|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 122 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
laganini
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 09 vel 2023, 21:13 |
|
|
Jiv je napisao/la: ...bio stanovnik ravnica ko student...prvi put čujem za taj klub..
|
|
Vrh |
|
|
laganini
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 09 vel 2023, 23:18 |
|
|
..vrcić ne znam nije po fizikalijama nešto..i čuić je zabija al nije to to..
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 13:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Valjda nas neću ureknuti, ali se čini da smo osigurani barem do 2028. Već imamo vrhunski stoperski par za do 2032. (Šutalo i Gvardiol). Brozović i Kovačić su tu do Eura 2028., ako ne i SP 2030. Majer je već polustandardan, i to je već pola ekipe. Juranović i Sosa/Stanišić isto do 2030. Livaković isto.
To je već 8 od 11 koji iza sebe imaju dva velika natjecanja.
Nadati se da će se pojaviti i vanserijski ofenzivni vezni ili napadač kojeg svi čekamo, i to je to.
Odlasci Modrića i Perišića će biti bolni, pogotovo u istom ciklusu, ali nema riječi o brutalnoj smjeni generacija kakva je uslijedila nakon SP 2018. Možda je u toj vrhunsko odrađenoj smjeni generacija najveća zasluga Dalića uopće.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 13:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60046 Lokacija: DAZP HQ
|
Dolaze sve bolji i kvalitetniji igrači, pogotovo ofenzivni, dakle vezni i napadači.
Naravno teško je reći može li se itko i približiti karijeri Modrića, ali to i nije presudno, s masom odličnih se lakše zamjeni jedan fenomen. Luka koliko god velik i bitan ipak nije gol igrač pa da se pitamo tko će nam zabijati nego mi doslovno sad nemamo nikog da može zabijati u kontinuitetu i nijedan napadač ne ulazi u red 5 najbitnijih igrača.
Od napadača koji dolaze: Beljo, Frigan, Ljubičić, Šimić, Vidović, Ratkov (ako ga maznemo Srbima), svi osim Frigana su već vani, najstariji ima 21 godinu, svi su odlični talenti, nek dva naprave vrhunsku karijeru i nama je dosta.
U vezi su Sučić i Baturina koji su već sad za A reprezentaciju i za prve zamjene nedodirljivoj trojci, ali ima još jako puno zanimljivih igrača koji dolaze i tu nam je zapravo najmanja briga, kreativnih veznjaka kao pljevi. Zapamtite i ime Luka Vrbančić iz Dinama, 17 godina, priključen prvoj momčadi, talent ranga Baturine.
U obrani je tek obilje, tu smo počeli doslovno štancati moderne stopere, brze, stasite i tehnički potkovane, ali to je svakako najlakše proizvesti.
Ono gdje najteže stvaramo igrače su prodorna krila i bekovi, osim Rukavine i Biuka, koji je nažalost otišao u MLS, ne padaju mi na pamet neki ubojiti donekle dokazani klinci. Dobro osim Frigana iz Rijeke, on je više desno krilo nego klasični napadač.
Privitak/ci: |
FoijCxaXsAITy9Z.jpeg [ 71.65 KiB | Pogledano 1322 put/a. ]
|
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 13:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
I dalje su skoro sva ta imena lutrija, bilo bi super kad bi dobio 2 (osim Gvardiola, koji je već unutra) reprezentativna igrača od tih 40 ili koliko ih već ima na slici.
Htio sam samo reći da je smjena generacija već izvršena.
Osim naravski, ako se ne ispostavi da Modrić samo svojim pristupom van terena (s onim što ne vidimo) ne diže kvalitetu možda za 20ak posto, pa da to ne bude ogroman udarac. Zato ne bi bilo loše kada bi se on odmah, po odlasku u mirovinu, pridružio stručnom stožeru.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 13:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Vrbančića sam gledao uživo, nije on kao Baturina. Dobar je, ali ne baš toliko.
Ima jedan stoper u Lokomotivi Matej Matić, gledao sam ga isto uživo, ne znam zašto je još u Lokomotivi, mislim da će se i za njega još čuti.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 14:24 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vrbančića sam gledao uživo, nije on kao Baturina. Dobar je, ali ne baš toliko.
Ima jedan stoper u Lokomotivi Matej Matić, gledao sam ga isto uživo, ne znam zašto je još u Lokomotivi, mislim da će se i za njega još čuti. Lokomotivu više ne gledaj da je pod Dinamom, to je postala gotovo ravnopravna škola nogometa i ne trči se više iz Lokomotive u Dinamo kao nekad. I moj nećak je već u 2 navrata odbio prelazak u Dinamo iz Lokomotive, razlog je taj da u Lokomotivi dobijaju veću slobodu jer nema presinga rezultata, a u tim mlađim kategorijama sad već redovno dobijaju Dinamo i igraju prave derbije. Kačavenda i Stojković iz Lokomotive su bolji od svakog mladog dinamovca osim od Baturine, top potencijali.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 14:30 |
|
|
Apropos početka Eura za U21, a i ostanka Modrića, vadim ovaj post iz naftalina. Ministry of Sound je napisao/la: Evo nove informacije koja ide u prilog tezi da Modrić ostaje do Eura 2024. (zašto ne, to je samo godinu dana nakon Lige nacija). Također, u ovome se krije još jedan dodatni faktor koji nije spomenut u uvodu (a na što nas je podsjetio dudu na drugoj temi). Usprkos dobroj proizvodnji igrača, Hrvatska nije zabilježila puno uspjeha u U-21 generaciji, a koja bi trebala biti jedan od najjačih indikatora za budući razvoj reprezentacije (ipak je riječ o uzrastu u kojem već igraju mnogi prvotimci). Hrvatska je 2021. dogurala do četvrtfinala u U-21, što je do sada bio najveći uspjeh te selekcije, i rani nagovještaj širine koja je doprinijela uspjehu na SP 2022. U-21 se igra sljedeće godine, i kao uvijek, poslužit će kao kvalifikacije za OI 2024. Za U-21 nastupaju Sučić, Beljo, Šimić, Ljubičić, Baturina i ostali (mislim da mogu nastupiti i Gvardiol i Šutalo, jer nisam još vidio pravilo da te nastup za seniorsku selekciju diskvalificira za U-21, pitanje je samo hoće li im Dalić dopustiti). U-21 zapravo znači da si imao 21 godinu ili manje kada su krenule kvalifikacije (2021.) Citat: Players born on or after 1 January 2000 are eligible to participate. Večernji: Citat: Kuje se senzacionalan oproštaj kapetana: Plan je da Modrić nosi hrvatski barjak i igra na Olimpijskim igrama!
Izbornik Zlatko Dalić na dočeku vatrenih potvrdio je ono što smo i očekivali: "Luka Modrić nastavlja igrati za reprezentaciju". No nije jasno precizirao do kada. Sigurno je da će u lipnju igrati završnicu Lige nacija, no to znači i da će započeti kvalifikacijski ciklus za Euro, gdje nas u ožujku očekuju utakmice na Poljudu protiv Walesa (25. 3.) te u gostima protiv Turske (28. 3.). Znajući našeg kapetana, kad krene u kvalifikacijski ciklus, sigurno će ga i završiti. Uostalom, Euro 2024. igra se u Njemačkoj, naši će tamo imati toliko veliku podršku da će se osjećati kao kod kuće. I sigurno je to idealan motiv Luki Modriću. No u HNS-u se počeo kovati plan o najsenzacionalnijem mogućem Modrićevu oproštaju, koji bi se dogodio na Olimpijskim igrama u Parizu u kolovozu 2024. godine! Zamislite otvaranje Igara na kojima zastavu Hrvatske nosi Luka Modrić, a onda kao jedan od trojice starijih igrača predvodi kockaste do olimpijske medalje. Naime, na Olimpijske igre plasiraju se mlade reprezentacije, ali onda za turnir mogu prijaviti i bilo koja tri igrača starija od 23 godine! Ne sumnjamo da bi među njima bio i Luka Modrić, iako bi tada bio već na pragu 39. rođendana.
Uz Modrića bi šansu dobila još dva senatora, vjerojatno Perišić i Kovačić.
Jedan uvjet se mora ostvariti
No do takvog scenarija treba se zadovoljiti još jedan, glavni uvjet. A to je da se Hrvatska premijerno plasira na Olimpijske igre. Prvi korak je već učinjen, jer Bišćanova mlada reprezentacija plasirala se na Euro, koji će se od 21. lipnja do 8. srpnja igrati u Rumunjskoj i Gruziji. U skupini smo s Rumunjskom, Španjolskom i Ukrajinom, a nakon što prođemo skupinu, za plasman na OI trebamo se plasirati u polufinale. Naime, na Olimpijske igre će četiri europske reprezentacije, s time da će među njima sigurno biti domaćin Francuska. Bišćanu neće biti lako ostvariti taj plasman, ali na Euru će u momčadi imati i A-reprezentativce Gvardiola, Šutala i Sučića pa je taj podvig itekako moguć. Hrvatska prvi put na OI s nogometnom momčadi, a predvodi je Luka Modrić. Kakav bi to senzacionalan kraj reprezentativne karijere našeg kapetana bio!
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 14:50 |
|
|
Baturina je novi projekt. Pumpaju ga mediji i budala pd ćaće. Novi Ante Ćorić u perspektivi, posebno ako ga rano prodaju u top klub.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 17:07 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Valjda nas neću ureknuti, ali se čini da smo osigurani barem do 2028. Već imamo vrhunski stoperski par za do 2032. (Šutalo i Gvardiol). Brozović i Kovačić su tu do Eura 2028., ako ne i SP 2030. Majer je već polustandardan, i to je već pola ekipe. Juranović i Sosa/Stanišić isto do 2030. Livaković isto.
Nadati se da će se pojaviti i vanserijski ofenzivni vezni ili napadač kojeg svi čekamo, i to je to.
Odlasci Modrića i Perišića će biti bolni, pogotovo u istom ciklusu, ali nema riječi o brutalnoj smjeni generacija kakva je uslijedila nakon SP 2018. Možda je u toj vrhunsko odrađenoj smjeni generacija najveća zasluga Dalića uopće. Potrebno je imati barem 4 vrhunska stopera kako bi se moglo pričati o pokrivenosti na određenoj poziciji. Isto tako i u sredini (barem 5 vrhunskih srednjaka). Ovo finale Lige nacije je pokazalo što bi nam značio jedan Rakitić da smo ga imali ovdje. Super zamjena za Kovu i siguran izvođač penala umjesto Majera. Širina je najvažnija. Širina osigurava igranje turnirskih natjecanja kao što je EP ili SP bez pada rezultata. I zato su velike zemlje poput Francuske, Španjolske ili Argentine u prednosti u odnosu na nas. Oni imaju dvije svjetske klase na skoro svakoj poziciji. Mi takvo nešto teško možemo pratiti...Tipičan primjer problem s desnim i lijevim bekom i stoperima prije Rusije, ili sad što imamo problem sa središnjim i krilnim napadačima, pa i nedostatkom svjetske klase koja bi zamjenila Brozovića ili Modrića. Po meni je mladi Baturina trebao zaigrati u finalu Lige nacije, ako ništa drugo da okusi atmosferu i stekne iskustvo...Kakvo U 21 prvenstvo!?....Pred 35k vlastitih navijača stječeš iskustvo a ne pred praznim tribinama na nadolazećem U 21 prvenstvu.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 20 lip 2023, 21:08 |
|
|
Mladi hrvatski reprezentativci Martin Baturina, Matija Frigan i Luka Stojković nominirani su za nagradu Golden boy, izbor najboljeg mladog europskog igrača za 2023. godine, koju je osmislio talijanski portal Tuttosport. Ovim postignućem mladi talenti Dinama, Rijeke i Lokomotive ušli su u izbor 100 najboljih mladih igrača Europe. https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... u-15347641
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 08:16 |
|
|
Svake godine je neko nominiran ništa posebno.
Danas počinje U21 euro pa ćemo vidit. Trener nam je totalni anonimus i bojim se najgoreg mada je solidna generacija.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 12:13 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Valjda nas neću ureknuti, ali se čini da smo osigurani barem do 2028. Već imamo vrhunski stoperski par za do 2032. (Šutalo i Gvardiol). Brozović i Kovačić su tu do Eura 2028., ako ne i SP 2030. Majer je već polustandardan, i to je već pola ekipe. Juranović i Sosa/Stanišić isto do 2030. Livaković isto.
Odlasci Modrića i Perišića će biti bolni, pogotovo u istom ciklusu, ali nema riječi o brutalnoj smjeni generacija kakva je uslijedila nakon SP 2018. Možda je u toj vrhunsko odrađenoj smjeni generacija najveća zasluga Dalića uopće. Potrebno je imati barem 4 vrhunska stopera kako bi se moglo pričati o pokrivenosti na određenoj poziciji. Isto tako i u sredini (barem 5 vrhunskih srednjaka). Ovo finale Lige nacije je pokazalo što bi nam značio jedan Rakitić da smo ga imali ovdje. Super zamjena za Kovu i siguran izvođač penala umjesto Majera. Širina je najvažnija. Širina osigurava igranje turnirskih natjecanja kao što je EP ili SP bez pada rezultata. I zato su velike zemlje poput Francuske, Španjolske ili Argentine u prednosti u odnosu na nas. Oni imaju dvije svjetske klase na skoro svakoj poziciji. Mi takvo nešto teško možemo pratiti...Tipičan primjer problem s desnim i lijevim bekom i stoperima prije Rusije, ili sad što imamo problem sa središnjim i krilnim napadačima, pa i nedostatkom svjetske klase koja bi zamjenila Brozovića ili Modrića. Po meni je mladi Baturina trebao zaigrati u finalu Lige nacije, ako ništa drugo da okusi atmosferu i stekne iskustvo...Kakvo U 21 prvenstvo!?....Pred 35k vlastitih navijača stječeš iskustvo a ne pred praznim tribinama na nadolazećem U 21 prvenstvu. Blizu si, ali nije riječ o širini u smislu da su ti potrebne praktički dvi ili tri ekipe podjednake klase. Takva razina je potrebna u ligaškom sustavu (vidi prvi post na ovoj temi), a ne u turnirskom sustavu gdje je potrebna jedna nadahnuta ekipa koja će nanizati četiri dobre utakmice unutar dva tjedna u nokaut fazi. Ja sam davno pisao, kada još nije bilo rezultata, da griješimo kada analiziramo ekipu gledajući najjače karike u njoj. Poanta je bila da je Hrvatska uvijek imala vrlo slabe karike (jednu ili dvije pozicije gdje nije bilo nikakvih rješenja), i da nas je često to koštalo. Dakle, dovoljno je 11 vrhunskih igrača (bez loših karika) i max tih 5-6 izmjena, ako gledamo kontekst velikih natjecanja (inspirirane četiri utakmice koje mogu iznijeti samo nekih 15-16 igrača). Kada spominjem ovaj stoperski par, činjenica je da po prvi put imamo dva stopera koja su u samom vrhu profesije. Vidjelo se koliko znači o ofenzivnom smislu kada imaš stopera koji može ići prema naprijed, kvalitetno dodati i time omogućiti cijelom veznom redu da se postavi malo više.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 12:16 |
|
|
Relevatno, pogotovo danas: Citat: UEFA U-21
Nakon dugog perioda izostanaka, tri plasmana zaredom (2019., 2021. i 2023.), uz najbolji plasman (četvrtfinale) u 2021. Definitivno nije slučajno da ovaj uzlet na U-21 u zadnje 4 godine korelira sa stalnim dobrim rezultatima A reprezentacije.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 12:54 |
|
|
U21 ce tesko do rezultata, suvise izostanaka bitnih igraca.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 13:05 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Kada spominjem ovaj stoperski par, činjenica je da po prvi put imamo dva stopera koja su u samom vrhu profesije. Vidjelo se koliko znači o ofenzivnom smislu kada imaš stopera koji može ići prema naprijed, kvalitetno dodati i time omogućiti cijelom veznom redu da se postavi malo više. Nema tu puno filozofije, danas je era ili shvatanje modernog nogometa gdje je stoper nuzno i vezni igrac, kod Gvardiole stoperi igraju u vezi, Stones recimo glumi veznog igraca. Takvi su danas trendovi, stoper ne treba biti visoki balvan niti je danas bek kao nekad, dovoljno da zna napucati loptu na vrh tribine. Stoperi kao Sutalo i Gvardiol su buducnost nogometa, zato bi ova dvojica trebali biti jedan od najboljih parova stopera na svijetu. Ne usudim se reci da ce biti jer sve se okrene preko noci. Jos ako Vuskovic stasa kako se ocekuje, uz Erlica dovoljno. Erlic nije taj nivo kvaliteta kao Sutalo ili Gvardiol ali taj je tip igraca, dovoljno dobar za reprezentaciju.
|
|
Vrh |
|
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 15:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Potrebno je imati barem 4 vrhunska stopera kako bi se moglo pričati o pokrivenosti na određenoj poziciji. Isto tako i u sredini (barem 5 vrhunskih srednjaka). Ovo finale Lige nacije je pokazalo što bi nam značio jedan Rakitić da smo ga imali ovdje. Super zamjena za Kovu i siguran izvođač penala umjesto Majera. Širina je najvažnija. Širina osigurava igranje turnirskih natjecanja kao što je EP ili SP bez pada rezultata. I zato su velike zemlje poput Francuske, Španjolske ili Argentine u prednosti u odnosu na nas. Oni imaju dvije svjetske klase na skoro svakoj poziciji. Mi takvo nešto teško možemo pratiti...Tipičan primjer problem s desnim i lijevim bekom i stoperima prije Rusije, ili sad što imamo problem sa središnjim i krilnim napadačima, pa i nedostatkom svjetske klase koja bi zamjenila Brozovića ili Modrića. Po meni je mladi Baturina trebao zaigrati u finalu Lige nacije, ako ništa drugo da okusi atmosferu i stekne iskustvo...Kakvo U 21 prvenstvo!?....Pred 35k vlastitih navijača stječeš iskustvo a ne pred praznim tribinama na nadolazećem U 21 prvenstvu. Blizu si, ali nije riječ o širini u smislu da su ti potrebne praktički dvi ili tri ekipe podjednake klase. Takva razina je potrebna u ligaškom sustavu (vidi prvi post na ovoj temi), a ne u turnirskom sustavu gdje je potrebna jedna nadahnuta ekipa koja će nanizati četiri dobre utakmice unutar dva tjedna u nokaut fazi. Ja sam davno pisao, kada još nije bilo rezultata, da griješimo kada analiziramo ekipu gledajući najjače karike u njoj. Poanta je bila da je Hrvatska uvijek imala vrlo slabe karike (jednu ili dvije pozicije gdje nije bilo nikakvih rješenja), i da nas je često to koštalo. Dakle, dovoljno je 11 vrhunskih igrača (bez loših karika) i max tih 5-6 izmjena, ako gledamo kontekst velikih natjecanja (inspirirane četiri utakmice koje mogu iznijeti samo nekih 15-16 igrača). Kada spominjem ovaj stoperski par, činjenica je da po prvi put imamo dva stopera koja su u samom vrhu profesije. Vidjelo se koliko znači o ofenzivnom smislu kada imaš stopera koji može ići prema naprijed, kvalitetno dodati i time omogućiti cijelom veznom redu da se postavi malo više. Ne kažem da imamo dvije podjednake repke, već na dva stopera jednu zamjenu koja je svjetska klasa, na 3 veznjaka 1 koji je svjetska klasa itd. da ne nabrajam...Uzmi primjer Rusije 2018...Vrsaljko kao neosporna svjetska klasa na desnom beku, jednostavno nije imao zamjenu. Perišić isto tako...Kad jedan takav se ozljedi ili bude kartoniran mi smo u teškoj banani. Također, dugo kuburimo i sa nepostojanjem svjetske klase na golmanskoj poziciji...Pogledaj kako se Argentina digla kad su konačno našli golmana koji standardno brani u top 10 klubova Premier league...Tko se sjeća ijednog golmana Argentine koji je branio u nekom ozbiljnom klubu u zadnjih 10 g do pojave Martineza. Njihovim golmanima smo se u Rusiji smijali. Od golmana sve počinje. Jednu Dansku je do titule prvaka Europe 1992. doveo svojom sigurnošću golman Manchester uniteda - P. Schmeichel. Golman daje tu inicijalnu stabilnost i kada na sve to nakalemiš dva stopera poput Šutala i Gvardiola, vezu sa Kovačićem i Brozovićem te mlade prospekte koji dolaze imaš izvrsnu reprezentaciju. Na žalost ja ne vidim golmana koji bi u dogledno vrijeme mogao standardno branit u nekom od top 4 kluba liga petice. Mislio sam kako bi to mogao biti Grbić, ali se i on izgubio u Atleticu kao zamjena Oblaku. Livaković teško čim se spominje turska liga, a iako ode tamo to je siguran put u zaborav. Od ovih mlađih prospekata isto ne vidim nekog na vidiku, ili možda ima pitam ostale forumaše?
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 15:46 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: U21 ce tesko do rezultata, suvise izostanaka bitnih igraca. I bolje, potrebniji su klubovima za europska pretkola.
|
|
Vrh |
|
|
pakovic
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 16:18 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la:
Ja sam davno pisao, kada još nije bilo rezultata, da griješimo kada analiziramo ekipu gledajući najjače karike u njoj. Poanta je bila da je Hrvatska uvijek imala vrlo slabe karike (jednu ili dvije pozicije gdje nije bilo nikakvih rješenja), i da nas je često to koštalo.
Dakle, dovoljno je 11 vrhunskih igrača (bez loših karika) i max tih 5-6 izmjena, ako gledamo kontekst velikih natjecanja (inspirirane četiri utakmice koje mogu iznijeti samo nekih 15-16 igrača).
Kada spominjem ovaj stoperski par, činjenica je da po prvi put imamo dva stopera koja su u samom vrhu profesije. Vidjelo se koliko znači o ofenzivnom smislu kada imaš stopera koji može ići prema naprijed, kvalitetno dodati i time omogućiti cijelom veznom redu da se postavi malo više.
Pa 90-ih realno nismo imali slabih karika. Imali smo i stopere koji znaju igrat i nekih 18-20 odličnih igrača. Glavni razlog zbog kojeg nismo ostvarili više je to što se Hrvatska nije osamostalila 5 godina ranije. Da smo imali priliku igrat prvenstva 90.-94. vjerojotno bi se tu zalomilo još koje polufinale ili i bolje od toga. I još je Ćiro usro kvalifikacije za euro 2000. a i tu smo mogli odlično odigrat.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 21 lip 2023, 20:00 |
|
|
Ostvarile su se moje crne slutnje.
Teški debakl našamarala nas Ukrajina. Trener je zaluta na klupu i nije uopće stiga provjerit šta ima pa mu stopera igra zadnji vezni Franjić koji je danas odigra ko Maguire. A šta tek reć za Belju koji je taktički nediscipliniran i igra sve pozicije osim napadača
Velika desetka i novi maradona baturina se šetkao cilu utakmicu momak ne postoji na terenu. Trener ga ne smi vadit jer je to novi projekt. Frigan isto podbačaj kao i Kačavenda. Ti najrazvikaniji su se najviše izblamirali. Klasična hns priča od izbora trenera do igrača.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 04 lis 2023, 08:09 |
|
|
Wenger je poznat kao veliki mislilac, pa je izgleda i on probao dodati neki faktor mojim razmišljanjima u uvodnom postu. Ukoliko novinari nisu nešto pogrešno prenijeli, argument ne razumijem bez pojašnjenja zašto ta prednost gdje "najbolji igraju sa najboljima zbog male populacije", ne vrijedi za naše države u okruženju, Srbiju, BiH, Sloveniju, Makedoniju, Mađarsku, Bugarsku itd. Nema smisla da taj efekt "najboljih sa najboljima" vrijedi samo za zemlje sa 4 milijuna stanovnika, a ne za one sa 2 ili 6. Citat: U velikom intervjuu za Independent, koji je ujedno i svjetska ekskluziva, Wenger je objašnjavao zaključke temeljitih nogometnih analiza, a u razgovoru se u više navrata dotaknuo i - Hrvatske.
- Ono što smo otkrili i što objašnjava zemlje poput Hrvatske i Urugvaja, koje su male države s tri milijuna ljudi, jest da je broj dobrih igrača na malom uzorku, važniji od broja dobrih igrača na velikom uzorku - rekao je Wenger, objašnjavajući kako je mali broj stanovnika zapravo naša i urugvajska prednost.
Ujedno, takva konstelacija snaga znači i jaču konkurenciju.
- Prije 40 godina napravio sam studiju za Nizozemsku i shvatio sam zašto želim spojiti najbolje s najboljima. Budući da igraju jedni protiv drugih, stimuliraju jedni druge. To objašnjava zemlje poput Nizozemske, Hrvatske, Urugvaja - komentirao je francuski stručnjak.
..................
Na primjer, Hrvatska danas ne može konkurirati sa svojim klubovima na vrhunskoj razini, jer igrači rano odlaze. Zatim se vraćaju u reprezentaciju i onda su nagrađeni za kvalitetu svog rada - zaključio je bivši trener Arsenala.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Budućnost hrvatske reprezentacije 2022.-2050. Postano: 01 stu 2024, 13:45 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4225 Lokacija: Granica je na Drini!
|
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|