|
|
Stranica: 24/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Lebowski je napisao/la: I meni su najbolje čokolade sa mnogo kakaa, jeo sam neke crne Švicarske, skoro da ne osjetiš šećer. Čak su mi i čokolade za kuhanje dobre, osjetiš kakao a ne mlijeko. I ja ih vise volim, a i naviknes se na njih. Ove obicne ti poslije budu preslatke. Samo, cokolade za kuhanje nemaju kakaa kao tamne cokolade. One su crne zato sto nemaju mlijeka u sebi, al zato imaju brdo secera. Tako sam dosao na ovu ideju.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:42 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17398 Lokacija: יום טוב
|
mmm, tema po mom ukusu (pun intended ) ima li gdjegod kakvih kolača? Aztec je napisao/la: A to, pa je. Ja sam tako manje vise i napravio. Nisam nesto previse smanjio s masalcem (ubacio sam ovaj put margarin, kao zdraviju varijantu, jao, jao, otkad je to margarin zdrav??? on topic - u toj čokoladi po receptu ima puno previše šećera. a kakao je odmašćen (kakao maslac je ono što valja u njemu a njega uklone), tako da je bolje kupiti čokoladu. i jeftinije i ukusnije. :)
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:44 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: mmm, tema po mom ukusu (pun intended ) ima li gdjegod kakvih kolača? Aztec je napisao/la: A to, pa je. Ja sam tako manje vise i napravio. Nisam nesto previse smanjio s masalcem (ubacio sam ovaj put margarin, kao zdraviju varijantu, jao, jao, otkad je to margarin zdrav??? on topic - u toj čokoladi po receptu ima puno previše šećera. a kakao je odmašćen (kakao maslac je ono što valja u njemu a njega uklone), tako da je bolje kupiti čokoladu. i jeftinije i ukusnije. :) Pa nije nesto da je zdrav, al je zdravija alternativa puteru. I ima i kakao maslaca, i nije istina da je to najzdravije u kakau (maslac je mast, da je ne znam od cega) i na kraju uklanjaju ga dijelom i u cokoladama.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 17:46 |
|
|
joe enter je napisao/la: Vidim govoriilo se u supi(juhi) , e pa kod mene u Vojvodini se nekad u svaku supu kad se sipa u tanjir onako vruću stavljalo sa kašikom malo guščje masti. Mast onako žuta se rastopi i dobije supa fantastičan šmek. Pošto volim škembiće i ostale iznutrice video sam kako Grci to prave , ali nažalost nisam probao mada izgleda predobro. Fora je u tome što se jagnjeći bubrezi,srce,jetra,...i masnoća nabiju na ražanj i onda se sve to obmota crevima i stavi na vatru. E jesi te iznutrice nabio sad kad se prica o cokoladi.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 18:10 |
|
|
Ja sam gorštak poreklom i jedem kilo i po mesa bez hleba za ručak , a kad vidim iznutrice odmah razdragano trčim po livadi kao pokojno jagnje pre nego što je došlo bogu na istinu. Njegoš je davno zapisao šta misli o onima koji jedu slatkiše , evo: Knez Rogаn
A kаko te rаnjаhu, vojvodа? Bjehu li im lijepа jestivа?
Vojvodа Drаško
Tu ne bješe jelа izvаn hljebа, no donesi nekаkve preslаčke, po tri ure liži dokle ručаj. Dvа dijelа tu bijаše pukа jošte mlаdi, а obezubili, sve ližući one poslаstice. Od želje se sаd nаjedoh mesа.
Vuk Mićunović
Fаlа Bogu, jest veliko čudo! Vidi te li ovdje u Kotoru bаš ovogа Sovru providurа i ostаlu gospodu mletаčku? Voli su ti kokoš аli jаje nego ovnа аli grudu sirа. Koje čudo mogu nа godinu kokošаkаh oni pozobаti! Pа pogini u ono gospodstvo, spušti kulje, а obrivi brke, а pospi se po glаvi pepelom, а brnjice kа u žene uši. Kаko tridest nаpuni godinаh, svаki dođe kаo bаbetinа, od bruke se gledаti ne može; kаko pođi mаlo uzа stube, ublijedi kаko rubetinа а nešto mu zаigrаj pod grlom, rekаo bi, onаj čаs umrije!E takav si ti Aztec , obezubio i puštio kulje pa došo k'o babetina jer jedeš čokoladu.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 18:19 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pa nije nesto da je zdrav, al je zdravija alternativa puteru.
I ima i kakao maslaca, i nije istina da je to najzdravije u kakau (maslac je mast, da je ne znam od cega) i na kraju uklanjaju ga dijelom i u cokoladama.
ma kakvi. kako nešto što je dobijeno kemijskim putem može biti zdravije od prirodne hrane? nisam ni rekla da je kakao maslac najzdraviji, ali on daje čokoladi ono zbog čega je čokolada. isto kao što ne možeš uspoređivati fini punomasni sir i "light" verziju.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 04 lip 2013, 18:41 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa nije nesto da je zdrav, al je zdravija alternativa puteru.
I ima i kakao maslaca, i nije istina da je to najzdravije u kakau (maslac je mast, da je ne znam od cega) i na kraju uklanjaju ga dijelom i u cokoladama.
ma kakvi. kako nešto što je dobijeno kemijskim putem može biti zdravije od prirodne hrane? nisam ni rekla da je kakao maslac najzdraviji, ali on daje čokoladi ono zbog čega je čokolada. isto kao što ne možeš uspoređivati fini punomasni sir i "light" verziju. Pa kakva je to logika da ako je nesto kemijskim putem dobijeno znaci da je manje zdravo nego ono prirodno? Samo zato sto je prirodno? Ljudi su na kraju krajeva prije zivjeli bitno manje nego dana, ali to je druga tema, o tom je i bila rasprava, a ovo je kulinarski kutak pa o tom ne bih. Margarin je po meni zdraviji (i to ne svaki), al svakom njegovo. Ti si rekao da je maslac ono sto je zdravo, a to nije tocno. Okus nisi spominjao. A kazem ti, vade ga i iz cokolade. Na kraju, meni su neke light stvari jednostavno bolje nego punomasne. Npr., sir, ne volim premastan sir. Negdje pak uopce i ne primjetis razliku itd, itd... Al drzimo se mi receata i cokolade. @ Joe, pa vidi se da si ti jedan brdski covjek. Salim se, i ja tamanim meso, a osobito su mi sirevi temelj ishrane... a mora covjek nekad i slatko jesti, je l tako. Iznutrice isto tako volim, kako koje. Prije sam ih volio i vise.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 08:34 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pa kakva je to logika da ako je nesto kemijskim putem dobijeno znaci da je manje zdravo nego ono prirodno? Samo zato sto je prirodno? vidim, nije se učila kemija. naravno da je zdravije ono što sadrži prirodne sastojke, a ne umjetne, jer su naše stanice takve kakve jesu i nepoznati spojevi im prave probleme. da ne spominjem "zaostatke" koji se nikad u potpunosti ne mogu ukloniti iz konačnog proizvoda, a štetni su po zdravlje. Citat: Ti si rekao da je maslac ono sto je zdravo, a to nije tocno. Okus nisi spominjao. A kazem ti, vade ga i iz cokolade. Na kraju, meni su neke light stvari jednostavno bolje nego punomasne. Npr., sir, ne volim premastan sir. Negdje pak uopce i ne primjetis razliku itd, itd...
rek LA. ;) kakao maslac je ono što valja u čokoladi, ne čitaš pažljivo. nisam rekla da je zdravo. naravno da će iz čokolade ukloniti najvažniji (i najskuplji) sastojak ako ga mogu zamijeniti šećerom. više se zaradi. isprike na offu, ako ima neka tema gdje bi ovi postovi više pristajali, možete ih prebaciti.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 20:17 |
|
|
Pa cekaj, ti si zensko? Citat: kakao maslac je ono što valja u čokoladi, ne čitaš pažljivo. nisam rekla da je zdravo. Pa ako je kakao maslac ono sto "valja u cokoladi" valjda se misli na to da je zdravo, jer ova nasa mala diskusija je bila o zdravlju. A sto se tice "kemije", pa i priroda nije nista drugo nego kemija. Vecinu tog sto ti mislis da je kemija jedes svaki dan u hrani koja nema "kemije". Al nemojmo vise o ovome, ovo je kulinarski kutak, a ne mjesto o kemiji itd... Na kraju krajeva nema neke razlike izmedju margarina i putera, stavi sta imas u frizideru i bog te cuvao, je l uredu?
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 20:43 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pa cekaj, ti si zensko? Citat: kakao maslac je ono što valja u čokoladi, ne čitaš pažljivo. nisam rekla da je zdravo. Pa ako je kakao maslac ono sto "valja u cokoladi" valjda se misli na to da je zdravo, jer ova nasa mala diskusija je bila o zdravlju. A sto se tice "kemije", pa i priroda nije nista drugo nego kemija. Vecinu tog sto ti mislis da je kemija jedes svaki dan u hrani koja nema "kemije". Al nemojmo vise o ovome, ovo je kulinarski kutak, a ne mjesto o kemiji itd... Na kraju krajeva nema neke razlike izmedju margarina i putera, stavi sta imas u frizideru i bog te cuvao, je l uredu? Statistički gledano,najviše naroda odapne od nepravilne prehrane,tako da je veoma bitno što se krčka u loncu:-)
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 21:02 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pa cekaj, ti si zensko? jok, ti si. Citat: Pa ako je kakao maslac ono sto "valja u cokoladi" valjda se misli na to da je zdravo, jer ova nasa mala diskusija je bila o zdravlju.
ono što je fino često nije zdravo. :chocoholic Citat: je l uredu? nije u redu. enivej, ima li ovdje vegetarijanaca, ili barem onih koji izbjegavaju meso? ponestaje mi inspiracije...uglavnom kuham varijacije na temu, neka variva sa 16 vrsta povrća i tofuom ili radim složence. i nitko ne spominje kolače...
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 21:33 |
|
|
Evo, ja ću da spomenem kolače. Treba ti 800 gr mlevenog keksa (Plazma) Litar soka od jabuke Puter od 125 grama Suvo grožđe, brusnice, ili bilo koje suvo voće i zrnevlje po želji - 200-250 grama Zamešaš sve to, formiraš nešto što liči na tortu i pokriješ sa pola litre umućene slatke pavlake, tj šlaga. Vreme pripreme - 15 minuta, puna kapa što se mene tiče.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:08 |
|
|
ZGabriel je napisao/la:
enivej, ima li ovdje vegetarijanaca, ili barem onih koji izbjegavaju meso? ponestaje mi inspiracije...uglavnom kuham varijacije na temu, neka variva sa 16 vrsta povrća i tofuom ili radim složence.
i nitko ne spominje kolače...
Izbjegavam meso,nisam baš fanatik,ali mi paše ishrana bez mesa.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:19 |
|
|
teranova je napisao/la: Evo, ja ću da spomenem kolače. Treba ti 800 gr mlevenog keksa (Plazma) Litar soka od jabuke Puter od 125 grama Suvo grožđe, brusnice, ili bilo koje suvo voće i zrnevlje po želji - 200-250 grama Zamešaš sve to, formiraš nešto što liči na tortu i pokriješ sa pola litre umućene slatke pavlake, tj šlaga. Vreme pripreme - 15 minuta, puna kapa što se mene tiče. ne volim baš takve kolače, ali svejedno hvala. možda ga i isprobam nekad. ovaj recept sam nedavno dobila, odličan je: Brzi kolač bez jajasastojci: (čaša od jogurta je mjera) 2 čaše šećera 1 čaša brašna (+ 2 žlice) 1 čaša griza (+ 2 žlice) 1 čaša ulja 2 čvrsta jogurta prašak za pecivo, vanilin šećer 2-3 žlice maka*** malo ruma po želji pomiješati sve sastojke i peći na 180 stupnjeva 30-ak minuta. preliti čokoladnom glazurom. *** umjesto maka mogu se staviti i mljeveni orasi
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:26 |
|
|
A znam to, to je odlično, volim sve što ima veze sa makom.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:29 |
|
|
teranova je napisao/la: A znam to, to je odlično, volim sve što ima veze sa makom. evo ti onda još jedan prastari, Dr. Oetker to je valjda jedan od prvih recepata koji sam isprobala. Kolač od makaTijesto: 100 g maslaca, 200 g šećera, 1 vanilin šećer „Dr. Oetker“, 3 jaja, 1 žličica cimeta, sok od pola limuna, 200 g samljevenog maka, 200 g brašna, 1 prašak za pecivo „Dr. Oetker“, 1/8 l mlijeka (iliti 125 ml) Nadjev: 4-5 žlica marmelade od ribiza Glazura: 200 g šećera u prahu, 2-3 žlice limunovog soka, malo vrele vode Maslac miješajte dok se ne zapjeni dodajući postepeno šećer, vanilin šećer, jaja, cimet, limunov sok i mak. Brašno prosijano s praškom za pecivo dodajte naizmjence s mlijekom. Stavite samo toliko mlijeka da dobijete tijesto koje se teško odvaja od žlice. Pecite u namaštenom i nabrašnjenom četvrtastom obliku 30-35 minuta na 200-220 C. Pečen kolač razrežite i nadjenite marmeladom od ribiza. Glazura: Prosijani šećer miješajte sa sokom od limuna i s toliko vode da dobijete glatku gustu smjesu. Njom prelijte kolač.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:31 |
|
|
Nemoj mi reći da i ti imaš onu prastaru knjižicu Dr Oetkera? Mislim da je kuglof na naslovnoj strani.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:38 |
|
|
teranova je napisao/la: Nemoj mi reći da i ti imaš onu prastaru knjižicu Dr Oetkera? Mislim da je kuglof na naslovnoj strani. imala sam je, ali je izgubljena u selidbama. :( i onda prije 2-3 godine razgovaram s jednom poznanicom o kolačima i počnem kukati za svojom raspadnutom knjižicom (stvarno se ofucala od upotrebe). kaže ona, joj, poznata mi je ta knjiga. i za dva dana mi donese kopiranu stranicu s ovim receptom. njena mama ima primjerak. naravno, ne poklanja i ne prodaje...ali barem sam recept dobila. Kolači, vaš ponos.
|
|
Vrh |
|
|
Bagulin
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 05 lip 2013, 22:43 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
brudet ... vinski gulaš ... sarma .... a tek soparnik ... ajoj.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 lip 2013, 02:11 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa cekaj, ti si zensko? Pa ako je kakao maslac ono sto "valja u cokoladi" valjda se misli na to da je zdravo, jer ova nasa mala diskusija je bila o zdravlju. A sto se tice "kemije", pa i priroda nije nista drugo nego kemija. Vecinu tog sto ti mislis da je kemija jedes svaki dan u hrani koja nema "kemije". Al nemojmo vise o ovome, ovo je kulinarski kutak, a ne mjesto o kemiji itd... Na kraju krajeva nema neke razlike izmedju margarina i putera, stavi sta imas u frizideru i bog te cuvao, je l uredu? Statistički gledano,najviše naroda odapne od nepravilne prehrane,tako da je veoma bitno što se krčka u loncu:-) Nisam rekao da nije bitno sta se jede, samo sam rekao da se ne slazem o "kemiji" i da na kraju krajeva toj raspravi ovdje nije mjesto. Ovo je tema sta nasi forumasi kuhaju, a ne sad da ulazimo u neka seciranja sta je, a sta nije zdravo.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 lip 2013, 02:15 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Aztec je napisao/la: Pa cekaj, ti si zensko? jok, ti si. Citat: Pa ako je kakao maslac ono sto "valja u cokoladi" valjda se misli na to da je zdravo, jer ova nasa mala diskusija je bila o zdravlju. ono što je fino često nije zdravo. :chocoholic Citat: je l uredu? nije u redu. enivej, ima li ovdje vegetarijanaca, ili barem onih koji izbjegavaju meso? ponestaje mi inspiracije...uglavnom kuham varijacije na temu, neka variva sa 16 vrsta povrća i tofuom ili radim složence. i nitko ne spominje kolače... Pa cudan ti je nick za zenu/curu pa zato... A ovo boldano je smijesno. Jer ja bas volim zdravu hranu, meni je ukusna. Pa mislim, narandze, lubenica, grozdje, domaci pekmezi, pileca prsa, mladi sirevi, domace juhe od povrca itd... A mislim da to mnogi vole. A onaj tvoj kolac, sigurno nije. Bolja je moja cokolada.
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 lip 2013, 02:58 |
|
|
teranova je napisao/la: Nemoj mi reći da i ti imaš onu prastaru knjižicu Dr Oetkera? Mislim da je kuglof na naslovnoj strani. Verovala ili ne ja je imam. Sutra ću pogledati naslove. Znam da su svi recepti sjajni. Što se jela tiče, nadraža su mi šarene salate na sto načina. Što manje termički obrađivati sve što se može jesti sveže.
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 lip 2013, 19:12 |
|
|
Aztec je napisao/la: Pa cudan ti je nick za zenu/curu pa zato...
Citat: A ovo boldano je smijesno. Jer ja bas volim zdravu hranu, meni je ukusna. Pa mislim, narandze, lubenica, grozdje, domaci pekmezi, pileca prsa, mladi sirevi, domace juhe od povrca itd... A mislim da to mnogi vole. A onaj tvoj kolac, sigurno nije. Bolja je moja cokolada. ja u klin, ti u ploču... meni je čokolada fina, i domaća slanina, i čokoladna torta. ali nijedno nije baš zdravo. previše masti i/ili šećera. a budi karakter pa pojedi samo jednu kockicu. kad si spomenuo juhu...evo dobrog recepta: mrkvu, korijen peršina i poriluk izrezati na tanke kolutiće, isjeckati stabljiku celera (i pokoji list - celer ima jak okus koji nije svima po volji) i sve kuhati 10-ak minuta, dodati korabu izrezanu na kockice i kuhati još 10-ak minuta. pred kraj ubaciti cvjetiće cvjetače i brokule (brokula se brže skuha pa obratiti pažnju na to). posoliti i dodati isjeckani peršin (listove). po želji ubaciti i sitne rezance za juhu. količina povrća ovisi o gustoći koju želiš. ja napravim varivo. i kuham i grašak koji obožavam. možeš dodati i žlicu soka od rajčice i kocku povrtne juhe (onu organsku iz dm-a ). ova juhu dušu liječi.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 07 lip 2013, 01:03 |
|
|
Cokolada je zdrava. I necemo vise o ovome.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 lip 2013, 15:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ovo okačila jedna cura na fejs, moram priznati da izgleda primamljivo. http://centercutcook.com/chocolate-lasagna/This is for YOU, the chocolate lover out there who is looking for a chocolate-y treat that is actually quite light! Chocolate Lasagna is a dessert you don’t want to miss! When Ryan told me that this fabulous Chocolate Lasagna ranks up there on his list of favorite desserts of all time, I knew I had to share it with you. Just looking at the layers upon layers of goodness, you can tell it’s going to be worth salivating over! You will begin with the crust which consists of crushed Oreos mixed with a little butter. You will want to use regular Oreos versus the Double Stuff variety and you’ll need all 36 cookies that come in a typical package of Oreos (minus the 1 or 2 or 3 that you are obligated to sample before crushing them…). After pressing the cookie/butter mixture into a 9 x 13 inch baking pan, you’ll get working on the layers! What I love about this recipe is that the layers are actually quite light. Maybe not in calories, but this dessert will NOT sit in your stomach like a brick like some desserts! The first layer is a white layer which consists of cream cheese that you’ve whipped until fluffy, sugar, a little milk, and some Cool Whip. Not whipped cream, Cool Whip! Once that’s spread over the chocolate-y Oreo crust, you’ll prep the chocolate layer! The chocolate layer is simply chocolate pudding. Seriously, how easy is that? You will need two boxes of chocolate instant pudding. Make sure it’s instant pudding guys, and not the cook and serve variety. I didn’t realize that I had bought the cook and serve kind, so I sat there whisking and whisking…. and whisking the mixture waiting for it to thicken up and it never did. Then I realized what I had done and had to make an emergency trip to the grocery store to buy instant pudding! At any rate, once the pudding has thickened up a bit, you’ll spread it over the white layer. Yum yum. At this point, let it rest for about five minutes before continuing on to the next step. The very last layer is simply a little more Cool Whip that you’ll spread over the top. Because this is Chocolate Lasagna, I figured I’d throw in just a bit more chocolate to complete the experience of Chocolate Lasagna, so I sprinkled a bunch of mini chocolate chips on top. It was the perfect addition! If you’re familiar with the Chocolate Lasagna that Olive Garden serves (served? I hear they no longer sell it), this is nothing like it. Their layers were more cake-like while this Chocolate Lasagna is just light and fluffy layers of pudding, and Cool Whip with a little cream cheese mixed in. We really loved this Chocolate Lasagna. Each layer complimented the next just perfectly! And, it makes a big 9 x 13 inch pan so that you will have plenty for sharing. Oh, and did I mention that it’s a no-bake treat? I love it when I come across a fantastic treat that requires no oven! Enjoy! INGREDIENTS 1 package regular Oreo cookies (Not Double Stuff) – about 36 cookies 6 Tablespoon butter, melted 1- 8 ounce package cream cheese, softened 1/4 cup granulated sugar 2 Tablespoons cold milk 1- 12 ounce tub Cool Whip, divided 2 – 3.9 ounce packages Chocolate Instant Pudding. 3 1/4 cups cold milk 1 and 1/2 cups mini chocolate chips DIRECTIONS Begin by crushing 36 Oreo cookies. I used my food processor for this, but you could also place them in a large ziplock bag and crush them with a rolling pin. When the Oreos have turned into fine crumbs, you are done. Transfer the Oreo crumbs to a large bowl. Stir in 6 tablespoons melted butter and use a fork to incorporate the butter into the cookie crumbs. When the butter is distributed, transfer the mixture to a 9 x 13 inch baking dish. Press the crumbs into the bottom of the pan. Place the pan in the refrigerator while you work on the additional layers. Mix the cream cheese with a mixer until light and fluffy. Add in 2 Tablespoons of milk, and sugar, and mix well. Stir in 1 and 1/4 cups Cool Whip. Spread this mixture over the crust. In a bowl, combine chocolate instant pudding with 3 and 1/4 cups cold milk. Whisk for several minutes until the pudding starts to thicken. Use a spatula to spread the mixture over the previous cream cheese layer. Allow the dessert to rest for about 5 minutes so that the pudding can firm up further. Spread the remaining Cool Whip over the top. Sprinkle mini chocolate chips evenly over the top. Place in the freezer for 1 hour, or the refrigerator for 4 hours before serving.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|