HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 19:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2025 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 81  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Demografija Mostara
PostPostano: 15 lip 2009, 22:12 

DaniKU je napisao/la:
frane je napisao/la:
to njega raduje da nema Hrvata kao prije rata u Srednjoj Bosni ,uz to jos i fantazira o "poklapanju" Mostara ,Neuma..
bolje da se oni vrate u Podrinje, i kontroliraju granicu sa Srbijom ,Zvornik grad bi im tribalo biti strateski daleko vazniji nego neki Mostar .

A ne znam frane, ja Jack-a znam i osobno, no bezobzira uvijek uzimam sve informacije(bilo od koga da ih dobijem) s rezervom dok sam ne provjerim. RS je je za Bošnjake još nedostupna, tako da skoro sav natalitet mogu osvariti jedino u FBiH na "ušturb" nas Hrvata.

Ali ako Bošnjaci nastave sa ovakvom urbanizacijom, ja im projiciram postupni pad u velikim gradovima(a tu živi skoro svi), jer to tako obično biva, a to je i lako primjetiti u Sarajevu: mladi kasnije stupaju u brak, ne viđam mnogo trudnica, niti žena s malom djecom. No stanje je bolje u drugim gradovima koji još imaju velikih neurbaniziranih dijelova tipa Tuzle i Zenice.

Nije bolje. Kad si bio u Tuzli? FZS kaže da je Tuzla čak za nijansu gora, 15,7% stanovništva od 0-14 godina (kanton Sarajevo ima 16,6%). Zenica za nijansu bolja 17,7%, Podrinje 14,2%, Konjic 17,3%, Jablanica 16,3%, .

S druge strane zap. Hercegovina 21,17%, mi smo im Kosovo. :-umirem

E, i još taj bošnjački natalitet ne samo jadan nego još ima slobodan pad, bio sam na "onom" forumu crtao trend od 1997. za svaku godinu gdje se vidi da će poklapat možda do Tarčina :mrgreen: . A da ne počinjemo sad o fertilitetu i starosnoj piramidi i posljedicama toga u idućih 20 godina, bilo bi previše nehumano, a ja sam fin. :-loptam

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 00:26 

Naša Kvačica je napisao/la:
Nije bolje. Kad si bio u Tuzli? FZS kaže da je Tuzla čak za nijansu gora, 15,7% stanovništva od 0-14 godina (kanton Sarajevo ima 16,6%). Zenica za nijansu bolja 17,7%, Podrinje 14,2%, Konjic 17,3%, Jablanica 16,3%, .

S druge strane zap. Hercegovina 21,17%, mi smo im Kosovo. :-umirem

E, i još taj bošnjački natalitet ne samo jadan nego još ima slobodan pad, bio sam na "onom" forumu crtao trend od 1997. za svaku godinu gdje se vidi da će poklapat možda do Tarčina :mrgreen: . A da ne počinjemo sad o fertilitetu i starosnoj piramidi i posljedicama toga u idućih 20 godina, bilo bi previše nehumano, a ja sam fin. :-loptam

Mislio sam Kvačice na Tuzlansku županiju odnosno kanton. Mislim da nam je svima jasno koliko u njemu živi ljudi. Jack-ovo promatranje nekada mi djeluje isuviše mehanički, kao da su ljudi životinje koje samo služe za rasplod. Nije problem napraviti 5 djece, problem je uzdržavati ti djecu u normalnim životnim uvjetima. Ja gledam te obitelji koje imaju puno djece i pitam se kako prežive, no onda im ugledam u rukama mobitele novije proizvodnje i shvatim odakle onoliki iznos "jednostranih transfera" u platnoj bilanci(platnom bilansu) BiH.

Mogu uzeti za primjer ono malo Bošnjaka što živi na Kupresu ili one koji dolaze svako jutro iz Bugojna raditi bilo što, od cijepanja drva, kopanja kanala, pa nadalje i vidim kolika su bijeda i siromasi. Jedva kraj s krajem spajaju, ali su vrijedni, pa rade bilo što i tako (pored ove pomoći iz dijaspore) hrane obitelj. Ja u svom životu nisam vidio Hrvata da nešto takvo radi, prema tome se vidi da je standard kudikamo bolji kod nas. Da ne spominjem što nas većina živi u ruralnijom dijelovima, pa može pored plaće imati i koristi(prihode) od poljoprivrede.

Kvaliteta života je kod Bošnjaka, pogotovo u manjim ,ali napučenim gradovima lošija. Poznata je činjenica da Bošnjaci ne mogu sebe uzdržavati, jer nemaju gospodarske kapacitete za to, žive na malom prostoru s obzirom na svoju brojnost i to sve doprinosi slabijem životnom standardu. Upravo zbog toga se i događa ubrzana urbanizacija, koja će za sobom povući značajno smanjenje nataliteta, jer ljudi mijenjaju navike dolaskom u grad. Većina gradskih ljudi ima maksimalno dvoje djece, evo apsolutno svaki od mojih kolega iz Sarajeva ima samo sestru ili brata. To je dovoljno samo za izmjenu generacija.

Ustvari ja sam zaključio da njih ta brojnost "guši", odnosno stvara im dodatne probleme, treba financirati svu tu invalidsku i braniteljsku populaciju, treba financirati pribavljanje osnovnih sredstava za normalan život. E sad kad gledaš da žive na relativno malom području, to im ostavlja dvije mogućnosti: prva je tjera ih da se šire, za što baš i nema mogućnosti, jer su skoro sve sredine u BiH etnički podijeljene. Druga stvar što ih najveći broj živi u središnjem dijelu koji je najbrdovitiji. I imat će još neko vrijeme u izmješanim sredinama, ali i kad se to popuni, nemaju gdje, jer drugi narodi ne daju na svoje. Druga mogućnost je da bježe i odlaze iz BiH, što bi većina mladih rado(vidim iz razgovora na kavama poslije faksa), ali gdje, neće nitko da ih prima. Jedan dio odlazi, ali većina ostaje.

No naravno ovo sve važi uz Jack-ovu pretpostavku da će im broj rapidno rasti. Ali evo Kvačica je iznio druge podatke, pa ta pretpostavka baš i ne stoji.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 04:58 

Jebi ga momci, imali ste sansu.Pricajte sami s sobom, jer pola postova mi je nestalo

Ja mogu s vama pricati, ako budem ziv 2011 godine.A, za ostalo se ne isplati, i to nikako

Bilo je lijepo, ali cuj

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 11:59 

Jack je napisao/la:
Jebi ga momci, imali ste sansu.Pricajte sami s sobom, jer pola postova mi je nestalo

Ja mogu s vama pricati, ako budem ziv 2011 godine.A, za ostalo se ne isplati, i to nikako

Bilo je lijepo, ali cuj

Elegantan način za povlačenje iz izgubljene rasprave :-neznam

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 13:43 

Da, izgubljeno sta od mene?

Hahaha, daj nemojte me nasmijavati, raspolazem s duplo vise podataka od vas sviju, racunajuci Robija i ostalu skvadru, pa se ne falim toliko.Cak, sam dao dosta tih podataka za skidanje i vasu upotrebu, popis 1879,trenutno radim na jednom mini projektu, ali nema veze.Sve je kako ''vi '' kazete

Vasi podatci se sad odnose na krizmanike, jel.Zanimljivo.I sta jos?

Osnovne skole? Hehe, i to vam je neki podatak, da stvarno mislite da cete me impresionirati s tim.Jel, ovo sala, ili sta vec

Kad vam Franjo postavi popis Mostara 1910, to je kao neki inn, dok sam vam ja dao pola podataka, ali cek.To je ono sve ''kalemljeno'' ipak crkva i Biskup Ratko Peric, ratni zlocinac.On je u pravu?

Ha-Ha

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 13:51 

DaniKU je napisao/la:
Jack nešto sam iz tvojih postova primjetio, uvijek naglašavaš kako su se Bošnjaci vratili na prostore na kojima su Hrvati!? A spominješ i iseljavanje Hrvata sa prostora gdje su Bošnjaci!?
Mene ovo upućuje na zaključak da su Hrvati (u mjestima gdje su većina) kudikamo snošljiviji prema Bošnjacima i da im ne priječe da se vrate, nego Bošnjaci (gdje su većina prema) Hrvatima.

Naveo si povratak u Čapljinu, Ljubuški, Jajce...a s druge strane kakav je povratak Hrvata u Bugojno, Vareš, Kakanj!? Prema tvojim postovima nikakav.

Sve ovo što sam napisao saznao sa isključivo iz tvojih postova.

?

?

Ljubuski je imalo 1600 Bosnjaka, danas je tamo oko 400 Bosnjaka ako i toliko
Capljina je imala 7700 Bosnjaka, sad ih je tamo 4500, ali najvise u sela.Povratak u samu Capljinu je nekih 10% prijeratne cifre.

Kakanjski Hrvati su se kolektivno naselili u Stolac, i tamo vole da zive.Niko im ne brani da se vrate.Tja,pa ti su ljudi palili gume i obijali Srpske kuce po Drvaru 2000, a niko im nije zemlju oteo, ili kucu

Pa, Hrvata ima 4500 u Bugojnu, od 16 000 nekada, sto je ravno nekim opcinama

Isti, negdje je povratak dobar, citaj Duvno, ali sta im sad da pricam o tome

Kakanjski Hrvati, kad vec pricas o Kaknju, meni je komsija iz Kaknja, Hrvat su kolektivno iseljeni od vlasti Herceg Bosne, i pricalo im se da Talebani ubijaju sta god stignu, i iseljeni su naravno na podrucja da se Bosnjaci oslabe tipa Stolac.Pitas, me pa sto u Jajcu nije moglo.Jednostavno, jer ne moze jare i pare, i obe opcine, u tome je stos

On je nakon jednog vremena u Stocu, zapalio u Ameriku, a izjasnjava se kao Bosanac Katolik.Toliko o tome.Isto kao i moj komsija iz Karina Srbin, koji je pukao u Srbiju, nije mogao da ostane tamo toliko, jer su ti ljudi divlji za njegov mentalitet.I zacudo, vama je taj Srbin vise smetao, nije meni smetao

Pricam, ja donekle o povratku

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 14:20 

Jack je napisao/la:
DaniKU je napisao/la:
Jack nešto sam iz tvojih postova primjetio, uvijek naglašavaš kako su se Bošnjaci vratili na prostore na kojima su Hrvati!? A spominješ i iseljavanje Hrvata sa prostora gdje su Bošnjaci!?
Mene ovo upućuje na zaključak da su Hrvati (u mjestima gdje su većina) kudikamo snošljiviji prema Bošnjacima i da im ne priječe da se vrate, nego Bošnjaci (gdje su većina prema) Hrvatima.

Naveo si povratak u Čapljinu, Ljubuški, Jajce...a s druge strane kakav je povratak Hrvata u Bugojno, Vareš, Kakanj!? Prema tvojim postovima nikakav.

Sve ovo što sam napisao saznao sa isključivo iz tvojih postova.

?

?

Ljubuski je imalo 1600 Bosnjaka, danas je tamo oko 400 Bosnjaka ako i toliko
Capljina je imala 7700 Bosnjaka, sad ih je tamo 4500, ali najvise u sela.Povratak u samu Capljinu je nekih 10% prijeratne cifre.

Kakanjski Hrvati su se kolektivno naselili u Stolac, i tamo vole da zive.Niko im ne brani da se vrate.Tja,pa ti su ljudi palili gume i obijali Srpske kuce po Drvaru 2000, a niko im nije zemlju oteo, ili kucu

Pa, Hrvata ima 4500 u Bugojnu, od 16 000 nekada, sto je ravno nekim opcinama

Isti, negdje je povratak dobar, citaj Duvno, ali sta im sad da pricam o tome

Kakanjski Hrvati, kad vec pricas o Kaknju, meni je komsija iz Kaknja, Hrvat su kolektivno iseljeni od vlasti Herceg Bosne, i pricalo im se da Talebani ubijaju sta god stignu, i iseljeni su naravno na podrucja da se Bosnjaci oslabe tipa Stolac.Pitas, me pa sto u Jajcu nije moglo.Jednostavno, jer ne moze jare i pare, i obe opcine, u tome je stos

On je nakon jednog vremena u Stocu, zapalio u Ameriku, a izjasnjava se kao Bosanac Katolik.Toliko o tome.Isto kao i moj komsija iz Karina Srbin, koji je pukao u Srbiju, nije mogao da ostane tamo toliko, jer su ti ljudi divlji za njegov mentalitet.I zacudo, vama je taj Srbin vise smetao, nije meni smetao

Pricam, ja donekle o povratku

Ovakvim porukama podstiču povratak !?:

10. godišnjica mučeničke smrti s. Danke Jurčević

Kakanj, 24.09.2006.

Ubijena je u Kaknju pokraj zgrade župnog Caritasa30. rujna 1996. u 20,10 sati. Ubojstvo je unaprijed isplanirano i izvršeno s osam uboda i posjekotina nožem. Motiv: zastrašiti preostali hrvatski -katolički puk i pokrenuti na potpuno iseljenje s ovih prostora Bosne i već brojne izbjegle i prognane Hrvate omesti u nakani stalnoga povratka
.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 16:29 

Jack je napisao/la:

Bilo je lijepo, ali cuj

Izbrisan je samo off topic, iz higijenskih razloga.

Ipak nema smisla pisati o "poklapanju" Jajca na temi Demografija Mostara i tako unositi kaos.

Nastojimo održati forum čistim. Ako želiš razgovarati o Jajcu imaš već temu Demografija Srednje Bosne na viewtopic.php?f=17&t=45

Isto tako, možeš otvoriti i posebnu temu za demografiju Jajca, ali ne možeš pisati o Jajcu na temi o Mostaru, inače će cijeli forum ličiti na gomilu chat tema.

1099 of 2558 - 42.96%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 16:47 

Jack je napisao/la:
Da, izgubljeno sta od mene?

Hahaha, daj nemojte me nasmijavati, raspolazem s duplo vise podataka od vas sviju, racunajuci Robija i ostalu skvadru, pa se ne falim toliko.

Jack, ne kompliciraj. Imaš na http://www.fzs.ba/Dem/ProcPrist/stalno.pdf podatke. Haj te rođene u Hrvatskoj koje fzs ne vidi ćemo vam halalit, vidjet ćete ih nakon popisa. :-kava

Znači, samo sa podacima FZS, opet imamo veći postotak 0-14 godina nego Sarajevo, Zenica, Tuzla, više nego Bošnjaci u Konjicu i Jablanici.

Nije neki članak na wikipediji, koristeći službeni link gore federalnog zavoda za statistiku, to može svatko sam izračunati tko zna podijeliti dva broja, tako da nema smisla da više iznosiš teze da Bošnjaci imaju dobar natalitet a Hrvati loš, jer se sve vidi crno na bijelo i na dalje ću to smatrati namjernim laganjem, koje je zabranjeno na forumu.

1099 of 2558 - 42.96%

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 17:54 

Ništa on neće više otvarati. Budalaštine nek piše negdje drugdje.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 16 lip 2009, 22:32 

Naša Kvačica je napisao/la:
Nije neki članak na wikipediji, koristeći službeni link gore federalnog zavoda za statistiku, to može svatko sam izračunati tko zna podijeliti dva broja, tako da nema smisla da više iznosiš teze da Bošnjaci imaju dobar natalitet a Hrvati loš, jer se sve vidi crno na bijelo i na dalje ću to smatrati namjernim laganjem, koje je zabranjeno na forumu.

Da vi njega ipak ne precjenjujete ?

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 05:47 

Niz dobrih tjedana se nastavlja.
Hrvati: :-zivio

Mostar, 17. lipnja 2009.

IZ MATIČNOG UREDA

Gradsko područje Sjever

UPIS U MATIČNU KNJIGU ROĐENIH
Nije bilo upisa.

VJENČANI
Nije bilo upisa.

UPIS U MATIČNU KNJIGU UMRLIH
Nije bilo upisa.

Gradsko područje Stari Grad

Majke rođenih muških beba

1. Repeša Elvedina
2. Lugavija Mujesira
3. Gutošić Sanela

Majke rođenih ženskih beba

1. Behmen Velma
2. Karić Edina
3. Zukić Adela
4. Mehić-Zubčević Nermina

VJENČANI

1. Maksumić Đenan i Garanović Aida
2. Čolaković Elvir i Kajtaz Adisa
3. Hujdur Omer i Lavić Anela
4. Mravić Azer i Marić Mirela
5. Puce Vilbad i Begić Vanja

Čolić Džemal, Batlak Emira, Duraković Salko, Marić Merka, Novo Mediha, Nezirić Adem, Jelovac Alija, Šukalić Adis, Šarić Avdo.

Gradsko područje Jugozapad, Zapad i Jug

1. Josipa Budimir, Posušje, Vir bb
2. Senka Kraljević, Široki Brijeg, Trn bb
3. Antonija Marić, Mostar
4. Vinka Sušac, Čitluk, Blatnica
5. Tanja Sušić, Čapljina
6. Anđelka Jurkić, Čapljina
7. Anita Ivanković, Mostar, Cim
8. Julia Planinić, Čitluk, Krehin Gradac
9. Anica Milić, Mostar, K.Zvonimira
10. Marija Franjić, Prozor -Rama, Rumboci

1. Mirjana Pavlović, Mostar
2. Andrijana Dragićević, Ljubuški, Miletina
3. Nevenka Marušić, Prozor-Rama
4. Renata Horvat
5. Ivanka Pavković, Široki Brijeg
6. Mery-Evelin Lučić, Mostar
7. Sanja Ćorić, Široki Brijeg, Ljuti Dolac
8. Marija Kordić, Mostar
9. Anđa Bešlić, Mostar
10. Gorana Bošnjak, Mostar
11. Renata Ćuk, Široki Brijeg
12. Marija Penava, Posušje

VJENČANI

1. Marina Zeko i Dragan Musa
2. Mirjana Tomić i Dane Čilić
3. Antonija Bevanda i Danijel Ćubela
4. Žana Andrić i Marko Paponja
5. Sanja Zovko i Daniel Galić
6. Kristina Kupanovac i Davor Golemac

Ajla Hakalović, Hidajeta Kovač, Jadranka Krešo, Dušan Majstorović, Mehida Masleša, Jela Mihalj, Dragica Poljarević, Jure Primorac, Ana Stjepić, Dobroslav Topić.

Gradsko područje Jugoistok

Nije bilo upisa.

VJENČANI

1. Velagić-Softić Adnan i Dogan Senada
2. Kebo Adnan i Fajković Edita

Matrak Vida.

Ovaj tjedan 7 bošnjaka se rodilo, 13 umrlo. (ne ulazeći u detalje prebivališta trudnica/umrlih)
Hrvata se 22 rodilo, i samo 6 umrlih.
Od toga u Mostaru: 8 hrvata i 4-5 bošnjaka rođena.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 22 lip 2009, 20:20 

Izašao je natječaj za upis studenata na Sveučilište u Mostaru

UKUPNO mjesta za popuniti na prvom prijemnom ispitu 4117

Vrh

PostPostano: 26 lip 2009, 03:25 

38 rođenih u ZM, ovogodišnji rekord.

Mostar, 24. lipnja 2009.

IZ MATIČNOG UREDA

Gradsko područje Sjever

Nije bilo upisa.

VJENČANI
Nije bilo upisa.

Pilav Alija, Đidalija Ziba.

Gradsko područje Stari Grad

1. Đurić Saša
2. Fišić Sabina
3. Obradović Razifa
4. Junuzović Mirsada
5. Sejdihović Elvira
6. Ćosić Seada
7. Šuta Mediha

1. Talović-Kevelj Razija
2. Ćosić Nizama

VJENČANI

1. Sabljić Jasmin i Marić Envera
2. Lakišić Anes i Mustajbegović Ervina
3. Vegar Emir i Kovačević Jasna

Šimunović Stipo, Šamarić Saja, Šuni Isein, Kadrić Ajka, Velić Šemsa, Oučević Husnija, Veledar Omer.

Gradsko područje Jugozapad, Zapad i Jug

1. Ana Sudar, Mostar, Franjevačka 58
2. Lidija Marinčić, Čitluk, Međugorje
3. Draženka Penavić, Mostar, Ilićka
4. Marija Begić, Posušje, Gradac
5. Smiljana Mikulić, Posušje,
6. Ivana Pinjuh, Široki Brijeg, Dužice br.60
7. Ivana Petrović, Posušje
8. Brankica Lukenda, Grude
9. Brankica Prskalo, Čapljina
10. Mia Slišković-Barbarić, Široki Brijeg
11. Marija Čilić, Čitluk, Međugorje
12. Dragica Mikulić
13. Kristina Milićević, Mostar, Ilićka
14. Ornela Ćavar, Široki Brijeg, Knešpolje
15. Monika Crnjac, Široki Brijeg
16. Ana Pušić, Prozor- Rama
17. Miljenka Nevistić-Čolaković, Mostar
18. Mirjana Mišić, Stolac, Hodovo

1. Stanka Knez
2. Miona Bošković, Mostar
3. Kristina Glibić, Široki Brijeg
4. Kristina Krešo , Prozor
5. Marija Škobić, Mostar, Vojno
6. Hajra Pinjić, Stojkovići bb
7. Manuela Škrobo, Široki Brijeg
8. Adrijana Cvitanović, Čapljina
9. Ana Brkić
10. Svjetlana Dragičević, Čitluk
11. Dragana Miloš, Čitluk
12. Alena Bebek, Mostar
13. Ana Jurišić, Posušje
14. Ljubica Križanac, Prozor
15. Angela Čolak, Široki Brijeg
16. Sandra Udovičić, Široki Brijeg
17. Ines Herceg, Ljubuški
18. Ružica Topić, Prozor -Rama
19. Anamarija Đolo, Mostar
20. Martina Kraljević, Široki Brijeg

VJENČANI

1. Ivana Dujmović i Ernest Pejić
2. Mirjan Banović i Oto Pehar
3. Nives Perić i Miron Martinović
4. Jelena Lončar i Mate Babić
5. Anabela Gagro i Mate Brekalo
6. Tihana Drežnjak i Dragan Čuljak
7. Nela Ravlić i Mladen Vujević
8. Marija Pinjuh i Antonio Vučić

Nikola Bošnjak, Svetko Bubalo, Olga Čalija, Stjepan Ćubela, Mira Dakanović, Nevenka Doko, Zora Gažo, Mahija Govedari, Neđeljka Ivanković, Branko Jurić, Šima Knezović, Nadžija Kolaković, Mirjana Krešić, Ljubomir Krzman, Jaka Leko, Mara Mandarić, Toni Mandić, Ivica Marinović, Krista Mrgan, Anica Pehar, Halil Puce, Olivera Šakotić-Tomić, Ilija Šarac, Vid Vlašić,
Ljubica Zlopaša.

Gradsko područje Jugoistok

Nije bilo upisa.

VJENČANI

1. Stranjak Tarik i Repeša Emina
2. Krhan Nusret i Čolaković Hatidža
3. Delagić Sanel i Marić Emina

Husnić Hava.

M: 9 rođenih i 12 umrlih
HR: 38 rođenih i 20 umrlih

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 lip 2009, 09:42 

To je ipak cijela zapadna hercegovina. Nemojte to uspoređivati. Slabo tu ima iz Mostara. Svaka 5-ta, 6-ta

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 26 lip 2009, 10:00 

Inkvizitor je napisao/la:
To je ipak cijela zapadna hercegovina. Nemojte to uspoređivati. Slabo tu ima iz Mostara. Svaka 5-ta, 6-ta

Objašnjeno je prije u vezi Muslimana, oni više ne daju lokaciju majke, a i kod njih se porađaju iz općina Stolac, Čapljina i Jablanica. Dok su objavljivali statistike, otprilike dvije trećine muslimanki su bile iz Mostara.

A ne bih uopće podcjenjivao to što su Hrvatice majke iz zapadne Hercegovine. Sve to gravitira Mostaru i sve su to budući građani Mostara. Dokaz kako Muslimani Mostara nemaju zaleđe.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 29 lip 2009, 00:14 

Evo napravio sam za 2 bivše općine

Zeleno - bivša općina Jug (Gradsko područje 4)
Ljubičasto - bivša općina Jugoistok (Gradsko područje 3)

Prvi broj je broj ljudi koji su glasovali, dok je u zagradi broj ljudi koji su glasovali za Hrvatske stranke.

Privitak/ci:
MO JUG.jpg
MO JUG.jpg [ 186.54 KiB | Pogledano 11332 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 20:03 

Mostar, rođeni po nacionalnosti 2008. :-oleole

Mostar:1052

Hrvati 560
Bošnjaci 462
Srbi 12
Poljaci 1
Nisu se izjasnili 6
Nepoznato 9

samo po FZS-u ih šijemo za 100 :-top2

inače, na bosnahistoriji je delirij, čine sve rođene u neumu (čak 2 :-zubati ) i jedan u širokom brijegu :-umirem

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 20:46 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
dudu je napisao/la:

Hrvati 560
Bošnjaci 462
Srbi 12
Poljaci 1
Nisu se izjasnili 6
Nepoznato 9

inače, na bosnahistoriji je delirij, čine sve rođene u neumu (čak 2 :-zubati ) i jedan u širokom brijegu :-umirem

Pojasni ovo boldano :-zubati

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 20:56 

inače, na bosnahistoriji je delirij, čine sve rođene u neumu (čak 2)

ne mogu vjerovati da su jos u tom flimu ?? :-klanjam :-umirem

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 21:08 

lider30 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Hrvati 560
Bošnjaci 462
Srbi 12
Poljaci 1
Nisu se izjasnili 6
Nepoznato 9

Pojasni ovo boldano :-zubati

neki bošnjaci ili bošnjakinja rodila u širokome :-zubati

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 21:14 

Odlični podaci za Mostar. :-top
Moram priznat da nisam očekivao tako dobre podatke. :ymparty:
Ugodno iznenađenje, imam podatke unazad desetak godina, i nikad do sad nismo nabili toliku razliku.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 21:16 

Robbie MO je napisao/la:
Odlični podaci za Mostar. :-top
Moram priznat da nisam očekivao tako dobre podatke. :ymparty:
Ugodno iznenađenje, nikad do sad nismo nabili toliku razliku.

2009. će biti još bolja :-top dodaš još 60-tak iz hrvatske (ne bih išao ispod tog broja za mostar), i dosta ovih koji su samo fiktivno prijavljeni s prebivalištem po okolnim općinama, a zapravo žive u mostaru, i dođeš na fino cifru za mostar.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 21:31 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
dudu je napisao/la:

Ta raja je u Širokom egzotika. Ili je se doselila da radi u Lijanovića.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2009, 21:33 

lider30 je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Ta raja je u Širokom egzotika. Ili je se doselila da radi u Lijanovića.

To je Lijanovićev marketinški savjetnik za prodaju kobasica po Sarajevskoj regiji. :-zubati
Dosta šale, vratimo se na temu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2025 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 81  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: