Naslov: Belinho - Buduća zvijezda Dinama i Vatrenih?
Postano: 02 stu 2023, 16:43
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Pratimo gdje će biti za 4 godine.
Belinho odbio Brazil i igrat će za Hrvatsku
NEVJEROJATNI Dinamov 14-godišnji klinac Rafel Gomes Cirino, poznatiji javnosti kao Belinho, igrat će za hrvatsku reprezentaciju. Najtalentiraniji klinac u Dinamovoj školi odbio je poziv brazilskog saveza i s obitelji je odlučio da će igrati za Hrvatsku u kojoj živi već par godina.
"Zvali su nas iz Brazilskog nogometnog saveza, ali dječak želi igrati za Hrvatsku. Ljudi iz HNS-a jako su se zauzeli da prihvati njihov poziv i već radimo na tome da dobije putovnicu što bi trebalo biti gotovo do kraja godine. Prihvatio je poziv HNS-a. Belinhu je u Hrvatskoj jako lijepo, njegova obitelj je ovdje sretna, izvrsno govori hrvatski i smatra Zagreb svojim domom", kaže nam Belinhov zastupnik Andy Bara koji ga je prije dvije godine s obitelji doveo u Hrvatsku.
HNS potvrdio interes
"Možemo potvrditi kako je pokrenuta procedura da Belinho dobije hrvatsko državljanstvo te smo kroz razgovore s igračem i njegovim ocem dobili dojam da je željan predstavljati Hrvatsku u budućnosti. Obveza je HNS-a pratiti sve talentirane igrače koji mogu nastupati za Hrvatsku, a Belinho je po onome što je do sada pokazao iznimno perspektivan i nadaren nogometaš.
Savez je maksimalno angažiran kako bi okupio sve talente koji mogu i žele igrati za Hrvatsku, pa je tako i u slučaju ovog mladića kojeg ćemo nastaviti pratiti te podržati u nastojanju da dobije hrvatsko državljanstvo", potvrdili su iz HNS-a Indexu interes za Belinha.
Podsjetimo, ranije su za Hrvatsku igrali Brazilci Eduardo da Silva i Sammir.
Došao u Dinamo u vrijeme korone
Belinho se u Dinamu pojavio 2021. godine u vrijeme korone, ali nije mogao biti registriran za Dinamo jer to pravila FIFA-e nisu dopuštala. Vratio se u Brazil da bi ponovno nakon obiteljske tragedije s ocem i bratom došao u Novi Vinodolski.
U Brazilu mu je preminula majka i otac se u potrazi za egzistencijom odlučio preseliti u Hrvatsku. Otac je našao posao u Novom Vinodolskom, Belinho je počeo trenirati u NK Vinodolu, a onda je došao u Dinamo u kojem na njega ozbiljno računaju.
"Vrijedit će 100 milijuna eura"
"Mislim da bi on mogao biti igrač od sto milijuna eura. On ima 14 i pol godina i mi ne znamo što će biti jer je dijete. Ali, ako nastavi ovim tempom i ako uspije održati taj nivo i razliku koju radi u ovom godištu, on će biti daleko najskuplji igrač u povijesti HNL-a. Ako dođe do seniora i održi nivo koji ima sad, koji su, recimo, pokazivali Kovačić ili Halilović, to će biti čudo. Da igra ovako u seniorskom nogometu, on iz Dinama ide za 50 milijuna eura. On je bolji igrač od Sammira", rekao je Bara nedavno u intervjuu za Index.
Ove sezone upisao je samo dva nastupa za pionire Dinama u prvoj ligi, ali to je zato što je ljetos ozlijedio rame i počeo je trenirati tek prošlog tjedna i čim se oporavi vraća se u puni pogon. Prošle sezone je u 15 nastupa za pionire zabio šest golova.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Naslov: Re: Belinho - Buduća zvijezda Dinama i Vatrenih
Postano: 02 stu 2023, 17:02
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 12584 Lokacija: Sjeverna Bosna
Zabraniti mu posjetu narodnjačkim klubovima kako ne bi doživio sudbinu Alena nogomet/alen-halilovic-zvijezda-je-rodjena-t8484.html Dobra stvar je imati ovakvog driblera u pionirskim momčadima, jer će uz njega trenirajući sigurno iskrsnuti dobri braniči.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
Naslov: Re: Belinho - Buduća zvijezda Dinama i Vatrenih?
Postano: 21 pro 2023, 18:15
Ako bude igrao za reprezentaciju opet ću prestat navijat i pratit kao i u fazi Eduarda i Sammira. Nemam ništa protiv njih ni kao igrača ni ljudi ali Hrvatska nije nogometni klub da se kupuju brazilci.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
Postano: 31 sij 2024, 08:42
Nastavlja se Barin rat s dinamom, taj mali ne želi potpisat novi ugovor s dinamom, Bara daje izjavu za sportske da uprava dinama nema pojma i da mali mora naći novu sredinu za razvoj.
Svaka njemu čast, i ako će pomoć Dinamu, poštujem, ali ja sam više za to da razvijamo svoj talent, a ne da uvozimo igrače za reprezentaciju.
Naravno, svakoga tko stekne državljanstvo na zakonit način izbornik je dužan uzeti u obzir i pozvati u reprezentaciju, međutim, uvoz brazilaca, ili bilo koga drugog nije naša tradicija.
Pokoja iznimka je u redu, nemam ništa protiv Eduarda da Silve, recimo, mislim da se on bio dovoljno i "udomaćio" u Hrvatskoj do njegovog poziva za reprezentaciju.
Najveći ponos na uspjehe naše reprezentacije i jest, po meni, činjenica da smo to postigli vlastitim, a ne afričkim i južnoameričkim igračima.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
Postano: 31 sij 2024, 09:25
Dao Bog i želim malom sve najbolje, ali samo treba pričekat dok vrijeme dođe Teško je znat tko će bit, a tko neće bit zvijezda sve tamo dok se tijelo igrača ne razvije Samo se treba sjetit primjera Halilovića
Sjećam se kad sam prije 10-15 godina gledao na nekoj emisiji kako Hrvatska ima jednog super dobrog igrača koji će maltene bit novi Messi. Taman je tad prešao u Red Bull Salzburg koliko se sjećam. Ja si kažem ajde super bit će dobra repka To je bio Ante Ćorić
Postano: 31 sij 2024, 10:07
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 61192 Lokacija: DAZP HQ
Nikad ne znaš kakva je glava, u Halilovića su sve svi kunuli koji su ga gledali, u Ćorića nešto manje, ali i on je bio nogometni mesija, na kraju obojica flop.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.