glavnih zlostavljača sad misle , i o čemu razgovaraju sa detetom koje je guralo onu oklagiju u anus??

Bojim se da ne bude još samoubistava dece zbog očiglednog svemrežnog linča.

Na ovim našim prostorima ne može ništa normalno da izađe očito , pa ili sve boli kurac za svakoga , ili svi polude i traže krv nekom da puste.

Umesto samo da svi rade svoj posao za koje su škole učili , i da imaju odgovornost taman toliko koliko takav poziv i nalaže , ni amnej ni više.

Međuti ovde to nije tako , sad opet preuzimaju siledžije u svoje ruke pravdu i počinju da se svete onim siledžijama.

Kao kad ubica u zatvoru ubije pedofila jer eto on je bolji od njega.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:36 

Ministry of Sound je napisao/la:
Kako mogu biti sigurni da ga nije zlostavljao Dubravko Lovrenović kod kuće? Sumnja bi uvijek trebala biti na očuhu, pogotovo kada lik jednostavno zrači "pedofilstvom".

Jesi li ironičan ili si samo seronja i kreten??

Ovo te pitam jer mi tvoj post nekako čudno zrači , pa ne znam jesu li to zraci ironije , ili zraci tvoga kretenizma i nekrofilskog bezobrazluka?!

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:41 

joe enter je napisao/la:

Ovo te pitam jer mi tvoj post nekako čudno zrači , pa ne znam jesu li to zraci ironije , ili zraci tvoga kretenizma i nekrofilskog bezobrazluka?!

Dovoljno iskustva sa sličnim slučajevima, i općenito predatorima ovdje u AU. Likovi koji ciljano traže žene sa djecom iz prvog braka.

Da nije Lovrenović izvršio poznati manevar "držte lopova". Mahir se davno ispisao iz škole (barem to negdje pročitah), pa je jedina konstanta u njegovom životu bilo prisustvo očuha.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:41 

joe enter je napisao/la:
Šta li roditelji tih glavnih zlostavljača sad misle , i o čemu razgovaraju sa detetom koje je guralo onu oklagiju u anus??

Bojim se da ne bude još samoubistava dece zbog očiglednog svemrežnog linča.

Na ovim našim prostorima ne može ništa normalno da izađe očito , pa ili sve boli kurac za svakoga , ili svi polude i traže krv nekom da puste.

Umesto samo da svi rade svoj posao za koje su škole učili , i da imaju odgovornost taman toliko koliko takav poziv i nalaže , ni amnej ni više.

Međuti ovde to nije tako , sad opet preuzimaju siledžije u svoje ruke pravdu i počinju da se svete onim siledžijama.

Kao kad ubica u zatvoru ubije pedofila jer eto on je bolji od njega.

Ne misle ništa, jer su njihova djeca najbolja i govore istinu.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:44 

joe enter je napisao/la:

Dovoljno iskustva sa sličnim slučajevima, i općenito predatorima ovdje u AU. Likovi koji ciljano traže žene sa djecom iz prvog braka.

Da nije Lovrenović izvršio poznati manevar "držte lopova". Mahir se davno ispisao iz škole (barem to negdje pročitah), pa je jedina konstanta u njegovom životu bilo prisustvo očuha.

Hehehe... Pije vode. Šteta, i da je istina, teško bi se takvo nešto dokazalo.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 18:55 

joe enter je napisao/la:

Kad bi se vodili ovakvim tvojim teorijama , onda postoji mali milion zločina koji se mogu sličnim analogijama "dokazati".

Ti skrećeš sa problema , i tražiš zapravo neke političke obračune sa Lovrenovićem , ili ti se prosto ne sviđa njegova faca pa hajde da mu zalepim etiketu.

Možda ga je i Lovrenović i ti klinci iz škole zajedno oklagijom mučili , ko zna možda je i majka,Dubrovko i ti klinci sa 6 oklagija u stanu Lovrenovića mučili malog Mahira pa ga onda bacili sa zgrade??
Treba videti face tih klinaca i majke pa ćeš ti reći kojeg su profila jer vidim da si završio FBI-profiling u Australiji.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 19:01 

joe enter je napisao/la:

Kad bi se vodili ovakvim tvojim teorijama , onda postoji mali milion zločina koji se mogu sličnim analogijama "dokazati".

Ti skrećeš sa problema , i tražiš zapravo neke političke obračune sa Lovrenovićem , ili ti se prosto ne sviđa njegova faca pa hajde da mu zalepim etiketu.

Možda ga je i Lovrenović i ti klinci iz škole zajedno oklagijom mučili , ko zna možda je i majka,Dubrovko i ti klinci sa 6 oklagija u stanu Lovrenovića mučili malog Mahira pa ga onda bacili sa zgrade??
Treba videti face tih klinaca i majke pa ćeš ti reći kojeg su profila jer vidim da si završio FBI-profiling u Australiji.

Ovaj Lovrenović nije u politici, čak mi je on (ili bješe Ivan) bio na sahrani jednog člana obitelji.

Kad već niko drugi neće pokrenuti to pitanje - ovdje se kao pitanje prioriteta prvo ide eliminirati članove obitelji kao osumnjičene.

S obzirom da je Dubravko "ugledni akademik", a naša policija je takva kakva je, ne bi me začudilo da policija uopće nije ni provela taj formalitet - eliminiranje očuha sa liste potencijalnih počinitelja.

I da, Dubravko ima taj "vibe".

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 19:19 

Dobro je profajleru.

Možda je neko od tvoje rodbine , samo trebaš postaviti slike njihove i imena da vidimo jel imaju vajb ili ne i stručno ih eliminišeno ili uhapsimo.

Daj Ministre , čitaj malo i vidi o čemu se radi , nemoj da si lešinar i da i ti ovom pričom nastavljaš zlostavljanje mrtvog dečaka i njegove majke i očuha , malo li je što već majku optužiše da je kriva.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 19:49 

Wind je napisao/la:
bura je napisao/la:
Ides na ignore jer smaras. Ne citam ti postove.

bura je napisao/la:

Roditelji.
Ja prosto ne mogu da vjerujem sta se dogadjalo tom jadnom djetetu..
I ne mogu da vjerujem da roditelji na vrijeme nisu nista primjetili...

Sram te i stid bilo. Optuživati anonimno roditelje nastadalog djeteta, a ne birati slova, a tek riječi može samo osoba sa totalnim odsustvom emocionalne inteligencije.
Najblaže rečeno.

To što sam ti na ignore je manje važno.

Pa ovo tek sad vidim.
Ne optuzujem roditelje nego samo kazem da mi je cudno sta nisu na vrijeme primjetili.
Citaj sa razumjevanjem.
A sad ignor forever.

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 21:41 

Ovaj Lovrenović nije u politici,.

Bio je u kratkorično u prošlom izbornom mandatu.
Period trajanja mandata:
19.06.2012 do 21.11.2012

Citat:
Dubravko Lovrenović ministar kulture i sporta SDP

A i dodatno "omrsio brkove" u visini od preko 19.429 maraka za samo 5 mjeseci rada.

Citat:
Iz saziva Vlade Kantona Sarajevo od 2006. do 2010. godine naknadu nakon prestanka važenja mandata ostvarilo je petero ministara.

To su bivši ministar pravde i uprave KS Zlatko Mesić (SBiH), koji je po tom osnovu naplatio 25.817 KM, zatim ministar privrede Abid Šarić (SBiH) 26.735 KM, potom Emir Hadžihafizbegović (SDA), ministar sporta i kulture KS – 26.428 KM, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Emina Dubravić (SBiH) 27.596 te Hajrudin Ibrahimović (SBiH), ministar za boračka pitanja KS, 21.850 KM.

Uzimali naknade

Pravo na “bijeli hljeb” u sazivu od 2010. do 2014. ostvarili su Fikret Musić (31.501 KM), bivši premijer (SDP), Emir Suljagić (30.302 KM), ministar obrazovanja i nauke (SDP), Nedžad Ajnadžić (16.073 KM), ministar za boračka pitanja KS (SDA), Čedomir Lukić (9.356 KM), ministar stambene politike KS (SDA), i Muhamed Kozadra (9.295 KM), ministar finansija (SDA).

Dobivali naknade

Naknadu su dobivali i Ivica Šarić (9.411 KM), ministar kulture i sporta (SDA), Zlatko Vuković (19.342 KM), ministar zdravstva (SDP), Rusmir Sendić (18.788 KM), ministar privrede (SDP), Fahrudin Oručević (19.779 KM), ministar obrazovanja i nauke (SDP), Mirza Sendijarević (2.105 KM), ministar finansija (SDP), i Dubravko Lovrenović (19.429 KM), ministar kulture i sporta KS (SDP).

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 21:52 

novem je napisao/la:
Ovaj Lovrenović nije u politici,.

Bio je u kratkorično u prošlom izbornom mandatu.

Citat:
Dubravko Lovrenović ministar kulture i sporta SDP

A i "omrsio brkove".

Citat:
Iz saziva Vlade Kantona Sarajevo od 2006. do 2010. godine naknadu nakon prestanka važenja mandata ostvarilo je petero ministara.

To su bivši ministar pravde i uprave KS Zlatko Mesić (SBiH), koji je po tom osnovu naplatio 25.817 KM, zatim ministar privrede Abid Šarić (SBiH) 26.735 KM, potom Emir Hadžihafizbegović (SDA), ministar sporta i kulture KS – 26.428 KM, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Emina Dubravić (SBiH) 27.596 te Hajrudin Ibrahimović (SBiH), ministar za boračka pitanja KS, 21.850 KM.

Uzimali naknade

Pravo na “bijeli hljeb” u sazivu od 2010. do 2014. ostvarili su Fikret Musić (31.501 KM), bivši premijer (SDP), Emir Suljagić (30.302 KM), ministar obrazovanja i nauke (SDP), Nedžad Ajnadžić (16.073 KM), ministar za boračka pitanja KS (SDA), Čedomir Lukić (9.356 KM), ministar stambene politike KS (SDA), i Muhamed Kozadra (9.295 KM), ministar finansija (SDA).

Dobivali naknade

Naknadu su dobivali i Ivica Šarić (9.411 KM), ministar kulture i sporta (SDA), Zlatko Vuković (19.342 KM), ministar zdravstva (SDP), Rusmir Sendić (18.788 KM), ministar privrede (SDP), Fahrudin Oručević (19.779 KM), ministar obrazovanja i nauke (SDP), Mirza Sendijarević (2.105 KM), ministar finansija (SDP), i Dubravko Lovrenović (19.429 KM), ministar kulture i sporta KS (SDP).

Koja je poenta tvoga upisa ako ne misliš da je Lovrenović kriv za smrt svoga posinka i da nije pedofil akako kaže Ministar??

Vrh

PostPostano: 06 sij 2016, 21:57 

Ah, koji je smisao života? Koji je smisao jednog posta? Ne dijelim Ministrovo mišljenije, ali ću se nadovezat na novemov post.

Lovrenović je poznat SDP-ov kadar, uvijek ga je čekao posao u javnim kompanijama, kojekakvim nadzornim odborima. I to je politika.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 146 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: