Naslov: Re: Nogometna Superliga, kraj Lige prvaka?
Postano: 20 tra 2021, 22:38
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7636 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
ikmandvaradtist je napisao/la:
Da citiram samog sebe od pre 12ak dana:
"Po meni: Vrhunac tek sledi kad NAJBOGATIJI naprave svoju Super Liguu kojoj će biti KONCENTRISANI KVALITET.Obrtaće se NEZAMISLIVE cifre, biće nezapamćen Spektakl, pravo Ludilo! Ova sadašnja LŠ je već mrtva samo to niko još ne sme da kaže..."
Milu prognozirah PAD - ode čovek, novoosnovanoj hrvatskoj stranci u CG da će uzeti HGIju BAŠ TOLIKO KOLIKO TREBA da ne uđu u Parlament - i bi baš tako, najavih Pad hrvatskog fudbala - eno vas drhtite protiv Malte i plašite se poraza, Srbiji X protiv Portugala - i desi se tako, par dana pre izlaska "non paper" karte otvorih Temu o tome kako su Albanci imali mogućnost uzimanja POLA Makedonije - kad eto ti izlaska te ozloglašene karte na kojoj je njima ucrtano baš tih pola Makedonije, itd, itd... pravi sam Prorok, prosto me strah da prognoziram išta!
"Fudbal umire, a Superliga ga spasava; Nismo ni zvali PSŽ i Bajern"
Ovo je prilika da se vrati stara, bukvalna Liga Šampiona, tj. takmičenje šampiona svojih država! A ovi najbogatiji nek' igraju svoje NBA Lige... ovaj sadašnji Sistem je loš jer 2. u Žabariji NE MOŽE DA POBEDI Crvenu Zvezdu u 2 meča ni 7. u Premirešipu da porazi Dinamo...
Kad već pomenuh Zvezdu:
"Gde ste bili pre Fergusona? Tada bi Crvena zvezda osnovala Superligu"
Postano: 21 tra 2021, 15:30
...ne znam odakle perezu ideja da to može provest i kolika bi bila ta zanimljivost lige pogotovo ako bi igrači imali zabranu nastupa za nacionalne repke..ja ni aba ligu ne gledam(zanimljivija mi je hrvatska liga)..ni ovu košarkašku el otkad je ovaj zatvoreni sistem..ok nisam ja mjerilo al sam sportski fan pa bi s emoglo uzet u obzir...
Postano: 21 tra 2021, 18:01
Citat:
Nakon što se europska Superliga raspala, očekivano su počele padati prve ostavke. Generalni direktor Uniteda najavio je svoju ostavku još u ponedjeljak navečer. Ta vijest je kod navijača dočekana s oduševljenjem.
Međutim, neuvjerljiva isprika vlasnika Joela Glazersa i ostavka direktora nisu sve što oni očekuju. The United Stand, platforma navijača Crvenih vragova na društvenim mrežama, pokrenula je kampanju "glazersout".
Njihova jasna poruka upućena je vlasničkoj strukturi kluba, odnosno Joele i Avramu Glazeru, koji su vlasnici gotovo 80% najtrofejnijeg kluba Premiershipa.
"Kako bi se u budućnosti spriječili slični pokušaji rušenja nogometnog poretka i gaženje volje navijača, vlasnici poput Glazera moraju otići", sažeto je stajalište navijača crvenih.
Prodaju kluba smatraju jedinim rješenjem, a u Engleskoj se sve glasnije govori i o promjeni zakona o vlasništvu klubova. Kao idealan model spominje se onaj njemački, u kojem upravo navijači drže 51% dionica. Navijači Uniteda trenutno su jedini koji su izravno zatražili ostavke uprave kluba nakon fijaska sa Superligom.
Ostaje za vidjeti hoće li to prerasti u trend i kod ostalih "odbjeglih" klubova. Jednako tako očekuju se i potezi prozvanih ljudi koji su izgubili povjerenje svojih navijača.
Postano: 21 tra 2021, 18:57
Citat:
Što je presudilo Superligi? Brojne su kalkulacije i priče oko svega što je uzrokovalo brzu propast projekta udruživanja 12 ponajboljih i ponajbogatijih europskih nogometnih klubova. No, španjolski list AS donosi svoju teoriju koja, barem po klubovima koji su prvi istupili iz natjecanja, drži vodu.
Ključnu ulogu odradio je kabinet engleskog premijera Borisa Johnsona. Njegova je vlada obavljala razgovore s predstavnicima svih šest engleskih klubova koji su potpisali ugovor o pristupanju Superligi. Johnsonov kontranapad išao je u smjeru:
- Ne možemo vam pravno zabraniti da igrate gdje god želite, ali vas svim legalnim sredstvima možemo odgovoriti od toga. Uvest ćemo porez na luksuz, a tu je i Brexit koji dodatno komplicira cijelu stvar.
Postano: 21 tra 2021, 19:03
BBC je napisao/la:
Nije bila loša ideja. Da se ukine UEFA monopol. Privatna firma i tako veliku stvar odlučuju. Ko su oni da nam govore kako će se nogomet igrati i kad.
..što bi onda trebalo pet krovni institucija..ajde ovdje na prvu ko se može sjetit ko je bio prvak europe u košarci zadnji pet godina...košarka je čist primjer da interes pada u tim zatvorenim natjecanjima...uzmimo hr ligu u nogometu da je zatvorena koliko bi bila manje zanimljiva nego što je sad trenutno..
Postano: 22 tra 2021, 06:05
laganini je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Nije bila loša ideja. Da se ukine UEFA monopol. Privatna firma i tako veliku stvar odlučuju. Ko su oni da nam govore kako će se nogomet igrati i kad.
..što bi onda trebalo pet krovni institucija..ajde ovdje na prvu ko se može sjetit ko je bio prvak europe u košarci zadnji pet godina...košarka je čist primjer da interes pada u tim zatvorenim natjecanjima...uzmimo hr ligu u nogometu da je zatvorena koliko bi bila manje zanimljiva nego što je sad trenutno..
Ključna stvar koja je uništila košarku u Hrvatskoj bila je upravo podjela na FIBU-u i ULEB. Prije te podjele Hrvatska je imala čak dva predstavnika u FIBA ligi prvaka. Danas nema nijednog. Bez obzira što je nogomet puno popularniji sport, dojma sam kako bi sudbina košarke zadesila i nogometne klubove a Dinamo postao ono što je Cibona danas.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
Postano: 22 tra 2021, 09:46
Košarku je uništila Yugo-liga sjećam se tamo 2000-ih, kad je to počelo, mene to više uopće nije zanimalo, a da ne pričam o hard-core ultrasima ko što su bili Tornado-Zadar, BBB-Cibona, jednostavno su izgubili publiku i samim time draž, ko sad u nogometu, gledo ti Real-Barca il Lokose-Goricu dođe ti na slično bez navijača.
Kako je to izgledalo u HR ligi '90i
E al sad nema povratka, što bi rekli "ko te kara nek ti piše pjesme"... stari se neće vratit, a mladi prate samo NBA.
Trebalo bi se poklopit milijun stvari da se vrati interes za košarku, to bi moro bit projekt ko HKL Medveščak ili nešto u tom stilu, naravno puta barem 4 za neku HR ligu...
Postano: 22 tra 2021, 10:42
jeremy10 je napisao/la:
neopisivo mi je drago što se superliga rasplinula kao prdac na vjetru
Par desnićara pokusali nesto na brzinu sklepati bez plana naravno kao i uvijek, ljevičari ih dočekali sa organizacijom, medijima, i sankcijama. Ovi prvi se razbjezali tko misevi.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
Postano: 22 tra 2021, 11:07
Brane je napisao/la:
Košarku je uništila Yugo-liga sjećam se tamo 2000-ih, kad je to počelo, mene to više uopće nije zanimalo, a da ne pričam o hard-core ultrasima ko što su bili Tornado-Zadar, BBB-Cibona, jednostavno su izgubili publiku i samim time draž, ko sad u nogometu, gledo ti Real-Barca il Lokose-Goricu dođe ti na slično bez navijača.
E al sad nema povratka, što bi rekli "ko te kara nek ti piše pjesme"... stari se neće vratit, a mladi prate samo NBA.
Trebalo bi se poklopit milijun stvari da se vrati interes za košarku, to bi moro bit projekt ko HKL Medveščak ili nešto u tom stilu, naravno puta barem 4 za neku HR ligu...
HNL je dokaz kako možeš imati super ligu koja je tvoja. Košarka je dokaz kako nikakve regionalne lige ne spašavaju stvar.
Naš je problem što smo nezainteresirani za sport pa smo svoje košarkaške velikane pustili niz vodu. Cibona, Zadar, Split...
Orban bi dao desnu ruku da ima takvu tradiciju...
Šteta. No mi smo Hrvati. Ništa nije nemoguće. Tako ni povratak popularnosti košarke i ponovni uspjesi.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Postano: 22 tra 2021, 11:18
...pa meni nakon dugo vrimena i hr košarkaška liga postaje zanimljiva bas steta da nema publike mislim da bi posjećenost bila veca nego u aba ligi..plus je sto Cibona ne drži monopol pa ibstonse Cedevita makla iz Hr..pocelonse nesto i ulagat i mislim da se košarka dize..naravno aba ligu bi ukinuo od nje samo Srbi imaju vajde..
Postano: 22 tra 2021, 18:00
Brane je napisao/la:
Naravno. Kad se sjetim trećejanuarske revolucije prije 20 godina i propagande koja je propagirala tu istu yugo-ligu... O tome kako utakmice sa srpskim klubovima jamče super dramatične utakmice i ogromnu gledanost. Kao da Hrvatska nije u posljednjih 10 košarkaški prvenstava Juge dala 9 od 10 prvaka (računajući i Šibenik kojem je naslov otet za zelenim stolom). Bilo bi zanimljivo danas pitati "stručnjake" koji su prije 20 godina propagirali ABA o tome što misle o utakmicama ABA lige u Zagrebu gdje Cedevitu gleda "respektabilnih" 140 gledatelja. Sreća da je Hrvatska tada za predsjednika nogometnog saveza imala Vlatka Markovića koji je u startu sasjekao ideju Jugo lige. Sumnjam kako bi smo imali srebro 2018. da je tada popustio trećejanuarskim revolucionarima.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
Postano: 22 tra 2021, 18:23
Gaugamela93 je napisao/la:
Sreća da je Hrvatska tada za predsjednika nogometnog saveza imala Vlatka Markovića koji je u startu sasjekao ideju Jugo lige. Sumnjam kako bi smo imali srebro 2018. da je tada popustio trećejanuarskim revolucionarima.
Prije ima veze UEFA s tim koja ne dopušta takve lige. Kolika autošovinistička bolest vlada među Hrvatima pokazuje činjenica i danas nakon bronce i Dinamove uspješne sezone u Europa ligi, ima ljudi koji dave sa regionalnom ligom u nogometu. To neće nikada odustati i 2040. godine će mediji forsirati regionalnu ligu.
A i Anjeli i Perez tvrde da im telefoni zvone neprestano...
Superliga će nastati kad-tad. Ako sad i ne uspe, ima vremena. Jednostavno novac je važan, Superligaši bi dolazili na noge Arapima koji bi ih zasipali Milijardama... Globalna Liga... a ne da gledamo PRAZAN Camp Nou kad dođe neka Zvezda...
A i sama UEFA radi na tome, idiotarijama kao novi format LŠ:
Nova LŠ od 2024. po ukusu bogatih – 100 utakmica više!
Čuj ligaški sistem u LŠ... i neće svak' sa svakim već neki žreb pa ko te zakači... šta je ovo, sunce ti, ko ovo smišlja da mi je znati?
Možda je sve ovo bio pokušaj iznude još para?
Ja lično mislim da je zajednička Liga jedini način dizanja na viši nivo. Mi smo premale, presiromašne i premaloljudne žemlje da bi imale respektabilnu Ligu. I Katalonija koja je SILA u svakom smislu (Privrednom, Finansijskom, Turističkom, Industrijskom, Infrastrukturnom, ...) već je pitala bi li mogla da se ubaci u francusku Ligu ako se odvoji... čak i stara VELIKA Juga je imala jedva 3-5 jakih timova, današnji patuljci od država u pokušaju ni u ludilu ne mogu 3 solidna da imaju... ne postoji mala zemlja sa jakom ligom...
Postano: 22 tra 2021, 20:41
...nikad s srbima ne što ja mrzim srbe nego što je realnost da bi teško bilo organizirat te utakmice i da bi svaka utakmica bila visokog naboja...zamisli dvi tisuće torcidaš u Beogradu a toliko bi ih sigurno išlo il pak delija u splitu...pakao..sportski motiv ovdje nije presudan..
Postano: 22 tra 2021, 20:56
..ma pogledam ja srpsku ligu skoro svaki derbi...al slažem se šibajte s grcima a mi bi mogli s mađarima i austrijancima pa i janezima...a opet izgubila bi se draž hr lige pa opet stoji upitnik...
Postano: 22 tra 2021, 21:02
laganini je napisao/la:
..ma pogledam ja srpsku ligu skoro svaki derbi...al slažem se šibajte s grcima a mi bi mogli s mađarima i austrijancima pa i janezima...a opet izgubila bi se draž hr lige pa opet stoji upitnik...
Postano: 22 tra 2021, 21:05
weasel je napisao/la:
laganini je napisao/la:
Pravi HDZ-ovac domoljub
...kave to veze ima s domoljubljem ja sam nogometni fan bliže mi je pogledat to nego derbi ruske il belgijske lige...pogledam i bih ligu i još više...
Postano: 22 tra 2021, 21:09
Pridružen/a: 01 tra 2020, 15:23 Postovi: 3605 Lokacija: Clown World
Lično nisam redovan gledač naših Derbija ali ovaj poslednji je bio GROM! Baš se iznenadih, prekvalitetan fudbal za moja očekivanja...
"Draž HR lige"? A jebiga, druže... ne može i jare i pare... ali uvek bi bilo naboja na Derbijima između starih Rivala...
ZLOvemci, Austrijanci, Mađari? Pa... ne znam, meni su to smešne ekipe ali dobro.. ko bi platio da gleda te timove? Zvezda-Debrecen, ne zvuči mi zvučno... ATRAKTIVNOST je sve ili skoro sve u životu, jebiga...
Grci imaju Olimpijakos, Panatinaikos, AEK... sa njima ko spoji ligu usrećiće se, a mi se i međusobno volimo pa bi nam legla Liga...
Ja bi i sa Rumunima da nisu propali - pre neku god su imali VRH ekipe i zagarantovano mesto u LŠ... otad su pali...
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.