Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
Znate onu narodnu, nije majka klela muju što se kladio već što se vadio....jedan dobar prijatelj je završio u komuni radi klađenja....to je jako ozbiljan problem, ponekad i sam pretjeram sa ulozima ali to je stvar navike, uredu je kad odigras tiket za 5-10 maraka ali kad stavis vece cifre pa popusis, pa se ides vadit pa popusis e onda sve ode u pm!
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
Mar-kan je napisao/la:
zlatni_ljiljan je napisao/la:
...jebem ti horu i ko ga izmisli kakvi ljudi odoshe radi tih govana...
Zar to nije njegov osobni izbor?
Nije svako jak karakter Markane,recimo ja bi radi dobre zene koju volim ubio sebe i 100 ljudi jos,znaci recimo ostavi te zena koju volis sta ti ne bi posegnuo za alkoholom ,drogom?Imas izbor ali to je jace od tebe...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
Znate onu narodnu, nije majka klela muju što se kladio već što se vadio....jedan dobar prijatelj je završio u komuni radi klađenja....to je jako ozbiljan problem, ponekad i sam pretjeram sa ulozima ali to je stvar navike, uredu je kad odigras tiket za 5-10 maraka ali kad stavis vece cifre pa popusis, pa se ides vadit pa popusis e onda sve ode u pm!
Tacno tako...
Zadnji stadium je da vise ne igras ni da bi se vadio, igras da bi igrao, potencijalan dobitak je samo municija da igras dalje, jer planovi za trosenje love su izbrisani...
Nagledao sam se takvih likova, to je zlo i naopako, na oko normalni ljudi, a u srzi bolesni od kockanja...
Dostojevski je dobro opisao to u knjizi Kockar... takva velicina je pala pod tockove ruleta toliko, da je svoj, i zivot svoje porodice doveo na rub...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Nije svako jak karakter Markane,recimo ja bi radi dobre zene koju volim ubio sebe i 100 ljudi jos,znaci recimo ostavi te zena koju volis sta ti ne bi posegnuo za alkoholom ,drogom?Imas izbor ali to je jace od tebe...
Da,stvar karaktera.A karakter se bilda.kao i muskulatura.U ovakvom destruktivnom okruženju,gdje se na svakom koraku nudi smrt,tesko je ostvariti duhovni napredak.Zato sam izabrao više seoski način života.
Cuvena o kockanju, Ace of Spades, himna ljubitelja black jacka
If you like to gamble, I tell you I'm your man You win some, lose some, it's - all - the same to me The pleasure is to play, it makes no difference what you say I don't share your greed, the only card I need is The Ace Of Spades The Ace Of Spades
Playing for the high one, dancing with the devil, Going with the flow, it's all a game to me, Seven or Eleven, snake eyes watching you, Double up or quit, double stakes or split, The Ace Of Spades The Ace Of Spades
You know I'm born to lose, and gambling's for fools, But that's the way I like it baby, I don't wanna live forever, And don't forget the joker!
Pushing up the ante, I know you've got to see me, Read 'em and weep, the dead man's hand again, I see it in your eyes, take one look and die, The only thing you see, you know it's gonna be, The Ace Of Spades
Cuvena o kockanju, Ace of Spades, hina ljubitelja black jacka
If you like to gamble, I tell you I'm your man You win some, lose some, it's - all - the same to me The pleasure is to play, it makes no difference what you say I don't share your greed, the only card I need is The Ace Of Spades The Ace Of Spades
Playing for the high one, dancing with the devil, Going with the flow, it's all a game to me, Seven or Eleven, snake eyes watching you, Double up or quit, double stakes or split, The Ace Of Spades The Ace Of Spades
You know I'm born to lose, and gambling's for fools, But that's the way I like it baby, I don't wanna live forever, And don't forget the joker!
Pushing up the ante, I know you've got to see me, Read 'em and weep, the dead man's hand again, I see it in your eyes, take one look and die, The only thing you see, you know it's gonna be, The Ace Of Spades
Nekad mi je ova muzika bila zanimljiva,dok nisam uvidio pozadinu,pogledaj samo tekst i glupe priče!Umjesto da kažu djeci da bježe od toga,oni ih ohrabruju frazama neću da živim vječno,bla bla.fuj!
Nekad mi je ova muzika bila zanimljiva,dok nisam uvidio pozadinu,pogledaj samo tekst i glupe priče!Umjesto da kažu djeci da bježe od toga,oni ih ohrabruju frazama neću da živim vječno,bla bla.fuj!
To je taj stil zivota, alkohol, kocka, bajkeri, r'n'r... Lemi iskreno to fura, nije fora za publiku...
Poruka je losa, al on prica svoju pricu, ne gura druge u to...
To je taj stil zivota, alkohol, kocka, bajkeri, r'n'r... Lemi iskreno to fura, nije fora za publiku...
Uh,varaš se strašno da ne gura.Ako išta ima uticaj na omladinu,onda imaju muzika,tv,film..
Uh,varaš se strašno da ne gura.Ako išta ima uticaj na omladinu,onda imaju muzika,tv,film..
Markane,trebaš biti doslijedan. Neka i omladina bilda taj 'karakter'. Kako lako nabildaju negativne osobine.
Mar-kan je napisao/la:
Da,stvar karaktera.A karakter se bilda.kao i muskulatura.U ovakvom destruktivnom okruženju,gdje se na svakom koraku nudi smrt,tesko je ostvariti duhovni napredak.Zato sam izabrao više seoski način života.
Markane,trebaš biti doslijedan. Neka i omladina bilda taj 'karakter'. Kako lako nabildaju negativne osobine.
Mar-kan je napisao/la:
Ne mogu sami ništa bez ispravne informacije,mora netko da im ukaže kakve rizike nosi kocka.Nisi sam ni ulicu prešao,dok nisi bio naučen što je promet.
Mogu Markane,mogu. Druga je stvar što neće. Opet ponavljam,kako nauče ono šta ne valja. Ako su već sa 13-14 godina spolno aktivni,ako se kuže u informatiku bolje od mene,ako znaju biti opaki,znači da mogu ako hoće. Znači da 'znaju' za sebe.
Mora ljudima da se ukaze, da ih edukujes od malih nogu o tome...
Toga nema, i zato pogledajte kladionice od najzabacenig sela do najvecih gradova...sve su prepune, armija kockara, to je poprimilo takve razmere da se otelo svakoj kotroli.
U glavnim medijima nista, spavaju, pustaju sapunjare i neke emisije gde neke ogranicene njuske laprdaju o modi, nekim dnevnim bezvezarijama... a ovo sa kockom metastazira, porodice se raspadaju, mladi su samo fizicki zivi, mislima u tome dal ce neki tim da postigne 3 i vise gola u cetvrtoj skotskoj ligi....niti zna igrace, niti timove, igraju na poljancetu, a mentol zvrji u teletext ocekujuci da mu padne gol... i tako danima, nedeljama, godinama.... ode mu zivot...
Proslo je vec 12...i uz neke radiklne mere, veliko je pitanje dal se to moze svesti u podnosljive mere.
Sportska kladionica je postala gotovo neizostavni dio života. Više se ljudi i ne pozdravljaju na ulici već počinju sa pitanjem-Šta ćeš ti igrati Intera? I to nije problem samo tu.Tako je i u Splitu,tako je i u Beogradu,i u Podgorici. I ne bih se složio da je to striktno povezano sa neimaštinom.Više bih rekao da se ljudi tu vole nadmetati,igrati,pametovati oko utakmica. I puno sređenije,i bogatije države imaju žestoku kladioničarsku populaciju. Engleska npr.
Sportska kladionica je postala gotovo neizostavni dio života. Više se ljudi i ne pozdravljaju na ulici već počinju sa pitanjem-Šta ćeš ti igrati Intera? I to nije problem samo tu.Tako je i u Splitu,tako je i u Beogradu,i u Podgorici. I ne bih se složio da je to striktno povezano sa neimaštinom.Više bih rekao da se ljudi tu vole nadmetati,igrati,pametovati oko utakmica. I puno sređenije,i bogatije države imaju žestoku kladioničarsku populaciju. Engleska npr.
Nije samo sirotinja, igraju svi... ali u nasim krajevima ljudima koji su siromasni, kladza je postala druga kuca... igraju minimalne uplate, kod nas 50 dinara, to ti je pola eura... i came ceo dan gledajuci u ekran...
Kocka je globalna zaraza uvek bila, ali cini mi se da je to kod nas izgubilo svaki kompas...
Brzina zivota i vladavina ``lopovluka`` spram nemoci koristi kockarska industrija i siri svoja poslovanja, reklamira nove igre i neguje stare a proverene. I da se ne lazemo, oni zive na racun zavisnika a ne``rekreativnih kockara`` koji kao kockaju iz zabave... Znaci koristi se bolest zavisnosti da bi se ostvario prihod a drzava koja po istrazivanjima gubi tri do pet puta vise od od onoga sto dobije i dalje promovise kocku jer je dobit trenutna a steta( kroz kriminal, rasturene brakove, socijalu...) je na odlozeno placanje. Dok je cvetao rok sa ovih prostora nisu kladionice a sada je kocka progutala citave generacije jer su im umovi blokirani za bilo sta drugo!
Mora ljudima da se ukaze, da ih edukujes od malih nogu o tome...
Toga nema, i zato pogledajte kladionice od najzabacenig sela do najvecih gradova...sve su prepune, armija kockara, to je poprimilo takve razmere da se otelo svakoj kotroli.
U glavnim medijima nista, spavaju, pustaju sapunjare i neke emisije gde neke ogranicene njuske laprdaju o modi, nekim dnevnim bezvezarijama... a ovo sa kockom metastazira, porodice se raspadaju, mladi su samo fizicki zivi, mislima u tome dal ce neki tim da postigne 3 i vise gola u cetvrtoj skotskoj ligi....niti zna igrace, niti timove, igraju na poljancetu, a mentol zvrji u teletext ocekujuci da mu padne gol... i tako danima, nedeljama, godinama.... ode mu zivot...
Proslo je vec 12...i uz neke radiklne mere, veliko je pitanje dal se to moze svesti u podnosljive mere.
Da,npr. kad prođete kroz Han Bilu (blizu Gluhe Bukovice!),izrazito ruralni kraj,seosko muslimansko stanovništvo...a kladionica dupke puna!Za par godina pokorena je njihova tradicija...
Mnogi smatraju da je kockanje i pozajmljivanje para bezobrazluk a ne bolest zavisnosti i tu naravno grese. ``Kockanje je kao zivo blato, sto se vise pomeras sve brze i dublje tones i zato ne trazi srecu u ma kom dobitku jer sreca se ne moze dobiti, moze se samo izgubiti``. Iz romana ULOG Dejana Stankovica. Koga zanima da procita na www.stankovicdejan.com
Svako odgovara za svoje greske ali koliko je kockanje bilo nedostupno pre 30 godina. Bilo ga je ali ne u razmerama epidemije kao danas. I kako da se covek stiti i ostane normalan pored nadmocne industrije koja radi sve zarad profita...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.