HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 vel 2025, 02:54.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Promoviran prvi broj regionalnih novina "Herc vjesnik"
PostPostano: 29 svi 2010, 08:48 

Napravili smo anketu sa ljudima iz svih 6 opcina i ponudili nekoliko naziva: Hercegovacki vjesnik, Herc Vjesnik, Herc Arena i jos par prijedloga, a najvise glasova dobio je Herc Vjesnik, tako da smo se odlucili za to ime.

Namjera nam je da cak do kraja godine postanemo tjednik te da prosirimo djelovanje i na ostale opcine.

Sto se tice kruznog toga pisao sam o uredjenosti i cvijetnim aranžmanima koji su posljenjih dana postavljeni, jer upravo je to oduševilo veliki broj čapljinaca pa je zavrijedilo i jedan kratki tekst i par fotografija.

Kao što ste vidjeli prvi broj je urađen revijalno, tj pregledi i osvrti na teme, dok ćemo u već u drugom broju imati više tekstova koji će se baviti problematikom gradova.

Ne vidim nikakav hvalospijev općinskoj vlasti u ovom tekstu o kružnom toku, zaista, niti spominjem vlast, nego samo pohvalu JKP oko uređenja istog...

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 08:50 

na koji se način financira ovaj tjednik te jeli istina da su urednici članovi hdz-a.? :kava

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 08:59 

Zdravko22 je napisao/la:
Ne vidim nikakav hvalospijev općinskoj vlasti u ovom tekstu o kružnom toku, zaista, niti spominjem vlast, nego samo pohvalu JKP oko uređenja istog...

Heheheheh, nama si našao... nama koji smo prošli sve škole suptilne i neizravne promidžbe... :001_cool

Ali dobro, u redu. Možda sam u krivu... izvini, vidjećemo u idućim brojevima.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 09:01 

sotto voce je napisao/la:
na koji se način financira ovaj tjednik te jeli istina da su urednici članovi hdz-a.? :kava

Šta napadate čovjeka, bitange jedne sumnjičave ("seljačka lukavost"), je li se ovako u H-B počne mlatarati svakoga tko se usudi pokrenuti nešto korisno?

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 09:05 

Ma naviknuo sam, nisam nista drugo ni ocekivao da budem iskren. Vecina ljudi ce sad traziti sve nagativno u ovome, a mali broj ce reci da je ovo dobra i vrijedna stvar. To je naš mentalitet, čim se netko nekom idejom uzdigne iznad ostalih odmah ga udari po glavi, da ne bi slucajno nesto dobro napravio.
Bas ovakvi mi daju snagu da idem dalje :)

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 09:06 

Samo ti piši, a sitničave duše mogu da ga ....

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 09:09 

RajvoSa je napisao/la:
A gdje se nalazi taj kružni tok, u odnosu na autobusni kolodvor?

Odmah ispred autobusnog i željezničkog kolodvora. Na onom raskrižju za Gabelu i novi most.

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 09:11 

haha, tipični odgovori, i komunistička partija jugoslavije je imala svoje službene novine Komunist i Borbu, a u ostalima postavljala urednike....
imam pravo napadati što me god volja, a sitne duše... :zubati
uostalom neće kupovati taj bilten tako da mi je svejedno. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 29 svi 2010, 09:15 

haha, tipični odgovori, i komunistička partija jugoslavije je imala svoje službene novine Komunist i Borbu, a u ostalima postavljala urednike....
imam pravo napadati što me god volja, a sitne duše... :zubati
uostalom neće kupovati taj bilten tako da mi je svejedno. :biceovodobro

U ovo doba gdje postoji X izvora informiranja i gdje se sve vrlo brzo sazna i dozna, stvarno nema rezona za partijske novine i "mazanje očiju" jer to vrlo brzo postane smiješno i izvor zajebancije.

Sve će se u dogledno vidjeti, a ovako uklizavanje sa čepovima na samom početku je samo izraz malodušnosti.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2010, 17:38 

Dragi Zdravkec, veseli me što si se javio ovdje. :palacgore1

Iako su naoko malo puknuti, iako će ti spočitavati sve i svašta, paš se ić svako-toliko gledat u ogledalo da se uvjeriš da si ti još uvik ti, nisu ovi levati tako ni loši, kad ih upoznaš mrvu bolje neš znat bi li ih šamarao ili grlio, ili bi ih grlio dok ne umru ili šamarao od dragosti, do smrti of kors. :zubati

Nemoj se sekirati i svoj ti poso, a za svaki upit smo ti tu na raspolaganju.

Vrh

PostPostano: 31 svi 2010, 20:07 

Bože, kakvi komentari pojedinih forumaša. :ucelo

Svaka čast na pokretanju novina. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 31 svi 2010, 20:09 

imam pravo napadati što me god volja,

samo pritom cesce izgubis orijentaciju. ili imas ono "tako da mi je svejedno" :neznam

@Zdravko22
cestitam i zelim vam puno uspjeha. :thumbup1

Vrh

PostPostano: 19 lip 2010, 17:00 

Drugi broj HERC Vjesnika na kioscima u svih 6 općina od ponedjeljka, 21. lipnja. :)

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 10:35 

Toliko o neovisnosti i financiranju tog medijskog glasila...

http://www.snagahdzbih.com/J/vijesti/16 ... a-iri.html

Članovi Mladeži Hrvatske Demokratske Zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) sudjelovali su u trodnevnom seminaru koji je organizirao Međunarodni Republikanski Institut (IRI) u Sarajevu.
Na seminaru je sudjelovalo 30 sudionika desno orijentiranih stranaka iz cijele Europe, a HDZ BiH predstavljali su Zdravko Jakiša, Slaven Zeljko, Slaven Planinić, Željko Grubišić i Josipa Kusić.

http://www.caportal.info/index.php?opti ... a&Itemid=8

Županijski odbor HDZ BiH HNŽ održao XX proširenu sjednicu

Sjednici je nazočila i delegacija HDZ BiH iz Čapljine; načelnik dr. Smiljan Vidić sa svojim pomoćnicima, Nives Rotim ispred Zajednice žena Kraljica Katarina Kosača HDZ BiH te Boris Pavlović i Zdravko Jakiša ispred Mladeži HDZ BiH Čapljina.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 10:45 

Bobovac je napisao/la:

Toliko o neovisnosti i financiranju tog medijskog glasila...

Pa naravno da nije neovisan, svi smo već pisali da je Zdravko u HDZ, kao što je i on sam rekao, nego nitko nije htio relativno dobru ideju sjeći u korjenu. Jakiša je izuzetno dobar malac, samo ga jebe stožer. :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 11:12 

A čuj, što se mene osobno tiče bitno je da se nešto tiska, publicira, pa makar to imalo za kolateralnu štetu i izvjesnu političku (predizbornu) pristranost.
Ali ti si svjesna da nakon izbora neće više biti toliko razumjevamja za financiranje ovoga časopisa... daj Bože da se varam.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 11:16 

Bobovac je napisao/la:
A čuj, što se mene osobno tiče bitno je da se nešto tiska, publicira, pa makar to imalo za kolateralnu štetu i izvjesnu političku (predizbornu) pristranost.
Ali ti si svjesna da nakon izbora neće više biti toliko razumjevamja za financiranje ovoga časopisa... daj Bože da se varam.

Niti za financiranje nekoliko novih portala koji su se stvorili ove godine...svi kontra HDZ-a.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 11:20 

Ministry of Sound je napisao/la:

Niti za financiranje nekoliko novih portala koji su se stvorili ove godine...svi kontra HDZ-a.

S portalima je prestrašno, na ovolikom zemljopisnom području (samo Hercegovina) imamo preko 40 portala. Kaos.

