|
|
Stranica: 95/171.
|
[ 4261 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Gazda
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:00 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3855 Lokacija: Stolni grad
|
Nije se mijenjali i 2018 se gledala Fifa ranking(mislim da je te te godine prvi put bilo to pravilo), a taj ključ je standard, što u europskim natjecanjima, što u azijskim, da ne mogu zapasti klubovi iz iste države, a ovdje je ključ da ne mogu zapasti više od 2 s istog kontinenta(vrijedi samo za Europu). Najbolje je izvući domaćina jer oni direktno idu u prvu jakosnu skupinu, a vjv ne bi ni bili na prvenstvu, mi bi mogli vrlo lako dobiti skupinu tipa Qatar, Iran, Panama
|
|
Vrh |
|
|
Brane
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:11 |
|
|
Ja sam se malo zezno za Mexico i USA kod njih su već odigrane kvale i sad su ovo zajedničke kvale 3 idu izravno i jedan u pripetavanje sa Oceanijom.
Moram reć da je ovo totalno nepravedno prema Južnoj Americi koja ima samo mjesto više od ovi gore iz Srednje i Sjeverne Amerike. Pogledaj samo te ekipe iz Južne i Kanadu il Panamu...
Europa ima 13 (10+3) tako da u 5 skupina moraju bit po dvije Euro ekipe
Privitak/ci: |
Screenshot 2021-11-15 at 12-56-31 World Cup Qual AFC live score, fixtures and results - SofaScore.png [ 56.16 KiB | Pogledano 1012 put/a. ]
|
Screenshot 2021-11-15 at 13-01-46 World Cup Qual CONCACAF live score, fixtures and results - SofaScore.png [ 37.49 KiB | Pogledano 1022 put/a. ]
|
Screenshot 2021-11-15 at 12-53-54 Svjetsko prvenstvo u nogometu - Katar 2022 – Wikipedija.png [ 13.22 KiB | Pogledano 1022 put/a. ]
|
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:13 |
|
|
Vrijeme je za novi stadion u Zagrebu. Ona drenaža na Poljudu je katastrfoa. Maksimir je ruglo. O Rijeci neću trošit riječi. Osijek gradi novi, moderni, lijepi stadion al neće imat ni 20,000 mjesta
Hrvatska je nogometna velesila i treba nam pristojan stadion. Sramota je da ga nemamo već.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
OptimisticniVeSeljak
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:14 |
|
|
Europa ima 13, a Afrika 5. Realno bi bilo Europa 17, Afrika 1. SP je uvijek bio nepravedan.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:29 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Rika sv Vida je napisao/la: Vrijeme je za novi stadion u Zagrebu. Ona drenaža na Poljudu je katastrfoa. Maksimir je ruglo. O Rijeci neću trošit riječi. Osijek gradi novi, moderni, lijepi stadion al neće imat ni 20,000 mjesta
Hrvatska je nogometna velesila i treba nam pristojan stadion. Sramota je da ga nemamo već. Tko bi trebao platit stadion u Zagrebu to je pravo pitanje.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:32 |
|
|
dudu je napisao/la: izgleda da smo već u drugom potu nakon ovih rezultata.
Treba vidjeti koji datum je gleda za određivanje. Ako Južnoamerikanci odigraju kompetitivno s pobjedama, a mi ne...tamo i peti ide u međukontinentalne kvalifikacije.
https://en.wikipedia.org/wiki/2022_FIFA ... _play-offs)
Tu bi mogao i peti iz Južne Amerike proć.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:33 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Tko bi trebao platit stadion u Zagrebu to je pravo pitanje. Plenković, a Dinamo nek plaća državi da igra tu
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:36 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Rika sv Vida je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Tko bi trebao platit stadion u Zagrebu to je pravo pitanje. Plenković, a Dinamo nek plaća državi da igra tu Zašto bakica iz Donjeg Lapca treba financirat stadion u Zagrebu? Ako Zagreb ili Dinamo žele stadion nek si ga plate sami. Nek se ne uključuju u to porezni obveznici RH.
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:37 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Vrijeme je za novi stadion u Zagrebu. Ona drenaža na Poljudu je katastrfoa. Maksimir je ruglo. O Rijeci neću trošit riječi. Osijek gradi novi, moderni, lijepi stadion al neće imat ni 20,000 mjesta
Hrvatska je nogometna velesila i treba nam pristojan stadion. Sramota je da ga nemamo već. To mi je jedna od ozbiljnih zamjerki Plenkiju. Ne zna prepoznat trenutak i povuć popularan potez. Realno Hrvatska može bez problema sagraditi stadione u Zagrebu, Splitu i Rijeci. I nekoliko kampova ili još nekoliko manjih stadiona za 20-30 milijuna eura. Hrvatska je nogometna velesila. A uz reprezentaciju konačno nam se i liga digla. Klubovi malo ojačali. Sa novim stadionima to bi nas diglo jako. I marketinški i financijski. I to u najkompetitivnijem svjetskom sportu gdje svi hoće bit dobri. Ali nema on taj instinkt.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:38 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Vrijeme je za novi stadion u Zagrebu. Ona drenaža na Poljudu je katastrfoa. Maksimir je ruglo. O Rijeci neću trošit riječi. Osijek gradi novi, moderni, lijepi stadion al neće imat ni 20,000 mjesta
Hrvatska je nogometna velesila i treba nam pristojan stadion. Sramota je da ga nemamo već. Tko bi trebao platit stadion u Zagrebu to je pravo pitanje. Hrvatski porezni obveznici. Kao i onaj u Splitu i Rijeci. Fascinantna su mi ta pitanja na koje postoji jednostavan i jasan odgovor.
|
|
Vrh |
|
|
Groot
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:40 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Plenković, a Dinamo nek plaća državi da igra tu
Zašto bakica iz Donjeg Lapca treba financirat stadion u Zagrebu? Ako Zagreb ili Dinamo žele stadion nek si ga plate sami. Nek se ne uključuju u to porezni obveznici RH.Otkad je tebe briga za, kako ih ti nazivaš Perece i njihovo plaćanje poreza?
_________________ Broj spominjanja Sorosa od strane pojedinih forumaša je obrnuto proporcionalan seksualnoj aktivnosti istih.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:41 |
|
|
Reconquista je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Tko bi trebao platit stadion u Zagrebu to je pravo pitanje. Hrvatski porezni obveznici. Kao i onaj u Splitu i Rijeci. Fascinantna su mi ta pitanja na koje postoji jednostavan i jasan odgovor. Zašto Osijek ne bi dobio stadion od države?
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:42 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Plenković, a Dinamo nek plaća državi da igra tu
Zašto bakica iz Donjeg Lapca treba financirat stadion u Zagrebu? Ako Zagreb ili Dinamo žele stadion nek si ga plate sami. Nek se ne uključuju u to porezni obveznici RH. zato što hrvatski porezni obveznici financiraju i stvari bitne za tvoju bakicu iz Donjeg Lapca. To bi dosta stvari pojasnilo. Dosta mi je tih ljevičarskih sranja propitivanja svega što nije njima u interesu. Naravno da porezni obveznici iz cijele Hrvatske trebaju financirati i most preko Drave i autocestu do Siska i KBC Rijeka i cestu do Dubrovnika i Rafale i nogometne stadione. Kako je to u svim normalnim državama koje nisu super bogate poput Amerike.
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:42 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3855 Lokacija: Stolni grad
|
Zašto bakica iz Donjeg Lapca treba financirat stadion u Zagrebu? Ako Zagreb ili Dinamo žele stadion nek si ga plate sami. Nek se ne uključuju u to porezni obveznici RH. Jes kad bi demokracija tako fukcionirala, demokracija je takva da tko dobije legitimitet od birača u okvirima onoga što mu zakon dozvoljava može raditi šta hoće, a ako ima 2/3 može mijenjati i ustav i zakone kako ga volja. OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Europa ima 13, a Afrika 5. Realno bi bilo Europa 17, Afrika 1. SP je uvijek bio nepravedan. Da, ali onda svjetsko prvenstvo ne bi imalo smisla.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:43 |
|
|
Groot je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Zašto bakica iz Donjeg Lapca treba financirat stadion u Zagrebu? Ako Zagreb ili Dinamo žele stadion nek si ga plate sami. Nek se ne uključuju u to porezni obveznici RH. Otkad je tebe briga za, kako ih ti nazivaš Perece i njihovo plaćanje poreza? Oduvijek.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:44 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Hrvatski porezni obveznici. Kao i onaj u Splitu i Rijeci. Fascinantna su mi ta pitanja na koje postoji jednostavan i jasan odgovor.
Zašto Osijek ne bi dobio stadion od države? I Osijek je trebao dobiti stadion. A za sudjelovanje države u tome im se može sagraditi nogometni kamp ili dati NK Osijeku novac. Imaš još ljubopitljivih pitanja?
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:46 |
|
|
Reconquista je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Zašto Osijek ne bi dobio stadion od države? I Osijek je trebao dobiti stadion. A za sudjelovanje države u tome im se može sagraditi nogometni kamp ili dati NK Osijeku novac. Imaš još ljubopitljivih pitanja? Zašto Velika Gorica ne bi dobila stadion? Zašto Zadar ne bi dobia kamp? Zašto ste nesposobni naučit iz svog iskustva (arene za rukomet) i shvatit da gradnja stadiona nije isplativa?
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 14:53 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Reconquista je napisao/la: I Osijek je trebao dobiti stadion. A za sudjelovanje države u tome im se može sagraditi nogometni kamp ili dati NK Osijeku novac.
Imaš još ljubopitljivih pitanja?
Zašto Velika Gorica ne bi dobila stadion? Zašto Zadar ne bi dobia kamp? Zašto ste nesposobni naučit iz svog iskustva (arene za rukomet) i shvatit da gradnja stadiona nije isplativa? Zalažem se i za gradnju stadiona u Velikoj Gorici i Zadru. I Šibeniku i Vinkovcima. I Mostaru. Zašto bi gradnja stadiona i dvorana trebala biti "isplativa"? Zašto si ti nesposoban shvatiti da se mnoge stvari grade jer su potrebne narodu i društvu, a da ne donose financijski profit. Platiš ih jer ti je to potrebno.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 15:27 |
|
|
Reconquista je napisao/la: HHerceg je napisao/la: Zašto Velika Gorica ne bi dobila stadion? Zašto Zadar ne bi dobia kamp? Zašto ste nesposobni naučit iz svog iskustva (arene za rukomet) i shvatit da gradnja stadiona nije isplativa? Zalažem se i za gradnju stadiona u Velikoj Gorici i Zadru. I Šibeniku i Vinkovcima. I Mostaru. Zašto bi gradnja stadiona i dvorana trebala biti "isplativa"? Zašto si ti nesposoban shvatiti da se mnoge stvari grade jer su potrebne narodu i društvu, a da ne donose financijski profit. Platiš ih jer ti je to potrebno. Tko bi sve te stadione platia? Valjda si čua za knjigu Miltona Friedmana Ne postoji slobodan ručak. Ne bi bilo loše da je pročitaš. Mislim da si ti nesposoban posložit prioritete. Ako gradnja nije isplativa onda si bez veze potrošio vrijednost investicije i uzimaš novac iz proračuna (vrtićima, majkama..) da bi financirao firmu od 20-50 milijuna eura. Ja sam borac za prava malog obiĆnog čovjeka dok si ti borac za korporatizanm.
|
|
Vrh |
|
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 15:44 |
|
|
Ne treba pasti sada u delirij, jer nema razloga za to, Koga je od elitni reprezentacija Hrvatska pobijedila u zadnje vrijeme? Zadnja pobjeda je bila nad Švedskom 14.11.20. A Švedska je razred ispod prvog, tu sada i Rusija sa jucerasnjom pobjedom. Unazad od SP. Protiv jakih ekipa sve su redom bili porazi. Španija, Belgija, Portugal i Francuska. Donji na svakoj utakmici. Kurcenje je zasnovano na pobjedama nad ekipama poput slovacke i Slovenije je zrelo za šok poraze.
Recimo ko ne shvati Srbiju ozbiljno ima da popuši samo tako, oni su juce dobili Portugala kojeg hrvatska u svojoj povijesti nikad nije pobijedila.
Kurcenje uvijek zavrsi prizemljenjem, bolje biti skroman. Daleko je Hrvatska od dobro podmazane mašine za mljevenje.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 15:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60232 Lokacija: DAZP HQ
|
Koda je problem stadione izgraditi, to je stvar političke volje, koordiniranog rada države, lokalne vlasti, nogometnog saveza i klubova. Mađarska je sagradila 30 stadiona na taj način i još grade osječki i jedan u Srbiji. Da ne kažem kako bi država mogla poticati ulaganja u sport kroz oslobađanje od dijela poreza na dobit firmama koje sponzoriraju sport i klubove.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
HHerceg
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 15:48 |
|
|
dudu je napisao/la: Koda je problem stadione izgraditi, to je stvar političke volje, koordiniranog rada države, lokalne vlasti, nogometnog saveza i klubova. Mađarska je sagradila 30 stadiona na taj način i još grade osječki i jedan u Srbiji. Da ne kažem kako bi država mogla poticati ulaganja u sport kroz oslobađanje od dijela poreza na dobit firmama koje sponzoriraju sport i klubove. Nije problem ima li novca nego jel ima prioritetnih stvari. A ima.
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 16:03 |
|
|
HHerceg je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Zalažem se i za gradnju stadiona u Velikoj Gorici i Zadru.
I Šibeniku i Vinkovcima. I Mostaru.
Zašto bi gradnja stadiona i dvorana trebala biti "isplativa"?
Zašto si ti nesposoban shvatiti da se mnoge stvari grade jer su potrebne narodu i društvu, a da ne donose financijski profit. Platiš ih jer ti je to potrebno.
Tko bi sve te stadione platia? Valjda si čua za knjigu Miltona Friedmana Ne postoji slobodan ručak. Ne bi bilo loše da je pročitaš. Mislim da si ti nesposoban posložit prioritete. Ako gradnja nije isplativa onda si bez veze potrošio vrijednost investicije i uzimaš novac iz proračuna (vrtićima, majkama..) da bi financirao firmu od 20-50 milijuna eura. Ja sam borac za prava malog obiĆnog čovjeka dok si ti borac za korporatizanm. Čitao sam ja Miltona Friedmana. Čak sam jedno vrijeme imao njegovu knjigu u ladici noćnog ormarića uz Bibliju (istinita priča). Sposoban sam ja posložiti prioritete, ali isto tako ne robujem nekoj ideji niti sam pod dojmom iste. Isplativost ima svoje mjesto ali jedna država i društvo gradi dosta toga što je potrebno, a nije isplativo. A opet treba. Hrvatska kao i sve druge države nama slične grade sportsku infrastrukturu jer klubovi nemaju za to mogućnosti. A sportska infrastruktura je važna kao što su važne i autoceste, mostovi, škole, bolnice, vrtići, starački domovi, borbeni lovci, itd. I dvorane je trebalo graditi. Jer svaka normalna država to ima. Inače Hrvatska će u slijedećem razdoblju financiranja EU fondova plus dio od države uložiti u Hrvatsku 30 milijardi eura. Ima se. Tu treba ići i jedan dio za sport. To nije problem. Kao što Dudu piše to je stvar samo političke volje. A biti jak u nogometu danas je nevjerojatna stvar prestiža. I nevjerojatno je da je Hrvatska napravila sve ono što je napravila u nogometu do sad. I to je jako bitno. Nogomet je bitan. Sport je bitan. Nije sve stvar slobodnog tržišta i financijske dobiti. Život je više od toga.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 16:06 |
|
|
Može i u Kninu što se mene tiče ili u Vukovaru. Mislim da je bolje u Zagrebu iako ni ne navijam za Dinamo nit živim tamo ali zato jer je glavni grad i s okolicom ima najviše Hrvata tamo i Hrvatska najčešće igra u Zagrebu. Može i trening kamp u Zadru kojeg spominješ. Što da ne?
|
|
Vrh |
|
|
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nogometna reprezentacija Postano: 15 stu 2021, 16:06 |
|
|
Citat: U čemu se dogodila najveća transformacija Vatrenih?
"Sada su u reprezentaciji igrači koji igraju u formi u klubovima te imamo konkurenciju. Nìtko se ne može opustiti. Možda je bila moja pogreška što sam protekle tri godine dao previše povjerenja ekipi sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Znalo se mjesec dana unaprijed tko će biti pozvan, previše su se opustili… U tome sam griješio, ali to je bilo ljudski jer sam tim igračima zahvalan. Skužio sam na vrijeme da to ne valja, pa je sada dobro."
Potvrdio se i s tri odlaska na velika natjecanja, osim sa srebrom, kao najuspješniji i najbolji izbornik Hrvatske. Iako je u jednom času kazao sam da nije bio na nivou…
"Rekao sam da nisam bio na nivou jer nisam stvari odrađivao kao sada. Upravo u smislu forme igrača i velikih promjena u momčad koje su bile nužne. Imao sam pravilo da se teško ulazi u reprezentaciju, ali i izlazi. No, osjećao sam obvezu prema onima koji su me doveli do finala SP-a i učinili trenerom. Nakon Eura smo promijenili priču, pojačali neke stvari, usto nismo trpjeli negativan govor tijela. Neke igrače zato nismo zvali, kroz to su vidjeli da je vrag odnio šalu, popravili su se i vratili su se. Na to da sam najbolji reći ću da imam tri velika natjecanja, srebro, ali nakon prvog poraza bit će komentara - taj ne zna ništa, tko ga je doveo. To je naša realnost, no meni su samo navijači bitni. Tribine mi daju snagu." https://sportske.zabranjeni.url/sn/nogomet ... i-15120276Dalić priznao pogrešku i promijenio se na bolje. Respekt na tome.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|