HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 pro 2024, 13:19.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 969 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Mostar City: Gradske vijesti
PostPostano: 18 srp 2024, 14:16 

I dobro je urađeno s obzirom na otpor.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:33 

krstjanin je napisao/la:
Zapadni dio Mostara je neprepoznatljiv otkad su srusene barakice i nakarade. Za svaku pohvalu
Istocni ce vjerovatno ostati nakarada jer oni se eto suprotstavljaju "otimacini"

I meni se zapadni dio vise svidja. Prava socrealisticka idila - poput onih u nekim gradovima DDR-a. Ono sto glupe svabe zovu "ruzne Plattenbauten".

Dok je taj istocni sav nekakav staromodan..tradicionalan..samo za turizma valja.

Ja u Rijeku kad odem, primjera radi, i kad vidim one prelijepe zgrade do strshe put neba, meni pravo dobro bude i najradje bi se tamo nastanio (da ima kakve perspektive za zivot, meni).

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:44 

Haram je napisao/la:
krstjanin je napisao/la:
Zapadni dio Mostara je neprepoznatljiv otkad su srusene barakice i nakarade. Za svaku pohvalu
Istocni ce vjerovatno ostati nakarada jer oni se eto suprotstavljaju "otimacini"

I meni se zapadni dio vise svidja. Prava socrealisticka idila - poput onih u nekim gradovima DDR-a. Ono sto glupe svabe zovu "ruzne Plattenbauten".

Dok je taj istocni sav nekakav staromodan..tradicionalan..samo za turizma valja.

Ja u Rijeku kad odem, primjera radi, i kad vidim one prelijepe zgrade do strshe put neba, meni pravo dobro bude i najradje bi se tamo nastanio (da ima kakve perspektive za zivot, meni).

Ne govorim o arhitekturi, svi znaju da je ono sto se danas zove Zapadni dio nekad bio stambeni odnosno jedan dio prazan prostor koji je naknadno izgradjen tako da su se dobile neke vizure grada odnosno centra.

Govorim da se dosta toga promjenilo od kad sam ja prije 10 godina bio u njemu. Naime tada je taj dio licio na cigansku kasabu blago receno. Svugdje ispred zgrada izgradjene te male potleusice, kafici, kucice znaci ciganluk.
Sad se to prilicno (iako ne sve) reguliralo, porusilo tako da sad to stvarno malo lici na nesta

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 16:50 

Ja govorim o arhitekturi. Meni se pravo svidja. A Mostar kao grad u cjelini mi je lijep za zivjeti. Klima, blizina mora, dovoljno velik da se izgubis u njemu a dovoljno mal da ne bude nepregledan. Do Sarajeva sat i po kad se izgradi autoput do kraja. Dolazi masa turista, tako da uvijek imas mogucnost upoznavanja drugih ljudi sa strane bez da napustas grad. Jos samo fali aerodrom.

Vrh

PostPostano: 18 srp 2024, 17:52 

Sve unakaženo nelegalnom gradnjom poslije rata, sad se to pomalo ispravlja i dovodi u red.

Vrh

PostPostano: 20 srp 2024, 15:43 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Sve u istocnom Mostaru ide problematicno. Kad su konacno nasli investitora za Razvoitak, ispostavilo se da su to obicni prevaranti. Neke gluposti prdavali pod cudotvorne cajeve i slicno.

https://bljesak.info/gospodarstvo/novac/ulagac-u-mostarski-razvitak-prijavljen-tuziteljstvu/461358

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 13:02 

Safetu smeta križ, Crkva i hrvatski jezik u školama u Mostaru
Na to dodaj omiljenu aktivnost povezivanja Hrvata sa Srebrenicom.

Gnjusne izjave Safeta Oručevića: Hrvati žive na ostatcima NDH, grade kazalište, provociraju, nisu korak ka pomirenju napravili

Citat:
"Oni su prvo 20 godina lagali da su Bošnjaci srušili Stari most, dok danas još uvijek žive na ostacima NDH i sanjaju o Herceg-Bosni"

"ne može Mostar riješiti podijeljene škole, ako to neće ni Hrvatska, ni Crkva, ni niko od hrvatskih predstavnika u vlasti."

"Postoji još jedna stega, a to je HDZ stega. To je neka stega koja još drži te repove apartheida da žive u ovom dijelu Hercegovine. Neki još sanjaju da ono što su od nas izgubili u ratu, i vojnički, i politički, ne bi li se nešto desilo da se to vrati. Ne bi li neki Trump, ne bi li neko došao da im vrati tu njihovu Herceg-Bosnu. Oni sanjaju taj san"

Omiljena aktivnost svakog bošnjačkog radikala, Safet tvrdi da je HVO i HV pobio Muslimane u Srebrenici.
Citat:
Oni su željeli da nas demoraliziraju i unište ono zadnje u Mostaru, ono što je činilo Mostar. Mislili su da time su završili posao u Mostaru, da će ga etnički očistiti kao što su uradili sa Srebrenicom. Nas bi pobili isto kao Srebrenicu. Imali su partnere u SFOR-u, ovdje u španskim jedinicama, isto kao Srbi u holandskim. Dakle sve se isto ponavljalo, ali nisu uspjeli, jer smo se mi obranili. Nama je rušenje mosta bio još veći inat da se obranimo i da se deblokiramo i da se spojimo s državom. Mi smo se uspjeli obraniti, to je historijska obrana, a naš Most pokazuje kakvi smo ljudi",

https://www.dnevnik.ba/vijesti/gnjusne- ... li-2665368

Kakva je ljaga srušen most koji je po presudi međunarodnog suda u Haagu proglašen legalnom vojnom metom i opravdanim vojnim ciljem.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 13:22 

daramo je napisao/la:
Safetu smeta križ, Crkva i hrvatski jezik u školama u Mostaru
Na to dodaj omiljenu aktivnost povezivanja Hrvata sa Srebrenicom.

Gnjusne izjave Safeta Oručevića: Hrvati žive na ostatcima NDH, grade kazalište, provociraju, nisu korak ka pomirenju napravili

Citat:
"Oni su prvo 20 godina lagali da su Bošnjaci srušili Stari most, dok danas još uvijek žive na ostacima NDH i sanjaju o Herceg-Bosni"

"ne može Mostar riješiti podijeljene škole, ako to neće ni Hrvatska, ni Crkva, ni niko od hrvatskih predstavnika u vlasti."

"Postoji još jedna stega, a to je HDZ stega. To je neka stega koja još drži te repove apartheida da žive u ovom dijelu Hercegovine. Neki još sanjaju da ono što su od nas izgubili u ratu, i vojnički, i politički, ne bi li se nešto desilo da se to vrati. Ne bi li neki Trump, ne bi li neko došao da im vrati tu njihovu Herceg-Bosnu. Oni sanjaju taj san"

Omiljena aktivnost svakog bošnjačkog radikala, Safet tvrdi da je HVO i HV pobio Muslimane u Srebrenici.
Citat:
Oni su željeli da nas demoraliziraju i unište ono zadnje u Mostaru, ono što je činilo Mostar. Mislili su da time su završili posao u Mostaru, da će ga etnički očistiti kao što su uradili sa Srebrenicom. Nas bi pobili isto kao Srebrenicu. Imali su partnere u SFOR-u, ovdje u španskim jedinicama, isto kao Srbi u holandskim. Dakle sve se isto ponavljalo, ali nisu uspjeli, jer smo se mi obranili. Nama je rušenje mosta bio još veći inat da se obranimo i da se deblokiramo i da se spojimo s državom. Mi smo se uspjeli obraniti, to je historijska obrana, a naš Most pokazuje kakvi smo ljudi",

https://www.dnevnik.ba/vijesti/gnjusne- ... li-2665368

Kakva je ljaga srušen most koji je po presudi međunarodnog suda u Haagu proglašen legalnom vojnom metom i opravdanim vojnim ciljem.

Samo je potrebno da RH i službe sve ovo isprate i onda isprate sa još kojom pozamašnom financijskom injekcijom za HNK i ostale projekte.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 15:42 

Citat:
Nas bi pobili isto kao Srebrenicu.

Safet je napravio lapsus linguae. Zelio je reci “kao Grabovicu”.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 18:15 

Ta bošnjačka ekipa iz Mostara stvarno samo bljuje mržnju. Kad ih zamislim, zapjenjene face mi pred očima - Kajan, Bise, Oručević, onaj mali sa tačno.net...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 18:22 

Pobili bi ih kao u Srebrenici, kao što je HVO pobio desetke tisuća Bošnjaka koji su mu prošli kroz ruke u Stocu, Čapljini, Mostaru, Ljubuškom... Al bitno je stavit znak jednakosti između dva dušmanina. Kolike su bile šanse Bošnjacima u Prijedoru da srede papire za Norvešku i ispale se.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 21:52 

Zaboravio si na stotine tisuca Bosnjaka koje smo pobili u Hrvatskoj. Sabirali smo ih u koncentracijske logore - hotele s 4 ili 5 zvjezdica od Makarske do Umaga, Zagreba i Varazdina.

Kod mene u razredu su bila dvojica, Amir i Sead. Jedne godine, tocnije 1995., ih vise nije bilo, nisu se pojavili na pocetku godine u razredu. Ko zna sto su im ustase napravile?

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 22:01 

dreamteam je napisao/la:
Pobili bi ih kao u Srebrenici, kao što je HVO pobio desetke tisuća Bošnjaka koji su mu prošli kroz ruke u Stocu, Čapljini, Mostaru, Ljubuškom... Al bitno je stavit znak jednakosti između dva dušmanina. Kolike su bile šanse Bošnjacima u Prijedoru da srede papire za Norvešku i ispale se.

Laz cista. Bilo je ubojstava, ali ne nikakvih masovnih.

Primjerice apsolutno svi ljubuski Muslimani su uredno (naravno nedragovoljno - rat je) otisli za Norvesku i Njemacku.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 22:12 

Kod njih je isto ili kamenom ili kruhom.
Ali sami sebi kopaju rupu misleći da će Ameri zauvijek ovdje imati interes.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 22:17 

lider30 je napisao/la:
dreamteam je napisao/la:

Primjerice apsolutno svi ljubuski Muslimani su uredno (naravno nedragovoljno - rat je) otisli za Norvesku i Njemacku.

Jest da ih nije spasio Neđo Galić. Da nije njega bilo Ljubuški bi bio druga Srebrenica. Zato je jadan i glavom platio na kraju.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 23:32 

Šilji Safet Mostarce pred izbore. Još usta nije oprao od blata sa Mladićevih čizama.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2024, 23:41 

lider30 je napisao/la:
dreamteam je napisao/la:

Bas lijepo od vas

Vrh

PostPostano: 23 srp 2024, 08:03 

Safet Oručević optužio je Hrvate da grade kazalište.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 23 srp 2024, 08:15 

Jel mu smeta sto ne grade pozoriste ili sto grade uopce kulturnu ustanovu suprotnu osmanlijskoj kulturi?

Vrh

PostPostano: 23 srp 2024, 08:42 

Kazalište grade... gadovi. :zubati

1059 of 2558 - 41.4%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2024, 09:30 

Karabaja je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Bas lijepo od vas

Ta stoka dole je htjela uzbune dizat po Ljubuškom. Dobro su prošli pizda im materin, šta je bilo sa Bugojancima, Kakanjcima itd.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2024, 10:21 

Naša Kvačica je napisao/la:
Kazalište grade... gadovi. :zubati

Kazalište ugrožava vitalni nacionalni interes Bošnjaka.
Poznato da kultura ugrožava islam, logično da Islamskoj zajednici smeta kazalište.

Vrh

PostPostano: 23 srp 2024, 23:21 

Mimari nemira

Islamska zajednica ljuta zbog korištenja prostora pri obilježavaju obljetnice obnove Starog mosta

Fetva Islamske zajednice
Citat:
Vlasnik spomenute galerije, Irfan Čolaković, kaže za Bljesak.info kako im ovo nije smetalo kad je u isti objekt dolazio Bakir Izetbegović, čelnik SDA, ali i naveo kako su u utorak dobili prijetnje da će doći silom učiti ezan u prostoru galerije. Rekao je kako je i ranije bio metom fizičkih napada u studenom 2023. kada je na njegovu kuću bačena bomba te da ima indicije da su ''poslali osam ubojica''. ''Oni tvrde da je objekat koji je nama dodijeljen da je njihov. Mi smo rekli da, ukoliko je objekat vaš, vi imate pravo podnijeti zahtjev sudu ove države. Ja živim u državi koja se zove Bosna i Hercegovina, ne živim u islamskoj državi i ne živim u državi gdje su fetve izvršni zakon, ne živim u islamskoj mudžahediniji da islamsko vjersko udruženje može izdavati zakone, nego u državi koja ima svoj ustav u kojoj postoje imovinsko pravni odnosi'', rekao je Čolaković navodeći kako se lokalitet prvi put spominje u spisima popa Dukljanina.

Nije u spisima efendije, hodže, muftije'', rekao je Čolaković koji nije štedio riječi rekavši da se radi o kriminalnoj organizaciji koja sebe naziva vjerskim udruženjem. ''Ja sam Bošnjak, musliman, volim svoju vjeru, ali mislim da se nitko ovdje nije borio za islamsku državu gdje će islamski predstavnici određivati zakon. Mi se za to nismo borili'', rekao je.

Vrh

PostPostano: 24 srp 2024, 08:21 

Politicko-kriminalna organizacija zvana i IZ se ocito uzivila u Islamsku drzavu. Sto joj se svidi proglasi svojim. Ili jednostavno gradi bez ikakvih dozvola (dzamija Zalik) Poziva se na nekakve rane osmanske price itd.... U svakom slucaju bi mostarska IZ u normalnim drzavama dosada bila proglasena kao opasnost za drzavu i demokraciju

Vrh

PostPostano: 06 kol 2024, 23:41 

TUŽITELJSTVO OTVORILO ISTRAGU Federalnom zastupniku Sanelu Kajanu prijeti pet godina zatvora zbog negiranja ratnih zločina nad Hrvatima

Citat:
Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine otvorilo je predmet protiv zastupnika Demokratske fronte Sanale Kajana zbog negiranja ratnih zločina nad Hrvatima u Mostaru, ali i govora mržnje, što je uobičajeni način izražavanja ovoga političara koji je do jučer bio novinar.

Evo što je nakon prikazivanja dokumentarca u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru o IV. Osnovnoj školi napisao Sanel Kajan:

Nije postojao nikakav logor. Armija Republike Bosne i Hercegovine nikad nije imala logore za narod, nego zatvor za agresore. U zgradi IV osnovne škole u Mostaru, koju poznaju generacije unazad pola vijeka, nikad nije bilo ništa slično, nego su je agresori bjesomučno granatirali sa željom da ubiju našu mladost i spriječe obrazovanje novih generacija.

IV OŠ bi morala objaviti svoje reagovanje, jer ih godinama “HRHB-ovci” označavaju kao nekakav logor, što je notorna laž.

Za ratne zločine u IV. Osnovnoj školi na četiri godine zatvora pored Županijskim sudom u Mostaru osuđeno je ukupno osam osoba. Upravitelj ratnog logora bošnjačke Armije BiH Mirsad Ćupina osuđen je na četiri godine zatvora, njegovi pomoćnici i podređeni Predrag Ajkić i Zijad Režović dobili su 3 godine zatvora, Mili Ćišić je osuđen na 2,5 godine zatvorske kazne, Ibrahim Oručević na jednu i pol godinu, a Nezir Pribišić, Husnija Oručević i Hilmo Toporan na godinu dana zatvora. Optuženici za najteže ratne zločine i teške povrede treće Ženevske konvencije o postupanju sa ratnim zarobljenicima Mirsad Handžar i Edin Tanović su u bijegu.

https://hms.ba/tuziteljstvo-otvorilo-is ... -hrvatima/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 969 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 35, 36, 37, 38, 39  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: