Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
Ovo je meni top, dobro posolit i pobiberit i opleti. Krijepi i vraća snagu, posebno u hladnije dane Teleći bubrežnjak sa roštilja i još ga zalit hladnim pivom
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
Ja volim u tavi s puuuuuno ulja (bar gledam da bude maslinovo ) pilecu jetricu i srca ispeci, i onda ih samo posoliti i dooooobro zabiberiti. I onda ih usitinim i kruh u to umacem i jedem.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
Aztec je napisao/la:
Ja volim u tavi s puuuuuno ulja (bar gledam da bude maslinovo ) pilecu jetricu i srca ispeci, i onda ih samo posoliti i dooooobro zabiberiti. I onda ih usitinim i kruh u to umacem i jedem.
Čak ne treba puno ulja nego puno kapule ( crveni luk ) pa onda džigere i srca na to, ne znaš jesu bolja ona ili saft ( brdo soli i bibera se podrazumjeva ) Hrana Bogova
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
BTW: Za one koji nisu znali, "lepinja" se na zapadu zove Turkish bread.
Totalno je nevjerovatno koliko stvari a i riječi koje koristimo su Turskog porijekla. Iznenadio sam se za lepinju. A najviše sam se iznenadio kad sam čuo da je Tamburica Turskog porijekla,mislim da kad bi to rekao nekom Šokcu u Slavoniji da bi mi se smijao u facu pola sata...
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
BTW: Za one koji nisu znali, "lepinja" se na zapadu zove Turkish bread.
Totalno je nevjerovatno koliko stvari a i riječi koje koristimo su Turskog porijekla. Iznenadio sam se za lepinju. A najviše sam se iznenadio kad sam čuo da je Tamburica Turskog porijekla,mislim da kad bi to rekao nekom Šokcu u Slavoniji da bi mi se smijao u facu pola sata...
Kad se izgugla "turkish bread" dobije se puno rezultata, ali samo je jedan pravi:
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Inače petkom blitva, jaja i riba ( bilo koja, ali losos je prvi izbor, samo što je skup). i onda tu pečenu ribu lipo posut maslinovim uljem, u koje su nasjeckani peršin i luk... predobro..
Što prostije to bolje. Čim recept ima više od tri rečenice, prekidam čitanje. Volim sočivo, pečurke, spanać, i sve što liči na đuveč ili bećar-paprikaš. Trenutno se zatrpavam salatama od sremuša, tj medveđeg ili divljeg luka.
Mljeveno meso sastavljeno sa rižom,malo sitno sjeckane mrkve,malo saransaka,malo crvenog luka,zerom celera,žumancetom jajeta(kao vezivo)ostalim začinima,so,papar,malo crvene paprike,a sve skupa zamotano u predhodno obaren list raštike. Kuhano na laganoj vatri bez mješanja ikakvog cca satak i pol...
To su znači sarmice od raštana. Mislim da je jaje potpuno nepotrebno u receptu.
Pa možda si u pravu Tera... Jaje malo bolje poveže cijelu smjesu...Ali nije uvjet...Baš sam neki dan o tome razmišljao... Na možda 1,5kg mesa plus ostali sastojci možda jedan manji žumanac... Bude pretvrdo ako je recimo na kilogram... Inače,na sve strašno utječe sastav mljevenog mesa,dakle odnos masnog i crvenog u mesu,kao i sami izbor djela tijela govečeta...kao i eventualno dodavanje svinjskog mesa... Kuhanje je filozofija definitivno...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.