|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 107 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 14:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mislim da nije potrebno gubiti previše vremena na objašnjavanje razloga i trenda gašenja tiskanih medija na zapadu kada se sve može sažeti u jednu riječ - Internet.
Vjesnik je prva žrtva 2012, ali vam garantiram da u sljedećih 3-5 godina neće biti jedini.
Ukoliko određena medijska grupacija ima kontrolu nad više od jednog tiskanog medija u državi, postoje mjere racionaliziranja koje mogu produžiti život tiskovina. Radi se o spajanju redakcija, eliminiranju uredničkih pozicija, kombiniranju dopisnika i sl. U suštini možete imati 3 naslova, gdje se u biti radi o istim novinama.
Dakle, evo ankete za područje BiH i RH, i vaše mišljenje koje će novine prve biti ugašene (izostavit ću novine koje su skoro 100% regionalne tipa Zadarski list i Glas Slavonije, ali ostaviti Novi List, jer eto ima neki renome ljevičarskih novina koje su prerasle Rijeku).
Imate pravo na 2 glasa, na vrhu ankete su listovi iz BiH.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
limpus
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 14:21 |
|
|
Glasam za Jutarnji, EPH općenito nije u najbajnijoj financijskoj situaciji, koliko sam čuo od dosta upućenih ljudi čak i Butković traži novi posao, a zato je i Kuljiš prešao u Večernji list.
_________________ Neću NATO Hoću na te
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 14:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Volio bih pribaviti financijsko izvješće Europapress Holdinga, ali čak i da im ne ide dobro, uvijek je moguće da će WAZ ubaciti financijsku injekciju.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 14:40 |
|
|
Sve će se ugasiti prije ili poslije, osim 24 sata i Sportskih.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 15:36 |
|
|
Večernji i jutarnji gube nakladu, al bi još drugo trebali postajati Novi list vjerojatno gubi ostatak hrvatske jer se relokaliziro u zadnje vrijeme Za bih ne znam, koje novine recimo ciljaju na manje od 20 % populacije, znači da su pomalo elitističke?
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 15:38 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Slobodna Dalmacija je pred gasenjem.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 15:40 |
|
|
Ne znam zašto mislite da će se ugasiti Večernji BiH izdanje. Oni u BiH imaju jako malu redakciju, ne puno veću od regionalnih dopisništva većih novina u RH. U biti se radi o jako malom dodatku na RH izdanje. Dakle imaju tiraž dnevnih novina, uz minimalan dodatni trošak za RH izdanje.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 19:58 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25562 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mislim 24 sata i Novi List. 24 sata se ionako samo prelistaju u kafiću, bez "ulaženja u materiju", a to će vjerujem uskoro biti susptituirano virtualnim oblicima medijskog izražavanja, dakle uskoro ćemo takve stvari u kafiću prelistavati preko ipoda i mobača, prije nego druge vrste tiskovina.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 20:01 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23893 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Dnevni list.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 20:54 |
|
|
Dnevni List nema čitatelje, u Duvnu ga nitko ne čita, gašenje neizbježno. SD, JUtranji, Globus i sve ostalo od EPH posluje negativno, osim Glorije, sponzori iz vana digli ruke, skoro gašenje vjerovatno. 24 sata nikad i nije planirao dugoročno opstati, ekonomist u tom listu mi kaže da je prodaja pala , oglašivači se više nego prepolovili , stanje loše, skoro gašenje vjerovatno.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 21:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Većina tih sa liste nisu novine i tiskovine. Vrlo malo ih ima tiskano izdanje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 21:44 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25562 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
BBC je napisao/la: Većina tih sa liste nisu novine i tiskovine. Vrlo malo ih ima tiskano izdanje. Ejs. Da li je baš tako? ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 21 ruj 2012, 21:46 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Tako mi izgleda.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 22 ruj 2012, 04:54 |
|
|
Sve novine navedene u anketi imaju dnevno, tiskano izdanje. Nemoj trolati.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 23 ruj 2012, 12:50 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Volio bih da se ugasi slikovnica 24 sata, budući da se radi o sumraku novinarstva i medijskog izvještavanja, ali čisto sumnjam da će se to brzo dogoditi, jer je širi puk u toj mjeri nezainteresiran, politički nepismen i umno zatupljen, da ga zadovoljava i takva bijedna i jeftina tiskovina.
Od ponuđenih, mislim da bi to mogao biti Dnevni list.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 23 ruj 2012, 12:55 |
|
|
Top 3 u anketi Novi List, Jutarnji List i Dnevni List?
Drugovi i drugarice, mensečini da vaši glasovi odražavaju vaše želje i politički stav? Ili se glasali tek nakon rigorozne, objektivne analize?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 23 ruj 2012, 12:58 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Top 3 u anketi Novi List, Jutarnji List i Dnevni List?
Drugovi i drugarice, mensečini da vaši glasovi odražavaju vaše želje i politički stav? Ili se glasali tek nakon rigorozne, objektivne analize? Koliko znam Slobodna Dalmacija od svih ponuđenih najlošije stoji. Zatim Novi List, pa onda Dnevni i Jutarnji .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 23 ruj 2012, 13:05 |
|
|
Zašto Slobodna Dalmacija najlošije stoji?
1. Opći koncept EPHazije najebao u domoljubnoj regiji? 2. Pojavili se jaki lokalni listovi, čime je Slobodna svedena samo na Split?
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 23 ruj 2012, 13:09 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Zašto Slobodna Dalmacija najlošije stoji?
1. Opći koncept EPHazije najebao u domoljubnoj regiji? 2. Pojavili se jaki lokalni listovi, čime je Slobodna svedena samo na Split? Svedena je na Split, ali i u Splitu ne stoji dobro, nisu se pojavili nove tiskovine nego jednostavno gubi čitače, s obzirom na kvalitetu te novine čudi me da se to nije dogodilo ranije.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 07 stu 2012, 22:26 |
|
|
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 07 stu 2012, 22:52 |
|
|
Romney je tada vodio 33-3 , ma tko bi pomislio da se to može okrenuti
|
|
Vrh |
|
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 10 stu 2012, 00:42 |
|
|
Što se meni tiče ne bi bila nikakva šteta da izumre većina ovih tabloidnih novinskih izdanja poput Jutarnjeg i 24sata. Žalosno je da su to najprodavnije novine u Hrvatskoj a još žalosnije je da Hrvatska nema ni jednu ozbiljnu tiskovinu kakve imaju i susjedne države, tipa Politike. Izgleda da su guzice i napuhani skandali vrh hrvatskog novinarstva. A ovo za slobodnu dalmaciju i američke izbore je tragikomično. U 2:59 su šanse za Obaminu pobjedu bile 99%, a oni ga otpišu i čak stave kolumnu u kojoj analiziraju njegov poraz. Genijalno
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 10 stu 2012, 00:51 |
|
|
Živimo u tržišnoj ekonomiji, i nepostojanje ozbiljnih novina je samo rezultat ukusa čitalačke publike... Iskreno, ne vjerum ni da će politika još dugo, ljudi u Srbiji najviše čitaju kurir, za koje su i 24 sata analitične i kvalitetne novine
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 15 stu 2012, 15:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59605 Lokacija: DAZP HQ
|
nije u ponudi, ali predahnule su prve dnevne novine u Srbiji, Press. Beograd -- Dnevni list "Pres" danas je ugašen i od sutra više neće moći da se kupi na kioscima, potvrđeno je za B92. Kako saznaje Beta, list će izlaziti kao internet izdanje, a izlaziće i izdanje za Republiku Srpsku. Nastaviće da izlaze sva izdanja koja su zasebna pravna lica u odnosu na dnevni list koji je poslovao sa gubitkom. http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=660457Mišković je digao ruke od novine i doslovno se za dan raspale.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: Smrt dnevnih novina u BiH i RH Postano: 15 stu 2012, 15:37 |
|
|
S kojim bi ih novinama u RH usporedio??
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|