|
|
Stranica: 58/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 00:21 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 02:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
BGabriel je napisao/la: Sayuri je napisao/la: I to u glavici, ne valja onaj rendani Ovo drugo su keksići sa schogetten čokoladom. Skroz jednostavni za napraviti a fini. I da hoću da rendam nemam više od koga pozjamiiti rende. A stvarno, od glavice imaš i za sarmu, salatau i za podvarak, lepota. Sada vidim da su keksići sa čokoladom u pitanju. Slično pravim i dobro je.  Kod nas imaš kupiti rendani. Čovjek koji inače prodaje kupus naerenda ti koliko hoćeš ali kako rekoh nije to to. Zaboravih reći da ti je supa super.
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 00:22 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22091 Lokacija: među zvijezdama
|
Pa što? Da dodam adresu u Stolcu gdje ordiniraš? Ili onu drugu gdje su neki drugi ljudi pakete podizali za tebe odnosno starije zene?  I nemoj na hipohonriju ići .. Stvarno ćeš oboljeti.. Lafo si izliječena. Mislim retardirani su oni frajeri ne ti. Lafo bolujes od šećerne bolesti a pakete čokolada ti šalju  I mjerač za šećer s trakicama. Prodaješ one stvari od idiota? Dobar način zarade? A lovu Primas u svim valutama! Koja ironija. Malo izgubila na kilazi pa da nadoknadiš čokoladama a šećer dijagnosticiran 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 00:25 |
|
|
Sarajko nevaljala si večeras. Sad ću poslati pp Ministru da me nazove sutra da opet pričamo dva sata 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 00:25 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: . Čuješ li ti, brzo na spavanjac, vidiš li koliko je sati a ionako kvariš temu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 00:29 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Sarajko nevaljala si večeras. Sad ću poslati pp Ministru da me nazove sutra da opet pričamo dva sata   Posluzila si svrsi vjeruj mi i to dobro! Nisi mogla bolje. Hvala
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 00:35 |
|
|
Sayuri, Hvala na pohali za supu. Ništa specijalno, ukusija je nego što izgleda na fotografiji. Laku ti noć!  A ti mala SD briši ako nisi već inače ćeš ostati mala jer u snu i prasac raste ko kvasac. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 07:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Da, vječita dilema - napraviti sam ili kupiti? A ako se pravi sam, dokle to ide, je li se razvija vlastita jufka ili ne? Ako ćemo još korak dalje, zašto ne mljeti vlastito brašno, i sam praviti svoj maslac ako imaš domaće mlijeko.
Treba praviti svoje ako je bolje od kupovnog, ili ako postižeš značajnu uštedu, a da pri tome novčano valoriziraš svoje vrijeme (uračunaš vlastitu satnicu od 10-20KM na sat). No to ne vrijedi ako neko baš uživa u kuhanju, i ako vrlo rado tako želi provesti 2-3 sata dnevno.
Mada ne razumijem spremanje zimnice, i zašto se ljudi muče npr sa kiseljenjem kupusa (onaj smrad je iz same dubine pakla).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 09:46 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 20:24 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
Ministry of Sound je napisao/la: .
Mada ne razumijem spremanje zimnice, i zašto se ljudi muče npr sa kiseljenjem kupusa (onaj smrad je iz same dubine pakla). ima ljudi koji to vole raditi. domaća zimnica se ne može usporediti s kupovnom (osim ako i ona nije domaća)  neki vole da im djeca jedu domaću hranu pa se potrude. ne živimo svi na pašteti i narescima. a što se smrada tiče, pa i meso smrdi dok se kuha (raspadaju se proteini). i cvjetača smrdi a među najzdravijim je namirnicama uopće. uostalom, nabaviš dobru kacu s poklopcem pa niš ne smrdi. samo pustiš da bakterije rade svoje.  on topic: do ponedjeljka niš ne kuham, odoh u goste. tetkino, imaš mahanje s mosta. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 22:05 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Otkako ga počeše proizvodit nema više petljanja sa zimnicom. Odličan je. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 22:21 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 12:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Da, vječita dilema - napraviti sam ili kupiti? A ako se pravi sam, dokle to ide, je li se razvija vlastita jufka ili ne? Ako ćemo još korak dalje, zašto ne mljeti vlastito brašno, i sam praviti svoj maslac ako imaš domaće mlijeko.
Treba praviti svoje ako je bolje od kupovnog, ili ako postižeš značajnu uštedu, a da pri tome novčano valoriziraš svoje vrijeme (uračunaš vlastitu satnicu od 10-20KM na sat). No to ne vrijedi ako neko baš uživa u kuhanju, i ako vrlo rado tako želi provesti 2-3 sata dnevno.
Mada ne razumijem spremanje zimnice, i zašto se ljudi muče npr sa kiseljenjem kupusa (onaj smrad je iz same dubine pakla). Sto ljudi, sto čudi, mada je moje iskustvo da se uglavnom radi o ljudima koji nemaju ništa pametnije za raditi u životu.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 26 ruj 2014, 22:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Hm, sad negdje u ovo vrijeme, recimo 1987., prolazim kraj jedne srpske kuće (u biti nisam ni znao čija je, uvijek sam mislio da smo isto  ), ljudi peku ajvar, miriše cijela ulica. Ja gladan iz škole. Baba neka miješa i umorila se, vidi ja uživam u mirisu i pozva me mješat malo. Ja mješao svojski da mi mater nije mogla poslije fleke s odjeće skinuti.  Kasnije kad god bi se ajvar pekao ili krme klalo kod tih ljudi ja bih dobio ili teglu izvrsnog ajvara ili čvarke na kruh. Kuća im sad propada, prazna...ne znam što je bilo s njima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 15:19 |
|
|
SDB je napisao/la: Sto ljudi, sto čudi, mada je moje iskustvo da se uglavnom radi o ljudima koji nemaju ništa pametnije za raditi u životu. Kao recimo visit na forumu? Inače, onaj kome tako jako smrdi kiseli kupus, vjerojatno ga neće ni jesti.
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 16:07 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: SDB je napisao/la: Sto ljudi, sto čudi, mada je moje iskustvo da se uglavnom radi o ljudima koji nemaju ništa pametnije za raditi u životu. Kao recimo visit na forumu? Inače, onaj kome tako jako smrdi kiseli kupus, vjerojatno ga neće ni jesti. Ne znam, pitajte one koji "vise". Usput, kako ide traženje posla?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 16:10 |
|
|
|
Imam mali osjećaj krivnje što ova tema otišla u nezeljenom pravcu. A i što sam na drugoj nastavila. Ne radi Saje nego ostatka foruma. Iza svega napisanog stojim .. Uglavnom ja jela kao što su mermelada domaća ili ajvar ne smatram zimnicom. Upotrebljavaju se tokom cijele godine i prave od sezonskog voća ili povrća. Tako da apsolutno nemam ništa protiv 12 tegla nekog ajvara.
Nego kiselinu..
Eh kad dodje neko pa mi s visoka počne docirati tu se situacija kad sam ja u pitanju otme kontroli. Pogotovo ako me optuze neutemeljeno.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 16:29 |
|
|
 Meni mama napravi ajvar i ja mirna. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 16:58 |
|
|
|
Majka je sve i prijateljica i domaćica kad ustreba... Uzivaj Wind u svakom trenutku s njom.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 17:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Besmisleno je živeti u kući, u seoskom domaćinstvu a kupovati maslac, sir, kajmak, povrće pa i neke vrste voća itd. Nažalost sve više se kupuje gotovo i time se ne koriste privilegije života na selu. Šta radi žena sa vremenom koje bi potrošitla za spremanje svega što joj je omogućeno u takvim uslovima? Ovo se ne može odnositi na ženu u gradu pa čak i kada nije zaposlena, i tu nema računice osim u malom delu. Domaći proizvod je kvalitetniji pa i jevtiniji i što je najvažnije malo ili nimalo štetan ako toga uopšte još ima. Uživanje u kuvanju nema veze sa zimnicom i ostalim što navodiš jer svi jedemo živeli u NY ili ZG, uživali u gotovom jelu ili ga sami spremili. Dva-tri sata dnevo je previše ali bi se u njih moglo uračunati vreme za nabavku namirnica, pripremu jela, jelo, spremanje pre i nakon jela, nekada ni toliko.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sayuri
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 17:43 |
|
|
Otprilike se slažem s Gabi. Ja živim na selu i glupo bi mi bilo da nemamo naše voće i povrće. Napravila sam kisele paprike od naših paprika, napravila sam džem od kupina bez šećera i bilo kakvog konzervansa da imamo za zime jer su kupine jako zdrave. Napravila sam salatu od patlidžana jer imamo patlidžane. Za ajvar samo nismo imali paprike roge i to smo kupili. Prije nego što sam počela praviti namjerno sam bacila sve na papir i sračunala da je jedna ova gore tegla 3KM a tu sam uključila i utrošenu struju. Ako ćeš kupiti ajvar da barem malo valja nećeš naći ispod 6 KM. Znači domaći je upola jeftiniji a znam šta sam sta sam stavila u njega: paprike, patlidžane, domaći saransak (komšija Hrvat  nas opskrbio za cijelu zimu), so, biber i senf. I nije stvar u tome da praviš za svoju guzicu. Recimo, prošle zime sam pojela pola jedne kisele paprike, ne tegle već paprike. Neke stvari pravim iako ih ne volim nešto posebno. Ali i to je moja volja, da mi se ne pravi ne bi me niko mogao natjerati. Ima neke čari i u samom pravljenju. Npr skupi se nas nekoliko i gulimo pečene paprike..to je čitavi ritual, ili s rodicama sam išla brati kupine itd, plus što te ti mirisi vraćaju u djetinjstvo i šta ja znam. Samo mi je žao što nisam napravila sok od drenjina i uvijek ću prije popiti domaći sok od drenjina ili šipka nego neki kupovni. Znači, kako Gabi reče, ako imaš svoje voće i povrće zašto ne bi pravio. I ja sam počela praviti zimnice u nazad 3 godine a dok sam bila u Mostaru nisam ništa pravila. Logično. Mada ima ljudi koji npr kupuju grožđe i peku rakiju. Nema tu neke računice ali oni tako hoće  PS ova priča o gubljenju vremena...svi ga gube na neki način. Ja i Svinja smo spomenuli internet. Svi gubimo vrijeme na netu samo što niko od nas neće to da prizna. Nisam puno na njemu, ja kad sam na netu učim nešto korisno, gledam dokumentarce, čitam wikipediju, na netu sam samo kad na poslu imam pauzu bla bla...sve sami izgovori. Ili ovi likovi što su opsesivni gledanjem online serija i filmova (što baš nikako ne razumijem), šta rade nego gube vrijeme. Ali nekome je to gubljenje vremena, a nekome uživanje u onom što voliš i što te interesuje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 18:31 |
|
|
|
Sayuri,
Rado bih ti se pridružila u načinu života iako nikada nisam živela u kući ali znam kako je to. Ovde dosta mladih odlazi na selo ili obližnja naselja nadomak Beograda.
Npr. na Braču smo brali rogače, maslinke i marinirali ih, išli na planinarenje, u gljive. Brali voće iz dvorišta, smokve, mandarine... Ovde opet sa planinarima slično. Kontakt sa prirodom je plemenito potrošeno vreme pa još ako je u društvu, zaista je blagodat.
Kuvanje je kreativna veština.
Oko gubljenja vremena.. zaista, ima li ko pravo ikome da zameri kako će koristiti svoje slobodno vreme? Nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 19:24 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 16:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Sve su današnje žene takve, radišne samo što se zgrožavaju od ove stvari. . . ..... .. ... .. .. ... ... .. .. ... .. .. ... .. . .. ....... ....... ..... . . . . . . . . .. . . . . . . 
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 19:59 |
|
|
SDB je napisao/la: Ne znam, pitajte one koji "vise". Usput, kako ide traženje posla? Radim već godinu i tri mjeseca. Hvala što se brinete. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 20:02 |
|
|
Lijepo, vidite da stvarno svatko tko završi Pravo u današnjoj Hrvatskoj može naći posao. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 20:08 |
|
|
Sayuri je napisao/la: PS ova priča o gubljenju vremena...svi ga gube na neki način. Ja i Svinja smo spomenuli internet. Svi gubimo vrijeme na netu samo što niko od nas neće to da prizna. Nisam puno na njemu, ja kad sam na netu učim nešto korisno, gledam dokumentarce, čitam wikipediju, na netu sam samo kad na poslu imam pauzu bla bla...sve sami izgovori. Ili ovi likovi što su opsesivni gledanjem online serija i filmova (što baš nikako ne razumijem), šta rade nego gube vrijeme. Ali nekome je to gubljenje vremena, a nekome uživanje u onom što voliš i što te interesuje.
Ja ću prvi reći da previše vremena provodim na netu. (Mada i ja dio vremena provodim korisno, recimo za učenje jezika). I nije samo u pitanju internet. Postoji hrpa aktivnosti koje bi se prije mogle smatrati gubljenjem vremena od spremanja zimnice. Mene i ne dira što tko radi u slobodno vrijeme, ali "reagujem" kad se netko postavi svisoka. 
_________________ (*_*)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 27 ruj 2014, 20:37 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: ali "reagujem" kad se netko postavi svisoka.  To je pogotovo gubljenje vremena,bolje izvaditi krompir u međuvremenu Sayuri,kod tebe je sve ok,samo imaš jednu manu...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|