|
|
Stranica: 82/82.
|
[ 2034 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ninoslav
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: 07 lis 2025, 14:40 |
|
|
|
Posjetom Mostaru sam primijetio da je zapadna obala jedno veliko gradilište i da ima dosta novih zgrada, također poznajem dosta hrvata koji su doselili u mostar iz cijele bih, ne znam kakva je situacija sto se tiče samih mostaraca i iseljavanja, ali da je moguće da smo sada blizu 60% stanovništva mostara?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ninoslav
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: 10 lis 2025, 12:28 |
|
|
|
U posjeti Mostaru sam vidio da se dosta stanova gradi, s obzirom da dosta ljudi i doseljava, jesmo li vec na 60% stanovnika?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
poskok_ero
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:18 |
|
|
|
U mostaru mi se ne čini tako dobra demografska situacija bar sudeći po proslim izborima. Zbrajao sam malo u excelu neke brojke po glasovima stranaka, dosta konzervativno u korist hrvata i opet došao do brojke: Hrvati 49063 Bošnjaci 56982
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:26 |
|
|
poskok_ero je napisao/la: U mostaru mi se ne čini tako dobra demografska situacija bar sudeći po proslim izborima. Zbrajao sam malo u excelu neke brojke po glasovima stranaka, dosta konzervativno u korist hrvata i opet došao do brojke: Hrvati 49063 Bošnjaci 56982 A zašto si radio po 2020. izborima, a ne po 2024. izborima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zet
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:34 |
|
|
poskok_ero je napisao/la: U mostaru mi se ne čini tako dobra demografska situacija bar sudeći po proslim izborima. Zbrajao sam malo u excelu neke brojke po glasovima stranaka, dosta konzervativno u korist hrvata i opet došao do brojke: Hrvati 49063 Bošnjaci 56982 Dva posta, jos si zelen pa cemo ti oprostiti. Na zadnjim izborima (2024) Hrvati postigli dobar rezultat u Mostaru. Nema potrebe nista rucno sabirati kad je sve na webu vidljivo. Stranke s hrvatskim predznakom 51+ posto, Srbi 3+ posto, Bošnje 45+ posto
_________________ "...to work together to pursue local solutions that have the support of all constituent peoples." - Sincerely, Donald J. Trump.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:37 |
|
|
|
Ostajte ovdje je srpska lista, kakvi Bošnjaci, njih si pribrojao isto.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
poskok_ero
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:43 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: poskok_ero je napisao/la: U mostaru mi se ne čini tako dobra demografska situacija bar sudeći po proslim izborima. Zbrajao sam malo u excelu neke brojke po glasovima stranaka, dosta konzervativno u korist hrvata i opet došao do brojke: Hrvati 49063 Bošnjaci 56982 A zašto si radio po 2020. izborima, a ne po 2024. izborima? dobro si uočio, ne mogu ga naći na ovoj glupoj stranici nije mi jasno https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/ ... d=1#/8/0/0https://bs.wikipedia.org/wiki/Lokalni_i ... 24_(Mostar) ali evo mozemo po wikipediji (i to njihovoj): evo zbrojim 41.915 glasova za hrvatske stranke, 37834 za muslimanske. Sigurno je manja izlaznost bila, dio se može pripisati i dobrom poslu koji kordic radi, ali kako bi komentirao tko je sad demografski dominantniji. Iskreno ti izbori 2020. su me šokirali s rezultatima iako je hrvatski kandidat pobjedio, sada su muslimani vidno lošije prošli dijelom zbog lošije izlaznosti, a zanima me vjerujem i da su dijelom pogođeni iseljavanjem jače zadnjih godina jer lakše dobivaju HR dokumente i ne trebaju vize više za puno zemalja. Nadam se da se naša slika malo popravlja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
poskok_ero
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:46 |
|
|
dreamteam je napisao/la: Ostajte ovdje je srpska lista, kakvi Bošnjaci, njih si pribrojao isto. glupa greška, ispravljeno. sad dosta bolje izgleda. Iza 2020. su se izgleda puno više oni iseljavali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dreamteam
|
Naslov: Re: Demografija Mostara Postano: Jučer, , 19:56 |
|
|
|
Ni meni nije baš najjasnije što se desilo sa muslimanskim glasovima 2024. jer baš su drastično pali, čak u odnosu na opće izbore 2022. ,ali rekao bih da ima nekoliko stvari.
1. Nikad manje glasova iz dijaspore, zakomplicirali su čini mi se proces prijave za glasanje izvana.
2. Uvođenje skenera i to na neka ključna izborna mjesta, recimo u Stari Grad i baš su tu bili glavni padovi.
3. Katastrofa koja se desila u Konjicu i Jablanici, neću tvrditi da dovlače glasove od tamo, ali moguće i da su ljudi bili mentalno iscrpljeni i nije im bilo do izbora pošto se ovo dogodilo neposredno par dana prije, ali recimo kuriozitet je da je jedan od poginulih ljudi u Donjoj Jablanici radio kao komunalac u Mostaru, dakle postoje ti "šetači".
Inače i Hrvatima na zadnjim izborima nikakva izlaznost, pola ljudi koje znam nije izašlo iz ovih ili onih razloga, nekako dojam kod ljudi je da je neumoljivo da Mostarom upravljaju zajednički HDZ i SDA 2/3 većinom i da tu nema neke promjene.
_________________ A sad je mrak i zaraza, a ti i ja od asfalta.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|