HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 19 vel 2025, 21:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: OBN RefleX
PostPostano: 20 kol 2013, 20:55 

Mislim da oba emisija i po temama koje obrađuje i po zanimljivim gostima i urednicima i po odnosu istih prema temama zaslužuje svoj poseban topic.

Sinoć sam gledao tu emisiju i bila je jedna od zanimljivijih. Osobito je zanimljiv dio od 30:00 gdje se nazočni u studiju osvrću na nastupe Željka Komšića i moram priznati tako ga čestito peru da je milina slušati.

Vrh

Naslov: Re: OBN RefleX
PostPostano: 20 kol 2013, 21:13 

Taj Senad nešto nije dobar u zadnje vrijeme. Ne liči na sebe.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013, 21:29 

Govor Bakira Izetbegovića kao pravog islamskog manijaka. I Bošnjaci takvog biraju za člana predsjedništva. Puno govori.

Ali eto, ne pada kruška daleko od stabla (pogledati moj potpis).

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013, 21:48 

Reflex i Peti Dan na HRT-u su mi odlične emisije. Nastojim pratiti koliko god mogu.
Socijalno-političke emisije iz kuta nepolitičara, koji su kao takvi oslobođeni nekih okova kojima političari jesu sputani. Pa se sve može reći, do kosti ogoliti zbivanja i događaje.

Vrh

PostPostano: 20 kol 2013, 22:19 

Izetbegovic je pokazao kuda vodi politika muslimana...svaki daljni komentar je sucisan. Pitanje je kako ce se postavit ostala dva konstitutivna naroda, odnosno jedan od ta dav,jedanog ova politika nebi trebalo zabrinjavati....

Vrh

PostPostano: 21 kol 2013, 09:27 

Evo i ostalih arhiviranih emisija na linku:

http://www.obn.ba/index.php?option=com_ ... Itemid=128

Vrh

PostPostano: 21 kol 2013, 21:26 

Upozorenja: -1
Odlična politička emisija. Jedna od rijetkih koje skoro uvijek ispratim. Od Senada ne možeš doći do riječi, no dobro. :zubati Nino odličan, vidi se da zna znanje, Gatalo OK...

Vrh

PostPostano: 22 kol 2013, 16:56 

A pogledam neke, zavisi od teme.
:zubati Mimo kaže, Senade kako zdravlje, pa se okrene Nini i kaže Nino???? :sega, Nino kaže dobro, dobro, onda dugo, dugo ništa pa čuješ Gatala. :yawn
Elem, dok se njih četvorka između sebe ugosti prođe pola emisije. :D
Nekad zna biti zanimljivo! :zubati

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 01:16 

Svi smo mi Mimo!

Citat:
Mimo Šahinpašić: Ministar Damir Hadžić me verbalno napao u centru Sarajeva

Mimo Šahinpašić, novinar i urednik emisije Vox Populi na OBN-u, tvrdi da ga je Damir Hadžić, ministar komunikacija i prometa BiH verbalno napao u centru Sarajeva.

Šahinpašić je s djetetom šetao u blizini Narodnog pozorišta u Sarajevu, kada mu je prišao ministar Hadžić.

"Krenuo sam u pekaru da djetetu kupim kifle kada mi se pogled susreeo s Hadžićevim. Pogledao me i kazao: Šta je Mimo? Do kada ćeš ti od ljudi praviti bandite?", ispričao je Šahinpašić za Klix.ba

Kazao je da nije želio ulaziti u raspravu s ministrom Hadžićem, te je pozvao dvije policajke koje su bile u blizini i prijavio incident.

"Tražit ću reakciju kolega i Uduženja novinara, jer ovo je napad na mene i moja egzistencija se dovodi u pitanje. Danas se desilo meni, a sutra možda nekom drugom. Ministar Hadžić se nakon tog verbalnog napada vratio i dobacio meni i kolegi Almiru Panjeti", kazao je Šahinpašić.

Ministar i potpredsjednik SDP-a Damir Hadžić, kada smo ga pozvali da nam da izjavu u vezi s ovim incidentom, kratko je kazao da nije u prilici da razgovara.

Vrh

PostPostano: 23 kol 2013, 11:19 

Onda je red da i taj prilog o Hadžiću zatakarimo ovdje.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 12:49 

Reflex nije loš...raspored minutaže je debelo nekorektan...
Raspudiću se uskače u rijeć, kao i Gatalu čim progovore...
Nino je općenito osoba koja nosi kvalitet emisije i lijepo je slušati njegove tečne, promišljene i povezane rečenice nasuprot rasutom Avdiću koji mučno i teško govori zamuckujući i brzajući...
Sve emisije nisu iste kvalitete i to je općenito mana ovom političkom magazinu.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2013, 12:55 

Nije to zbog emisije, već Senad prolupao pa ne zna začepiti.

Inače ta emisija je onako meni osobno bezveze. Kao da kod njih tražimo Mesiće i Čede. Trebalo bi takve emisije prepustiti samo bošnjačkim gostima pa neka razglabaju. Da vidimo koliko su nazadni a koliko napredni.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2013, 18:15 

RefleX 26.08.2013.

Masovni partizanski zločini u Sarajevu, zločinački put Vladimira Perića Valtera.

Tema ovog izdanja Reflex-a, urednika Nine Raspudića su žrtve totalitarnog režima za vrijeme SFRJ. Razlog izbora ove teme je i obilježavanje 23.08. kao dana žrtava totalitarnih režima u Evropi.
Gosti u studiju su Džemaludin Latić i fra Anto Jelić.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 13:11 

Pogledah emisiju i mogu reći da me Raspudić razočarao ponovo , jer pozvati popa i islamskog ideologa da pričaju o lošem nasleđu komunizma i njihovim zločinima je za smehotres , jer samo postojanje popova i ovakvih islamskih seronja je slika i prilika totalitarizma,mržnje i zločina , a komunisti su samo preslika njihova.

Ima li išta odvratije nego kad ti ovakvi likovi sole pamet o demokratiji i totalitarnim režimima , pi'!!

I sve se u emisiji svelo na to da su komunisti odjednom pali na zemlju i zarazili određene ljude u ovdašnjima narodima , što znači da je bilo odlično dok su se pitali popovi i hodže jer nijednom ne pominju šta je je bivalo za vreme rata i decenijama i vekovima ranije , jer to je bio period koji se njih ne tiče i neko drugo vreme , ali zato još uvek se zovu hrišćanima i muslimanima i uživaju u tom hrišćanskom i islamskom nasleđu.

Kao i komunisti što su naprvili lažnu istoriju o sebi i truju ljude , tako su i ovi to isto uradili , ali popovi i hodže su to uradili jer im je to tradicija lagati i mučiti svoj narod , a onda sebe proglasiti za mučenike a narod indoktrinisati da im poveruje i da ih prati u svakom naumu.

Kad prvi put čujem iz ustiju verskih ličnosti da pričaju o sebi i svojim grehovima onda ću im nešto i poverovati , ali to nikad nisam čuo i verovatno to nikad neću ni čuti.

Znači kad ovaj Latić izkopa sve begove,hodže koji su tiranisali sve narode i huškali na one druge u ime islama i njihove kosti javno spali , možda im poverujem kad pričaju o komunističkim zločinima i totalitarizmu.

Kad ovaj pop isto uradi , pa iskopa sve one fratre koji su derali svom narodu kožu s'leđa zajedno sa okupatorima sa kojima su se lizali , i kad sve one huškače iz svojih redova takođe i iskopa i javno spali , možda im nešto poverujem , ali do tada ništa od toga.

Što se tiče Raspudića , posle velikog svršavanja na priče o zlim komunstima i Titu u kojim se dobrim delom slažem , mislim da mu je vreme ako misli biti pošten da odradi emisiju o svome rodnom kraju prvenstveno u periodu pre,za vreme i posle rata.
Ali to mora uraditi temeljno bar kao što tretira komustički režim i zločine.

Ali mislim da od toga neće biti ništa jer kao što reče Lebowski neće imati publiku više iz Hercegovine koja je inače jaaakoo demokratski nastrojena slično kao i ovi iz RS , a tu demokratičnost je primetio Raspudić i vidim da joj neće bacati klipove u zamajac napretka.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 14:27 

Najbolje je da Joe uređuje emisiju možda bi uspio u svojoj zamišljenoj nakani da nešto ne izostane,... a da bi neko ostao nepristrasan i oslobođen licemjerstva po Joetovim mjerilima morao bi postaviti temu koja obrađuje milenijsku epohu svih režima, uprava, carstava i ostalih kojih se imalo tiče zadata tema i naravno da ih sve opljuje u istoj emisiji.

A taj neko je neki bezgrešnik po Božijim ili neoliberalnim mjerilima?
Oladi malo Joe,...tebi se ne smiju spominjati zataškavani zločini koje je počinila komunistička diktatura, a zašto, zato što to izgovaraju žrtve tog režima koje su bile u nekom drugom režimu, iako ovi konkretno nisu, ali ti ga mlatneš svejedno...

Šta je toliko loše da se priča o zločinima koji su zataškavani i prikrivani 40 godina? Jel tebe to toliko iritira zbog znatiželje ili sam hoćeš da ih zataškavaš sistemom "svi su isti", fakat si dosadan sa tom pričom da neko nema pravo prokazivat zločince zato što je i on navodno simpatizer desnice, vjernik,...ili nešto što se nije u tvojim okvirima poštenja.

Podsjećaš me na ove "rovo-prekopavače kostiju" koje prozivaš po forumu, čim im se spomenu masovni zločini, jame, Srebrenica, oni šaltaju na Jasenovac, ustaše, Pavelića.
Tako i ti, tko god se drzne pričati o diktaturi i zločinima komunista ti šaltaš o desnici, vjerskom fanatizmu, inkviziciji, agama, begovima... itd. oduzimaš im pravo da oni o tome pričaju.
Kom je u interesu zataškavati zatrpane jame i zazidane rudnike po Sloveniji pune civila umrlih u strašnoj agoniji nakon 40 godina turpijanja o Jasenovcu.
Eto isturpijalo se o Jasenovcu na desetke tomova, ajmo sad malo o ovoj drugoj strani, komunističkoj, malo poznatoj, zataškavanoj i nadasve još uvijek prisutnoj u mentalitetu ljevičara, neoliberala i ostalih gdje su se udomili i maskirali dojučerašnji komunistički krvoloci. Sad je problem što o tome pričaju neki koji kao nemaju pravo pričati o tzločinima jer,...bla bla.

Shvati svako ima pravo pričati i svjedočiti o nečemu ako je to istina i tu ne bi smjelo biti problema,...jer čemu tolika strast komunista za cenzurom, to je pravo pitanje, a ne tko je probija.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 15:17 

Gde si ti isčitao da ja sam protiv prokazivanja komunističkih zločina?? , ja sam apsoltno za to.

Ali to nikako ne može izaći iz ustiju ova dva lika u emisiji jer su obojica direktno delovi organizacija koje su svojim delovanjem krivi za masovne zličine odavno a ne samo za vreme 2.sv.rata kao i komunisti.

Znači mogu pričati o zločinima komunista tek onda kad se odreknu svega onog što je njihova ideologija učinila , i svih onih koji su krivi direktno i indirektno za to , a takvih u katoličkoj crkvi ima sasvim dovoljno , kao i u pravoslavnoj crkvi i islamskoj zajednici.

Zato o komunističkim zločinima kao i ovim desničarskim mogu pričati samo oni koji nemaju putera na glavi i koji nisu deo ideologija na bilo koji način koje su krive za zločine.

A sad da te pitam u vezi ovoga Latića al' iskreno da mi odgovoriš , jer ti zaista veruješ u njegov demokratski kapacitet koji je u skladu sa modernim civilizovanim društvom??
ako mu veruješ onda stvarno nije nešto u redu sa tobom :zubati , jer demokratija i islam su dve nespojive stvari i jedna drugu potiru.
Tako da ne može jedan onakav da govori o komunističkom jednoumlju kad je i sam takav ., mada svi oni znaju da se zamaskiraju , ali čim im se ukaže prilika nabili bi te na kolac prvom prilikom , a fratar bi pored tebe nabijenog na kolac kako mu i tradicija nalaže dogovorio stvar sa hodžom i multireligioznost neka cveta sve u 16 , a ti dočekuješ goste kao vlah s'koca. :zubati

Ja sam za sve da se sazna i da se sve izbaci na videlo , lai ako to iz usta ovih dokazi onda to kurca ne vredi , jer to je sjaši kurta da uzjaše murta , i tako sve u krug.

Komunite i desničare treba đuture baciti na smetlište istorije , jer kao njihovim puzdunima dozvolimo da nam kreiraju istoriju,društvo,...onda čekaj ponovo neki sukob gde će tvoja deca i unuci učestvovati jer se nisu na vreme rešili tih zlikovačkih ideologija.

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 16:50 

joe enter je napisao/la:
Znači kad ovaj Latić izkopa sve begove,hodže koji su tiranisali sve narode i huškali na one druge u ime islama i njihove kosti javno spali , možda im poverujem kad pričaju o komunističkim zločinima i totalitarizmu.

Kad ovaj pop isto uradi , pa iskopa sve one fratre koji su derali svom narodu kožu s'leđa zajedno sa okupatorima sa kojima su se lizali , i kad sve one huškače iz svojih redova takođe i iskopa i javno spali , možda im nešto poverujem , ali do tada ništa od toga.

Ajmo, svi motike i ašove u ruke i prekopajte svoja dvorišta, mlađi i ambiciozniji nek se ponude i susjedima, pa da vidiš što kosti gore! :aleale

Kakva si ti lakrdija od lika, klaun živi. :D

Vrh

PostPostano: 02 ruj 2013, 23:02 

Evo ih pričaju o Krajišniku...

Vrh

PostPostano: 03 ruj 2013, 08:08 

joe enter je napisao/la:
Gde si ti isčitao da ja sam protiv prokazivanja komunističkih zločina?? , ja sam apsoltno za to.

Ti si "apsolutno za to" a prigovaraš i etiketiraš ljude koji to prokazuju,...forumski rečeno trolaš jer nisi apsolutno ako osporavaš bilo koji način prokazivanja. ;)

Citat:
Znači mogu pričati o zločinima komunista tek onda kad se odreknu svega onog što je njihova ideologija učinila , i svih onih koji su krivi direktno i indirektno za to , a takvih u katoličkoj crkvi ima sasvim dovoljno , kao i u pravoslavnoj crkvi i islamskoj zajednici.

Zato o komunističkim zločinima kao i ovim desničarskim mogu pričati samo oni koji nemaju putera na glavi i koji nisu deo ideologija na bilo koji način koje su krive za zločine.

Kako ne kontaš da je i ovo njihovo pričanje probijanje cenzure komunista koja traje i danas, ti kao "vječiti bunotovnik i borac za čistoću pravde" bi morao biti kontra i usprkos mainstreamu, a nisi. Braniš cenzore i zatrpavače rudnika punik kostiju ljudi žena i djece. Jbte, zna se o najdubljim tajnama svemira, a ne može se doći do OZNA/UDBA dokumentacije koju u Beogradu kriju. Sklon si čišćenju sopstvenih pragova, pa deder malo ometi ispred svog i nemoj dopuštati da o komunističkim zločinima priča svako nego daj da to objavi Centrala u Beogradu.

Citat:
A sad da te pitam u vezi ovoga Latića al' iskreno da mi odgovoriš , jer ti zaista veruješ u njegov demokratski kapacitet koji je u skladu sa modernim civilizovanim društvom??

Možda i nema, a jel imao Staljin puni slobodarski kapacitet kada je "oslobađao" Njemačku od Hitlera,...možeš tako svakome naći manu i zabranu da ne čini prokazivanje zločinaca ili oslobađa ljude od budala.

Citat:
ako mu veruješ onda stvarno nije nešto u redu sa tobom :zubati , jer demokratija i islam su dve nespojive stvari i jedna drugu potiru.

Gledam na komunističke zločine malo šire od zabrana punih vjerskih sloboda,...ovo je kap u moru, a svaki ekstremizam i u demokraciji je za osudu i ograničavanje, tako i u Islamu/Kršćanstvu njihov.

Citat:
Ja sam za sve da se sazna i da se sve izbaci na videlo , lai ako to iz usta ovih dokazi onda to kurca ne vredi , jer to je sjaši kurta da uzjaše murta , i tako sve u krug.

rekoh već, kad to neće beogradska ćelija UDBE da obznani arhive, mora netko...

Citat:
Komunite i desničare treba đuture baciti na smetlište istorije , jer kao njihovim puzdunima dozvolimo da nam kreiraju istoriju,društvo,...onda čekaj ponovo neki sukob gde će tvoja deca i unuci učestvovati jer se nisu na vreme rešili tih zlikovačkih ideologija.

Sve totalitarne i diktatorske režime i ludila svesti na istu ravan, sve je to isto, mada svaka zabrana kad-tad zamiriše na ono šta zabranjuje, i današnje izričaje tih ideologija svesti u realne demokratske okvire, ali trpati desničare u demokraciji i komuniste koji su harali i ubijali u diktaturi u isti koš, blago rečeno je nepošteno i provaljivaš se ako nije kakva omaška da si mislio na komuniste i naciste.
Danas ako im fanovi pređu crtu onda ok zabrane i tvorza ak treba, ali dok je to u demokratskom dijalogu, kak se to voli reći, to je poželjno i zdravo,...za društvo i naciju. :wink

Vrh

PostPostano: 21 lis 2013, 23:36 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
KOji je ovaj Srbin kod Nine gost?

Vrh

PostPostano: 21 lis 2013, 23:42 

Sitarski mostarac razvalio Elvisa Fejdića SDPov kadar

Vrh

PostPostano: 21 lis 2013, 23:44 

Ima li ijedan Musliman javna ličnost, da nije zapao u velikobošnjački nacionalizam?

On bi što manje konsocijacijskih modela, iako su takvi modeli jedini funkcionirajući u multietničkim državama.

Moglo ga je se više sjeći u dioskusiji, ali nije ovaj Srbin koristio sve instrumente, šta ima u rukama.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2013, 10:40 

Modeli funkcionisanja višenacionalnih država tema su ovog izdanja emisije Reflex. Urednik i voditelj Nino Raspudić ugostio je Elvisa Fejzića profesora fakulteta političkih nauka iz Sarajeva i političkog analitičara iz Beograda sa mjestom prebivališta u Mostaru Milana Sitarskog.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2013, 12:45 

Jako dobra emisija - ova, što je Bobi postavio u prethodnom postu je prikazivana u prošli ponedjeljak. Evidentno je, da je u Sarajevu većina javnih ličnosti nepovratno inficirano velikobošnjačkom hegemonijom.

Vrh

PostPostano: 26 lis 2013, 13:08 

Baš, čini se da je samo pitanje trenutka kad će se pojavit njihov Puniša Račić uz podršku i aplauze iz Trokuta za pucnjeve u neprijatelje zajedništva i naše jedne jedine.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 49 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: