|
|
Stranica: 2/2.
|
[ 37 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
volvoks
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 15 lis 2012, 21:40 |
|
|
Ovisi o struci... Da , onima koji imaju sss je bolje radit u hep-u nego kod privatnika, ali...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 15 lis 2012, 21:45 |
|
|
Odabrala bi dobitnu kombinaciju liječnik-političar. Imaš prostora za privatluk, a priključen si direktno i na državnu sisu. Budžetlija sa "renomeom", u stilu para puni džepovi, a na srcu štepovi..
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 15 lis 2012, 21:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25823 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Aztec je napisao/la: U sud su, bojim se male sanse da se uvalim, zapravo i ne znam... Ali tu je jos jedna velika pogodnost koju sam zaboravio reci, a to je da se pravo za pravosudni stice brze ako se radu u odvjetnickom uredu. Mada trebam jos sve to vidjeti.
To nije točno. Negdje do 2004. godine je važilo da se pravosudni polaže sa 4 godine staža u državnoj službi ili u nekoj privatnoj tvrtki a 2 godine staža u sudu i kod odvjetnika. Međutim ( barem je tako bilo do prošle godine kada sam ja položio pravosudni) to je u međuvremenu izjednačeno - po 2 godine u svim sektorima za polaganje na razini federacije (još 2004. godine) a prošle godine je to izjednačeno i na razini BiH gdje također postoji posebna komisija za polaganje ispita.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 16 lis 2012, 01:10 |
|
|
iđeš tamo đe je veća para!
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 16 lis 2012, 12:15 |
|
|
Najmanje stresan posao je rad sa cvijećem. Otvoriš cvjećaru i polako.Zviždiš i praviš cvijetne aranžmane. A najbolji-omjer utrošenog rada,živaca i primanja je definitivno državna pipa.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 16 lis 2012, 12:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Daj malo egzaktnije parametre, npr. koliko sati tjedno očekuješ da ćeš raditi kod privatnika, i koliko ćeš više zaraditi (u %) u prve tri godine.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 16 lis 2012, 16:24 |
|
|
Aztec je napisao/la: Evo nazalost, dolazi i to vrijeme ... I ne znam ni sam sta da radim sa svojim zivotom. Pa se u jednu ruku dvoumim izmedju posla od jutra do sutra, s puno akcije, pojedenih zivaca, (ne bas puno novaca )... I s druge strane, finog, mirnog i sigurnog posla na drzavnim jaslama. Placa je i tu otprilike ista, no uz bitno manje mogucnosti napredovanja, a i bojim se da bi me monotonija tog posla dokrajcila. Sto se opet bojim i da bi me stres na prvom poslu dokrajcio. Uvijek sam se vidio nekako u privatnicima, ili nekom agilnijem poslu, no sad se sve vise pitam je l to sveg vrijedno, ili je mozda bolje odraditi svoje do 15h, imati uredan godisnji, naci si stogod zene i tako polako do groba. Dakle, stresom do groba, ili mirno do groba. Sta bi vi odabrali? Koji to državni posao možeš naći danas? Ja vidim samo oglase za ono stručno osposobljavanje, nigdje normalan posao. Inače je po meni najbolje na sudu, ali je najteže upasti. Normalna plaća i radno vrijeme, te rad u struci.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 16 lis 2012, 16:35 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8393 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 17 lis 2012, 09:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Daj malo egzaktnije parametre, npr. koliko sati tjedno očekuješ da ćeš raditi kod privatnika, i koliko ćeš više zaraditi (u %) u prve tri godine. U prve dvije godine necu nista vise zaraditi, vec kao pripravnik imam isto definiran minimum sto je cini mi se oko 3.500 kn u RH. Medjutim, vjerujem da se poslije kod privatnika ipak moze puno bolje zaraditi no sto je slucaj u upravi. Tako imam poznanicu koja je starija neke 4 godine od mene, a ima placu oko 11.000 -12.000 kn i uskoro namjerava otvoriti svoj ured. Cini mi se da je radno vrijeme od 9 pa do 7h, uz pauzu od neka tri sata. No, valjda je nekim danima i do 4 (bez pauze), tako da je to valjda tu negdje sto se satnice tice. Ali u svakom slucaju vise izrabljivanja je ukljuceno.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 17 lis 2012, 10:00 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Aztec je napisao/la: Evo nazalost, dolazi i to vrijeme ... I ne znam ni sam sta da radim sa svojim zivotom. Pa se u jednu ruku dvoumim izmedju posla od jutra do sutra, s puno akcije, pojedenih zivaca, (ne bas puno novaca )... I s druge strane, finog, mirnog i sigurnog posla na drzavnim jaslama. Placa je i tu otprilike ista, no uz bitno manje mogucnosti napredovanja, a i bojim se da bi me monotonija tog posla dokrajcila. Sto se opet bojim i da bi me stres na prvom poslu dokrajcio. Uvijek sam se vidio nekako u privatnicima, ili nekom agilnijem poslu, no sad se sve vise pitam je l to sveg vrijedno, ili je mozda bolje odraditi svoje do 15h, imati uredan godisnji, naci si stogod zene i tako polako do groba. Dakle, stresom do groba, ili mirno do groba. Sta bi vi odabrali? Koji to državni posao možeš naći danas? Ja vidim samo oglase za ono stručno osposobljavanje, nigdje normalan posao. Inače je po meni najbolje na sudu, ali je najteže upasti. Normalna plaća i radno vrijeme, te rad u struci. Ma tesko je to reci. U RH vise privatno. Ovdje pak bih mogao mozda i na sudu. Al iskreno, dopizdilo mi je ovdje, i zelio bih promjenu sredine. Jbg., kad sam iz pravnicke obitelji pa su svi oko mene pravnici i odvjetnici. Puno je tu mogucih varijanti, no naravno nikad nista nije sigurno. Za privatnike tu imam manje vise osigurano, pa poslije kako se pokazem (tako mi rekose ). I kao sto rekoh, rijec je o pripravnickom prvo. Al u biti mene najvise zanima gdje bi vi odabrali posao, privatno i drzavna sisa.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 17 lis 2012, 15:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Aztec je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Daj malo egzaktnije parametre, npr. koliko sati tjedno očekuješ da ćeš raditi kod privatnika, i koliko ćeš više zaraditi (u %) u prve tri godine. U prve dvije godine necu nista vise zaraditi, vec kao pripravnik imam isto definiran minimum sto je cini mi se oko 3.500 kn u RH. Medjutim, vjerujem da se poslije kod privatnika ipak moze puno bolje zaraditi no sto je slucaj u upravi. Tako imam poznanicu koja je starija neke 4 godine od mene, a ima placu oko 11.000 -12.000 kn i uskoro namjerava otvoriti svoj ured. Cini mi se da je radno vrijeme od 9 pa do 7h, uz pauzu od neka tri sata. No, valjda je nekim danima i do 4 (bez pauze), tako da je to valjda tu negdje sto se satnice tice. Ali u svakom slucaju vise izrabljivanja je ukljuceno. Možda je preobjektivno, ali NPV analiza bi ti mogla dati odgovor na pitanje. Za sljedećih 20-ak godina ukucaš primanja (za svaku godinu) za oba posla, a onda koristiš diskontnu stopu da dobiješ današnju vrijednost te zarade. Normalno da za teži posao trebaš koristiti veću diskontnu stopu, a treba li ona biti 20, 30, 50 ili 100% veća, to je više pitanje za tebe.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Odabir posla... Postano: 17 lis 2012, 19:20 |
|
|
Aztec je napisao/la: Al u biti mene najvise zanima gdje bi vi odabrali posao, privatno i drzavna sisa. Svakako najbolje na sudu ili DO, međutim mislim da je bolje biti kod odvjetnika ili bilježnika, nego u nekom ministarstvu, općini itd. Pitanje je kakvim ćeš se tamo poslovima baviti. Firme, i privatne i državne, nisu loše, ali one jako rijetko uzimaju ljude bez pravosudnog. Ali u biti svaka sisa je dobra.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|