|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 10 srp 2011, 13:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kapa dolje, valjda će se i odigrati u Mostaru, ili bar Međugorju. Citat: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru
Broj jedan svjetskog tenisa Novak Đoković i 27. na ATP ljestvici Marin Čilić odigrat će humanitarni meč čija će prikupljena sredstva biti usmjerena za izgradnju crkve sv. Petra i Pavla (Franjevačke crkve) te Saborne crkve svete Trojice, doznaje dnevnik.ba. Izgradnja dva vjerska objekta poslužit će uz humanitarni karakter i daljoj izgradnji suživota budući su oba ova objekta srušena u ratu. Kako je predviđeno novac će se prikupljati, ne samo od ulaznica za ovaj teniski spektakl, nego će se organizirati svojevrsna repriza humanitarnog donatorskog okupljanja kakav je organiziran prije nekoliko godina kada je označen početak gradnje pravoslavne crkve u mostarskome naselju Bjelušine. Organizatori ovoga susreta su Franjevački samostan Petra i Pavla u Mostaru te uprava Trebinjsko-zahumsko-hercegovačke eparhije. Na mostarskoj crkvi sv. Petra i Pavla se nakon dovršetka zidanih radova posljednjih dana postavlja pročelje, a za daljnje unutarnje radove potrebni su značajna financijska sredstva. Istodobno na pravoslavnoj Sabornoj crkvi u tijeku su grubi građevinski radovi. 'Franjevačku' crkvu srušili su pripadnici JNA, dok su pravoslavnu Crkvu Svete Trojice srušili pripadnici HOS-a. Dvojica tenisača složili su se s idejom i sada traže, kako je ranije pisao Večernji list, slobodan termin kako bi odigrali ovaj susret. - Moramo se samo dogovoriti oko termina odigravanja tog meča. Drago mi je da ćemo moći odigrati jedan takav humanitarni susret, kazao je Marin Čilić, koji je svih pet dosadašnjih susreta izgubio od Novaka Đokovića. Istodobno Đoković, koji je nedavno osvojio Wimbledon te pregazio El Toroa Rafaela Nadala, potvrdio je Čiliću da je spreman nastupiti u Mostaru. Sada je najvažnije pronaći slobodan termin a nakon toga – spektakl može početi.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
ledolomac
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 10 srp 2011, 14:40 |
|
|
U svakom slučaju dobra inicijativa i nadam se da će se ostvariti u skorije vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 10 srp 2011, 18:36 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23898 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ne piše kad okvirno. Da su rekli barem neki približni vremenski okvir.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 10 srp 2011, 21:29 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7308 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Auh ,što će netko pozeleniti od muke...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 11 srp 2011, 14:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
kiler je napisao/la: Auh ,što će netko pozeleniti od muke... Novo Karađorđevo, već se nazire izvještaj FTV-a.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 12 srp 2011, 00:38 |
|
|
Definitivno još jedan genocid nad Bošnjacima
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 12 srp 2011, 21:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23898 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ima li datuma barem okoprilike? Ono barem mjesec, kada će odigrati?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 12 srp 2011, 22:44 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25569 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
lider30 je napisao/la: Ima li datuma barem okoprilike? Ono barem mjesec, kada će odigrati? Prema meni raspoloživim informacijama do meča će doći prije dovršetka obnove tih dviju crkava!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 srp 2011, 02:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
prva liga
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 12:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 13:19 |
|
|
Užas. Šta se sa tom crkvenom arhitekturom dogodilo? Zar nemaju nekoliko malo normalnijih arhitekata da naprave nešto što će na nešto ličit i na duže vrijeme. A ne neke trenutne trendove i fiks ideje uvodit u projektiranje u sakralnih objekata.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 13:28 |
|
|
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 17:06 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
frane je napisao/la: kako je izgledala franjevačka crkva u Mostaru prije rata: http://www.novasloboda.ba/clanak/nekadi ... icka-crkvaima li koja slika kako bi trebala konačno izgledati ? katedrala estetski je vrlo ružna ,osim zvonik koji je lijep http://www.cnak.ba/index.php?opt=15&d=10kako napreduje gradnja crkve u Rodoč ? Ni mene katedrala nije oduševila.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 20:07 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: frane je napisao/la: kako je izgledala franjevačka crkva u Mostaru prije rata: http://www.novasloboda.ba/clanak/nekadi ... icka-crkvaima li koja slika kako bi trebala konačno izgledati ? katedrala estetski je vrlo ružna ,osim zvonik koji je lijep http://www.cnak.ba/index.php?opt=15&d=10kako napreduje gradnja crkve u Rodoč ? Ni mene katedrala nije oduševila. ma katastrofa ! kad mogu Srbi koji nisu toliko brojni u Mostaru izgraditi jednu lijepu sabornu crkvu ,zaista ne kužim kako su Hrvati mogli onakvu katedralu .čuj ti to "katedrala"
_________________ Zadar glavni grad Hrvatske
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 20:16 |
|
|
frane je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ni mene katedrala nije oduševila.
ma katastrofa ! kad mogu Srbi koji nisu toliko brojni u Mostaru izgraditi jednu lijepu sabornu crkvu ,zaista ne kužim kako su Hrvati mogli onakvu katedralu .čuj ti to "katedrala" Pa da, stil zagrebačke ili zadarske katedrale bi se lijepo uklopio u Mostar.
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 20:30 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25569 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Nego, odigraše li ovi taj meč?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 20:31 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59621 Lokacija: DAZP HQ
|
posvuda se grade predivne i monumentalne crkve, a Mostar trokira. jedino ova nova u Rodoču zadovoljava monumentalnošću. Crkva hrvatskih mučenika u Udbini Nova crkva u Podmilačju kod Jajca, svetište sv. Ive Nova crkva u Posušju Nova crkva na Kupresu ovo sve se gradi u malim mjestima, a svaka od ovih šije mostarske crkve za klasu. valjda će se jednom graditi Crkva Kristova Uskrsnuća u Mostaru, ona bi mogla biti ta koju čekamo.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 20:49 |
|
|
frane je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ni mene katedrala nije oduševila.
ma katastrofa ! kad mogu Srbi koji nisu toliko brojni u Mostaru izgraditi jednu lijepu sabornu crkvu ,zaista ne kužim kako su Hrvati mogli onakvu katedralu .čuj ti to "katedrala" Tad je to bilo moderno. Dizajn nove katedrale koja je u izgradnji je mnogo ljepši.
1035 of 2558 - 40.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 22:07 |
|
|
Kad je to bilo moderno?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 22:52 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: frane je napisao/la: ma katastrofa ! kad mogu Srbi koji nisu toliko brojni u Mostaru izgraditi jednu lijepu sabornu crkvu ,zaista ne kužim kako su Hrvati mogli onakvu katedralu .čuj ti to "katedrala"
Tad je to bilo moderno. Dizajn nove katedrale koja je u izgradnji je mnogo ljepši. Ček što se u Mostaru gradi nova katedrala ? Totalno sam van događanja.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 22:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zadar1993 je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tad je to bilo moderno. Dizajn nove katedrale koja je u izgradnji je mnogo ljepši. Ček što se u Mostaru gradi nova katedrala ? Totalno sam van događanja. Pa crkva Kristova uskrsnuća (u izgradnji) je logično da bude katedrala.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 16 sij 2013, 23:09 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Ček što se u Mostaru gradi nova katedrala ? Totalno sam van događanja.
Pa crkva Kristova uskrsnuća (u izgradnji) je logično da bude katedrala. Hvala na info
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 17 sij 2013, 00:15 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: frane je napisao/la: ma katastrofa ! kad mogu Srbi koji nisu toliko brojni u Mostaru izgraditi jednu lijepu sabornu crkvu ,zaista ne kužim kako su Hrvati mogli onakvu katedralu .čuj ti to "katedrala"
Tad je to bilo moderno. Dizajn nove katedrale koja je u izgradnji je mnogo ljepši. ali ona se gradi koliko već ? 15 godina .. a radovi su odavno stali
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 17 sij 2013, 01:01 |
|
|
frane je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tad je to bilo moderno. Dizajn nove katedrale koja je u izgradnji je mnogo ljepši. ali ona se gradi koliko već ? 15 godina .. a radovi su odavno stali Biće, ne može sve odjednom. Godinama su Mostarci kukali što Mostar nema kino pa onda dobili najbolje u BiH.
1035 of 2558 - 40.46%
|
|
Vrh |
|
|
frane
|
Naslov: Re: Đoković i Čilić igraju za obnovu franjevačke i pravoslavne crkve u Mostaru Postano: 17 sij 2013, 13:12 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: frane je napisao/la: ali ona se gradi koliko već ? 15 godina .. a radovi su odavno stali
Biće, ne može sve odjednom. Godinama su Mostarci kukali što Mostar nema kino pa onda dobili najbolje u BiH. negdje sam bio pročitao da se ne može nastaviti gradnja jer je to i političko pitanje . da muslimani ne daju jer oni isto tako hoće taj islamski centar
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 25 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|