|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 64 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 01:42 |
|
|
Aztec je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Kazu da je crveno vino dobro za srce i vene.  A i to isto tako je upitno, a rasireno misljenje. Citao sam da to nikad nije dokazano, a radjena su obilna istrazivanja za vino i grozdje. Na stranicama FDA, od svih tih silnih namirnica sto se propagiraju kako su zdrave nasao sam samo dvije dokazano zdrave za srce, a to su omega 3 iz ribe i cini mi se soja. Za maslinovo ulje se vjeruje da je isto zdravo za srce, al kao i mnoga druga ulja u odnosu na mast. Sto je i logicno donekle. Da sve to radi kako nam guraju ljudi bi zivjeli po 150 godina... Trava ova, trava ona, antioksidant onaj, ovaj... 1 kg grožđa sadrži korisnih tvari koliko cca. 45 litara vina.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 13:39 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17438 Lokacija: יום טוב
|
Zadar1993 je napisao/la: Sjetila se  . Imas li preporuku za jacanje imuniteta? Alergija mi ga preko jeseni/proljeca zna poprilicno devastirati. sjeti se, Mujo, ubiće te.  imunitet...limun, đumbir, bagremov med, cimet.  ljeti ne preporučam đumbir, jer pojačava cirkulaciju i papren je (ne znam kako bih drukčije opisala taj okus). osim ako ne voliš saunu cijeli dan. dakleM, ujutro natašte, čaša tople vode, iscijediš pola limuna u nju i zasladiš medom. popodne otopiš žlicu meda i žličicu cimeta u čaši vode. i to piješ naravno.  kad zahladi onda možeš skuhati čaj od par ploški đumbira (imaš organski uzgojen u bio&bio), iscijediti limun u njega i zasladiti medom. nemam pri ruci svoje bilješke iz jedne knjige o ljekovitosti začina, ali neće mi zatvorit temu dok ne dođem doma, nadam se.  onda ću stavit sve što bi moglo bit zanimljivo. inače, šta ste mi uradili od teme...  McDrek možete kritizirati na susjednoj temi. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 14:34 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Zahvaljujem gospodjice  . Bagremov med podosta pijem od kad s njim radim medicu (kao i limun uostalom)  . No za cimet nisam znao. Ajde da dozivim i ja da nesto lijepog mirisa i ukusa dize imunitet  . Nego zanima me hoce li cimet imati isti efekt ako ga primjerice malo stavim u pecnicu (kao kod kolaca s vocem i cimetom) ? Znam da se cesto na visim temperaturama gube neki dobri efekti namirnica.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 16:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
puntar2.0 je napisao/la: E jebajiga sad, nisu multivitaminpreparati lijekovi. Ahhaaa, Federal Drug Administration....mhm. I na cemu oni baziraju saznanja? Nije mozda na podatcima farmaceutskih firma i prodavaca hrane.  Pa mogu biti, sto ne bi bili... A i na kraju krajeva ti si prvi poceo o flavinoidima i sl. A oni baziraju saznanja na vlastitim istrazivanjima i svojim znanstvenicima za svaki izdati lijek i namirnicu na prostoru USA, tako da tvrdnje da li, ili ne nesto djeluje nadziru upravo oni. Da temelje na podatcima farmaceutskih kompanija bili bi suvisni, zar ne. Tako je upravo FDA naredila da se povuku tvrdnje farmaceutskih komapanija s pakiranja u SAD kako razne tablete s flavinoidima iz grozdja i sl. imaju povoljan ucinak na zdravlje srca i sl. A to je upravo iz razloga sto za to FDA nije nasla dokaze.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 22:41 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 22:45 |
|
|
Citat: Calment je prestala voziti bicikl tek u dobi od 100 godina. Živjela je sama neposredno prije 110. rođendana, kada je odlučeno da mora u starački dom. Imala je prijelom bedrene kosti u dobi od 114 godina i 11 mjeseci te je to zahtijevalo operaciju. Nakon operacije, morala je koristiti invalidska kolica. Pušila je cigarete od kada je imala 21 do kad je imala 117 godina, prema neodređenim izvorima i više od dvije dnevno. Pripisivala je svoju dugovječnost i relativno mladenački izgled za svoju dob maslinovom ulju kojim je začinjala svu hranu i kojim je trljala kožu, kao i prehrani lukom i vinom, te gotovo jednim kilogramom čokolade tjedno. Život službeno najdugovječnije osobe ikad.
|
|
Vrh |
|
 |
Hroboatos
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 22:52 |
|
|
Lebowski je napisao/la: http://en.wikipedia.org/wiki/Li_Ching-Yuen
Ovaj je živio pravo biblijski. Malo mi teško povjerovati da je dočekao 256 rođendana. Nerealno.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 26 srp 2013, 23:36 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Zahvaljujem gospodjice  . Bagremov med podosta pijem od kad s njim radim medicu (kao i limun uostalom)  . No za cimet nisam znao. Ajde da dozivim i ja da nesto lijepog mirisa i ukusa dize imunitet  . Nego zanima me hoce li cimet imati isti efekt ako ga primjerice malo stavim u pecnicu (kao kod kolaca s vocem i cimetom) ? Znam da se cesto na visim temperaturama gube neki dobri efekti namirnica. Sad će me ZGabriel ubiti, ali imas li za preporuciti neku dobru domaću medicu iz zadarskog područja??
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 27 srp 2013, 00:10 |
|
|
Badelova. Mozda i Maraska radi svoju no njenu nisam probao(rakija im je zato hebena, a od nje se lako napravi medica). Ispricavam se gospodjice za offtopic  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 27 srp 2013, 00:17 |
|
|
nisam naoružana, ali da jesam... modovi, radi li se ovdje štogod?  ovaj Markan se samo došulja i umjesto da ureduje, on potpiruje offtopic.  ontopic: sve ću vas našopat gorkim bademima i nećete nikad više imat nikakvih zdravstvenih problema. :Borgia
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 27 srp 2013, 08:45 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: nisam naoružana, ali da jesam... modovi, radi li se ovdje štogod?  ovaj Markan se samo došulja i umjesto da ureduje, on potpiruje offtopic.  ontopic: sve ću vas našopat gorkim bademima i nećete nikad više imat nikakvih zdravstvenih problema. :Borgia  Nema politike,samo nastavite 
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 27 srp 2013, 11:34 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: nisam naoružana, ali da jesam... modovi, radi li se ovdje štogod?  ovaj Markan se samo došulja i umjesto da ureduje, on potpiruje offtopic.  ontopic: sve ću vas našopat gorkim bademima i nećete nikad više imat nikakvih zdravstvenih problema. :Borgia Igrati se Arsenom nije preporučljivo  . Ipak jel se isprika računa  ? Inače, jel istina da luk "čisti" krv tj. da djeluje kao detoksikacija ? Znam da glavice mladog luka kada ih se proguta (ne žvaće, samo proguta) dobro djeluju na tlak.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 kol 2013, 02:43 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Zna li neko gdje ima u Mostaru zelenog čaja u listićima? Nema gdje nisam tražila i koga nisam pitala, ali ništa. Trenutno pijem Plantago u kesicama ali hoću da nabavim u listićima.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Pantagana
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 25 kol 2013, 06:17 |
|
|
propolis, ulje crnog kima, graviola, med, luk, maslinovo ulje, itd, itd.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 03 vel 2014, 15:58 |
|
|
došlo vrijeme da osvježimo temu.  nisam našla svoje bilješke, ali sam dobila knjigu s narodnim recepturama. par naslova, da vas zainteresiram: Za one koji mnogo piju
Kad koga bijesan pas ugrize
Kada udare u koljena veliki bolovi
Kad čovjek vene... 
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 08:54 |
|
|
Med orasi cimet... za puno toga Samelji promjesaj I pici.
kolesterol limun I cesnjak
jetra da joj pomognemo jelte articoka stavljaj u sve sto moze
smirenje caj valeriane
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 09:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Evo mjesec dana se liječim raznim čajevima iz apoteke i tabletama bez recepta. Danas idem liječniku da mi da antibiotike, i idite u kurac vi i vaša tema.
Čaj, najveća foluška koju je svijet popušio, obična topla voda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 09:41 |
|
|
BBC je napisao/la: Evo mjesec dana se liječim raznim čajevima iz apoteke i tabletama bez recepta. Danas idem liječniku da mi da antibiotike, i idite u kurac vi i vaša tema.
Čaj, najveća foluška koju je svijet popušio, obična topla voda. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:09 |
|
|
Dobio sam danas jake antibiotike, 2-3 dana i riješena stvar. Jebali vas čajevi, mjesec dana ih pijem.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:12 |
|
|
BBC je napisao/la: Dobio sam danas jake antibiotike, 2-3 dana i riješena stvar. Jebali vas čajevi, mjesec dana ih pijem. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:15 |
|
|
Kažu da se od čajeva čovjek proljepša i skine masno tkivo.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:16 |
|
|
BBC je napisao/la: Kažu da se od čajeva čovjek proljepša i skine masno tkivo. pa eto, možda si bolestan, ali si se proljepšao.  ne možeš reći da nije bilo koristi. 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:19 |
|
|
Mizerno djelovanje čaja ti je poništeno jer ti guzica sjedi i visiš na forumima.
|
|
Vrh |
|
 |
ZGabriel
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:21 |
|
|
BBC je napisao/la: Mizerno djelovanje čaja ti je poništeno jer ti guzica sjedi i visiš na forumima. o sebi govoriš? znači ipak si ružan.  probaj piti hladnu kavu, vele da je dobra za ten.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Prirodna medicina Postano: 04 vel 2014, 22:35 |
|
|
Na tebe sam mislio. Puno kavana po raznim forumima, neudata. Neće tu čaj pomoći.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|