@Bobule,
sve mi je jasno, mada možda mu ostave izvor love ako se promovira na tržištu, čisto da im se udivljuju, kao i VL biltenčić.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 14:19 

Moglo bi biti i malo više ozbiljnijih tema u tim novinama. Ne bih htio pametovat ali rijetko izlaze a kad izađu pročitam sve za 20 minuta.

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2010, 16:56 

hercegovac1981 je napisao/la:
Moglo bi biti i malo više ozbiljnijih tema u tim novinama. Ne bih htio pametovat ali rijetko izlaze a kad izađu pročitam sve za 20 minuta.

Jel ima to negdje online da se pogleda?

Vrh

PostPostano: 09 svi 2012, 13:39 

Zdravko22 je napisao/la:
Zahvaljujem se svima na pozitivnim komentarima, posebice Old skul, zaista je lijepo imati podrsku od takve osobe :)

Drago mi je da je javnost uvidjela važnost tiskanih medija na hrvatskom jeziku i važnost medija uopće; jer ono što nije zapisano kao da se nije ni dogodilo. Upravo to bila je vodilja kolege Matića i mene, koji smo kroz pola godine uspjeli realizirati ovaj projekt, od pokretanja ideje, do pripreme broja, tj priloga, fotografija, dogovora s tiskarom, prijevoza itd itd itd, te na samom kraju svečane promocije na kojoj je bilo prisutno preko 300 uzvanika. Među ostalim gostima nazočni su bili gosp. Velimir Pleša, načelnici svih 6 općina koje novine tematski ''pokrivaju'', glavni urednik Večernjeg lista gosp. Jozo Pavković, što samo po sebi pokazuje važnost ovoga projekta.

Kao što sam i naslućivao, tek sada počinju pravi problemi; tek sada počinju podmetanja da je ovo bilten HDZ-a, da smo kolega i ja poltroni HDZ-a, da pišemo samo za HDZ itd...

Pozivam i ovim putem sve koji u Vjesniku pronađu bilo kakvu promociju HDZ-a BiH da se slobodno jave i objasne svoje stajalište.

Novine nisu ni moje, ni kolegine, ni HDZ-ove, nego svih nas, nas Hrvata u BiH. Izvještavat ćemo objektivno i uvijek biti dostupni svima, za prijedloge, komentare, akcije... Kao što kaže jedna osoba koju jako cijenim '' bit ćemo dio rješenja a ne problema''.

A onima koji kažu da će izaći samo par brojeva i onda će izdavanje prestati mogu poručiti samo jedno: vidimo se na svečanoj promociji stotog broja HERC Vjesnika.

Ugodan pozdrav, zahvaljujem još jednom svima koji su pozitivnim komentarima podržali ovaj projekt i podržali njegovu važnost.

Svako vam dobro.

Slučajno naletjeh na ovaj topic od prije 2 godine, topic pun hvale i entuzijazma, želje za razvitkom medija našega naroda... i na koncu -trt! Davno se ovaj list ugasio. Kako sam i napisao - potrajaće do izbora, a nakon toga potop.

To je zapravio bio jedan lokalpolitički predizborni pamflet, pod šminkom nekakvog buđenja medija. Taj pamflet jedne stranke su plaćali svi poreski obveznici.

Koliko vidim mnogi su sa nerazumjevanjem i osudom gledali na moje vrlo lagane kritike te tiskovine (Jakiša - zamjenik urednika dobar čovjek, a i Matić mi drag znanac pa eto, nisam imao srca). Koja ogorčenja u stilu: - "Jaoo, zar netko može imati protiv naših medija, jaooo..." Ono što nekim nije bilo jasno jeste da to nije bilo nikakvo buđenje medija već širenje predizbornih letaka u šarenoj formi od više stranica.

U stvari zašto ovo pišem? Zato jer će sada evo lokalni izbori, pa je moguće da se sličan scenarij ponovi, pa da ne bude po drugi put - nismo znali.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 16:14 

Ostali mi dužni lovu za pretplatu i ne javljaju se na mail. Matiću ako ovo čitaš pazi kud hodaš.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 19:12 

Ostali mi dužni lovu za pretplatu i ne javljaju se na mail. Matiću ako ovo čitaš pazi kud hodaš.

Tako je to u Čapljini, postave na čelo lista jednog Hercegovca (Jakišu) i jednog Bosanca (Matića), i dok dobro ide svi hvale Hercegovca a Bosanca nema ni na mapi, a čim zaškripi svi bi da linčuju Bosanca. :smajl034

Jakiša je od ovoga partijskog projekta profitirao, otišao u malo više strukture. Samo je Matić ostao sirotinja kao i prije i osobni novinar načelnika općine Čapljina iz zahvalnosti jer mu je ovaj davno zaposlio suprugu u općini.

Koja razlika između ovoga i bivšeg načelnika općine... prijašnji, Stjepan Šutalo je bio vrhunski stručnjak i ekspert u svim poljima općinskog života. Ali nije znao da se slika za novine, bio je miran i povučen, znao je samo da radi, čovjek nije ni na godišnji odmor išao više od 5 dana. Ali jednostavno nije za politike bio, već aparatčik. Nije pozornost posvećivao protokolu. Jednostavan i spontan čovjek.

Ovaj sada je čisti političar, nema pojma ni o čemu ali zna da petlja i prepoznao je važnost medija, zna se slikati i govore držati, drži do protokola - a izvan protokola je nula. I plus je zaposlio 30 novih djelatnika kojega plaćaju poreski obveznici, kao znak zahvalnosti za one koji su ga poduprli na izborima. To je pola milijuna maraka godišnje za plaće i ostale doprinose.
Sa tim novcem se mogao riješiti izbjeglički kamp u Tasovčićima, ali za te ljude od općine para nema već su prepušteni Svevišnjem.

Vrh

PostPostano: 10 svi 2012, 21:20 

Bobovac je napisao/la:

Tako je to u Čapljini, postave na čelo lista jednog Hercegovca (Jakišu) i jednog Bosanca (Matića), i dok dobro ide svi hvale Hercegovca a Bosanca nema ni na mapi, a čim zaškripi svi bi da linčuju Bosanca. :smajl034

Jakiša je od ovoga partijskog projekta profitirao, otišao u malo više strukture. Samo je Matić ostao sirotinja kao i prije i osobni novinar načelnika općine Čapljina iz zahvalnosti jer mu je ovaj davno zaposlio suprugu u općini.

Koja razlika između ovoga i bivšeg načelnika općine... prijašnji, Stjepan Šutalo je bio vrhunski stručnjak i ekspert u svim poljima općinskog života. Ali nije znao da se slika za novine, bio je miran i povučen, znao je samo da radi, čovjek nije ni na godišnji odmor išao više od 5 dana. Ali jednostavno nije za politike bio, već aparatčik. Nije pozornost posvećivao protokolu. Jednostavan i spontan čovjek.

Ovaj sada je čisti političar, nema pojma ni o čemu ali zna da petlja i prepoznao je važnost medija, zna se slikati i govore držati, drži do protokola - a izvan protokola je nula. I plus je zaposlio 30 novih djelatnika kojega plaćaju poreski obveznici, kao znak zahvalnosti za one koji su ga poduprli na izborima. To je pola milijuna maraka godišnje za plaće i ostale doprinose.
Sa tim novcem se mogao riješiti izbjeglički kamp u Tasovčićima, ali za te ljude od općine para nema već su prepušteni Svevišnjem.

Preko Matića je išao dogovor oko pretplate i slanja novina pa koga drugo da prozovem. Mogao je barem biti korektan i neku obavijest poslat ili se ispričat a ne ovako da se sad ne javlja ni na jedan mail ko pizda.

Nisam najmjerodavniji da pričam o bivšim i sadašnjim gradonačelnicima ali da ovaj sada smrdi je najmanje što mogu reći. Kad se samo sjetim onog grafita: "bolje krivi doktor nego pravi seljak"....danas se najbolje furat na kulturu i urbanost a najbolji način za diskreditiranje protivnika je da mu prišiješ seosko porijeklo i tome pripadajuću nekulturu.

Vrh

PostPostano: 15 lip 2013, 18:27 

Identično, valjda njima načelnik neće uskratiti financiranje.

Citat:
Braća Sikimić iz Ljubinja pokrenula medijsku revoluciju u Istočnoj Hercegovini

U drugom desetljeću 21. stoljeća u općini Ljubinje nema niti jednog lokalnog medija, pošta dolazi i odlazi svega 3 puta tjedno, a pojedina sela, kao što su Ubosko i Vlahovići, nemaju struju, a ni signal niti jedne TV/radio postaje!

Sumrak informacija, a ponegdje i totalni mrak – svakodnevica su više od 4.000 stanovnika jedne od najnerazvijenijih općina u Republici Srpskoj.

Ovdje je informiranje, nažalost, samo teoretska kategorija, čiji je razvoj limitiran činjenicom da nema dovoljno uvjeta za održivi rad lokalnog medija.

Ipak, stvari se mijenjaju na bolje!

Naime, NVO ''Moja Hercegovina'' iz Ljubinja, koju predstavljaju braća Dragiša i Draško Sikimić, pokrenuli su regionalni istočno-hercegovački internet magazin Moja Hercegovina, koji je za samo 9 mjeseci ozbiljnog djelovanja, postao najčitaniji internet magazin istočne Hercegovine.

Redakcija portala ''Moja Hercegovina'' danas broji desetak članova, te u svakoj općini imaju po jednog ili više novinara/suradnika, koji zanimljivim pričama iz ovih krajeva, izdvajaju ovaj portal od gomile sličnih.

Odlični rezultati sa portalom potaknuli su braću Sikimić da iniciraju sljedeći korak – da informacije stignu tamo gdje portal ne može doprijeti - do građana koji nemaju ili ne znaju koristiti računalo, stanovnika starije dobi, te onih koji žive u lošijim ekonomskim uvjetima.

Sikimići su i u tome su uspjeli – naime, oni su jučer nakon skoro četiri desetljeća medijskog mraka, u Narodnoj biblioteci u Ljubinju, promovirali moderan mjesečni tiskani magazin pod nazivom ''Ljubinjska riječ'', koji će se u narednih 11 mjeseci, pod pokroviteljstvom UNDP-a i općine Ljubinje, baviti kronikom života u Ljubinju, i koji će stizati i najzabačenije zaseoke u Ljubinju.

Pored ''Ljubinjske rječi'', u sklopu projekta ''Media centar Ljubinje – od informacije do akcije“, kojeg većinski financira UNDP, oni su pokrenuli i uslužni volonterski servis koji svim stanovnicima općine Ljubinje, omogućava da tijekom svakog radnog dana, u njihovom uredu, mogu potpuno besplatno koristiti internet usluge, kopirati i printati dokumente, slati faks, educiratii se za korištenje društvenih mreža i td.

Cijela priča možda i ne bi bila toliko zanimljiva, ukoliko ne znate podatak da braća Sikimić od rođenja žive sa teškim kožnim oboljenjem ''Epidermolysis Bullosa'', od koje u svijetu boluje manje od 1% stanovništva, te im je za svakog po na osob, za terapiju sa kremama, čajevima i specijaliziranom ishranom, na mjesečnoj razini potrebno više od 700 KM.

Međutim, borba sa teškom bolesti, braću ne sputava da stvaraju i doprinose svojoj zajednici, i to ne na bilo kakav način, već jednim od najmoćnijih oružja danas, a to su mediji, portal ''Moja Hercegovina'' te magazin ''Ljubinjska riječ'', s kojima, osim što organiziziraju humanitarne akcije, nesebično doprinose promoviranju istočne Hercegovine na naljepši mogući način.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: