|
|
Stranica: 26/136.
|
[ 3386 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
goLLe
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 12:08 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 15:21 Postovi: 552 Lokacija: na rijeci
|
Ultras1986 je napisao/la: Potez od crkve do gimnazije, kako su ga zamislili projektanti koji su projektirali džamiju. Samo nek oni "projektiraju"
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 14:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
MaMo je napisao/la: Mislim da je druga fazal trebal početi u ovoj godini, nakon što se završe građeviski i filozofski faklutet,a ostali dovedu u red. U drugoj fazi, koliko sam upoznat je predviđena izgradnja podzemne garaže ispod onih sportskih terena,a iznad njih veliki sveučilišni trg. Na kraju trga bi bila velika sveučilišna knjižnica i ona bi bila najmonumentalniji objekt sveučilišta, vjerojatno nešto sa stupovima i sl. ala Bijela kuća ha ha ha Mislim da je nekad prije bila predviđena i studentska sportska dvorana ali nas je Merkator zajeb`o s onim prostorom pa je to vjerojatno propalo.
Samo se bojim da zbog poraza Hebranga na izborima HDZ ne zavrne pipu. Već su se počeli osvećivati kroz ona dvojna prebivališta. Zaboravili su lako prethodnih 15ak godina bolesno vjernog glasanja. Ovo je prva liga! Ima negdje nacrt zgrade sveučilišne knjižnice? Sveučilini trg i monumentalna knjižnica se moraju izgradit! :)
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 17:46 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Potez od crkve do gimnazije, kako su ga zamislili projektanti koji su projektirali džamiju. Nisu oni to ništa zamislili nego samo nabacili da izgleda uredno oko džamije. Kako će oni nešto planirati na tuđoj zemlji!??? Ovo je niđe-veze ideja i šupljak. Ona kupola na španjolskom trgu koliko god zanimljivo izgledala je besmislena,a i izgubili bi jedini pravi trg u Mostaru.
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 18:03 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ovo je prva liga! Ima negdje nacrt zgrade sveučilišne knjižnice? Sveučilini trg i monumentalna knjižnica se moraju izgradit! :) Kriju nacrte k`o zmija noge. Ako negdje slučajno nađem odmah ću ovdje postaviti. @ Ultras1986, i meni je žao igrališta, jedno je zauzeo građevinski faklutet-opravdano, ali mislim da bi se negdje u blizi trebalo to kompezirati nekako. Možda nije ni loše da se u eksperimentu napravi još jedno i da se ono malo sredi. Ipak je škola u blizi gdje se također nalazi nekoliko igrališta. Sad sam se sjetio da jer Zagreb (Bandić) bio osigurao pare za izgradnju sportske dvorane za Gimnaziju ali čini mi se da grad nije želio dati zemljište besplatno nego je tražio da se plati neka visok renta pa je to propalo. Isto je bilo za građevinski faklutet samo što je tu plaćeno, inače ne bi ni bio izgrađen.
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 19:43 |
|
|
MaMo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovo je prva liga! Ima negdje nacrt zgrade sveučilišne knjižnice? Sveučilini trg i monumentalna knjižnica se moraju izgradit! :) Kriju nacrte k`o zmija noge. Ako negdje slučajno nađem odmah ću ovdje postaviti. @ Ultras1986, i meni je žao igrališta, jedno je zauzeo građevinski faklutet-opravdano, ali mislim da bi se negdje u blizi trebalo to kompezirati nekako. Možda nije ni loše da se u eksperimentu napravi još jedno i da se ono malo sredi. Ipak je škola u blizi gdje se također nalazi nekoliko igrališta. Sad sam se sjetio da jer Zagreb (Bandić) bio osigurao pare za izgradnju sportske dvorane za Gimnaziju ali čini mi se da grad nije želio dati zemljište besplatno nego je tražio da se plati neka visok renta pa je to propalo. Isto je bilo za građevinski faklutet samo što je tu plaćeno, inače ne bi ni bio izgrađen. Da je neko igralište, pa haj i nekako, al onako zaraslo i oronulo, koševi pokidani, golovi polomljeni, atletska staza blatnjava kaljuža. Bolje da naprave sveučilišni trg i knjižnicu ili šta već, jer stvarno je šteta da ispred onakvog objekta kakav je GF, raste šikara.
_________________ "Teško domu bez ljubavi bratske, ko i Bosni bez zemlje Hrvatske" Tiocfaidh ár lá
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 20:00 |
|
|
MaMo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ovo je prva liga! Ima negdje nacrt zgrade sveučilišne knjižnice? Sveučilini trg i monumentalna knjižnica se moraju izgradit! :) Kriju nacrte k`o zmija noge. Ako negdje slučajno nađem odmah ću ovdje postaviti. @ Ultras1986, i meni je žao igrališta, jedno je zauzeo građevinski faklutet-opravdano, ali mislim da bi se negdje u blizi trebalo to kompezirati nekako. Možda nije ni loše da se u eksperimentu napravi još jedno i da se ono malo sredi. Ipak je škola u blizi gdje se također nalazi nekoliko igrališta. Sad sam se sjetio da jer Zagreb (Bandić) bio osigurao pare za izgradnju sportske dvorane za Gimnaziju ali čini mi se da grad nije želio dati zemljište besplatno nego je tražio da se plati neka visok renta pa je to propalo. Isto je bilo za građevinski faklutet samo što je tu plaćeno, inače ne bi ni bio izgrađen. Može se sve uklopiti. Treba negdje zbiti jedno nogometno i jedno košarkaško izgalište (možda uz Merkator) a ovamo trg. Između mini tribine čitavom dužinom uz igrališta, da odvoje od parka. Evo nešto ću našarati pa staviti...
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 01 ožu 2010, 20:13 |
|
|
Evo ovako. Sve piše, a ova igrališta ukopati jedno 2 m u zemlju, a trg dignuti malo (radi garaža). Ono da se ne vide praktično igrališta sa trga, a prema igralištima sa ove strane trga napraviti stepenice kao tribine... Idealno bi to bilo... Imali bi i trg i igrališta i podzemne garaža. Trg napraviti naravno sa fontanom, klupama okolo ili šta ja znam nekim glupostima kako to već arhitekti odluče.
Ovo je koncepcija neka koja je moguća (loš paint jer mi se ne da precizno -nemam vremena) ...
Privitak/ci: |
Sveučilišni trg.JPG [ 68.58 KiB | Pogledano 4751 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ožu 2010, 00:36 |
|
|
Ne znam je li slučajno ali si dobro "zavrnuo" trg jer je tu, pored merkatora predviđen ulaz u garažu koliko me sjećanje služi. Mislim da neće ostati ni jedno igralište ali ta tvoja ideja je odlična. Jedini je problem što se gubi simetrija. Ako će već biti podzemne garaže za profesore i studente (tako su rekli) onda bih ja sklonio i ta igrališta,a uz krajeve bih posadio neko drveće npr. platane. Oni bi šli znači paralelno sa građevinskim faklutetom s jedne strane,a s druge paralelno Merkatoru. Podrazumjevaju se neke fine lampe,a ne ove što su svuda po gradu. Obavezno klupe ispod, moraš negdje šverc pripremiti prije ispita... Mislim da bi to dobro izgledalo za nekoliko godina kad se malo razgranaju. Još jedna stvar, ne manje važna. Dobili bismo uređen prostor za proslavu novih titula našeg Zrinjskog. Kup ćemo ove godine nekako i progrmiti . . .
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ožu 2010, 00:44 |
|
|
MaMo je napisao/la: Ne znam je li slučajno ali si dobro "zavrnuo" trg jer je tu, pored merkatora predviđen ulaz u garažu koliko me sjećanje služi. Mislim da neće ostati ni jedno igralište ali ta tvoja ideja je odlična. Jedini je problem što se gubi simetrija. Ako će već biti podzemne garaže za profesore i studente (tako su rekli) onda bih ja sklonio i ta igrališta,a uz krajeve bih posadio neko drveće npr. platane. Oni bi šli znači paralelno sa građevinskim faklutetom s jedne strane,a s druge paralelno Merkatoru. Podrazumjevaju se neke fine lampe,a ne ove što su svuda po gradu. Obavezno klupe ispod, moraš negdje šverc pripremiti prije ispita... Mislim da bi to dobro izgledalo za nekoliko godina kad se malo razgranaju. Još jedna stvar, ne manje važna. Dobili bismo uređen prostor za proslavu novih titula našeg Zrinjskog. Kup ćemo ove godine nekako i progrmiti . . . Ovo je opcija da ostanu igrališta, ova tvoja je izvjesna i bolja što se tiče samog trga. Ovo desno žuto može biti ulaz u garažu (godnji desni kut trga). VIše sam ovo nacrtao kao koncepciju, i mislim da bi se moglo nešto tako uraditi, ove tvoje platane uz rub igrališta napraviti i uz rub građevine. Ono je ogroman plac tako da bi sve stalo, čak bi i tada trg bio ogroman. Inače vidi ovo. Citat: Na osnovi raspisanog natječaja Matice hrvatske za idejno rješenje izgradnje spomenika bh nobelovcima Ivi Andriću i Vladimiru Prelogu, koji bi trebali obogatiti kulturnu baštinu grada Mostara, prije godinu dana je izabran najbolji prijedlog. Međutim, realizacija projekta je još uvijek neizvjesna. Iako je idejno rješenje već gotovo i može se vidjeti izloženo u prostorijama Matice hrvatske, za konačno postavljanje spomenika, koji će se nalaziti preko puta parka Antuna Branka Šimića, još uvijek nema urbanističke suglasnosti Grada Mostara. Josip Muselimović, čelni čovjek Matice hrvatske Mostar kaže da Dnevni list da je zahtjev za urbanističku suglasnost upućen, ali da se zbog nekih komplikacija oko administracije odgovor s odlukom urbanizma još uvijek čeka. On navodi da je i proteklih dana razgovarao s načelnicom Odjela za urbanizma Marinom Deronjić o postavljanju ovih spomenika te da mu je ona objasnila kako se trebaju ukloniti bespravni objekti preko puta parka A. B. Šimića, i na taj način osloboditi zaslužno mjesto za spomenike i tada naći najbolje rješenje o njihovom postavljanju. U konceptu odabranog rada je ideja dvaju figura kod kojih dominira vertikalna kompozicija, a poze i stavovi pojedinačno ističu mislenu i pomalo uznositu siluetu obojice nobelovaca. Dojam bliskosti, kako se navodi u obrazloženju, stvara međuodnos koji asocira na razgovor, razmjenu ideja ili tomu slično. http://www.bljesak.info/content/view/47627/158/Dole sam označio gdje je to. Ovo je vijest mjeseca po meni. Imaš li slučajno ove rugobe poslikane negdje (što će rušiti )?
Nobelovci.jpg [ 166.41 KiB | Pogledano 4734 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ožu 2010, 02:16 |
|
|
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 02 ožu 2010, 18:59 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Inače vidi ovo. Citat: Dole sam označio gdje je to. Ovo je vijest mjeseca po meni. Imaš li slučajno ove rugobe poslikane negdje (što će rušiti )? Imao sam nešto ali sam zaboravio staviti. Ako ne nađem, uslikat ću opet pa da se svatko može diviti Znam sigurno da su stanari onih zgrada što se ne vide od ovih bespravnih objekata nedavno potpisivali peticiju da im se napokon onaj parkić sredi i dovede u red. Mislim da bi to moglo dodatno ubrzati rušenje, na radost svekolikog pučanstva grada Mostara
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ožu 2010, 00:42 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 ožu 2010, 11:22 |
|
|
Ovo bi moglo ispasti neloše. Međutim još treba sačekati. Po meni če biti završeno do nove godine max.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 14:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 14:15 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Hum.
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 17:59 |
|
|
meni to djeluje nekako pre blizu rudnika,kad se uzme u obzir da su i zvjezdare počele tonuti,to mi izgleda strašno blizu....
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 18:25 |
|
|
Hum. je napisao/la: meni to djeluje nekako pre blizu rudnika,kad se uzme u obzir da su i zvjezdare počele tonuti,to mi izgleda strašno blizu.... Odakle ti to za zvjezdare? O koliko sam ja zgrada čuo da su potonule, ispada da je mostar Venecija. Stvarno zanimljivo, volio bih da netko to ispita...
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 18:26 |
|
|
PS čitav onaj plac oko separacije će biti popunjen zgradama...
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 18:47 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: PS čitav onaj plac oko separacije će biti popunjen zgradama... Na izlazku iz mahale ? S koje strane, bliže gradu ili prema Bišću? P.S Ako možeš na google maps označiti, valjalo bi.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 19:00 |
|
|
goLLe je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: PS čitav onaj plac oko separacije će biti popunjen zgradama... Na izlazku iz mahale ? S koje strane, bliže gradu ili prema Bišću? P.S Ako možeš na google maps označiti, valjalo bi. Mislim na sve ono oko tepih centra - na onu separaciju iza dujme. Ono su sve zgrade, stavljao sam već RP, ako treba staviti opet mogu.
|
|
Vrh |
|
|
goLLe
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 19:07 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: goLLe je napisao/la: Na izlazku iz mahale ?
S koje strane, bliže gradu ili prema Bišću?
P.S
Ako možeš na google maps označiti, valjalo bi.
Mislim na sve ono oko tepih centra - na onu separaciju iza dujme. Ono su sve zgrade, stavljao sam već RP, ako treba staviti opet mogu. A tamo, da da. Netrebaš stavljat, poznat mi je onaj kraj Samo neka se gradi
|
|
Vrh |
|
|
Hum.
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 19:41 |
|
|
pa čuj,ako znaš nekoga tko ima stan u zvjezdari pitaj ga kako mu stoje slike na zidu,u zadnjih par godina u mene su se nakrivile totalno,očito je da srednja zvjezdara tone na jednu stranu,ti tuneli od rudnika dugi su kilometrima,i nitko nemože sa sigurnošću reći gdje su točno
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 ožu 2010, 19:52 |
|
|
Hum. je napisao/la: pa čuj,ako znaš nekoga tko ima stan u zvjezdari pitaj ga kako mu stoje slike na zidu,u zadnjih par godina u mene su se nakrivile totalno,očito je da srednja zvjezdara tone na jednu stranu,ti tuneli od rudnika dugi su kilometrima,i nitko nemože sa sigurnošću reći gdje su točno Cijel je grad prokopan, ali u rudnicima je voda. S tim da su to duboki tuneli (400+ metara). A ako je tako u zvjezdari onda je to problem, nisam znao za to...
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 11 ožu 2010, 18:32 |
|
|
Radi percepcije sam napisao šta je šta, čisto radi orjentacije.
oznake.JPG [ 230.58 KiB | Pogledano 6937 put/a. ]
|
PA150136.jpg [ 254.21 KiB | Pogledano 6937 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
bobo mostarac
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 ožu 2010, 18:52 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Radi percepcije sam napisao šta je šta, čisto radi orjentacije. Ultras, super slika i odlična percepcija! To je baš moja 'mahala'!
_________________ Znam dvije istine: Prva: Da ima Boga! Druga: To nisam ja!
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|