|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: PayPal Postano: 10 stu 2013, 15:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ne znam ima li ova tema vec...
Ugl., zanima me kad posaljem nekom novac s svog na njegov paypal racun (u drugoj drzavi) da li ta osoba moze taj novac odmah podici s svog paypal racuna na bankomatu i sl.? Te da li PayPal uzima za taj transfer (na bankovni racun) kakvu proviziju. Ja sam procitao na njihovoj stranici da ne uzima i da se ne ceka, al vidim da neki pisu po forumima da se ceka i po 30 dana te da ima i neka provizija?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 16:11 |
|
|
Moraš čekati dok se transakcija ne potvrdi, to ovisi o banci, ne o njima. Ja osobno sam Paypal koristio isključivo za kupovanje preko eBay-a i tu ne uzimaju proviziju
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 16:38 |
|
|
volvoks je napisao/la: Moraš čekati dok se transakcija ne potvrdi, to ovisi o banci, ne o njima. Ja osobno sam Paypal koristio isključivo za kupovanje preko eBay-a i tu ne uzimaju proviziju Ma znam to. I ja sam kupovao s paypalom i nema nikakve provizije za kupca. Al za slanje ima neka mala provizija (sitno) medjutim ne znam koliko ceka osoba kojoj se novac salje, za koliko ga moze podici na bankomatu. 30 dana sto sam procitao mi je smijesno puno, i ne znam sta bi i jedna banka imala toliko "potvrdjivati". Dan dva OK da oni to proknjize, a sve vise od tog je previse za cekati...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 17:23 |
|
|
Kada je u pitanju provizija za slanje i primanje novca, nema provizije sve dok se koriste sredstva unutar paypal sistema (paypal balance sredstva), dok do naknade dolazi kada se novac povlači sa paypal balansa na karticu sa kojom je povezan paypal račun kao i kada se novac sa kartice šalje putem paypala (dakle ne paypal balansa). Što se tiče snošenja tereta naknade, možeš se dogovoriti sa primaocem oko toga, dok kada je u piranju visina naknade... Citat: Slanje i primanje novca: - besplatno kada se koriste sredstva na PayPal računu - 3,4% + 0,30 dolara za plaćanja putem karticama (moguće je dogovoriti tko plaća naknadu – primatelj ili pošiljatelj) Dok kod konkretno povlačenja novca sa paypal računa na karticu. Citat: Ako ste povezali PayPal račun s karticom putem koje možete primati novac, u pravilu VISA electron, novac bi se automatski na kraju mjeseca trebao prebacivati na vaš devizni račun. Ako ipak želite novac odmah, tada plaćate naknadu od 5 dolara.
Najmanji iznos koji možete povući je 10 dolara. Izvor citiranog dijela posta: http://www.ucionica.net/internet/naknade-za-koristenje-paypal-usluge-1772/
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 17:34 |
|
|
Da, to sam i ja procitao... Al na njihovoj stranici pise drugacije. I to gore mi je smijesno. Pa onda je brze (i jeftinije) poslati novac obicnom postom. Citat: Bank transfer
The most popular way to withdraw money from your PayPal account is to transfer the money directly into your bank account.
Log in to your PayPal account, enter the amount you want to withdraw, and select the bank account to receive the money. We securely transfer the amount from your PayPal balance into your bank account at no cost to you.
It usually takes 3-4 business days for the money to appear in your bank account. The minimum you can withdraw is $1.00 USD. Make sure that the name registered on your PayPal account matches the name on your bank account. https://www.paypal.com/webapps/helpcent ... 4037&m=SRE
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:17 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ba živiš u šupku Europe. Strpi se i čekaj.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:28 |
|
|
To se odnosi samo na one tekuće bankovne račune otvorene u SAD-u (pošto paypal je firma sa sjedištem u SAD-u tako da Amerikanci kao i svako drugi na ovom svijetu ko ima otvoren tekući bankovni račun na tlu SAD-a može direktno svoja sredstva na bankovnom računu da poveže sa paypalom, kao i sa paypala da direktno prebaci na račun, ali to ne važi za nas koji nemamo račun otvoren u SAD-u, što je već neka druga mnogo komplikovanija priča) koji mogu spojiti svoj tekući bankovni račun direktno na paypal, dok za tekuće bankovne račune otvorene van SAD-a postoji mogućnost isključivo povezivanja paypala sa kreditnom karticom (najčešće sa Visa karticom koja je takoreći globalizovan američki finansijski entitet koji ima ulogu posrednika između neameričkog fizičkog ili pravnog subjekta i američke finansijske institucije, dakle u ovom slučaju paypala). Znači da skratim, Amerikanci SAD tekući račun + paypal = plaćanje na internetu, dok svi drugi tekući račun + odgovarajuća kartica namijenjena prvenstveno za internet plaćanja ili ona koja može i za internet plaćanja + paypal = slanje i primanje novca na internetu tako da druga pravila se za nas primjenjuju pošto internet plaćanje je globalna stvar dok propisi koji regulišu to su od svake zemlje ponaosob tako da preko VISA i drugih međunarodnih bankarskih institucija se vrši sve to.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:31 |
|
|
Ma o cemu vi... Poslao sam ljudima upit. I evo odgovor. Citat: Dear Aztec, Thank you for contacting PayPal in relation to sending a gift payment.Mr. Aztec , when you send a payment, the recipient will receive the payment instantly in their PayPal account. Then depending on the features available in the country of the recipient's PayPal account, they can either withdraw to a card or bank account. You can check the below link to see the features available in each country. I opet mi ne odgovori na moje jednostavno pitanje. Da li se taj novac moze odmah podici. Znam i ja da moze, samo me je zanimalo za koliko. Doduse nisam naveo koja je to zemlja sto prima. nista nego opet pitati.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:32 |
|
|
BBC je napisao/la: Ba živiš u šupku Europe. Strpi se i čekaj. Bas naprotiv, problem je do te tvoje prcije Austrije.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:36 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: To se odnosi samo na one tekuće bankovne račune otvorene u SAD-u (pošto paypal je firma sa sjedištem u SAD-u tako da Amerikanci kao i svako drugi na ovom svijetu ko ima otvoren tekući bankovni račun na tlu SAD-a može direktno svoja sredstva na bankovnom računu da poveže sa paypalom, kao i sa paypala da direktno prebaci na račun, ali to ne važi za nas koji nemamo račun otvoren u SAD-u, što je već neka druga mnogo komplikovanija priča) koji mogu spojiti svoj tekući bankovni račun direktno na paypal, dok za tekuće bankovne račune otvorene van SAD-a postoji mogućnost isključivo povezivanja paypala sa kreditnom karticom (najčešće sa Visa karticom koja je takoreći globalizovan američki finansijski entitet koji ima ulogu posrednika između neameričkog fizičkog ili pravnog subjekta i američke finansijske institucije, dakle u ovom slučaju paypala). Znači da skratim, Amerikanci SAD tekući račun + paypal = plaćanje na internetu, dok svi drugi tekući račun + odgovarajuća kartica namijenjena prvenstveno za internet plaćanja ili ona koja može i za internet plaćanja + paypal = slanje i primanje novca na internetu tako da druga pravila se za nas primjenjuju pošto internet plaćanje je globalna stvar dok propisi koji regulišu to su od svake zemlje ponaosob tako da preko VISA i drugih međunarodnih bankarskih institucija se vrši sve to. za ime bog miloga, Vlado.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:41 |
|
|
Ne možeš podići sa Paypal, nije to banka. Oni elektronski proslijede do tvoje banke i uzme koliko uzme. S obzirom da se radi o novcu informiraj se bolje, inače će te neko oguliti dobro.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:44 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne možeš podići sa Paypal, nije to banka. Oni elektronski proslijede do tvoje banke i uzme koliko uzme. S obzirom da se radi o novcu informiraj se bolje, inače će te neko oguliti dobro. Daj BBC vozi boga ti... Naravno da PayPal nije banka, je l to iko ovdje tvrdio i je l to ovdje uopce bitno. Mene samo zanima za koliko se VREMENSKI taj novac moze podici s bankovnog racuna koji je uvezan s primateljevim paypal racunom na koji ja saljem novac.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:46 |
|
|
I što ti nije jasno u njihovom odgovoru ?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:47 |
|
|
ko kaze da mi nesto nije jasno? Stavio sam post cisto ovdje da ljudi znaju.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:48 |
|
|
Aztec je napisao/la: Mene samo zanima za koliko se VREMENSKI taj novac moze podici s bankovnog racuna koji je uvezan s primateljevim paypal racunom na koji ja saljem novac. Kako ti Paypal može na to odgovoriti. To je do relacije EU/World i tog šupka Europe u kojem živiš. Ista stvar kad poštom paket primaš. Englezi ti neće reći i garantirati kad će ti stići u taj šupak Europe. Odprilike lupe neku veliku cifru u danima da se ograde od fulanja.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:48 |
|
|
Aztec, osoba kojoj šalješ novac preko paypala će moći samo primiti obavještenje o primljenom novcu dok će sa istim moći raspolagati tek nakon prolaska vremenskog perioda od 30 dana. To važi ako mu je to prvi put da prima novac putem svog paypal računa, dok ako mu to nije prvi put onda bi valjda trebalo da primi novac u periodu mnogo krećem od tih 30 dana.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:51 |
|
|
Kakvih 30 dana, tko bi koristio tu uslugu da je tako. Možeš novac prebaciti na svoj bankovni račun isti dan. Ako imaš dispute i tražiš novac nazad oni će to već uzeti nazad sa njegove kreditne kartice. Zato i traže te podatke pri registraciji.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:51 |
|
|
I Vlado... Ja odavno koristim PayPal i uvezan je s mojom visom. Amerikanac ne Amerikanac to nema veze.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:53 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Osoba kojoj šalješ novac preko paypala će moći samo primiti obavještenje o primljenom novcu dok će sa istim moći raspolagati tek nakon prolaska vremenskog perioda od 30 dana. To važi ako mu je to prvi put da prima novac putem svog paypal računa, dok ako mu to nije prvi put onda bi valjda trebalo da primi novac u periodu mnogo krećem od tih 30 dana. a ma moze ga koristiti odmah. Pitanje je samo za koliko ga moze podici. 30 dana je ludost. Ja sam to isto procitao na netu al to nema veze s zdravim razumom. Mozda da priceka dva tri dana dok se taj novac u banci ne proknjizi i to je to. Al eto rekoh da ipak provjerim a samo mi zakompliciraste sve.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:56 |
|
|
BBC je napisao/la: Aztec je napisao/la: Mene samo zanima za koliko se VREMENSKI taj novac moze podici s bankovnog racuna koji je uvezan s primateljevim paypal racunom na koji ja saljem novac. Kako ti Paypal može na to odgovoriti. To je do relacije EU/World i tog šupka Europe u kojem živiš. Ista stvar kad poštom paket primaš. Englezi ti neće reći i garantirati kad će ti stići u taj šupak Europe. Odprilike lupe neku veliku cifru u danima da se ograde od fulanja. Pa oni kao firma moraju imati neke odgovore. Necu kontaktirati valjda vlade EU zemalja. I zena mi je lijepo odgovorila i rekla da za vrijeme provjerim na paypal Austrija, al ja se ne snalazim s njemackim pa cu im poslati opet upit pa nek se oni muce.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 18:57 |
|
|
Uzme onoliko vremena koliko uzme kad ti neko preko online banking iz EU pošalje novac. Logika bi ti to trebala sama reći.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:01 |
|
|
BBC, ajd budi malo koristan pa procackaj na PayPal Austrija koliko se ceka prebacivanje novca s PayPal racuna na bankovni racun i ima li tu kakve provizije.
|
|
Vrh |
|
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:07 |
|
|
A ti šalješ ka korisniku paypala vani? Pa što ne kažeš čovječe božiji! Ja budala mislio ti šalješ nekom ovdje u BiH pošto ova pravila od 30 dana važe za zemlje poput Albanije i BiH, a ono ti šalješ ka Austriji.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:15 |
|
|
Pitaj svoju, tuđu banku, oni to preciznije znaju. Nije to pitanje za Paypal ured.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: PayPal Postano: 10 stu 2013, 19:16 |
|
|
BBC je napisao/la: Pitaj svoju, tuđu banku, oni to preciznije znaju. Nije to pitanje za Paypal ured. Hvala, bas ste od koristi.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|