HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 svi 2025, 20:50.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1187 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 48  Sljedeća

Hrvatska plasman na Euru 2016
Ispadanje u skupini 22%  22%  [ 7 ]
Osmina finala 22%  22%  [ 7 ]
Četvrtfinale 25%  25%  [ 8 ]
Polufinale 9%  9%  [ 3 ]
Finale 9%  9%  [ 3 ]
Pobjednik 13%  13%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 32
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: EURO 2016 - Hrvatska reprezentacija
PostPostano: 26 lip 2016, 13:00 

Granica jel ti pratiš nogomet?
Ne govorim o mentalitetu o kojem ti misliš, nego nogometnom, Portugalci su već prolazili na produžetke i penale, kako Nijemci uvijek prođu a mi i Englezi rođeni pehisti.
Taman kad se ponadamo imamo generaciju, ove godine će biti nešto, nasučemo se ko Titanic, vidjet ćeš da će tako i Englezi završiti.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:09 

Ministry of Sound je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:
međutim da imamo mentalitet sad bi trebalo uputiti čestitke i treneru i igračima, dočekati ih na aerodromu kao pobjednike jer su to zaslužili i tako im dati poticaj da nastave tamo gdje su stali,

Apsolutno ne. Čestitanje na neuspjehu (u osmini finala su Mađarska, Island, Vels, Irska, Sjeverna Irska itd) je put u prosječnost. Ono što i dalje drži reprezentaciju na visokoj razini je pucanje na visoko (i kad ima i kad nema pokrića).

Čestitati treba na dobroj igri, zalaganju, borbenosti, domoljublju i svemu što su pružili na cijelom prvenstvu kako bi im se odalo priznanje i dao poticaj da isto tako nastave dalje, a to što sport nije matematika pa uvijek ne pobjeđuje bolji, što je faktor sreće jako bitan, treba prihvatiti kao dio sporta i draži igre, zato bez obzira na konačni rezultat treba stisnuti ruku svim akterima jer su dali sve od sebe , srčano se trudili i osvjetlali obraz u svijetu svim Hrvatima.

Genarali poslije bitke samo u stvari pokazuju kako niti nema ozbiljnih zamjerki, bi li kalinić napravio više ili bi li Pjaca dao gol ili bi ranije popušili kontru, a ne ovako zbog greške u najobičnijem dodavanju, to nećemo nikad saznati.
Mislim ja bih Pjaci dao priliku od početka jer ga ja još od prije 2 godine vidim kao našeg najjačeg igrača, a ovi koji ga sada zazivaju su još jučer govorili kako je on u repki da bi bio u nečijem izlogu.

Momci su odigrali tako da nitko nije ljut kao što smo uvijek do sada bili nakon poraza, nego smo svi žalosni jer je poraz razultat sportske nesreće i nesretnih okolnosti. Potugal nas zapao prerano, odigrali smo bolje , nije uspjelo i treba momocima čestitati i podržati ih da nastave dalje upravo ovako kako su igrali na ovom prvenstvu jer kad bi se ova razina nastavila za nas neće biti zime, a ako sada nakon takvog pristupa poseremo po onima koji to nisu zaslužili pogotovo od notornih medikriteta kakav je sav narod u prosjeku, onda riskiramo demotiviranost u budućnosti i loše rezultate.

A i za sami mentalitet naroda je bitno podržati onoga tko se maksimalno trudi, bez obzira na rezultat, kao što je bitno i ne poticati šupjlačko gnojenje i mentalitet destruktivaca koji jedva čekaju neuspjeh.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:10 

Portugal u kontinuitetu ima uspjeha još od 2004. godine, podbacili su jedino na prošlom svjetskom i imaju u nogama X utakmica u knockout fazi. međutim, sinoć su bili lošija momčad od nas, ali se valjda njima vratilo za sve pehove unazad 10-tak godina, 2012. su ispali u polufinalu od Španjolaca na penale.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:12 

slika

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:20 

Te 2004. su isto prošli na penale i onda opet 2006. pokušat ću iskopati i podatak za produžetke.
Kad će se nama vratiti?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:23 

Ma dajte. Nema teoretske šanse da jedan ovakav Portugal prođe na primjer Italijane ili Nijemce. Razvaljat će ih po travnjaku kao budale.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:28 

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:28 

BBC je napisao/la:
Ma dajte. Nema teoretske šanse da jedan ovakav Portugal prođe na primjer Italijane ili Nijemce. Razvaljat će ih po travnjaku kao budale.

Portugal s njima može igrati samo u finalu. sad idu na Poljake, a u potencijalnom polufinalu na pobjednika susreta Wales-Belgija/Mađarska.

šta smo mi propustili, prestrašno, ali ova generacija je jednostavno luzerska, Srna, Modrić, Ćorluka, Rakitić, kad god je bitna utakmica odigramo za k, sjetim se samo još one Australije, Turske, Meksika i sad Portugala. nula od igre, ništa, apsolutna ništica.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:30 

Problem je što oni s njima ne mogu igrati prije finala, jedino tko ih može izbaciti je Belgija a i oni su čudna repka kao i mi, igraju na mahove, promjenjive forme a prepuni zvijezda kao i mi.
Poljake će Santos nasaditi kao i nas.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:31 

Problem je što oni s njima ne mogu igrati prije finala, jedino tko ih može izbaciti je Belgija a i oni su čudna repka kao i mi, igraju na mahove, promjenjive forme a prepuni zvijezda kao i mi.
Poljake će Santos nasaditi kao i nas.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 13:33 

dudu je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Portugal s njima može igrati samo u finalu. sad idu na Poljake, a u potencijalnom polufinalu na pobjednika susreta Wales-Belgija/Mađarska.

šta smo mi propustili, prestrašno, ali ova generacija je jednostavno luzerska, Srna, Modrić, Ćorluka, Rakitić, kad god je bitna utakmica odigramo za k, sjetim se samo još one Australije, Turske, Meksika i sad Portugala. nula od igre, ništa, apsolutna ništica.

Chokeroatia

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:08 

To ti je turnirski nogomet, podređen rezultatu. A uostalom, ne mislim da Portugal prakticira antinogomet, njima su u grupi ostale ekipe slagale bunker.

Govorio sam o sinoćnjoj utakmici u kojoj se portugalski izbornik pokazao taktički zrelijim ili samo sretnijim, kako god, ali ono nije bilo gledljivo. :wink

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:10 

Apsolutno ne. Čestitanje na neuspjehu (u osmini finala su Mađarska, Island, Vels, Irska, Sjeverna Irska itd) je put u prosječnost. Ono što i dalje drži reprezentaciju na visokoj razini je pucanje na visoko (i kad ima i kad nema pokrića).

Tako je, čestitati na volji, želji, trudu, htijenju i borbi da, no prostirati crveni tepih za bilo što ispod polufinala u ovim okolnostima, ne.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:13 

zaba1111 je napisao/la:

Momci su odigrali tako da nitko nije ljut kao što smo uvijek do sada bili nakon poraza, nego smo svi žalosni jer je poraz razultat sportske nesreće i nesretnih okolnosti.

Slažem se.Malo više sreće i sad bi mi slavili,ali to je draž sporta,a ne sporta pod svaku cijenu.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:20 

Mar-kan je napisao/la:
zaba1111 je napisao/la:

Momci su odigrali tako da nitko nije ljut kao što smo uvijek do sada bili nakon poraza, nego smo svi žalosni jer je poraz razultat sportske nesreće i nesretnih okolnosti.

Slažem se.Malo više sreće i sad bi mi slavili,ali to je draž sporta,a ne sporta pod svaku cijenu.

Ovo i Meksiko je bilo prvi put da nisam ljut niti nešto žalostan. Ne budeš ljut kada nismo zaslužili prolaz dalje. Ljutnja je kad ispadnemo zbog nesreće ili suca (2008, 2012).

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:23 

Koji je razlog Modrićeve loše igre a nisu igrali blizu njega i presing. Više su se plašili Srne, uvijek 3 Portugalca na njemu. Imao je Modrić dosta prostora oko sebe. Nije imao kome dodati, mada je to čudan izgovor.

Mislim da je razlog da su njegove okomite lopte morale često tražiti Mandžukića. A ovaj već kakav jest.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:32 

Kriv je Cacic, mislim da tu nema dileme. Bili smo bolji, ne moze se deckima nista prigovorit. Ali Kalinic i Pjaca su trebali jos u 70oj uc. Sve sta je Pjaca taka u svojoj maloj minutazi je bila opca opasnost za Portugal.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:35 

Odmah svađe na press konferenciji, Čačić pravo bahat, kaže da se Srna neće oprostiti dok je on izbornik.
Ukratko uvjeren da smo nesretno ispali i da je on savršeno zatvorio Portugal i Ronalda.

Porediti ovo s Meksikom, nema smisla, tamo su nas potpuno nadigrali i prošli zasluženo, ovdje Portugal nije bio bolji, zato i jeste ovoliko ogorčenje, ništa gore nego 2008.

Eura prolaze ali nama nikako da sve posloži, tako da to sigurno nije samo slučajnost.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:35 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
ZlatkoZG je napisao/la:
Strinić - no comment

Mandžukić - izgubio je "filing", trebao je igrati Kalinić umjesto njega od prve

Pjaca - potpuno mi je nejasno zašto je tek ušao pred kraj tekme, napravio više nereda u portugalskoj obrani u zadnjih 5 min nego svo vrijeme prije ulaska

Santos je taktički opro pod s Čačićem.

Ovo su moje zamjerke također.
Kakva generacija ide u zalaz bez značajnog rezultata. Netko reče da se i Luka uvijek izgubi, kada su velike utakmica.

Dakle, Srna se oprašta (i ovo je teško nadoknadiv gubitak), Mandžukić (30) bi trebao ići sve ćešće u rezerve, pa se onda oprostiti s njim. Modrić (31) polako tražiti zamjenu. Rakitić (28) sve češće da počinje utakmice na klupi. Ivan Strinić oproštaj. Vedran Ćorluka povlačenje.

Pjaca, Kalinić, Kramarić, Vrsaljko, Rog, Jedvaj, Pivarić unutra odmah. Brekalo, Ćorić, Halilović... uvoditi u prvi plan.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:39 

Ćorluka se na dvije utakmice zamalo onesvijestio. Valjda prošli gubici krvi, Boga pitaj jesu mu dali novu krv ili jesu li ga snimali ima li potres mozga.
Išlo se u ekstrem kao da rezervni igrači ne postoje.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:46 

Ćiro i Ivković imaju svoja mišljenja.

Citat:
Ćiro u suzama: Čačiću, Pjaca je Bog, a ti mu daš deset minuta!?

Tako sam želio da ovi dečki nadmaše nas iz 1998. sve me ovu užasno pogodilo, ne mogu vjerovati, jedva je govorio Ćiro Blažević

Miroslava Ćiru Blaževića potpisnik ovih redaka dobro zna 25 godina. I vidjeli smo kod njega svega, čuli smo od njega svašta, veselja, ljutnje, psovki, šale... Ali, suze, plač nikad, baš nikad, sve do sinoć. Par minuta prije ponoći, dok su naši reprezentativci plakali po terenu, Ćiro je zaplakao, jedva je govorio, teško nalazio riječi.

Fatalna Čačićeve greška

- Ovo što sam sada doživio, nisam nikada, ovo je strašno, strašno. Ne znam je li izbornik Čačić doživio nešto slično, ali znam da je napravio fatalnu grešku, fatalnu. Ma ja ne mogu vjerovati da mu Pjaca nije igrao. Pa Pjaca je, moj Čačiću, Bog, a ti ga držiš na klupi, zagrijavaš - kroz suze je govorio legendarni Ćiro koji je prije par dana, hvaleći našu reprezentaciju ustvrdio:

- Deset godina to nisam želio, ali sad želim da me ova reprezentacija nadmaši, zbog našeg naroda napećenog od ovih političara.

Nije mu se to ostvarilo, zato je teško podnio ovaj sinoćnji poraz naše reprezentacije, zato je jedva govorio.

- Kako neću plakati, pa ja sam Hrvat i u svoj ovoj tuzi u kojoj u Hrvatskoj živimo, ovi naši igrači su svjetlo, oni su nam bili nekakva nada. I sad je ugašena ovako nepravedno. Zato ne mogu vjerojavati da Pjaca nije igrao, da nije ušao mnogo ranije u igru. Gledam utakmicu i stalno vičem, Ante, uvedi Pjacu, uvedi Pjacu. Pa daj poslušaj ovu staru budalu. Ali, ne. I onda se dogodi užas. Ma, ne mogu više govoriti - zaključio je Ćiro.

Ostala je Hrvatska bez četvrtfinala, ostala je bez nade da će, ovaj put, sjajna generacija napraviti nešto veliko, da će se vratiti u Hrvatsku kao veliki pobjednici.

- Govorio sam da je sad ovo novo, potpuno drugačije natjecanje, da više nema veze s onim utakmicama u skupinama. Uvijek su te utakmice na ispadanje drugačije, u njima treba zaboraviti sve što je bilo prije. Sad nam se dogodilo da smo iz jednog udarca Portugala primili taj jedan gol. Nismo zaslužili ispadanje po prikazanom u ovoj utakmici. Iz naše dvije velike prilike Portugal nam je napravio dva kontranapada i zabio nam gol - komentirao je partiju naše nogometne reprezentacije Tomislav Ivković koji je veliki dio svoje karijere proveo upravo u Portugalu.

I on bi, kao i Ćiro, dao puno više prilike Marku Pjaci.

Pjaca radi razliku

- Treba reći da nismo imali ni sreće, ali meni se nekako počeo gubiti raspored na terenu, a ulaskom Pjace riješili smo taj problem. Gledajući ovu utakmicu, moj je dojam, a neću nikoga imenovati, da su dva igrača koja su izašla morala ranije izaći. A Pjaca? Možda sam malo subjektivan, ali meni bi Pjaca igrao u prvih jedanaest. On je poseban igrač, tip nogometaša koji radi razliku na terenu, koji donosi toliko toga. Kada je ušao, sve se okrenulo, u tih deset minuta koliko je dobio upravo to je pokazao - veli Ivković koji je za kraj dodao:

- Grozno je što mi stalno moramo ovako dramatično, tragično ispadati, strašno.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 14:57 

lider30 je napisao/la:
Modrić (31) polako tražiti zamjenu. Rakitić (28) sve češće da počinje utakmice na klupi. Vedran Ćorluka povlačenje.

Što bi rekao naš narod: Sit down and take a chill pill.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 15:02 

Statistika pokazuje jasno da Hrvatska uvijek gubi kad igra kukavičku oliti kako hoćete propreznu igru. Najveći dio posjeda lopte se Modrić dodavao sa zadnja 3 stopera i vratarom. Većina na našem dijelu terena. Tu je čak veći problem da su Srna i Strinić previše vraćali loptu stoperima, nego sam Modrić i njegovo vođenje igre.

slika

Dok je kod Portugala već ovako izgledalo. Nisu ništa stvorili ali su u većem dijelu utakmice bili bliže ostvari cilja nego naši sa dodavanjem po zadnjoj crti.

slika

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 15:24 

Ma ovo nije bila zadnja šansa za ovu generaciju nikako. Samo se Srna oprašta, ali iako je ljudina i odličan igrač, Vrsaljko ima samo 24 godine i vrhunski je igrač, realno bolji od Srne. Modrić ima 30 godina, može on bez problema sljedeće svjetsko i europsko prvenstvo odraditi na vrhunskom nivou. Subašić, Vrsaljko, Ćorluka ili Lovren, Jedvaj, Pivarić, Modrić, Rakitić, Brozović, Perišić, Pjaca i Kalinić. To je ekipa koja može dobit bilo koga. Ima li koji potencijal na lijevom beku, to nam najviše treba i da se Bilić vrati na mjesto izbornika.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2016, 15:27 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
zec je napisao/la:
Ma ovo nije bila zadnja šansa za ovu generaciju nikako. Samo se Srna oprašta, ali iako je ljudina i odličan igrač, Vrsaljko ima samo 24 godine i vrhunski je igrač, realno bolji od Srne. Modrić ima 30 godina, može on bez problema sljedeće svjetsko i europsko prvenstvo odraditi na vrhunskom nivou. Subašić, Vrsaljko, Ćorluka ili Lovren, Jedvaj, Pivarić, Modrić, Rakitić, Brozović, Perišić, Pjaca i Kalinić. To je ekipa koja može dobit bilo koga. Ima li koji potencijal na lijevom beku, to nam najviše treba i da se Bilić vrati na mjesto izbornika.

Vidi je tek 27 godina, mislim da on još može dati za reprezentaciju. I uopće nije bio loš na EP.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1187 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 48  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 21 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: