|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 18:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Imam PTSP od vina, uz njega i dalje vežem najveće poniženje u životu. 2005 su priredili nekav domjenak za nas koje su unaprijedili u firmi. Ja sam onako dijete iz srednje klase (ali bez "klase"). Znam otprilike razliku između crnog i bijelog vina.
No čeljad na domjenku su bila iz finih, građansko-WASPovskih obitelji, naviknuti na dobar život, bonton i kapljicu.
I tako su nam priredili "wine tasting" gdje bi morao oprobati vino, i onda ga klasificirati po tipu (tek sam u zadnje dvije godine naučio imena, iako nemam blage šta znače), Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Malbec, Merlot itd.
Kad je došao red na mene, uza svu socijalnu inteligenciju, nema blefiranja, nema izvlačenja... Nemušto sam kopirao što su drugi radili (ono mućkanje čaše i jedan gutljaj)...s obzirom da sam bio drugi, imao sam opciju samo da ponovim što je osoba prije mene rekla, ali to bi bilo isuviše prozirno.
Oblio me hladan znoj, par sekundi razmišljanja koje su se činile kao vječnost gdje sam čekao neku deus ex machinu (zemljotres, pucanj, smak svijeta, nekakvo ukazivanje neke riječi, termina...ali ništa). Ostade mi samo neuvjerljivo-nezgrapni "Not really sure" i izbjegavanje prodornih pogleda elite oko mene koji kao da poručuju: "Seljo, pročitan si..." A jao, strasno. Ja bih ga bas onako junacki eksirao i samo im proslijedio casu bas da ne izgledam kao jos jedna koka u kokosinjcu. Ma to je Ministre klasicno preseravanje. Vecina tih iskusnih kusaca ne zna razliku izmedju skupocjenog i nekog "obicnog" vina. A obicno je i nema. Obicne drkadzije.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 18:32 |
|
|
Bambus je uništavanje vina, ja jednostavno uživam u čistom vinu a ljeti mogu doliti malo vode u crno vino.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 18:36 |
|
|
Je li jos ko ovdje pio Zdrepcevu krv? Bas mi se svidja vino. Ono tamno tamno crveno i vockasto. I relativno je jeftino. Nekih 6 -7 KM po litri.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 19:09 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ja bi takve ljude koji rade bambuse i sl. blasfemije kaznjavao zatvorom. @joe baš nešto slično pio prekjučer na Sljemenu, točili neki teški zagorski kiseliš koji nije bio pitak ni u obliku gemišta, pa sam fino ulio ledeni čaj od jabuke i breskve. Stvarno ukusno piće. Azteče, da piješ neka fina vina bih razumio, ali većina ovih jeftilena tek postane pitka u dodiru s colom
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 19:33 |
|
|
Pa ne pijem ja bambus. O cemu ti meljes?
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 19:36 |
|
|
I vino od 10 maraka nikako nije jeftilen u smislu kvalitete. Ko misli drugacije je snob ili wanabe snob.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 19:38 |
|
|
PCM je napisao/la: I nikad nikad nikad ne kupujte niti pijte vina iz tetrapaka !!!
To je odvratno. Podsjeca me na kupanje i ljetne radosti nasih federalnih partnera u dimijama. Moze iz kanistera? Ja dobijem domace u kanisterima. al je i jako.
|
|
Vrh |
|
|
joe enter
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 20:18 |
|
|
volvoks je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ja bi takve ljude koji rade bambuse i sl. blasfemije kaznjavao zatvorom. @joe baš nešto slično pio prekjučer na Sljemenu, točili neki teški zagorski kiseliš koji nije bio pitak ni u obliku gemišta, pa sam fino ulio ledeni čaj od jabuke i breskve. Stvarno ukusno piće. Azteče, da piješ neka fina vina bih razumio, ali većina ovih jeftilena tek postane pitka u dodiru s colom Čuj ledeni čaj od jabuke?! , ajd ovaj od breskve mi je poznat ali od jabuke .... Bela vina su inače grozna , i retko koja ako baš nemaš love ili se nedružiš sa ljubiteljima istih naićićeš na kako ti kažeš "kiseliše" koji jedu sve džigerice i škembiće zbog svoje kiselosti i oporosti. Zato je mama neki slatki sokić odličan za ubiti taj ukus , naravno ako nisi vinopija i ako uvek ti je namera napiti se a ne polako ciburkati pićence kao neki ********.
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 20:25 |
|
|
joe enter je napisao/la: volvoks je napisao/la: @joe baš nešto slično pio prekjučer na Sljemenu, točili neki teški zagorski kiseliš koji nije bio pitak ni u obliku gemišta, pa sam fino ulio ledeni čaj od jabuke i breskve. Stvarno ukusno piće. Azteče, da piješ neka fina vina bih razumio, ali većina ovih jeftilena tek postane pitka u dodiru s colom Čuj ledeni čaj od jabuke?! , ajd ovaj od breskve mi je poznat ali od jabuke .... Bela vina inače grozna , i retko koja ako baš nemaš love ili se nedružiš sa ljubiteljima istih naićićeš na kako ti kažeš "kiseliše" koji jedu sve džigerice i škembiće zbog svoje kiselosti i oporosti. Zato je mama neki slatki sokić odličan za ubiti taj ukus , naravno ako nisi vinopija i ako uvek ti je namera napiti se a ne polako ciburkati pićence kao neki ********. a eto, vi muskarcine mijesate vino sa muskim picem kao sto je sokic od jabuke. Mislim da se na tvoju muskost sve zenke u blizi trenutno navlaze kako ti muzevno pijes taj sokic. Ja se naklopam, pa onda to normalno zalijem vinom. Pa zalijem jos koji put.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 22:23 |
|
|
zlatan plavac
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 22:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76353 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
BGabriel je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ja sam pravi Rimljanin po ovom pitanju. Odlično rečeno ako sam ispravno shvatila a mislim da jesam. Mislim da jesi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Vino Postano: 06 sij 2015, 23:01 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25656 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
More, osamljena plaža, sunce zalazi... boca Babića, meni je bar to vino bilo najbolje. Malo piješ ti malo pije ona... onda malo poliješ nju pa sa njenog tijela srčeš i ližeš... onda poliješ sebe pa ona pijucka i liže tebe... Kombinacija vina, testosterona i soli na koži... neprocjenjivo. Tko to nije probao taj ne zna što je propustio u životu. a onaj tko je to bar jednom doživio, taj nije uzalud živio.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Vino Postano: 07 sij 2015, 10:12 |
|
|
za prigode se uvijek namirim sa domaćim bidonima/pletenkama, po preporuci i vezi prijatelja, rođaka, poznanika,... nekako se dođe do domaćega, volim crno,... al ovo što ministar spominje, buke, somelier i ta priča, ma niđe veze nauka od vinopija što je ok, ali mi je fakat smiješno i miriše na snobizam, premda treba priznati da ima vina i "vina", ali od toga stvarati nauku, jednostavno ne kontam. vino i žene,... eh, to je kombinacija, kakva kola, kakva voda
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vino Postano: 07 sij 2015, 13:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
puntar2.0 je napisao/la: Pf, i to ti je najvece ponizenje u zivotu. Blago tebi. Pa jeste, jer nije ono ko kad se oklizneš na koru od banane pred 100 ljudi koje ne znaš, nego kad si u društvu ljudi s kojim radiš (u kojem ne pripadaš pedigreom) budeš pročitan i sveden u "realne okvire". kiler je napisao/la: Kako si počeo pisati,ja sam mislio da si u najmanju ruku se napio k'o majka i psovao im na engleskom,sa australsko-bosanskim naglaskom. A u gorem slučaju da si se još i ispovraćao pred svima,da si im sve stolove zbljuvao. To je samo prosječna subota, ali dalje od tog opisanog tipa ljudi. Živi se dvostruki život, jedan dio je vjeran korijenima, šljakerski, a drugi je gluma kako bi se održao negdje gdje sam slučajno upao. Aztec je napisao/la: A jao, strasno. Ja bih ga bas onako junacki eksirao i samo im proslijedio casu bas da ne izgledam kao jos jedna koka u kokosinjcu. Ma to je Ministre klasicno preseravanje. Vecina tih iskusnih kusaca ne zna razliku izmedju skupocjenog i nekog "obicnog" vina. A obicno je i nema. Obicne drkadzije. Jeste, ali sve ove "radne večere" i "funkcije" su prilika ili za napredak ili nazadovanje jer i ovdje često vrijedi ona "nije ono što znaš, nego koga znaš", pa je bola borbe održati se u nekom krugu. S obzirom da sam seljak i uljez, svako skretanje priče na teme koji su familijarni za bogate i sofisticirane me obljeva hladnim znojem. A vino (privatne škole, jahte, Michelin restorani, golf) su im omiljena spika. bumbar92 je napisao/la: al ovo što ministar spominje, buke, somelier i ta priča, ma niđe veze nauka od vinopija što je ok, ali mi je fakat smiješno i miriše na snobizam, premda treba priznati da ima vina i "vina", ali od toga stvarati nauku, jednostavno ne kontam. Smiješno je kada kritičari koriste najčudnije i najdeskriptivnije riječi i paralele da opišu ukus vina, ali ima tu nešto. Nije da samo poredim neko "domaće" crno koje je jedva za zeru blaže od sirćeta s nekim elitnim, nego koliko sam bio u prilici vidjeti i probati, stvarno ima nešto u tim skupim vinima, nije u pitanju samo bacanje novca za "brend".
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Vino Postano: 07 sij 2015, 13:47 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Slažem se s Ministrom, u velikoj mjeri. Što se samih vina tiče, mene su jednom tako zajebavali da sam snob i da su sva crna vina manje-više ista, pa smo organizirali mini testiranje nekoliko vina gdje sam im začepio usta. Naravno, to me ne čini stručnjakom niti bih nešto takvo mogao napraviti za sve vrste, već samo za ove koje dobro poznajem (zahvaljujući višegodišnjoj praksi). No, da ne ostane sve samo na generalijama, od naših crnih vina preferiram Dingač (Matuškov najbolji od onih u nekom normalnom cjenovnom rangu do 150 kuna, odnosno 20 eura), Nadinsku ranu (vrlo specifičan okus), dok mi se Plenković dosta pokvario u zadnje vrijeme. Bijela vina mi baš ne leže (osim za gemišt), uz iznimku kasne i ledene berbe. Najbolji value for money u Hrvatskoj je Postup koji dođe 80 kuna, a meni je bolji od mnogih vina koja koštaju 100 kuna i više.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vino Postano: 08 sij 2015, 01:13 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Pf, i to ti je najvece ponizenje u zivotu. Blago tebi. Pa jeste, jer nije ono ko kad se oklizneš na koru od banane pred 100 ljudi koje ne znaš, nego kad si u društvu ljudi s kojim radiš (u kojem ne pripadaš pedigreom) budeš pročitan i sveden u "realne okvire". Mene je više razočarao snobizam Aussija nego tvoje "poniženje". Šta ostane od mateshipa i larrikinisma. Elizabetini londonski dječaci...
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vino Postano: 08 sij 2015, 09:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
doc je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa jeste, jer nije ono ko kad se oklizneš na koru od banane pred 100 ljudi koje ne znaš, nego kad si u društvu ljudi s kojim radiš (u kojem ne pripadaš pedigreom) budeš pročitan i sveden u "realne okvire".
Mene je više razočarao snobizam Aussija nego tvoje "poniženje". Šta ostane od mateshipa i larrikinisma. Elizabetini londonski dječaci... Mateship, egalitarianism i larrikinism su irsko-katolički konstrukt, kojem je dugo trebalo da se utka u australsku društvenu psihu, i to tek nakon što su katolici prestali biti građanima drugog reda, i nakon što je anglikanska crkva i te okoštale strukture izgubila primat u Australiji. Uglavnom, trebaš prestati podržavati that WASP-heathen scum. On topic, ukoliko u Hrvatskoj igdje vidite Penfolds Bin 389 ili Bin 407, probajte, nećete zažaliti. Ili bilo koji argentinski Malbec.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vino Postano: 08 sij 2015, 13:52 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vino Postano: 08 sij 2015, 13:56 |
|
|
volvoks je napisao/la: http://www.vrutak.hr/catalog.aspx?av=763,48 Jeftina preporuka Ministre Koje malo jeftinije australsko vino baš smatraš dobrim? Ne znam, skoro nikad ne pijem, ova koja sam nabrojao su se urezala u sjećanje.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Vino Postano: 08 sij 2015, 14:48 |
|
|
volvoks je napisao/la: http://www.vrutak.hr/catalog.aspx?av=763,48 Jeftina preporuka Ministre Koje malo jeftinije australsko vino baš smatraš dobrim? Pinot njihov. Ima ih dosta pristupacnih.
|
|
Vrh |
|
|
pantich
|
Naslov: Re: Vino Postano: 08 sij 2015, 21:23 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Bambus je uništavanje vina, ja jednostavno uživam u čistom vinu a ljeti mogu doliti malo vode u crno vino. Naravno, ali ponekad je i poboljšanje "vina".
_________________ smještaj na makarskoj rivijeri
|
|
Vrh |
|
|
SDB
|
Naslov: Re: Vino Postano: 18 lip 2015, 20:10 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Juniore, moram te javno kritizirati. Sam nabavih Ranu prije nego si mi ju ti dostavio.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vino Postano: 18 lip 2015, 23:23 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
SDB je napisao/la: Juniore, moram te javno kritizirati. Sam nabavih Ranu prije nego si mi ju ti dostavio. Ti si jedan običan mučki provokator
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Vino Postano: 18 lip 2015, 23:46 |
|
|
I dojmovi?
S obzirom da je ova tema originalno zamišljena za jeftilen, moram reći da je t'ga za jug majka. Dosta ugodna slatka aroma, da se piti čisto i ako niste vinski tip, a dobro je i kao bambus . Naravno, nije to neko vino koje bi oduševilo Ministrove kolege tijekom druškanja u country clubu, no pruža pitkost i relativno nisku cijenu.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Vino Postano: 18 lip 2015, 23:51 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
volvoks je napisao/la: I dojmovi?
Nadinska rana je provjereno jedna od najboljih crnih vina ne u Hrvatskoj nego na svijetu, bar iz onih starih berbi. Mada moram priznati da je Crljenak Kraljevskih vinograda kraj Nina sada postavio neke prilično visoke standarde čak i za Ranu.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|