HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 24 tra 2024, 04:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: U Mostaru otvoreno Dopisništvo HRT-a
PostPostano: 09 vel 2018, 14:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
http://dnevnik.ba/dogadaji/u-mostaru-otvoreno-dopisnistvo-hrt

Citat:
slika

Jedan od ciljeva otvaranja Dopisništva HRT-a u Mostaru je probijanje medijske blokade u kojoj se bh. Hrvati nalaze godinama.

U Mostaru je danas otvoreno Dopisništvo Hrvatske radio televizije. Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić prilikom otvorenja Dopisništva je rekao kako Hrvati u BiH nemaju javni RTV kanal na svome jeziku, te kako HRT stalnim praćenjem događaja u BiH pokušava popuniti tu prazninu.

„Nakon pune četiri godine stanke ponovno otvaramo prostorije HRT-a u Mostaru. Ovo je značajan dan za HRT. Ovime ćemo ispuniti važnu zadaću javnog medijskog servisa jer ćemo izvještavati o radu javnih institucija, svim bitnim društvenim pitanjima, međunarodnim odnosima, a osobito odnosima sa susjednim državama. Zbog toga HRT u posljednje dvije godine ponovno aktivno širi mrežu dopisništava“, rekao je Bačić.

Istovremeno, najavio je i skoro otvaranje Dopisništva HRT-a u Sarajevu, odakle će se izvještavati i o Hrvatima središnje Bosne te Republike Srpske.

„Jako je važno što smo otvorili dopisništvo u Mostaru. Naime, BiH, a posebno status bh. Hrvata, je jedno od najvažnijih vanjskopolitičkih pitanja za Hrvatsku. Hrvati u BiH još uvijek nemaju program na javnoj radioteleviziji na svome materinjem jeziku. Stoga HRT stalnim praćenjem zbivanja u BiH nastoji popuniti tu prazninu“, rekao je Bačić.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović je tijekom svečanosti otvorenja izjavio kako je nepostojanjem dopisništva HRT-a u u BiH u zadnje četiri godine napravljena ogromna šteta svima u BiH. Čović je to istaknuo u svjetlu činjenice da u BiH ne postoji javni RTV kanal na hrvatskom jeziku.

„Kvaliteta informacija nakon današnjeg otvorenja promijenit će sliku odnosa u BiH, posebno pozicije hrvatskog naroda. Nadam se kako će se ovako ojačati naša pozicija i ubrzanije riješiti stvarno osiguranje onog prava o jednakosti građana i naroda, kao i prava na informiranje na svom jeziku kad je u pitanju sistem javnih emitera u BiH", izjavio je Čović.

Hrvatski član Predsjedništva BiH je izrazio uvjerenje kako će HRT dati veliki doprinos kako bi svi doživljavali drugačije strateški odnos između Hrvatske i BiH, posebno sada kad BiH ide ka eurointegracijama.

Zvonko Milas, predsjednik Državnog ureda za Hrvate izvan RH je, pak, dodao kako je Ured kojem je na čelu jako dugo vremena lobirao da se u Mostaru otvori Dopisništvo HRT-a.

„Ovo nije samo dobra poslovna odluka, već i snažna poruka zajedništva jednog naroda u dvije domovine. Poruka koja govori šta Hrvatskoj znači hrvatski narod koji živi u BiH. Vjerujem kako će teme koje će ovo dopisništvo otvarati na neki način još više senzibilizirati Hrvate u Hrvatskoj da što bolje sagledaju koji su problemi i s čime se suočava hrvatski narod u Bosni i Hercegovini", izjavio je Milas.

Inače, na samoj svečanosti nazočni su bili brojni uglednici iz javnog života bh. Hrvata. Tako su, pored Čovića, svečanosti nazočili i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg, ministri sa svih razina vlasti, kao i kolege iz niza medijskih kuća iz Mostara.

J. Gudelj / Dnevnik.ba

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: U Mostaru otvoreno Dopisništvo HRT-a
PostPostano: 09 vel 2018, 15:21 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26
Postovi: 6897
Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
nemoj samo da Miljenko Karačić bude glavni dopisnik... :rigam
hoćemo opet Ilku Barbarića?

_________________
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: U Mostaru otvoreno Dopisništvo HRT-a
PostPostano: 21 vel 2018, 15:05 
Offline

Pridružen/a: 10 svi 2009, 16:05
Postovi: 298
Bespotrebna dopisništva!
Čini se da nekim tajnim dogovorima iza leđa javnosti između ZG i SA želi se ušutkat hrvate u BiH u traženju TV kanala za sebe.
Vratite vi nama kanal koji je dolaskom Stpe Mesića i SDP koalicije 2000 g. u dogovoru sa Sarajevom ugašen, neće vam trebati ova dopisništva.



Vrh
   
 
 Naslov: Re: U Mostaru otvoreno Dopisništvo HRT-a
PostPostano: 21 vel 2018, 15:21 
Offline

Pridružen/a: 19 pro 2017, 14:30
Postovi: 28
Ima i važnijih stvari za hrvate u BiH od dopisništva


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO