HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2025, 09:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: "Sređivanje" stana/kuće
PostPostano: 08 lip 2009, 00:18 

Evo napokon nakon 2 godine privodim radove na kući kraju te se nadam useljenju krajem 8 mjeseca.
S obzirom da imam dosta djece naš 3soban stan je odavno postao pretjesan te smo dugo razmišljali o gradnji kuće.
Naša sreća je da su njeni imali plac koji je naslijedila jer cu cijene istih u gradu otišli do neba.
Komplekt projekt i dozvole (sve preko veze naravno) me izašlo oko 20 000 KM. I tu sam itekako dobro prošao jer sam htio da mi sve bude 1/1. Kao što svi znate grubi radovi tj stavljanje pod krov me izašlo najjeftinije tj cca nekih 50 000. E onda kreću pravi troškovi. kako se kuća gradi samo jednom nisam htio štediti na stvarima koje bi me sutra mogle skupo koštati.
U Eurotrimu sam naručio sve vrhunske jelovicine drvene otvore te parket za boravak i sobe. Tu sam se isprsio nekih dodatnih 25k. Slijedilo je naručivanje pločica koje sam uzeo u kanili te je to dodatnih 15-20k. Elektro i vodovodne instalacije sam odradio dosta jeftino jer sam znao obojicu majstora te su mi to odradili ispod cijene. Uz uređivanja okoliša prazna gotova kuća će me izaći nekih 120 000. E sad kreć dodatni troškovi opremanja. Opremanje 3 banje i 2 WC će nas izaći još nekih 12-16k. Kuhinju i blagovaona dodatnih 16k sa aparatima. Kuhinju smo poručili u Lignumu, a aparate(Miele)
uzeli u HR te preko povrata PDV i kolege na granici prošli dosta "jeftino". Dnevni boravak smo takođe uzeli u RH te nas je to izašlo nekih 12k. Znači garnitura, komode plazma, kućno kino. Slijedilo je opremanje naših i dječijih soba. Tu opet na scenu stupa HR veza i naša 5 dječijih te gostinjska soba nas je izašlo ukupno oko 25 000.

Znači kad se sve sabere i ušminka ukupna cifra će biti oko 230+k KM. S obzirom da je kuća rađena iz temelja teda se na materijalima i opremanju stvarno nije štedjelo,a površina je oko 280m2 smatram da sam dosta dobro prošao. Napokon će svako dijete imati svoju sobo a ja vrt( a dogodine ako bog da i bazen) u kojoj ću ugošćavati ekipu.

Vrh

Naslov: Re: "Sređivanje" stana/kuće
PostPostano: 08 lip 2009, 00:56 

Čestitam! :-hrvatinic

Po opisu sve zvuči extra. :-top

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 08 lip 2009, 01:49 

Inače jedan savjet za sve buduće graditelje/uređivače. Majstore svih kalibara držati pod konstantnim nadzorom i unaprijed dogovoriti cjenu. Isplata po dovršetku radova. U suprotnom se dešava fušeraj. Sav materijal smo uz pomoć arhitekta sami nabavljali tako da se nije moglo desiti da se ugradi nešto fušersko.
Još da naglasim da je kuća građena od cigle plus izolacijske ploče. Uz to imamo i dosta veliki broj staklenih površina. Posebice se to odnosi na dnevni boravak i blagovaonu koje su praktički komplet u staklu. Moram priznati da sam uređenje interijera praktički u potpunosti prepustio ženi. Jedina dva uvjeta koja sam ja postavio sujsu bili kamin u boravku/blagovaoni te vanjska konoba.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2009, 17:28 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
okobrb je napisao/la:
Kuhinju i blagovaona dodatnih 16k sa aparatima. Kuhinju smo poručili u Lignumu, a aparate(Miele)
uzeli u HR te preko povrata PDV i kolege na granici prošli dosta "jeftino". Dnevni boravak smo takođe uzeli u RH te nas je to izašlo nekih 12k. Znači garnitura, komode plazma, kućno kino. Slijedilo je opremanje naših i dječijih soba. Tu opet na scenu stupa HR veza i naša 5 dječijih te gostinjska soba nas je izašlo ukupno oko 25 000.

Znači kad se sve sabere i ušminka ukupna cifra će biti oko 230+k KM. S obzirom da je kuća rađena iz temelja teda se na materijalima i opremanju stvarno nije štedjelo,a površina je oko 280m2 smatram da sam dosta dobro prošao. Napokon će svako dijete imati svoju sobo a ja vrt( a dogodine ako bog da i bazen) u kojoj ću ugošćavati ekipu.

Ne znam kako si ti ovo sa kuhinjom rješavao, ali moja obitelj je prošle godine mijenjala kuhinju u stanu i prvoklasna stvar mi je, da sad ove firme odrade kuhinju po želji. Prvo premjere prostor i onda jednostavno nacrtaju kako si sve zamislio. Po vlastitim željama.
Kod nas je ispala prvoklasna s tim da smo i s cijenom bili zadovoljni. Aparaturu nabavljaš, naravno, po svojoj želji.

Vrh

PostPostano: 08 lip 2009, 19:12 

Lider normalno da je rađena po mjeri i našim željama. I kao što si sam rekao ispala je vrhunska. Izabrali smo medijapan koji zaista lijepo izgleda. Uz to smo posjetili i Scherermaier koji se nalazi iznad Lignuma u kojem smo dobili mnoštvo ideja o korisnim sitnicama. Sve u svemu jasam više nego zadovoljan. Aparatura s obzirom na marku me je najviše "zaklala", ali opet kad se uzme u obzir muljanja s kursom 1.4 i povrat PDV-a prošao sam super. Jedino s čime sam se teško pomirio jest cijena otočne nape koja je ispala skoro pa najskuplja. Stid me i reći cijenu.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2009, 18:45 

A lijepo si se ti okobrb-e opremio, nema šta. :-top Mi smo kuću pravili prije par godina, pa znam kako to sve izgleda. Ali doduše, uvijek se još nešto može uraditi i doraditi, samo treba novaca. Koje su dimenzije kuće? Koliko ima katova?

Vrh

PostPostano: 12 lip 2009, 20:40 

Dani kuća je dvokatna. Podijeljena je na način da su u prizemlju boravak, blagovaona, kuhinja, ostava, wc, vešeraj, gostinjska soba i banja. Na katu je 6 soba 2 banje, i wc . Unutarnja iskoristiva površina je 286 kvadrata bez stepeništa.
Prvotna ideja je bila da idemo štoviše u širinu ali to bi nam uzelo dobar komad placa te smo se zato odlučili na dvokatnicu.
Inače dobar dio novca smo namakli tako da smo našli kupca za stan(rod) koji nam je dao lovu avansno. Ostatak je došao od kredita koji nas neće previše opteretiti. Sreća je da oboje imamo dobro plaćene poslove, a radi se i u fušu tako da nam financije nisu bile neki problem.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 11:59 

Lijepo si se snašao :-top . Mi smo napravili trokatnicu(odnosno prizemlje i dva kata), ali mislim da je bilo bolje da smo napravili kao i ti nižu i širu kuću. Površina joj je 10x9 i u prizemlju je eto ostavljeno za poslovni prostor, ali bez veze zjapi, možda čak dolje uredimo po uzoru na gornja da kata.

U prizemlju su dvije velike prostorije, wc (odnosno kupaonica i wc i isto je na svakom katu), ostava se nalazi ispod ovih stepenica koje vode do prvog kata, ali je na pola pregrađena, pa se u jedan dio ulazi izvana,a u drugi iznutra.No mislili smo potpuno zazidati vanjski ulaz, a unutra probiti i spojiti s ovim unutarnjim dijelom.

Na prvom katu je predulaz, jer imamo vanjske stepenice do prvog kata, dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, wc i jedna soba,na drugom su katu 3 sobe i wc, s tim da je jedna soba uistinu ogromna, jedna za par kvadrata manja, a ova treća je poprilično manja od obje.
I na tavanu da tako nazovem, na sredini ostaje dovoljno prostora da se ja ispružim tj. oko 190 cm, i normalno prema krajevima kako ide krov se snižava.

Svaka soba na drugom katu ima po jedan veliki balkon, a jedino ova najveća ima dva.

Ma moj stari je uzimao kredite, ali nije baš povoljno s njima graditi ukoliko samo jedno radi, doduše poslije se i mama zaposlila, pa je bilo lakše. Ti si super prošao sa stanom.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 15:44 

@okokrb, svaka čast. Ti si uradio sve ono što ja tek planiram. :-top

Ipak, sumnjičav sam u vezi te ideje o svim sobama na katu, sad ne razmišljaš o tome jer si mlad. Srećom imaš tu gostinjsku pa možeš u nju. Kad godine dođu, neće biti lako uz stepenice stalno gore dole.

1088 of 2558 - 42.53%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 17:24 

Naša Kvačica je napisao/la:
@okokrb, svaka čast. Ti si uradio sve ono što ja tek planiram. :-top

Ipak, sumnjičav sam u vezi te ideje o svim sobama na katu, sad ne razmišljaš o tome jer si mlad. Srećom imaš tu gostinjsku pa možeš u nju. Kad godine dođu, neće biti lako uz stepenice stalno gore dole.

Pa što misliš da smo pravili ovu u prizemlju. Ne boj se mislilo se na sve. Uz to ovako je "idealno jer dok djeca na katu spavaju prizemlje je slobodno za kasne sate.
Inače kao što sam naveo prvotna ideja je bila da se ide više u širinu ali bi onda izgubili dosta okućnice. Ovako imamo stvarno dosta okućnice u kojoj ako bog da za godiu dvije niče bazen. Inače moram pohvaliti kako su arhitekt i žena uz moje odobravanje to izveli. Kuća ne izgleda uopće glomazno a ja sam posebno oduševljen blagovaonom i boravkom koji su s po 2 strane okružene staklenim plohama i imaju visoke kose stropove. Već sam u glavi upiko gdje ću smjestit bazen. Planiram ga od stjenki boravka odmaknuti nekih 70 cm te tako dobiti dojam da je isti na vodi. Ali o tom po tom. Za sada nestrpljivo očekujem useljenje. Otprilike još mjesec i pol- dva i to je to. E još da naglasim da za useljenje planiramo posaditi 5 maslina tj. po jednu za svako dijete.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 17:34 

DaniKU je napisao/la:
Lijepo si se snašao :-top . Mi smo napravili trokatnicu(odnosno prizemlje i dva kata), ali mislim da je bilo bolje da smo napravili kao i ti nižu i širu kuću. Površina joj je 10x9 i u prizemlju je eto ostavljeno za poslovni prostor, ali bez veze zjapi, možda čak dolje uredimo po uzoru na gornja da kata.

U prizemlju su dvije velike prostorije, wc (odnosno kupaonica i wc i isto je na svakom katu), ostava se nalazi ispod ovih stepenica koje vode do prvog kata, ali je na pola pregrađena, pa se u jedan dio ulazi izvana,a u drugi iznutra.No mislili smo potpuno zazidati vanjski ulaz, a unutra probiti i spojiti s ovim unutarnjim dijelom.

Na prvom katu je predulaz, jer imamo vanjske stepenice do prvog kata, dnevni boravak, blagovaonica, kuhinja, wc i jedna soba,na drugom su katu 3 sobe i wc, s tim da je jedna soba uistinu ogromna, jedna za par kvadrata manja, a ova treća je poprilično manja od obje.
I na tavanu da tako nazovem, na sredini ostaje dovoljno prostora da se ja ispružim tj. oko 190 cm, i normalno prema krajevima kako ide krov se snižava.

Svaka soba na drugom katu ima po jedan veliki balkon, a jedino ova najveća ima dva.

Ma moj stari je uzimao kredite, ali nije baš povoljno s njima graditi ukoliko samo jedno radi, doduše poslije se i mama zaposlila, pa je bilo lakše. Ti si super prošao sa stanom.

Ja se grozim onih visokih kuća ali razumijem ako je to radi potrebe, pa su to ustvari stanovi.
Gle i ja sam u ovom dijelu radova do parketa radio s kreditom. Tek završni dio radova tipa unutarnjeg opremanja sa radio s "njihovom" lovom. Kad mi nakon useljenja/iseljenja isplate ostatak planiram zatvoriti dio kredita te smanjiti vremenski rok za nekih 3-4 godine tako ako bog ću sve isplatiti do 2013.

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 23:28 

okobrb je napisao/la:
Ja se grozim onih visokih kuća ali razumijem ako je to radi potrebe, pa su to ustvari stanovi.
Gle i ja sam u ovom dijelu radova do parketa radio s kreditom. Tek završni dio radova tipa unutarnjeg opremanja sa radio s "njihovom" lovom. Kad mi nakon useljenja/iseljenja isplate ostatak planiram zatvoriti dio kredita te smanjiti vremenski rok za nekih 3-4 godine tako ako bog ću sve isplatiti do 2013.

Super, vidim da si sve prvo dobro isplanirao, pa onda krenuo u realizaciju. To je za svaku pohvalu, jer ako si si već sve zacrtao, pripremio sredstva, otprilke ocijenio koliko ti treba odmah si napravio pola posla. :-top2 .

Kod nas je u uređenju interijera potpomogla obitelj s očeve strane, svi su po nešto kupili(kuhinju, televizor, ormare, krevete,kut...), tako da smo sve opremili uz malu pomoć.

No gdje smo grešku napravili, stavili smo brodski pod od bijelog bora i kad se sredi on uistinu predivno izgleda, ali je jako mekan, to mu je najveća mana. Kako imamo veliki kamin i ložimo drva u njemu, ukoliko ti ipadne cjepanica na pod ostane ogromno udubljenje, ili ako nešto nosiš pa u ne pažnji ispadne....i tako puno puta i stvorio si recept za uništenje poda.

Evo ovih dana čekamo iz Fisa Viteza da nam dopreme i ugrade laminat. Doduše brodski pod je uistinu topal, ispod smo stavljali ako se ne varam ljepenku(lepenku, kako tko kaže), potom stiropor od 2 cm i tek onda pod, i preko toga ćemo sada samo nalijepiti laminat.

P.S. Nego javi nam kad bude useljenje, da ti dođemo na naselje(ne znam je li se kod vas tako kaže), samo reci šta ti treba i ekipa će se skupiti i kupiti :) ;)

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 23:39 

DaniKU je napisao/la:

Super, vidim da si sve prvo dobro isplanirao, pa onda krenuo u realizaciju. To je za svaku pohvalu, jer ako si si već sve zacrtao, pripremio sredstva, otprilke ocijenio koliko ti treba odmah si napravio pola posla. :-top2 .

Kod nas je u uređenju interijera potpomogla obitelj s očeve strane, svi su po nešto kupili(kuhinju, televizor, ormare, krevete,kut...), tako da smo sve opremili uz malu pomoć.

No gdje smo grešku napravili, stavili smo brodski pod od bijelog bora i kad se sredi on uistinu predivno izgleda, ali je jako mekan, to mu je najveća mana. Kako imamo veliki kamin i ložimo drva u njemu, ukoliko ti ipadne cjepanica na pod ostane ogromno udubljenje, ili ako nešto nosiš pa u ne pažnji ispadne....i tako puno puta i stvorio si recept za uništenje poda.

Evo ovih dana čekamo iz Fisa Viteza da nam dopreme i ugrade laminat. Doduše brodski pod je uistinu topal, ispod smo stavljali ako se ne varam ljepenku(lepenku, kako tko kaže), potom stiropor od 2 cm i tek onda pod, i preko toga ćemo sada samo nalijepiti laminat.

Normalno napravio sam plan i procijenio troškove ta na iste dodao nekih 30% jer svi kažu da je to otprilike postotak za koliko se i najplan izjalovi. Moram se pohvaliti da je u mene to pršlo nekih 10% planiranog tako da sam super zadovoljan.

Pretpostavljam da se radi o nekom kvalitetnijem laminatu?! Jeste razmišljali o onom gotovom "parketu" koji je debljinom negdje između laminata i parketa?
Nije valjda da ćeš preko brodskog poda stvarno ljepiti laminat?
Ljepenka, najlin, stiropor, estrih to je kombinacija koja ti ide na gotov pod ili kolokvijalno nazvano estrih(š)

Vrh

PostPostano: 13 lip 2009, 23:52 

okobrb je napisao/la:

Normalno napravio sam plan i procijenio troškove ta na iste dodao nekih 30% jer svi kažu da je to otprilike postotak za koliko se i najplan izjalovi. Moram se pohvaliti da je u mene to pršlo nekih 10% planiranog tako da sam super zadovoljan.

Pretpostavljam da se radi o nekom kvalitetnijem laminatu?! Jeste razmišljali o onom gotovom "parketu" koji je debljinom negdje između laminata i parketa?
Nije valjda da ćeš preko brodskog poda stvarno [b]ljepiti laminat?[/b]
Ljepenka, najlin, stiropor, estrih to je kombinacija koja ti ide na gotov pod ili kolokvijalno nazvano estrih(š)

Odlično ti je ispalo.

Da,da prvorazredni koji se može reklamirati godinu ili dvije, nisam siguran. Ovo ostalo je mačak u vreći, niti znaš kako će "leći", niti znaš koliko je star, niti ga možeš vratiti ako ne valja.

Vjeruj da je i meni bilo čudno, ali smo čuli da su neki tako radili(i naša susjeda) pa smo i mi odlučili. Najprije ćemo izbušiti u podu rupe i napuniti prazan prostor pur pjenom da ne bi slučajno imao "lufta" ispod, jer će laminat otići kvragu i onda na njega staviti laminat. Pa možda ćemo lijepiti da bolje drži za pod, ne znam. :-neznam

A za taj gotov parket ne znam, mama je nešto navalila na taj laminat, pa ćemo njega. Što je li ga ti preporučuješ? Da ga nisi ti stavio?

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 00:28 

DaniKU je napisao/la:
okobrb je napisao/la:

Nije valjda da ćeš preko brodskog poda stvarno [b]ljepiti laminat?[/b]

Odlično ti je ispalo.

Da,da prvorazredni koji se može reklamirati godinu ili dvije, nisam siguran. Ovo ostalo je mačak u vreći, niti znaš kako će "leći", niti znaš koliko je star, niti ga možeš vratiti ako ne valja.

Estrih nism stavljali prije brodskog poda, najprije smo dobro izravnali beton ručno, potom smo stavljali letve od 3 cm ako se ne varam, naravno trebalo je ravnati, ali "waservagom" smo sve štimali, većinu smo popodili, ja i tetak koji inače živi u Danskoj, pa dođe ljeti na odmor, ali ja sam ga malo zaposlio :) i polako, staviš komad brodskog poda ekserićem ili čavlićem ga zabijaš u onom utoru u koji dolazi drugi komad i polako režeš komade i slijediš ovo što sam maloprije napisao.

Vjeruj da je i meni bilo čudno, ali smo čuli da su neki tako radili(i naša susjeda) pa smo i mi odlučili. Najprije ćemo izbušiti u podu rupe i napuniti prazan prostor pur pjenom da ne bi slučajno imao "lufta" ispod, jer će laminat otići kvragu i onda na njega staviti laminat. Pa možda ćemo lijepiti da bolje drži za pod, ne znam. :-neznam

A za taj gotov parket ne znam, mama je nešto navalila na taj laminat, pa ćemo njega. Što je li ga ti preporučuješ? Da ga nisi ti stavio?

Malo sam te izgubio. Hoćete dizat pod ili laminat ide direkt? Ni u kojem slučaju ni pod razno laminat nemoj lijepiti za pod. Pogotovo ako ide preko brodskog. Otiće ti sve kvragu pa ćeš se pokajati.

U mene je malo egzotičniji parket al je to bila kompenzacija te sam tu dobro prošao. Ovaj gotovi lamelni parket mi je stavio prijatelj te i kaže da je super zadovoljan. Cijena mu je isto bila prihvatljiva. On je imao laminat i iako vrhunski živciralo ga je ono klapanje kad hodaš u cipelama ili papučama.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 00:41 

okobrb je napisao/la:

Malo sam te izgubio. Hoćete dizat pod ili laminat ide direkt? Ni u kojem slučaju ni pod razno laminat nemoj lijepiti za pod. Pogotovo ako ide preko brodskog. Otiće ti sve kvragu pa ćeš se pokajati.

U mene je malo egzotičniji parket al je to bila kompenzacija te sam tu dobro prošao. Ovaj gotovi lamelni parket mi je stavio prijatelj te i kaže da je super zadovoljan. Cijena mu je isto bila prihvatljiva. On je imao laminat i iako vrhunski živciralo ga je ono klapanje kad hodaš u cipelama ili papučama.

Izgleda da sam ti to ja malo "nadugo i naširoko" opisao :) , pa me nisi upratio. Nećemo dizati pod, napisao sam ti kako ćemo postupiti(pur pjena i ostalo). A eto reći ću im da ne rade tako(mada sam već i govorio), ali pošto slijede primjer drugih(a oni su navodno zadovoljni s tim) ne znam koliko će me (opet)poslušati.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 00:50 

DaniKU je napisao/la:
okobrb je napisao/la:
Izgleda da sam ti to ja malo "nadugo i naširoko" opisao :) , pa me nisi upratio. Nećemo dizati pod, napisao sam ti kako ćemo postupiti(pur pjena i ostalo). A eto reći ću im da ne rade tako(mada sam već i govorio), ali pošto slijede primjer drugih(a oni su navodno zadovoljni s tim) ne znam koliko će me (opet)poslušati.

Ako nije tajna koliko si plati m2 laminata?

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 01:00 

okobrb je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:

Vjeruj mi da ne znam, znao sam, ali sam zaboravio, saznat ću, pa ću napisati.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 01:01 

DaniKU je napisao/la:
okobrb je napisao/la:

Zanima me radi onog omjera laminirani parket - laminat.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 01:06 

okobrb je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:

Zanima me radi onog omjera laminirani parket - laminat.

Ok, saznat ću pa ćemo vidjeti kako stoje jedan prema drugom.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 20:50 

Saznao sam cijenu, 14 KM dođe.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 21:09 

DaniKU je napisao/la:

A razlika je onda zanačajna. Mislio sam da je neki skuplji u pitanju. Ovaj je laminirani platio čini mi se 35 KM.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 21:15 

okobrb je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:

A razlika je onda zanačajna. Mislio sam da je neki skuplji u pitanju. Ovaj je laminirani platio čini mi se 35 KM.

Hm, pa zar je moguće da je takva razlika u cijeni, a ovog etiketiraju kao prvorazrednog!? :?

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 21:32 

DaniKU je napisao/la:
okobrb je napisao/la:

Hm, pa zar je moguće da je takva razlika u cijeni, a ovog etiketiraju kao prvorazrednog!? :?

Imaš ti laminata i od 30-40 KM

Vrh

PostPostano: 14 lip 2009, 21:42 

okobrb je napisao/la:

Imaš ti laminata i od 30-40 KM

U ti babe, nisam znao. :shock: A ja sam se ravnao po ovome kojeg sam vidio u Obi-ju u Sarajevu, po 7 KM. Nisam naišao na tako skupog, većinom su po 7, pa do 10, 12, 15,18 KM.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 45 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: