HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 sij 2025, 18:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 119 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kvalifikacije za EP 2012.
PostPostano: 13 lis 2010, 02:28 

Mene je iskreno bilo sramota večeras. Ne znam da li su povezani sa onima od prekjuče, ali ovo je prava diverzija na ugled zemlje.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 13:39 

Slike iz Đenove

slika

slika

slika

slika

slika

slika

Ivan Bogdanović, po tvrdnjama Karabinjera, imao je torbu sa oko 100 baklji :D

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 13:41 

Na ovo loženje šiptarske zastave nemam primedbi.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 13:49 

teranova je napisao/la:

Da, lijep gest gospodina Ivana.
Međutim, ona pjesma na račun Vladimira Stojkovića je teški šit.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 13:52 

Ono sa sandukom i svećom? Ogavno.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 13:58 

teranova je napisao/la:

http://dinamo4ever.fotopic.net/p24761529.html

loženje zastave uvijek ima svoju "Ljepotu".
meni je ova osobno draga.
usput, lijepi neredi. pravo osvježenje u učmaloj svakodnevnici.
samo naprijed srbi.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 14:03 

teranova je napisao/la:
Ono sa sandukom i svećom? Ogavno.

"Stojkoviću, Stojkoviću, želimo ti sreću, drven sanduk, drven sanduk i na njemu sveću"

Debilno, nemam riječi.

24SI - "Navijač" sa majicom "Četnici Sever" je na ogradi sjeverne tribine Marassija, na kojoj su bili smješteni srpski navijači tokom neodigrane utakmice Italije i Srbije, zapalio albansku zastavu dok je nekoliko hiljada njegovih suučesnika potez popratilo odobravanjem i skandiranjem "Ubij šiptara".

Bilo je to groteskno finale divljačkog pohoda srpskih navijača po Genoi, koji je započeo dolaskom Delija u italijanski lučki grad samo sa namjerom da pretuku golmana reprezentacije i Partizana Vladimira Stojkovića, zato što je počinio "smrtni grijeh" time što je kao igrač ponikao u Crvenoj Zvezdi, iz lisabonskog Sportinga prešao na posudbu u Partizan.

slika

Upravo je još jedan Zvezdaš, Dejan Stanković, spasio Stojkovića ko zna kako teških posljedica kada je stao na crtu petorici navijača koji su nasred ulice u Genoi bili najbrži od 30-orice koja je napala autobus sa srpskim reprezentativcima, dok su dva policajaca iz pratnje nemoćeno gledala kako jurišaju na autobus i unutra bacaju baklje.

Stanković je zaista reagovao kapitenski i postavio se između brojnih navijača dok se prestravljeni Stojković sklupčao u autobusu koji je gorio zbog ubačenih baklji. Nakon toga je srpska reprezentacija uz kašnjenje ipak stigla do stadiona a kao što je poznato, Stojković je selektora Petrovića obavijestio kako ne želi braniti pa je na golu Srbije osam minuta proveo Željko Brkić.

Vozač koji je vozio srpske fudbalere otkrio je kako je jedna od baklji koje su navijači ubacili u autobus pogodila Stojkovića u glavu, nakon čega je odmah otišao u bolnicu San Martino di Genoa, gdje je golman pregledan ali nije bilo potrebe za tretiranjem povrede.

Uz riječi italijanskog selektora, prema kojima se napadnuti srpski golman Vladimir Stojković tresao od straha, italijanski mediji prenose kako je u strahu da srpski huligani ne provale i u svlačionicu njihove reprezentacije (nakon što su izveli napad na autobus sa igračima), Stojković bio zaključan u svlačionici Italije.

"Veoma sam zabrinuta za svoje dijete, koje sam ispratila u Italiju da brani boje Srbije, a ne da ga donesu u sanduku, kao što su to pripremili navijači Crvene zvezde (koji su pred hotelom reprezentacije Srbije pjevali "Stojkoviću, Stojkoviću, želimo ti sreću, drven sanduk, drven sanduk i na njemu sveću"). Hvala Žigiću i Stankoviću, koji su spriječili katastrofu i zaštitili mi sina. Ne razumijem delegaciju našeg saveza, koja nije imala sluha da od Italijana traži pojačano osiguranje. Ovo nisu navijači, već huligani, ali vidim i da su Italijani bili inertni prema njima. Loznica, gdje je Vladimir rođen, i cijela rodbina veoma su zabrinuti. Kao majka, nezadovoljna sam svim rukovodiocima koji nisu obavili posao - da zaštite našu djecu, iako su očekivali ovako nešto" izjavila je Vladimirova majka Kosa Stojković za SOS kanal, prenosi index.

Bojana, golmanova supruga i manekenka, nije znala kakav horor proživljava njen muž Vladimir, jer je u to vrijeme "nosila" modnu reviju. Kada je saznala šta se dogodilo u Genoi, uplakana je pobjegla sa revije i zvala muža kako bi saznala je li dobro.

http://www.24sata.info/sport/svijet-spo ... nduku.html

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 14:27 

caporegime je napisao/la:
teranova je napisao/la:

samo naprijed srbi.

zipa na onoj slici gdje gori albanska zastava, baci pogled na ekipu iza.

lik u plavoj maji i šaji..

hool je đir.. =))

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 14:38 

Inkvizitor je napisao/la:
caporegime je napisao/la:

samo naprijed srbi.

zipa na onoj slici gdje gori albanska zastava, baci pogled na ekipu iza.

lik u plavoj maji i šaji..

hool je đir.. =))

..crvenom-supermen plaštu i brkovima....
rokeri s moravu on tour
:sega :sega :sega

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 14:56 

teranova je napisao/la:
Majmuni degenerisani.

Genova in diretta :D

video clip: http://www.24sata.info/vijesti/regija/4 ... arica.html

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 15:03 

pohana jetrica je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Majmuni degenerisani.

Genova in diretta :D

video clip: http://www.24sata.info/vijesti/regija/4 ... arica.html

Mora čovek i da se nasmeje, još kad čuje reč inferno... :zubati

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 15:51 

Malo su preterali noćas sa naslovima "gerilski rat na ulicama Djenove" i sl.
Italijani se prave ko da nikad nisu videli ultrase.

Btw, ovaj Bogdanov i ostatak ekipe:

Meni nije jasno kako to da je pušten sa toliko pirotehnike na stadion i da je imao vremena ovoliko da "akrobatiše"?

Molim profesionalne huligane da mi objasne taj momenat :001_rolleyes

slika

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 16:34 

Bilo je interesantno, ali na zalost do jednog trena kada sam shvatio (kao dosta iskusan navijac) da od velike frke nece biti nista. Kako i zasto???
Vrlo jednostavno za one koji se razumiju u sustinu svega. Kao prvo murija nije uletjela na tribinu kada je trebalo (vidjeo sam da ih je bilo premalo a da su htjeli mogli su doci u puno vecem broju sto se pokazalo poslije tekme kada su namlatili Srbe). Znali su da ce se tekma prekinuti poslije bacanja jos koje baklje (nije bilo tesko zakljuciti da ce se to i desiti jer je namjera i bila sjebati tekmu) i zato nije bilo intervancije. S druge strane (ko voli detalje) navijaci na katu su razbijali zastino staklo i kad su vidjeli da postoji mogucnost doista razvaliti ga prestali su.. Cista ufuracina i izigravanje mangupa do onda kad shvatis da nije pametno bas ici do kraja. Ono, sta bi dalje da se napravila neka rupa??
Dalje. Nije mi jasno kako to da (ako ih je bilo) navijaci Partizana nisu stali na stranu svoga novog golmana kojeg su proganjali njihovi najveci neprijatelji Cigani, koji su ocigledno organizirano dosli pravit pizdarije.
Glede Ivana, neznam.. Onoliko se istices, majmunises i onda se krijes da te ne skuze. Onoliki lik, mrcina sto se kaze, istetoviran upadljivo, tri puta veci od ostalih, moras ga zapazit i na kraju zelis biti nevidljiv. Ne ide. Vjerujem, da je doslo do ulaska na tribinu od strane murije u onolikom broju (malom) bilo lose...za muriju.. Znajuc talijanske picajzle od obicne murije, sam bi ih gore navedeni pola poslago po podu.

U ostalo se ne mjesam jer je to vec mejusrpska stvar..

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 16:39 

Real gone je napisao/la:

Meni nije jasno kako to da je pušten sa toliko pirotehnike na stadion i da je imao vremena ovoliko da "akrobatiše"?

A meni nije jasno otkud tolika mržnja prema čovjeku koji je po njima, počinio "smrtni grijeh" samo zato što je kao igrač ponikao u Crvenoj Zvezdi, iz lisabonskog Sportinga prešao na posudbu u Partizan?

Kapiram taj rivalitet Zvezde i Partizana jer je to prisutno i drugdje, pa i mržnju i sukobe između Delija i Grobara, ali prijetiti smrću golmanu i čak skoro uspjeti u tim prijetnjama, meni nikako nije jasno.

Što se tiče fenomena gradskih rivala, na B92 postoji serijal pod nazivom "Podeljeni gradovi".
Torino, Glazgov, Buenos Aires, Madrid, Prag, Istanbul, London, Milano, Lisabon i Atina.
Odgledao sam samo Atinu, bilo bi interesantno pogledati i ostalo pa malo proučiti te stvari :D

B92 - Podeljeni gradovi: http://www.b92.net/video/videos.php?nav ... 46&start=0

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 16:41 

Ovaj prekid tekme ima neke dublje korijene od cistog medjuklupskog rivaliteta..

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 17:20 

Izgleda da će utakmica biti registrirana 3-0 za Italiju. Tako da po svemu sudeći ništa od EP-a za Srbiju. Mada je grupa loša sama po sebi. Nikad gora Italija a ovo ostalo je jad i čemer.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 17:46 

Talijani su ovo pametno odradili i nasukali Srbe, dopustili su TV kamerama da snime sve i da sudija prekine tekmu, a poslije kad nitko negleda su ih dobro namlatili što se vidi u onom videu na 24sata, ali to lomljene kičme neće nitko osudit, svi če reć to su i zaslužili, i plus dobili su tekmu 3-0 za zelenim stolom.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 18:16 

Burruchaga je napisao/la:
a poslije kad nitko negleda su ih dobro namlatili što se vidi u onom videu na 24sata, ali to lomljene kičme neće nitko osudit

Naravno da neće, jer to je u opisu radnog mjesta "boraca protiv huligana" :D
Što se batina tiče i nisu neke, njih 10-ak pribijeno uz ogradu nisu ni imali neke šanse protiv murije, barem sudeći po onom snimku. Barem da su ih skupili sve pa im malo dali po leđima, jer su budale sj*bale utakmicu, sj*bale reprezentaciju i urnisale grad.

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 18:38 

Real gone je napisao/la:

A meni nije jasno otkud tolika mržnja prema čovjeku koji je po njima, počinio "smrtni grijeh" samo zato što je kao igrač ponikao u Crvenoj Zvezdi, iz lisabonskog Sportinga prešao na posudbu u Partizan?

Kapiram taj rivalitet Zvezde i Partizana jer je to prisutno i drugdje, pa i mržnju i sukobe između Delija i Grobara, ali prijetiti smrću golmanu i čak skoro uspjeti u tim prijetnjama, meni nikako nije jasno.

Što se tiče fenomena gradskih rivala, na B92 postoji serijal pod nazivom "Podeljeni gradovi".
Torino, Glazgov, Buenos Aires, Madrid, Prag, Istanbul, London, Milano, Lisabon i Atina.
Odgledao sam samo Atinu, bilo bi interesantno pogledati i ostalo pa malo proučiti te stvari :D

B92 - Podeljeni gradovi: http://www.b92.net/video/videos.php?nav ... 46&start=0

Gledala sam sve, super je serijal.
Od jednog navijača Bešiktaša sam čula ranije da smatraju Grčku, Srbiju i svoju zemlju najgorima po tim rivalitetima.
Ni meni to nije jasno, niti mi se dopada.

slika

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 18:48 

Tulkas je napisao/la:
Ovaj prekid tekme ima neke dublje korijene od cistog medjuklupskog rivaliteta..

Naravno da ima (ovo sa Stojkovićem je čisto propratni kretenizam), pa svuda se vrte izjave ovih par vođica koji kažu da su u isto vreme došli da simbolično izraze svoj protest protiv ulaska Srbije u EU i oduzimanja Kosova.

Citat:
Vođa huligana krio se u prtljažniku
13. oktobar 2010. | 07:38 -> 16:48 | Izvor: B92, FoNet, Tanjug Đenova, Beograd -- Ivan Bogdanov, vođa huligana, uhapšen nakon nereda u Đenovi. Policija saopštila da se krio u prtljažniku autobusa. Privedeno još 138 huligana.

Italijanska policija saopštila je da je u Bogdanov uhapšen jer je doveo do nasilja i uništavanja na fudbalskoj utakmici Italija - Srbija, i da se suprostavljao hapšenju.

Bogdanov je prebačen je u zatvor Marasi u Đenovi. Uhapšeno je 17 osoba, od kojih su 16 srpski navijači, izjavio je portparol policije Sebastijano Salvo.

Policija je saopštila da je u autobusu sa srpskim navijačima pronašla četiri torbe sa 600 komada pirotehničkih sredstava.

U incidentima povređeno je 16 ljudi - 2 karabinjera i 14 navijača.

Kako je za B92 potvrdila konzulka Ivana Pejović, 14 osoba je zatražilo medicinsku pomoć, a jedan je zadržan u bolnici.
Prilikom napuštanja stadiona, posle prekida utakmice Italija-Srbija koji su izazvali srpski huligani došlo je do sukoba sa policijom, ali i do divljanja ulicama Đenove.

Kako su tokom noći javili reporteri B92 iz Đenove, policija je više od tri sata temljeno pretresala jedan po jedan autobus i iz njih izvodila jednu po jednu osobu, koje je skidala do pola.

Kako B92 saznaje, jedan od uhapšenih, za koga se sumnja da je organizator nereda je Ivan Bogdanov zvani "Coi".

Ko su "Coi" i njegova grupa

Prema saznanjima ekipe emisije "Insajder", Ivan Bogdanov "Coi" je jedan od vođa navijača Crvene Zvezde i pripada grupi "Ultra bojs".

Protiv njega su podignute četiri krivične prijave - za učestvovanje u tuči, za nanošenje lakih telesnih povreda i napad na službeno lice u vršenju dužnosti, za nasilničko ponašanje i neovlašćene proizvodnje držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

Iza sebe ima i kazne za prekršaje za posedovanje eksplozivnih naprava, držanje opasnih životinja i prijave za skitnju i besposličarenje.

U martu 2005. kod Bogdanova policija je pri pretresu našla 11,06 grama marihuane. Bogdanov je pri saslušanju priznao izvršenje dela i izjavio da je drogu kupio istog dana od momka koga zna po nadimku "Kure", za iznos od 1.200 dinara isključivo za ličnu upotrebu.

A jedan od vođa navijača iz Srbije koji je učestvovao u jučerašnjim neredima u Đenovi, i koji se predstavio kao Slobo, izjavio je televiziji RAI da navijači iz Srbije koji su juče došli u Đenovu "nisu nacisti, već nacionalisti i da se protive ulasku Srbije u Evropsku uniju".

"Protiv smo nezavisnosti Kosova i zato smo zapalili zastavu Albanije. Stadion u Đenovi je bio idealno mesto da prikažemo naše stavove, koji su potpuno politički. U Beogradu je na delu diktatura i tamo ne možemo da protestujemo", rekao je taj navijač.

On je kazao i da je incident izazvalo 50-60 navijača Crvene zvezde, koji su pirotehniku kupili u radnjama u Đenovi i da su je bez problema uneli na stadion.

FSS: Organizatori u Beogradu, propusti u Italiji

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić je rano jutros, po povratku iz Italije, rekao da žali što je došlo do prekida utakmice.

Karadžić je na aerodromu "Nikola Tesla" rekao da oni koji su prekinuli utakmicu nisu došli sami i da su organizatori svega bili u Beogradu.

Prema njegovim rečima, italijanska policija je u jednom trenutku "vadila pištolje" da bi zaštitila srpske reprezentativce.

"Bilo bi bolje da utakmica nije ni počela. Bili smo spremni da igramo, ali nismo mogli", rekao je Karadžić.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković je rekao "da ne opravdava sklandalozno ponašanje i postupke grupe navijača iz Srbije", ali je istovremeno ukazao da se "moramo zapitati i o načinu organizovanje utakmice od strane italijanske federacije".

Ministar spoljnih poslova i ambasadorka Srbije u Italiji uputili su Italiji izvinjenja zbog incidenata koje su napravili državljani Srbije u Đenovi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da će policija u FSS proveriti kako su prodavane i deljene karte za utakmicu Italija-Srbija u Đenovi.

Disciplinska komisija UEFA otvorila je istragu posle nereda na tribinama u Đenovi pre i za vreme utakmice Italija–Srbija. Čelni ljudi evropske kuće fudbala kažu da bi Srbija mogla da bude izbačena iz kvalifikacija ili suspendovana sa nekih narednih takmičenja.

slika

Vrh

PostPostano: 13 lis 2010, 23:30 

Real gone je napisao/la:
Ni meni to nije jasno, niti mi se dopada.

slika

A meni nije jasno (opet ja :D ), da li je ovo nazi pozdrav ili je g. Ivan snimljen u tom trenutku s takvim položajem ruke?
Da je u pitanju neko iz United Force (FK Rad) ne bih se puno dvoumio, ali čini mi se da se Delije ne pale na te fore.

Šta vi mislite, gospođice Real gone :D

Vrh

PostPostano: 14 lis 2010, 10:39 

teranova je napisao/la:

bit će mu veselo u talijanskom zatvoru, gdje su većina Šiptari. :zubati

Vrh

PostPostano: 14 lis 2010, 11:30 

slika

Vjerojatno pokazuje koliki su kukuruzi narasli u Banatu ljetos! :zubati

Vrh

PostPostano: 14 lis 2010, 14:14 

Sve je vise desnicara u Srbiji koji se furaju na nacizam.. "Cigani" inace nisu skloni tom tipu desnicarenja (vec tradicionalnom - cetnicarenju) ali moguce je da odredjene podgrupe idu dalje pa mjere kukuruz...

Vrh

PostPostano: 14 lis 2010, 14:18 

a jeste li sigurno da nekad negdje, gdje svjetlo ne dopire, ivan nije dogovorio posao s nekima koji bi vrlo rado ocrnili navijače i neke organizacije i time dobili dobar motiv za daljnju represiju?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 119 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: