|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 66 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Vladimir RUS
|
Naslov: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 19:25 |
|
|
Jeli vam desilo ikad da probate neku drugu vrstu piva osim onog običnog sa 5 posto alkohola u sebi? Ja sam jednom probao pivo sa limunom i 2 posto alkohola i rekao sebi nikad više limunsko, vraćam se ja na "peticu". Probao sam jednom davno i bezalkoholno pivo i dok sam ga pio imao sam osjećaj da pijem sok od hmelja i ječma, a ne "pravo" pivo. Koje ste vi sve vrste piva pili?
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 19:32 |
|
|
Pa to obično, kako ga ti zoveš 5%, limunsko, tj.Radler, koji mi osobno i nije tako loš, Coronu, koja je malo blaže pivo te crno povo, koje mi i nije nešto
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 20:01 |
|
|
Bezalkoholno se samo dade popiti kad je skroz hladno, tako da i ne primjetis ukus. Inace
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 21:36 |
|
|
Do sada sam probao minimalno 150 vrsta piva Urquel, Corona, Palm, Paulaner, Guiness....zuja naravno
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 22:43 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
pffffffffff živjela sam u Njemačkoj...nuff said. ne znam koliko sam vrsta piva probala, ali Leffe brun nećem više. a ovo što se kod nas zove radler nije vidlo radlera. nažalost.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 22:54 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Osim ovih nasih i neka Irska piva.. Nemam pojma kako se zovu ( zaboravih), al nista posebno. Bolje je Sarajevsko.. Proslo ljeto u HR provah zuju strong i skroz ok je.. U biti, Sarajevsko pivo mi je najbolje.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 23:17 |
|
|
Pio sam jača piva, sa 8% alkohola. Ne liči na pivo a opija kao vino.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 23:22 |
|
|
Koje je to pivo?
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 23:24 |
|
|
Mislim da je ovo.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 04 srp 2013, 23:30 |
|
|
Aha.. poznat mi naziv..al mislim da to ovdje nema kupiti.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 09:36 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Mislim da sam probao nekih 200-tinjak vrsta (brendova) piva, te nekoliko tipova (lager, crni lager, pšenično, stout, ale, samostanska-opatijska). Od domaćih su mi favoriti Velebitsko (posebno crno), Kasačko, Osječko, Vukovarsko i Staročeško. Od ostatka EX-YU prostora Jelen, Kosača (hercegovačko crno) i Sarajevsko. Od ostatka svijeta (Europe) najdraža su mi Pilsner Urquell, Budweiser, Ottakringer i Heineken od svijetlih lagera, Kozel i Krušovice od crnih lagera, Paulaner i Erdinger od pšeničnih, Leffe od samostanskih, Guinness od stouta i Smithwick's od aleova.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 13:13 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Pessimus dux je napisao/la: Mislim da sam probao nekih 200-tinjak vrsta (brendova) piva, te nekoliko tipova (lager, crni lager, pšenično, stout, ale, samostanska-opatijska). Od domaćih su mi favoriti Velebitsko (posebno crno), Kasačko, Osječko, Vukovarsko i Staročeško. Od ostatka EX-YU prostora Jelen, Kosača (hercegovačko crno) i Sarajevsko. Od ostatka svijeta (Europe) najdraža su mi Pilsner Urquell, Budweiser, Ottakringer i Heineken od svijetlih lagera, Kozel i Krušovice od crnih lagera, Paulaner i Erdinger od pšeničnih, Leffe od samostanskih, Guinness od stouta i Smithwick's od aleova. Jučer sam probao Vukovarsko. Dojam : Inače, Vukovarsko pivo ima dosta kratak rok trajanja jer se radi o pivi koja nema u sebi konzervanse i ostalu kemiju - jedan moj prijatelj koji ima obiteljsku pivnicu u Varaždinu mi je jučer donio Vukovarsko da probam i rekao da se to pivo jedino zaledi kada ga staviš hladiti na 0 stupnjeva celzija, dok sva ostala možeš hladiti i određeno vrijeme na malom minusu. I moram priznati da mi je draže od velebitskog-nekako ima prirodniji okus.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 13:27 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Zadar1993 je napisao/la: Jučer sam probao Vukovarsko. Dojam : Inače, Vukovarsko pivo ima dosta kratak rok trajanja jer se radi o pivi koja nema u sebi konzervanse i ostalu kemiju - jedan moj prijatelj koji ima obiteljsku pivnicu u Varaždinu mi je jučer donio Vukovarsko da probam i rekao da se to pivo jedino zaledi kada ga staviš hladiti na 0 stupnjeva celzija, dok sva ostala možeš hladiti i određeno vrijeme na malom minusu. I moram priznati da mi je draže od velebitskog-nekako ima prirodniji okus. Tako je, Vukovarsko se radi u maloj pivovari u Borovu naselju, a nema konzervansa, pa mu je rok trajanja oko 3 tjedna.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 13:31 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Pessimus dux je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Jučer sam probao Vukovarsko. Dojam : Inače, Vukovarsko pivo ima dosta kratak rok trajanja jer se radi o pivi koja nema u sebi konzervanse i ostalu kemiju - jedan moj prijatelj koji ima obiteljsku pivnicu u Varaždinu mi je jučer donio Vukovarsko da probam i rekao da se to pivo jedino zaledi kada ga staviš hladiti na 0 stupnjeva celzija, dok sva ostala možeš hladiti i određeno vrijeme na malom minusu. I moram priznati da mi je draže od velebitskog-nekako ima prirodniji okus. Tako je, Vukovarsko se radi u maloj pivovari u Borovu naselju, a nema konzervansa, pa mu je rok trajanja oko 3 tjedna. Točeno traje još i kraće ako se ne varam.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 14:55 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Točeno traje još i kraće ako se ne varam. Moguće, tu varijantu još nisam kušao.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 16:26 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60135 Lokacija: DAZP HQ
|
Vukovarsko često pijem u zadnje vrijeme, a kad ga nema, onda Velebitsko. od ovih jakih alkoholnih, volim slovački Zlaty Bažant s 12% alkohola i Erdinger pšenični s isto tako 11-12%. naravno, poseban gušt ih je piti točena. popiješ litru i noge ti se oduzmu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 16:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vidi se na ovoj temi tko nema klima uređaj doma.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 16:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60135 Lokacija: DAZP HQ
|
Paulaner mi je odlično pivo. i to kad se toči u čašu koja je bila u zamrzivaču neko vrijeme, pa se pivo fino počne pomalo kristalizirati kad ga se natoči.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 18:03 |
|
|
Heineken burence od 5 litara,točeno.Najbolje.Sa jednim pajdom da se pije,ne više od dvojice!:-)
|
|
Vrh |
|
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 18:06 |
|
|
Paulaner je stvarno zakon, jeste li primejtili da psenicko pivo ima nekako ukus banane na kraju, posebno Paulaner. Ili se to samo meni cini.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 19:20 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 20:27 Postovi: 17412 Lokacija: יום טוב
|
puntar2.0 je napisao/la: Paulaner je stvarno zakon, jeste li primejtili da psenicko pivo ima nekako ukus banane na kraju, posebno Paulaner. Ili se to samo meni cini. čini ti se. to ti kvasci veselo plivaju i rone po krigli.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 05 srp 2013, 19:50 |
|
|
Pessimus me podsjeti na Starocesko Odlicno je, al Heineken moj Dux, mojne. To je samo odlicna reklama kao I Bavaria.
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 07 srp 2013, 23:52 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Pessimus me podsjeti na Starocesko Odlicno je, al Heineken moj Dux, mojne. To je samo odlicna reklama kao I Bavaria. Pa od tih piva s dobrom reklamom i jakim izvozom jedino mi Heineken sjeda i paše, ostao mi je sve (Bavaria, Becks, Stella Artois, Tuborg green) škart ili teški škart.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 07 srp 2013, 23:57 |
|
|
dudu je napisao/la: od ovih jakih alkoholnih, volim slovački Zlaty Bažant s 12% alkohola i Erdinger pšenični s isto tako 11-12%. naravno, poseban gušt ih je piti točena. popiješ litru i noge ti se oduzmu. Ne postoji Zlaty Bažant s 12% alkohola, već tzv. dvanaestica, a to se odnosi na udio ekstrakta i uobičajeno je istaknuto kod čeških i slovačkih piva. Dvanaestica u ovom slučaju ima oko 5% alkohola.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Više vrsta piva Postano: 08 srp 2013, 00:40 |
|
|
Neki dan u Vrutku kupujem Velebitsko. Nema, rasprodano. Kaže tip, ide ko ludo.
Meni je Osječko isto super. Zbilja mi taj mentalitet ide na živce. Kad sam čuo da se u Osijeku Osječko smatra da je za bauštelce.
A super pivo. Nije ga lako ni nać.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|