|
|
Stranica: 34/136.
|
[ 3389 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 svi 2010, 20:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77606 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ZADRANIN je napisao/la: Pitanje za mostarce, jel opstalo što yu tvornica ?? koje firme nose gospodarstvo mostara?? Jest, iako je dio ex Yu tvornica propao (Soko), Mostar je hvala Bogu svijetli primjer u BiH da je glavna industrija (aluminijska) ne samo preživjela tranziciju, nego i modernizirana i danas ima veću proizvodnju nego prije rata. Znači najvažnija industrija je aluminijska; div Aluminij Mostar je najveći izvoznik u BiH, ima prihode nešto ispod pola milijarde dolara (sada su u vrijeme recesije naravno smanjeni prihodi zbog pada potražnje na svjetskom tržištu i pada cijene aluminija na burzama). Tvornica inače čini oko 50% prometa luke Ploče u Dalmaciji. Na Aluminij se "vežu" još neke srednje i manje tvornice koje izrađuju aluminijske elemente (Feal npr.) Mostar kao glavni grad Hrvata u BiH, sjedište je i slijedećih kompanija koje zapošljavaju velik broj ljudi: Elektroprivreda Hrvatske Zajednice HercegBosne ( http://www.abcportal.info/slike/2008/10 ... eda-hz.jpg) HT Mostar (telekomunikacije) ( http://s.seebiz.eu/files/img/2009/8/20/HT_MOSTAR.jpg) HP Mostar (pošta) Mostar je i važno bankarsko središte u BiH, otprilike pola banaka u Federaciji ima sjedište u Mostaru. Od ostalih tvornica može se izdvojiti nova tvornica Feal (daljnja prerada aluminija- proizvodi i poluproizvodi) : http://i37.tinypic.com/fx9d14.jpghttp://www.poslovni.hr/img/ArticleImages/33884.jpgNaravno, situacija je daleko od idealne, grad ima masu problema koji bi se trebali rješavati a njihov izvor je uglavnom u političkoj pozadini. Nezaposlenost je problem kao i u Hrvatskoj. Ali može se reći da je grad perspektivan, otprilike kao i Zadar. ;) S malom razlikom što Mostar tek dogodine dobija autocestu. Još informacija o gospodarstvu u manjim gradovima Hercegovine i dosta pripadnih slika možeš nać npr. na temi o izgradnji u Hercegovini: hercegovina/izgradnja-u-hercegovini-t73.html
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 svi 2010, 22:09 |
|
|
Ultras1986 je napisao/la: Idemo ugasiti svako drugi stup javne rasvjete i uložiti 700.000 KM da se obnove svi parkovi u gradu, dječja igrališta i slično. Ja se ne bi bunio... Gledao sam jednom na TV kasko u nekim gradovima baš radi uštede u neko doba noći, recimo poslje ponoći ili kasnije ugase svaku drugu sijalicu od rasvjete ili smanje intenzitet svjetla. I u nas to rade samo na drugi način, ne zamjene pregorene sijalice U svakom slučaju ti nije loša ideja.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 20 svi 2010, 22:39 |
|
Pridružen/a: 17 svi 2010, 13:46 Postovi: 360 Lokacija: Zadar/Zagreb
|
Robbie MO hvala na informaciji , naime kad sam bio mulac sam bio u mostaru , taman ono posljeratno vrijeme i sječam se da je grad bio koma , izgleda je ka bejrut , ali ovo sada mi se sviđa ...za jačanje hrvatstva i povratak naših ljudi na područje HB bitno je imati jako gospodarstvo mada sam čuo da sarajevo dosta toga stopira u mostaru i pokušava preuzeti inicjativu ...i da te još pitam , kako je to sa autoputom u bih , jel dobivamo što mi hrvati s tim , jel ima kakvih primjedi ili je sve ok s tim autoputom??
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 svi 2010, 00:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77606 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ZADRANIN je napisao/la: Robbie MO hvala na informaciji , naime kad sam bio mulac sam bio u mostaru , taman ono posljeratno vrijeme i sječam se da je grad bio koma , izgleda je ka bejrut , ali ovo sada mi se sviđa ...za jačanje hrvatstva i povratak naših ljudi na područje HB bitno je imati jako gospodarstvo mada sam čuo da sarajevo dosta toga stopira u mostaru i pokušava preuzeti inicjativu ...i da te još pitam , kako je to sa autoputom u bih , jel dobivamo što mi hrvati s tim , jel ima kakvih primjedi ili je sve ok s tim autoputom?? Apsolutno dobijamo, znaš i sam koliko autoput znači Zadru u infrastrukturnom i prometnom smislu ( +brza cesta koja će ić prema novoj luci u Gaženici), autoput će dati dodatni zamah Mostaru i Hercegovini, naravno i općini Žepče u srednjoj Bosni (hrvatska enklava) te Posavskoj Županiji (to je onaj hrvatski džep na sjeveru BiH) kroz koje prolazi. Što se tiče sporova, bio je spor oko trase kroz Hercegovinu gdje su muslimanski ministri preglasali Hrvate (što se u višenacionalnoj državi smatra nedopustivim političkim nasiljem) i donijeli zaključak koji bi rezultirao odgađanjem izgradnje tog dijela. Naši ministri su na to napustili federalnu Vladu, mjesec dana je trajala kriza vlasti a Federacija bila blokirana (i ponovno se počelo pričat o rastavi federalnog braka), a ministar financija (Hrvat) je stopirao kredit za cijeli autoput (jer dok nema izgradnje kod Mostara, bome nema ni kod Zenice, nismo ni mi vesla sisali ). Sad je postignut kompromis i čeka se da se naprave korekcije trase pa da počne gradnja. U planu su još neke brze ceste (Mostar-Split, te ona kroz Lašvansku Dolinu), sve su to važni razvojni projekti, također i plinovod kroz Hercegovinu ali koji prvo treba doć do Dalmacije, znači čekamo na vas hehe. Al mislim da će to brzo. Po meni iza autoceste najvažniji projekt je Termoelektrana Kongora (ogromne snage 550 MW, otprilike ko NE Krško ili 2/3 cijele trenutne proizvodnje Elektroprivrede HB koja trenutno ima samo hidroelektrane) koju planira pokraj Tomislavgrada izgradit Elektroprivreda HB do 2015. Nažalost jedan dio lokalnog stanovništva nije baš sklon tom projektu, ali se nadam da će se i zadnji protivnici opametit na vrijeme, kad shvate kolika je to investicija za općinu od 20 000 st (nekoliko stotina radnih mjesta, odlične plaće, postajemo izvoznici struje), i naravno uz garanciju da će bit zadovoljeni EU ekološki standardi.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 svi 2010, 01:28 |
|
|
MaMo je napisao/la: Ultras1986 je napisao/la: Idemo ugasiti svako drugi stup javne rasvjete i uložiti 700.000 KM da se obnove svi parkovi u gradu, dječja igrališta i slično. Ja se ne bi bunio... Gledao sam jednom na TV kasko u nekim gradovima baš radi uštede u neko doba noći, recimo poslje ponoći ili kasnije ugase svaku drugu sijalicu od rasvjete ili smanje intenzitet svjetla. I u nas to rade samo na drugi način, ne zamjene pregorene sijalice U svakom slučaju ti nije loša ideja. Dapače ideja je jako dobra, samo bi to zahtijevalo prepravljanje stupova ako hoćeš gasit samo pola svjetiljki. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
ZADRANIN
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 svi 2010, 10:42 |
|
Pridružen/a: 17 svi 2010, 13:46 Postovi: 360 Lokacija: Zadar/Zagreb
|
Robbie MO je napisao/la: ZADRANIN je napisao/la: Robbie MO hvala na informaciji , naime kad sam bio mulac sam bio u mostaru , taman ono posljeratno vrijeme i sječam se da je grad bio koma , izgleda je ka bejrut , ali ovo sada mi se sviđa ...za jačanje hrvatstva i povratak naših ljudi na područje HB bitno je imati jako gospodarstvo mada sam čuo da sarajevo dosta toga stopira u mostaru i pokušava preuzeti inicjativu ...i da te još pitam , kako je to sa autoputom u bih , jel dobivamo što mi hrvati s tim , jel ima kakvih primjedi ili je sve ok s tim autoputom?? Apsolutno dobijamo, znaš i sam koliko autoput znači Zadru u infrastrukturnom i prometnom smislu ( +brza cesta koja će ić prema novoj luci u Gaženici), autoput će dati dodatni zamah Mostaru i Hercegovini, naravno i općini Žepče u srednjoj Bosni (hrvatska enklava) te Posavskoj Županiji (to je onaj hrvatski džep na sjeveru BiH) kroz koje prolazi. Što se tiče sporova, bio je spor oko trase kroz Hercegovinu gdje su muslimanski ministri preglasali Hrvate (što se u višenacionalnoj državi smatra nedopustivim političkim nasiljem) i donijeli zaključak koji bi rezultirao odgađanjem izgradnje tog dijela. Naši ministri su na to napustili federalnu Vladu, mjesec dana je trajala kriza vlasti a Federacija bila blokirana (i ponovno se počelo pričat o rastavi federalnog braka), a ministar financija (Hrvat) je stopirao kredit za cijeli autoput (jer dok nema izgradnje kod Mostara, bome nema ni kod Zenice, nismo ni mi vesla sisali ). Sad je postignut kompromis i čeka se da se naprave korekcije trase pa da počne gradnja. U planu su još neke brze ceste (Mostar-Split, te ona kroz Lašvansku Dolinu), sve su to važni razvojni projekti, također i plinovod kroz Hercegovinu ali koji prvo treba doć do Dalmacije, znači čekamo na vas hehe. Al mislim da će to brzo. Po meni iza autoceste najvažniji projekt je Termoelektrana Kongora (ogromne snage 550 MW, otprilike ko NE Krško ili 2/3 cijele trenutne proizvodnje Elektroprivrede HB koja trenutno ima samo hidroelektrane) koju planira pokraj Tomislavgrada izgradit Elektroprivreda HB do 2015. Nažalost jedan dio lokalnog stanovništva nije baš sklon tom projektu, ali se nadam da će se i zadnji protivnici opametit na vrijeme, kad shvate kolika je to investicija za općinu od 20 000 st (nekoliko stotina radnih mjesta, odlične plaće, postajemo izvoznici struje), i naravno uz garanciju da će bit zadovoljeni EU ekološki standardi. Ovo za naše ministre što su napustili federalnu vladu smatram da je pametno , i treba što prije povezati autoputom dalmaciju i hercegovinu ...a što se tiće termoelektrana koliko znam jedna je u kaknju i ona je zagađivač do jaja , mislim da taj kraj ima potencijal u vjetru i to treba iskoristiti jer se cili svit okreće obnovljivim izvorima energije ...ne znam koliko ti je poznato ali u Zadru bi trebala uskoro početi izgradnja najveće solarne energane u europi koja će opskrbljivati grad i cijelu gospodarsku zonu...
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 svi 2010, 16:54 |
|
|
Ma samo su termoelektrane, nuklearke i djelomično hodroelektrane siguran dobavljač struje. Svi drugi oblici dobrim dijelom ovise od vremenskih uvjeta tako da se ne možeš pouzadati samo na alternativne izvore. Nadam se da će u Livnu skontati da je isplatljivije napraviti tu elektranu jer ona ne donosi samo onečišćenje. Ona donosi i zapošljavanje, što u rudniku, što u elektrani. Ona donosi svake godine novac u općinski i županijski proračun na ime koncesija, ona donosi i sponzoriranje raznih kulturnih manifestacija i sporta.... Nema smisla slijepo čuvati prirodu kad je nećeš imati kome ostaviti za 20-30 godina ako se iseljavanje nas kao do sada. Čisto da se zna, imam informacije provjerene da je već završen projekt vjetroelektrane, mislim negdje oko Tomislavgrada i da će se to sigurno graditi. Čeka se dozvola od regulatorne agencije ali je našoj elektroprivredi sigurno prioritet termoelektrana.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 21 svi 2010, 17:12 |
|
|
ZADRANIN je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Apsolutno dobijamo, znaš i sam koliko autoput znači Zadru u infrastrukturnom i prometnom smislu ( +brza cesta koja će ić prema novoj luci u Gaženici), autoput će dati dodatni zamah Mostaru i Hercegovini, naravno i općini Žepče u srednjoj Bosni (hrvatska enklava) te Posavskoj Županiji (to je onaj hrvatski džep na sjeveru BiH) kroz koje prolazi.
Što se tiče sporova, bio je spor oko trase kroz Hercegovinu gdje su muslimanski ministri preglasali Hrvate (što se u višenacionalnoj državi smatra nedopustivim političkim nasiljem) i donijeli zaključak koji bi rezultirao odgađanjem izgradnje tog dijela. Naši ministri su na to napustili federalnu Vladu, mjesec dana je trajala kriza vlasti a Federacija bila blokirana (i ponovno se počelo pričat o rastavi federalnog braka), a ministar financija (Hrvat) je stopirao kredit za cijeli autoput (jer dok nema izgradnje kod Mostara, bome nema ni kod Zenice, nismo ni mi vesla sisali ). Sad je postignut kompromis i čeka se da se naprave korekcije trase pa da počne gradnja.
U planu su još neke brze ceste (Mostar-Split, te ona kroz Lašvansku Dolinu), sve su to važni razvojni projekti, također i plinovod kroz Hercegovinu ali koji prvo treba doć do Dalmacije, znači čekamo na vas hehe. Al mislim da će to brzo.
Po meni iza autoceste najvažniji projekt je Termoelektrana Kongora (ogromne snage 550 MW, otprilike ko NE Krško ili 2/3 cijele trenutne proizvodnje Elektroprivrede HB koja trenutno ima samo hidroelektrane) koju planira pokraj Tomislavgrada izgradit Elektroprivreda HB do 2015. Nažalost jedan dio lokalnog stanovništva nije baš sklon tom projektu, ali se nadam da će se i zadnji protivnici opametit na vrijeme, kad shvate kolika je to investicija za općinu od 20 000 st (nekoliko stotina radnih mjesta, odlične plaće, postajemo izvoznici struje), i naravno uz garanciju da će bit zadovoljeni EU ekološki standardi.
Ovo za naše ministre što su napustili federalnu vladu smatram da je pametno , i treba što prije povezati autoputom dalmaciju i hercegovinu ...a što se tiće termoelektrana koliko znam jedna je u kaknju i ona je zagađivač do jaja , mislim da taj kraj ima potencijal u vjetru i to treba iskoristiti jer se cili svit okreće obnovljivim izvorima energije ...ne znam koliko ti je poznato ali u Zadru bi trebala uskoro početi izgradnja najveće solarne energane u europi koja će opskrbljivati grad i cijelu gospodarsku zonu... Bilo je već priče o ovome post128449.htmlzaba1111 je napisao/la: Evo službenih podataka: Citat: RiTE Kongora Angažirano osoblje tijekom izgradnje: Neizravno..........................4000 Izravno...............................2000 Ukupno..............................6000 Nova radna mjesta (pogon i održavanje): Rudnik..............................586 Termoelektrana...............204 Ukupno..............................790
CHE Vrilo - u izgradnjiCitat: Angažirano osoblje tijekom izgradnje: Neizravno...........................250 Izravno................................150 Ukupno...............................400 Nova radna mjesta (pogon i održavanje): Ukupno................................25 VE Mesihovina - u izgradnjiCitat: Lokalitet Mesihovina Angažiano osoblje tijekom izgradnje: Neizravno..........................200 Izravno...............................100 Ukupno..............................300 Nova radna mjesta (pogon i održavanje): Ukupno...............................14 http://www.tomislavcity.com/content/view/2186/42/Inače ova VE MEsihovina ima 22 stupa (kod Šibenika je 13), godišnja proizvodnja oko 128 GWh, snaga 44MW, ulaganja 72 mil €. Ostanimo ovdje kod Mostara, ima tema za ovakve rasprave po forumu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
stanimalo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 30 svi 2010, 20:50 |
|
|
2. Mostar, Vrapčići
In Mostar on location "LUKE" Vrapcici area 30.000 m2 between State road M-17 Sarajevo - Mostar and river Neretva, is planned construction of 312 apartments in 23 objects with 10.504 m2 in net area of residential spaces and 4.856 m2 of office and retail spaces. In this residential complex we also planned construction of Shopping centre ŠIPAD-KOMERC. Residential complex Vrapcici, Mostar Facts: - 312 apartments - 23 buildings - 4856 m2 of office and retail spaces - Shopping center B+G+2 ![slika](http://www.sipadkomerc.com/images/gradnja/mostar_vrapcici_pc.jpg) ![slika](http://www.sipadkomerc.com/images/gradnja/mostar_vrapcici_komplex.jpg) 4. Mostar, GnojniceResidential complex: - 330 apartments and- Business center area 3.500 m2. http://www.sipadkomerc.com/eng/traditio ... ystem.htmlcool ![palacgore1 :palacgore1](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a040.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 31 svi 2010, 00:03 |
|
|
Je li ov novi projekt ili je ovdje riječ o onom propalom projektu "dolina sunca" gdje je izgrađena samo jedna zgrad od planiranih 10-20?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 31 svi 2010, 00:43 |
|
|
MaMo je napisao/la: Je li ov novi projekt ili je ovdje riječ o onom propalom projektu "dolina sunca" gdje je izgrađena samo jedna zgrad od planiranih 10-20? S obzirom da je vijest a i cijela stranica iz 2006., nije teško izvuć zaključak. :)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
stanimalo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 31 svi 2010, 01:25 |
|
|
Jao pa to je belgijanac @drina, kud ga odmah ne prepoznasmo. Pardon, Flamanac, jer Belgijanci ne postoje.
Zabranjeno kloniranje baniranih!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 03 lip 2010, 06:50 |
|
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 lip 2010, 07:42 |
|
|
Ovaj hotel je na šljunku koji sada služi za parkiranje kod bazena (šantićeva), planirana je podzemna garaža, zatvoreni bazen i hotel.
Privitak/ci: |
![Hotel.jpg (178.74 KiB) Pogledano 7720 put/a. Hotel.jpg](./download/file.php?id=1572&t=1&sid=a71f4b54e4c8cbca1deecb1b930974ab)
Hotel.jpg [ 178.74 KiB | Pogledano 7720 put/a. ]
|
![Hotel C2.JPG (70.6 KiB) Pogledano 7720 put/a. Hotel C2.JPG](./download/file.php?id=1571&t=1&sid=a71f4b54e4c8cbca1deecb1b930974ab)
Hotel C2.JPG [ 70.6 KiB | Pogledano 7720 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 lip 2010, 07:43 |
|
|
Malo photoshopa. ![slika](http://img715.imageshack.us/img715/1850/centarmostar.png)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 lip 2010, 16:16 |
|
|
Ne razumijem zašto forsiraju/dozvoljavaju toliko izgradnju u strogom centru kad u njemu više nema mjesta!? I ovako je Mostar preizgrađen. Kako misle riješiti onu stambenu zgradu i tkop je uopće investitor hotela kod elektroprivrede? Kako uopće znaš šta su naumili tu graditi?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 lip 2010, 19:13 |
|
|
MaMo je napisao/la: Ne razumijem zašto forsiraju/dozvoljavaju toliko izgradnju u strogom centru kad u njemu više nema mjesta!? I ovako je Mostar preizgrađen. Kako misle riješiti onu stambenu zgradu i tkop je uopće investitor hotela kod elektroprivrede? Kako uopće znaš šta su naumili tu graditi? Pa vidiš sve na onome što sam ti stavio. "Ulaz za goste" a zgrada, nema šta drugo biti nego hotel. Isto tako "ulaz za bazen" piše s lijeve strane na ulazu u ovaj objekt do hotela. Piše i ulaz u garažu (podzemnu). A i zgrada liči na hotel sa ulaznim holom i kružnim prilazom glavnom ulazu. Samo ne znam šta je ovaj veliki objekt do hotela, može biti natkrivena sportska igrališta, natkriveni olimpijski bazen, ili nešto tipa merkator (to sumnjam). Ma samo neka se gradi, neće biti tako pretrpano ako prošire ulicu od Ere do vrha avenije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 07 lip 2010, 23:11 |
|
|
SKontao sam ja po tlocrtu da bi to mogla biti ta ista zgrada. Mislio sam da si negdje našao podatke konkretne o hotelu i o planovima za taj dio. Odakle ti uopće taj render hotela? Je li to sa RTM-ovog priloga odnedavno?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 lip 2010, 10:31 |
|
|
MaMo je napisao/la: SKontao sam ja po tlocrtu da bi to mogla biti ta ista zgrada. Mislio sam da si negdje našao podatke konkretne o hotelu i o planovima za taj dio. Odakle ti uopće taj render hotela? Je li to sa RTM-ovog priloga odnedavno? Nisam, a jeste render je onaj što je bio na RTVMO pa sam skužio gdje je, vidiš da se i tribine od bazena vide na renderu.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 lip 2010, 10:46 |
|
|
Evo u Dolini suca se gradi još jedna zgrada (druga po redu). Iz njihovog kataloga:
Naša kompanija je nakon uspješne prodaje prve zgrade odlučila da započne sa izgradnjom druge zgrade (zgrada L4) u nizu od četiri zgrade, koliko je predviđeno u prvoj fazi.
Zgrada će imati: 60 stanova (12 stanova po etaži), 22 poslovna prostora (u prizemlju zgrade) i 19 garaža/parking mjesta ( u podrumu). Ukupna kvadratura iznosi 5.855m2
Osnova objekta: 44,5m x1 8m = 801m2 Spratnost: Pod. + Pr. + S1 + S2 + S3 + S4 + Pot. Kvadratura po spratu: 799,20m2 x 7 = 5.607m2 + Balkoni 248m2. Korisni prostor: ukupno: 4.400m2. Stanovi: 3.234m2; Poslovni prostori: 667m2;Garaže: 499m2;
Stanovi U zgradi koja se gradi imaćemo stanove sljedećih tipova i veličina: • garsonjera (S1) od 30 m2 • jednosoban stan od 55 m2 • jednosoban stan od 56 m2 • dvosoban stan od 64 m2 **trosoban i veći stan bi se mogao rezervisati samo prije početka izgradnje , u pretprodaji
Nudimo posebnu ponudu, da samo u pretprodaji dobijete posebnu cijenu stana od po 1600 KM po m2 plus PDV. (1872 KM ili 958 €),
Poslovni prostori će se prodavati pojedinačno (minimum cca 33m2 ) ili više prostora zajedno :Poslovni prostori su pogodni za : Samoposlugu, banku, salon automobila, prodavnicu namještaja ili neke druge atrakivne robe, osiguravajuća društva i firme te druge namjene iz oblasti trgovine i usluga.
Nudimo posebnu ponudu, da samo u pretprodaji dobijete posebnu cijenu poslovnog prostora od po 2000 KM po m2 plus PDV. (2340 KM ili 1197 €) Garaže/parking mjesta Nudimo posebnu ponudu, da samo u pretprodaji dobijete posebnu cijenu od 12000 KM plus PDV za pojedino garažno /parking mjesto. Predviđeno vrijeme izgradnje je 14 mjeseci , sa završetkom radova u 2010 godini
Privitak/ci: |
![Pročelje.JPG (83.59 KiB) Pogledano 11237 put/a. Pročelje.JPG](./download/file.php?id=1575&t=1&sid=a71f4b54e4c8cbca1deecb1b930974ab)
Pročelje.JPG [ 83.59 KiB | Pogledano 11237 put/a. ]
|
![Osnova kata.JPG (88.68 KiB) Pogledano 11237 put/a. Osnova kata.JPG](./download/file.php?id=1574&t=1&sid=a71f4b54e4c8cbca1deecb1b930974ab)
Osnova kata.JPG [ 88.68 KiB | Pogledano 11237 put/a. ]
|
![Lokacija.JPG (86.18 KiB) Pogledano 11237 put/a. Lokacija.JPG](./download/file.php?id=1573&t=1&sid=a71f4b54e4c8cbca1deecb1b930974ab)
Lokacija.JPG [ 86.18 KiB | Pogledano 11237 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 08 lip 2010, 10:54 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 09 lip 2010, 18:30 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 lip 2010, 18:01 |
|
|
Sljedeće 2 godine će biti udarne što se tiče ove lokacije. U 2010 u proračunu odobreno 2.500.000 Km za dvoranu, kako kažu dovoljno da se garaže završe do kraja godine, onda ide eventualna prodaja prostora i prikupljanje novca za nastavak gradnje. Osobno se nadam da će dvorana do 2013 biti gotova, Mepas isto tako. Živi bili pa vidjeli. Još neka se nastavi graditi crkva što je neminovno, očekuje nas preobražaj ovog dijela grada u sljedećih 3-5 godina. U međuvremenu vjerovatno poklapanje zgradama onoga placa na rudniku (separacija) kod tepih centra i kompleksa slavonija trgovine, širenje pojedinih cesta (dubrovačka i od španjolskog do vrha avenije), tri kružna toka (španjolski trg, b.žrtava-dubrovačka, vrh avenije) onda završetak mosta Sutina i ceste do sj logora... Sada još parkove male urediti, i onda ostaje najveći projekt - kanalizacija, ali o tom po tom - to ćemo izvući od EU kroz predpristupne fondove U međuvremenu još nešto zgradica po gradu, možda koja i poslovna zgrada, još ako vlada FBiH napravi hotel hercegovina, neko kupi staklenu banku, počne priča o završetku HNK, uff ima u nas još posla da glava zaboli, ali neka se radi ništa ne može preko noći. Počneš raditi zid ispred kuće pa treba šalovati, miješati, čekati da se stvrdne beton, pa rašalovati, pa obložiti kamenom ili obojati, pa rasvjeta pa ... poenta je da se radi ali moramo biti svjesni da ničeg nema preko noći sve će doći na svoje polako.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 lip 2010, 21:02 |
|
|
Ti bi trebao u neku stranku, lijepo i optimistično govoriš. Mogao bi vazda narod naložiti. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) SLažem se, najvažnije je da se radi. Bolje i polako nego nikako ali štaj e 3.5M za dvoranu, ništa. Ja koliko sam uhvatio, njima je najbitnije da završe garažu i počnu naplaćivati parking,a gornji dio im i nije toliko prioritet. Isto tako nema nikakvih garancija da će pare od naplate parkinga ići u fond za dovršetak dovrane.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 10 lip 2010, 22:55 |
|
|
Haha jebo stranke, ma ja tako gledam na sve to. Kad pricaju da ih zivcira ovo zivcira ono, mene jedino zivciraju ljudi koji ne vide nista, ama bas nista pozitivno. Kad vidis ja ti i jos par momaka pisu ovdje o iZgradnji, pozitivnim stvarima, a masa samo laprda o stvarima o kojima nema pojma tipa "ne gradi se nista, ovo je rupa, bjezi odavde itd"
Po meni dvorana drama napreduje, u zadnje vrijeme su ubrzali gradnju i meni je drago, ako je uspore onda ce biti druga prica, ali vecina ljudi ce kada se uspori gradnja ili zaustavi (nedaj boze) reci: "pa nisu nista ni radili, nesto malo par radnika lupalo da se raji zamazu oci, a politicari lovu klepili". Meni je to zalosno, problem je u opcem nekakvom bolesnom gledanju na neciji uspjeh i nesto sto je dobro a sto tebi ne donosi izravno nista, samo kroz naocale koje detektiraju lose stvari a one dobe se poprate: " to su trebali davno uraditi".
Da ne laprdam previse, radi se hvala Bogu i to treba podrzati i naglasavati, jer sta bi da sada sve stane i da nema niti jedne dizalice u gradu? Mada nekima isti k.. Ta njima je kava marka, sa dizalicama ili bez...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|