HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 sij 2025, 23:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 3380 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 136  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru
PostPostano: 15 tra 2010, 15:41 

sotto voce je napisao/la:
Imaš sliku ove pravoslavne crkve prije rata :biceovodobro

slika

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 15:45 

pa ona će dominirati cijelim istočnim mostarom :zubati

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 15:46 

sotto voce je napisao/la:
pa ona će dominirati cijelim istočnim mostarom :zubati

Tako je bilo i prije rata, čak su Srbi sanjali granicu na Neretvi u ono doba (to ima je obećavano). Ali ovo je izgradnji tema...

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 20:02 

Meni samo nije jasno šta čekaju sa južnom zonom??? Ako su već sjeverni logor naumili pretvoriti u pretežno stambeni onda ako išta misle moraju inzistirati i na izgradnji dolje prema Rodoču i Jasenici. Za početak Koloniju malo srediti i dograditi nekoliko zgrada, sločnog dizajna i visine kao i postojeće. Taman stane još 5-6 njih ondje na onoj poljani između naselja i ceste. Onda bi valjalo onaj hotel (čiji je uopće) obnoviti/privatizirati ili šta već da cijeli onaj dio malo živne jer je sada stvarno tužno i jadno vidjeti da ljudi žive još u onim barakama.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 20:10 

MaMo je napisao/la:
Meni samo nije jasno šta čekaju sa južnom zonom??? Ako su već sjeverni logor naumili pretvoriti u pretežno stambeni onda ako išta misle moraju inzistirati i na izgradnji dolje prema Rodoču i Jasenici. Za početak Koloniju malo srediti i dograditi nekoliko zgrada, sločnog dizajna i visine kao i postojeće. Taman stane još 5-6 njih ondje na onoj poljani između naselja i ceste. Onda bi valjalo onaj hotel (čiji je uopće) obnoviti/privatizirati ili šta već da cijeli onaj dio malo živne jer je sada stvarno tužno i jadno vidjeti da ljudi žive još u onim barakama.

Prvo treba proširtiti Bulevar do raskrsnice gdje je skretanje prema Rodoču, Hotel je drama investicija. Može se ondje sala za svatove napraviti, a i radio bi hotel - evo sada je sajam i vjerovatno bi 90% ljudi bilo u njemu radi blizine.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 20:57 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Ultras1986 je napisao/la:
MaMo je napisao/la:

Prvo treba proširtiti Bulevar do raskrsnice gdje je skretanje prema Rodoču, Hotel je drama investicija. Može se ondje sala za svatove napraviti, a i radio bi hotel - evo sada je sajam i vjerovatno bi 90% ljudi bilo u njemu radi blizine.

Obavezno. I dolje praviti stambene zgrade. Mišljenja sam da bi na cesti prema jugu u Rodoču ili na početku Rodoča sa lijeve strane produženog bulevara lego jedan dobar poslovni neboder. Grad bi dobio totalno drugu dimenziju i Rodoč bi definitvno postao gradski kvart (što i sada de facto je).

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 22:45 

Istočna strana bi se svakako do sada dobro izgradila u južnoj zoni da im nije propao onaj projekt (mislim Dolina sunca ili tako nešto) jer su izgradili samo onu jednu žutu zgradu,a bilo je predviđeno cijelo naselje.
Budući da stvarno više nema mjesta u užem centru za neka velika naselja ili posl. zgrade možda nebi bila loša ideja da se neki budući poslovni dio sa neboderima planira dolje i naravno da se to potakne na neki način, u prvom smislu, izgradnjim potrebnih komunalija i poticcjima nekakvim.
Sreća je što se do rata dolje nije moglo ništa gradit pa je još uvijek ogroman prostor neizgrađen. To treba iskoristiti i napraviti dobar plan jer je se Mostar već počeo pomalo gušiti. Mislim da malo koji grad ima ovoliku izgrađenost po metru kvadratnom,a oni i dalje palniraju stihiskji. Ovi regulacijski planovi su obavezni ali šta su uradili, maltene su samo nacrtali postojeće stanje i ubacili kakvu zgradu gdje god su mogli uz minimum zelenih površina pa i manje, naravno uz legalizaciju 90% svega izgrađenog od rata na ovamo.
Jedino novo što su uradili je sjeverni logor,a to isto treba uraditi i za Raštane i južni dio grada. Sjećam se još iz srednje škole kad nam je profesor pokazivao reg. planove za Rodoč od prije rata, sve je bilo predviđeno uglavnom kao stambena zona.

Vrh

PostPostano: 15 tra 2010, 23:17 

Ne može se čekati na Sjeverni logor. Pogotovo, što je Sjeverni logor i političko pitanje, a to u Mostaru znači zamrzavanje statusa. Naš kapital bi trebao iće prema Rodoču i Bišće Polju.

Jedna ispravka. Mislio sam na lijevu stranu produženog bulevara prema jugu, negdje kod Rodoča.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2010, 00:33 

jel ovo gradnja Saborne crkve?

Vrh

PostPostano: 19 tra 2010, 07:54 

dudu je napisao/la:
jel ovo gradnja Saborne crkve?

Jeste, evo još par slika (skinuto s facebooka)

Privitak/ci:
24022_381793987507_764202507_3612243_6285324_n.jpg
24022_381793987507_764202507_3612243_6285324_n.jpg [ 104.43 KiB | Pogledano 5902 put/a. ]
24022_381793922507_764202507_3612241_5126042_n.jpg
24022_381793922507_764202507_3612241_5126042_n.jpg [ 115.17 KiB | Pogledano 5902 put/a. ]
24022_381793187507_764202507_3612230_3696658_n.jpg
24022_381793187507_764202507_3612230_3696658_n.jpg [ 121.32 KiB | Pogledano 5902 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 19 tra 2010, 08:13 

:palacgore1

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 20 tra 2010, 18:40 

još jedan važan objekt koji će uljepšati panoramu grada, a i dominirat će istokom, kako netko reče. :zubati

Vrh

PostPostano: 23 tra 2010, 19:42 

Citat:
Iako nije u potpunosti zatvorena financijska konstrukcija cijelog projekta, u Mostaru je počela izgradnja Gradske vijećnice na mjestu porušene 3. osnovne škole u samom središtu grada.

slika

Pošto je objekt smješten tik uz prijašnju crtu razgraničenja, građevina je u proteklom ratu pretrpjela ogromna oštećenja. Vlada Federacije BiH je osigurala sredstva u iznosu od 3 milijuna KM, što će biti dovoljno za dovršetak samo građevinskog dijela radova, a sredstva potrebita za useljenje će se namaknuti kasnije. Prema planu investitora i izvoditelja radova, građevinski dio radova bi se mogao dovršiti do kraja tekuće kalendarske godine. Nakon višemjesečnog spora izvođača radova, dogovoreno je da će vijećnicu u gradu na Neretvi graditi firme "MIP" i "HP Investing" iz Mostara.

slika

Nova zgrada Gradske vijećnice će biti buduće sjedište Gradske uprave i Gradskog vijeća Grada Mostara. Osim javnih gradskih službi, bit će omogućeni i ostali javni servisi građanima i građankama Grada Mostar.

Obnova i izgradnja zgrade će biti u autentičnom stilu, jer je ista prvotno izgrađena za vrijeme Austrougarske, na prijelazu između 19. i 20. stoljeća, točnije 1900. - dvije godine poslije susjedne i mogo poznatije zgrade gimnazije.

HB.org

Vrh

PostPostano: 25 tra 2010, 23:01 

Danas sam prolazi ovuda, pa sam snimio:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 25 tra 2010, 23:02 

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 01:17 

Jao "vođo30" preduhitrio si me...
Od prije par dana:

slika

slika

slika

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 01:21 

HDZ u Travnju. Dosta brzo napreduju, zna se :zubati

slika

slika

Vrh

PostPostano: 26 tra 2010, 01:27 

Crkvogradnja u Mostaru...

Buna
slika

Rodoč
slika
slika

Rudnik
slika

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 19:07 

Citat:

KROV PROKIŠNJAVA, UČIONICE VLAŽNE, GLJIVICE NA ZIDOVIMA…

MOSTAR – Učenici Treće osnovne škole u Mostaru, koji su nakon ratnih zbivanja ostali bez prostorija na Bulevaru, posljednjih godina smješteni su iza Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače gdje nemaju uvjete potrebne za normalno održavanje nastave. Posljednjih godina postalo je jasno kako će njihov nekadašnji objekt biti pretvoren u novu gradsku vijećnicu, za što je federalna Vlada izdvojila tri milijuna maraka, a uz to nema nikakvog govora o izgradnji nove zgrade za ovu školu.
Obećano 50.000 maraka

Kako su djeca koja ju pohađaju doslovno stavljena u bezizlaznu situaciju u kojoj nemaju druge opcije nego sjediti u klupama koje se nalaze u vlažnim i skučenim prostorijama, zastupnica u Skupštini HNŽ-a Diana Zelenika, prilikom usvajanja županijskog proračuna za 2010. uložila je amandman koji je i prihvaćen, a zahvaljujući kojem bi 50.000 maraka trebalo biti osigurano za sanacije na Trećoj osnovnoj školi.
- Uložila sam amandman i on je prošao. Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju u HNŽ-u, Grad Mostar ima dužnost održavanja škole. Kako s te strane nije pokazan nikakav interes, drago mi je da je županija napokon poduzela nešto po pitanju problema u Trećoj osnovnoj školi, kazala nam je Zelenika. Ističe kako po standardima i normativima, prostorije u toj školi nikako nisu adekvatne za održavanje nastave. Škola nema dvorane, dvorišta, učionice su premale, a tu je i dosta drugih problema.
- U posljednje vrijeme i krov je počeo prokišnjavati, tako da su učionice postale vlažne, a na zidovima su se počele pojavljivati gljivice, opisala je Zelenika užasne uvjete u školi.

Kap u moru

Kaže kako je obećanih 50.000 maraka samo kap u moru, te bi puno bolje rješenje za učenike bila izgradnja novog objekta koji ispunjava sve standarde za nastavu.
- Ja bih voljela da sam se mogla izboriti za dva milijuna maraka pa da se napravi parking, dvorana i još dosta stvari, kazala je Zelenika. U kakve bi projekte obećanih 50.000 maraka trebalo biti uloženo, odredit će se uskoro, a najvjerojatnije će se najprije sanirati krov kako učenici više ne bi morali boraviti u vlažnim prostorijama pogodnim za razvijanje zaraza i bolesti.

Piše: Marin Vučina

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 19:10 

Citat:

SPORTSKI SAVEZ NATKRIVA SC KANTAREVAC

MOSTAR – Dvije godine nakon što je Sportski centar Kantarevac iz privatnog vlasništva vraćen mostarskom Sportskom savezu, ova organizacija planira velike građevinske modifikacije na tom sportskom kompleksu.
Predsjednik Sportskog saveza Mostara Hasan Šišić jučer je posjetio Sarajevo gdje je s pojedinim organizacijama i veleposlanstvima pregovarao financiranje projekta natkrivanja Kantarevca i jednog pomoćnog terena. Prema njegovim riječima, za provedbu zamišljenog projekta bit će potrebno oko 1,800.000 maraka.
Obećano 800.000 maraka

Navodi kako je do ove ideje došlo zbog klimatskih uvjeta u Mostaru koji sprječavaju održavanje manifestacija na Kantarevcu kroz dobar dio godine.
Već je napravljen jedan arhitektonski projekt natkrivanja Kantarevca. Kad bi se on u stvarnosti proveo, ovaj sportski kompleks bi se mogao koristiti kroz čitavu godinu.
- Idejni projekti su završeni, a izvedbeni će moći krenuti tek kada se osiguraju sva sredstva koja su za to potrebna. U Japanskom veleposlanstvu su nam obećali da će nam pomoći s nekih 800.000 maraka, kazao nam je Šišić.
Istaknimo kako se prije ove ideje najavljivala izgradnja balona pored Kantarevca. Inicijator iste bio je bivši bh. reprezentativac Saša Papac. Kako je naveo Šišić, kada bi se proveo projekt u povodu kojeg je jučer bio u Sarajevu, sportski balon ne bi uopće bio ni potreban.
- Papac je odustao od te ideje. Zbog kojeg razloga, stvarno ne znam, kazao je Šišić.
Njegov jučerašnji posjet Sarajevu bio je i sa svrhom osiguravanja sredstava za radove na sportskom terenu u Sjevernom logoru koji bi također trebao biti natkriven. Nekih tri tisuće sjedala, navodi Šišić, koje bi taj sportski kompleks imao, bilo bi sasvim dovoljno za grad do završetka izgradnje velike sportske dvorane u Centru 2. Za provedbu projekta u Sjevernom logoru bit će potrebno oko 1,700.000 maraka.

Brojne manifestacije

Kada govorimo o aktivnostima na Kantarevcu, nipošto ne smijemo izostaviti manifestacije koje će na njemu biti organizirane. Prije svega, tu je koncert Parnog valjka u svibnju, a u tijeku su i pregovori za još nekoliko. U lipnju će biti organiziran humanitarni malonogometni turnir pod nazivom “Mostarsko srce”, a nakon toga u srpnju će se odigrati “Kantarevac 2010.”, turnir koji je nadaleko poznat.

Piše: Marin Vučina

Meni nije jasno koji dvoranski kolektivi će biti u novoj dvorani? Zrinjski, Katarina, Karaka, ali koji su uopće dvoranski sportovi sa lijeve strane? :neznam Galeb - rukomet, Lokomotiva - košarka, sve je to u nekim žnj ligama...

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 21:09 

Bolje bi bilo da su te pare uložili u obnovu nekih dijelova istočnog dijela grada, koji su zapušteni u svakom smislu.

Vrh

PostPostano: 27 tra 2010, 23:58 

kad će se počet dovršavati/obnavljati ona zgrada banke na španjolskom trgu, i što bi u njoj moglo biti

Vrh

PostPostano: 28 tra 2010, 00:09 

Koliko ja znam ali je neprovjereno, banka je u vlasništvu provredne komore Federacije ili BiH i vjerojatno će se obnoviti i oni će istu i koristiti. Čini mi se da su je prvo htjeli prodati ali nije im baš pošlo za rukom. I drago mi je što nije jer je Oručević htio kupiti ali dozidati još 2-3 kata,a time bi totalno izašla iz proporcija.
Što se tiče gradske dvorane ona nam treba kao žednom vode. Nije ona samo za sportske klubove nego može služiti i za konferencije, sajmove, koncerte i sl. Nije ni mala stvar što grad dobiva 700 parking mjesta u srcu grada. Treba nam i u slučaju da se BiH kandidiara za neko natjecanje, pa bila bi sramota(za Mostar, čast okonim mjestima) da se ista održavaju u Ljubuškom ili ŠB prije Mostara. Što se tiče sporta, dovoljno je da se samo igraju utakmice u njoj jer će time rasteretiti BB i klubovi će imati biše termina za treninge u nekoj normalnoj satnici.

Vrh

PostPostano: 28 tra 2010, 19:21 

Ultras1986 je napisao/la:
U Jasenici je Crkva katastrofa. Možda i najružniji zvonik kojeg sam vidio.

A katedrala je rađena kao starozavjetni šator, trebala je biti puno veća i nije uopće predviđen zvonik.

Ima li slika te crkve u Jasenici :confused1

Inače meni se arhitektonski katedrala ne sviđa. Ne uklapa se sa zgradom biskupije, a općenito mi modernistički stil kod gradnje crkava nije nešto...

Vrh

PostPostano: 28 tra 2010, 21:36 

Koji je razlog treutnog zaustavljanja izgradnje Mepasovog poslovnog centra?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3380 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 136  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: