|
|
Stranica: 7/18.
|
[ 448 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 15:58 |
|
|
|
Ko to dijeli sredstva, koja sredstva, odakle sredstva?
12 klubova ili 10 klubova stvarno ne čini neku razliku, po meni je bolje 12.
A RS ima koliko ima, imamo svoju ligu, naša stvar. Kao što rekoh, gostovanje Radničkom u Goraždu ili Podgrmeču u Sanskom Mostu nas sigurno neće vinuti u visine.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 16:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45169 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Pa i ja kažem vaša stvar koliko ćete imati, ovo je samo bio prijedlog, što se mene tiče možete i na 20. Mene u prvom redu zanima kvaliteta nogometa u Federaciji gdje su hrvatski klubovi. Nama draže da se kačimo samo sa Bošnjacima u Premijer ligi i odgovara što lošije stanje srpskih i bošnjačkih klubova i da idete na kvantitet umjesto kvalitet.
A za sredstva, ne znam pitaj u Sarajevu pa će ti biti jasno zašto zaostajete i zašto jedan Radnik iz Bijeljine, grada preko 100 000 stanovnika ne može kupiti semfor za stadion. Mi u Mostaru dobro znamo odakle sredstva za Zrinjskog.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 18:04 |
|
|
|
Po meni bi ovaj koncept bio idealan (i riješio problem unitarizacije 2.lige, koju je predložio Daramo)...
1.liga - sudjeluje 10 klubova, najgori klub ispada - igralo bi se 36 kola četverokružno
2.lige - ukupno dvije, svaka (FBiH, RS) po 10 klubova - četverokružan sustav natjecanja - prvaci te dvije lige bi razigravali za ulazak u prvu ligu
A onda niži, takoreći seoski nivoi natjecanja mogu imati i veći broj klubova, te podjela radi smanjenja troškova natjecanja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 18:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45169 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Pa da i ja sam to mislio, Metemma stao na branik kao da ću mu netko ukinuti RS, po meni imperativ je smanjiti broj klubova u drugoj ligi a ne ukidati RS ligu. Smanjenjem klubova bi se i druga liga više profesionalizirala, koncentrirao bi se igrački kvalitet.
Ma i po 8 klubova bi bilo optimalno, znači 2. liga sa 16 klubova u dvije skupine, hajde nekako, iako je i to previše za BiH prilike. Četverokružno, 36 kola za klubove iz druge lige po meni bi bilo možda i preveliko opterećenje i troškovi. 28 kola taman, prvaci ulaze i amen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 18:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63630 Lokacija: DAZP HQ
|
|
bolji je playoff s 12 klubova, za ovako izjednačenu ligu je to puno zanimljivije. i HNL je bio najbolji 98./99. kad se igrala Liga 12 s playoffom. druga je stvar što je Dinamo svojom dominacijom uništio svaku verziju lige.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 18:26 |
|
|
Liga 10 četverokružno ili liga 12 koja se dijeli je optimalna u državama bivše Juge ne mislim samo na BiH. Sve iznad toga je seoska liga za naše prilike. I Dinamo je jednom igrao ligu za bedaka zato su brzo i ukinuli taj format Vidim da je 1. liga RS uvela ovaj hnl eksperiment lige za prvaka i ostanak, nije loše. Od kad se igra ovako, od ove sezone kako je i Premijer počela, nisam baš pratio? Zašto ovi u Federaciji nisu uveli, vjerovatno radi bošnjačkih klubova jer bi i Vehlež i Jedinstvo potonuli.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 18:29 |
|
|
|
Problem tih manjih liga tipa HNL, Premijerliga, i slične, leži u činjenici da je kojekakvim sumnjivim spodobama (khm. Mamić, khm) veoma lako preuzeti kontrolu nad polugama vlasti nogometnih saveza (i ključno sudačkom organizacijom), pa stoga veoma brzo dolazi do "makabizacije" cijele lige.
Tu pogotovo do izražaja dolazi i bogatstvo, te gospodarska snaga centara države u odnosu na manje sredine (pa je recimo tako Dinamo konstantno u vrhu HNL-a, Partizan i Zvezda u vrhu srpske lige, te Željezničar i Sarajevo u vrhu BiH lige, naravno tu se jako dobro drži i Zrinjski iz Mostara kao središta hrvatskog "entiteta", a Srbima je problem što Dodik više voli košarku od nogometa).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 20:49 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2012, 23:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Čelik će ispasti 99%, ostaju samo 4 kluba koja nikad nisu ispala iz PLBiH - Zrinjski, Široki, Željezničar i Torpedo. U srijedu u Mostaru možda pada odluka o prvaku. Široki je, po mom mišljenju, u vrlo dobroj situaciji, mogu se sad u LzO ili dobro opariti ili osigurati bodove za sljedeću sezonu, a u Kupu imaju dobre šanse jer Široki objektivno ima igrače za top 4 samo su bili u kurcu, a Željo i Torpedo moraju gorit u ligi tako da je dobra šansa za izlazak u Europu preko Kupa. Vitez i Jajce ostaju 99%, još da GOŠK uđe i imamo 5 klubova u PLBiH.  Iako mislim da će sad krenuti rasprodaja u Gabeli, često GOŠK tako bude na ili pri vrhu pa krene rasprodaja, ipak je to klub Luje Ilića. Ja sam prije ove sezone bio za to da se skrati liga na 10 klubova i onda da se igra 36 kola, ali sam promijenio mišljenje. Sviđa mi se ovaj format, pogotovo sad kad se zahukta u LzP. Da su tereni malo bolji, ova liga bi bila vrh. Npr. ja uopće ne pratim HNL, a PLBiH uvijek ispratim. Ovdje prvak izgubi kući 4-0, Vitez odere Želju 2-0 na Grbavici, Sloboda dobije Sarajevo 3-0, Jajce dobije Zrinju 2-0 pod BB i dobije Sarajevo na Koševu, Široki primi 3 gola od uvjerljivo najgore ekipe u ligi itd. PLBiH - Where amazing happens.  E: Jbg, pisao sam preko moba, ne da mi se razdvajati, 'ko skonta skonta. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 21:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24929 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
zec je napisao/la: Čelik će ispasti 99%, ostaju samo 4 kluba koja nikad nisu ispala iz PLBiH - Zrinjski, Široki, Željezničar i Torpedo. U srijedu u Mostaru možda pada odluka o prvaku. Široki je, po mom mišljenju, u vrlo dobroj situaciji, mogu se sad u LzO ili dobro opariti ili osigurati bodove za sljedeću sezonu, a u Kupu imaju dobre šanse jer Široki objektivno ima igrače za top 4 samo su bili u kurcu, a Željo i Torpedo moraju gorit u ligi tako da je dobra šansa za izlazak u Europu preko Kupa. Vitez i Jajce ostaju 99%, još da GOŠK uđe i imamo 5 klubova u PLBiH.  Iako mislim da će sad krenuti rasprodaja u Gabeli, često GOŠK tako bude na ili pri vrhu pa krene rasprodaja, ipak je to klub Luje Ilića. Ja sam prije ove sezone bio za to da se skrati liga na 10 klubova i onda da se igra 36 kola, ali sam promijenio mišljenje. Sviđa mi se ovaj format, pogotovo sad kad se zahukta u LzP. Da su tereni malo bolji, ova liga bi bila vrh. Npr. ja uopće ne pratim HNL, a PLBiH uvijek ispratim. Ovdje prvak izgubi kući 4-0, Vitez odere Želju 2-0 na Grbavici, Sloboda dobije Sarajevo 3-0, Jajce dobije Zrinju 2-0 pod BB i dobije Sarajevo na Koševu, Široki primi 3 gola od uvjerljivo najgore ekipe u ligi itd. PLBiH - Where amazing happens.  E: Jbg, pisao sam preko moba, ne da mi se razdvajati, 'ko skonta skonta.  Ja uvijek kažem da je hrvatska liga kvalitetnija, a BH liga kudikamo zanimljivija.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 03 tra 2017, 21:21 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Po meni bi ovaj koncept bio idealan (i riješio problem unitarizacije 2.lige, koju je predložio Daramo)...
1.liga - sudjeluje 10 klubova, najgori klub ispada - igralo bi se 36 kola četverokružno
2.lige - ukupno dvije, svaka (FBiH, RS) po 10 klubova - četverokružan sustav natjecanja - prvaci te dvije lige bi razigravali za ulazak u prvu ligu
A onda niži, takoreći seoski nivoi natjecanja mogu imati i veći broj klubova, te podjela radi smanjenja troškova natjecanja. nema smisla da samo zadnja ekipa ispada ako postoje dvije 2. lige to bi znacilo da ekipa koja osvoji 2. ligu nakon 36 kola ima samo 50% sanse da prede u prvu ligu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 04 tra 2017, 09:07 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Po meni bi ovaj koncept bio idealan (i riješio problem unitarizacije 2.lige, koju je predložio Daramo)...
A onda niži, takoreći seoski nivoi natjecanja mogu imati i veći broj klubova, te podjela radi smanjenja troškova natjecanja. Ovo je dobar predlog, samo qrcu ne valja. Skraćivanjem Premijer lige sa 12 na 10 ne dobiješ ništa. Dobiješ 2 grada ili stadiona manje koji imaju priliku da vide "najbolji" fudbal u BiH, produžiš prvenstvo za 4 kola, što je našim klubovima koji nemaju zaradu ni od ulaznica ni od tv prava čista šteta, a umjesto da dobiješ 4 susreta npr Sarajeva i Zrinjskog, tj. najjačih ekipa, dobiješ 4 susreta Sarajeva i Olimpika ili neke slične te godine loše ekipe. Prva liga RS sada ima isti sistem kao Premijer liga, i jedino što bi dobio smanjenjem je isto: - 2 fudbalska centra, kakva takva, manje - 4 kola više, čist trošak, posebno jer se Prva liga RS trenutno igra od Gradiške do Foče, dakle troškovi mogu biti poprilični, posebno ako su tu npr Sloboda Novi Grad i Leotar Trebinje, to su dva kraja ne RS nego BiH. Da ne pričam da je ovo sa ulaskom samo jednog entitetskog prvaka teška besmislica, nema apsolutno nikakvog opravdanja, a svake godina jedna entitetska liga bi se igrala - ni za šta. Takođe, ispadanjem jednog od 10 umjesto 2 od 12 se ama baš ništa ne dobija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 04 tra 2017, 09:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Pa da i ja sam to mislio, Metemma stao na branik kao da ću mu netko ukinuti RS, po meni imperativ je smanjiti broj klubova u drugoj ligi a ne ukidati RS ligu. Smanjenjem klubova bi se i druga liga više profesionalizirala, koncentrirao bi se igrački kvalitet.
Ma i po 8 klubova bi bilo optimalno, znači 2. liga sa 16 klubova u dvije skupine, hajde nekako, iako je i to previše za BiH prilike. Četverokružno, 36 kola za klubove iz druge lige po meni bi bilo možda i preveliko opterećenje i troškovi. 28 kola taman, prvaci ulaze i amen. Jednostavno, kao neko ko fudbal prati preko 30 godina, odavno sam shvatio da se tim magičnim "smanjenjem broja klubova" problemi ne rješavaju. Prva liga RS je smanjena sa 18 ili 16 na 14 ili 12, pa opet imamo jedan Borac iz Šamca koji je tu zalutao i pati se, svake godine se neko pati ko Isus, nekakva Sloboda MG, Sutjeska Foča ili sličan Leotar. Smanjenje broja klubova nije lijek za sve koji rješava sve probleme. Prva liga RS ima odličan sistem, 12 klubova, 32 kola, i tu ne treba ništa dirati, treba gledati kako obezbjediti pare, sponzore, tv prenose, medijsko praćenje, gledaoce, suvenire... a ne svirat qrcu sa brojem klubova. Za Prvu ligu FBiH me iskreno zabole. daramo je napisao/la: Vidim da je 1. liga RS uvela ovaj hnl eksperiment lige za prvaka i ostanak, nije loše. Od kad se igra ovako, od ove sezone kako je i Premijer počela, nisam baš pratio?
Od prošle sezone, godinu prije PL.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 05 tra 2017, 07:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24929 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Ajmo Zrinja, zgazi danas malog Selju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 05 tra 2017, 08:46 |
|
|
Jedna zanimljiva sličica pred derbi  Utakmicu prenosi BHT pa tko je vanka možete gledati makar na streamu, svi ostali na stadion, samo jako Registrirani igrači koji konkuriraju za današnju utakmicu: Krešimir Bandić, Kenan Pirić, Daniel Graovac, Tomislav Tomić, Mate Pehar, Mario Barić, Saša Kajkut, Toni Jović, Luka Lučić, Pero Stojkić, Ognjen Todorović, Jasmin Mešanović, Oliver Petrak, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Miloš Filipović, Rijad Kobiljar i Nemanja Bilbija Sudac Ognjen Valjić (Banja Luka), ima dosta pritužbi na njega, dosta kontroverznih odluka ove sezone, sudac po zadatku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 05 tra 2017, 14:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88662 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Kljucna utakmica.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 05 tra 2017, 21:52 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 06 tra 2017, 07:27 |
|
|
|
Meni na stadionu se učinilo da su oba penala bila čista. Raja je popizdila na stadionu. Ima li negdje klips utakmice?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 06 tra 2017, 08:07 |
|
|
|
Stavit ću malo kasnije, ne mogu sad, ali mogu ti odmah reći da prvi nije bio penal, em je izvan 16, em je i sam prekršaj diskutabilan, ali je zato drugi čisti penal.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Velocidad
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 06 tra 2017, 10:10 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 06 tra 2017, 10:40 |
|
|
|
Šta sam vam ja rekao da se više trebamo paziti suca na zadatku nego Želje. Ognjene prodano dušo, mamicu ti tvoju dva čista penala nam ne dosudi. Sramota, ovo će na kraju biti sprdnja kao bivša jugo liga ili sada hnl. Nogomet se napokon vratio, jedno 6000 ljudi došlo da pogledaju derbi a tamo sprdnja od suđenja.
Zrinja je katastrofalno ušao u tekmu, Željo je odlično odigrao prvo poluvrijeme, dobro su stajali i pokrivali teren, nismo im ništa mogli. Tomić katastrofa odigrao, pa nije ga bilo na terenu a on nam je pola momčadi. Todor još gori, nikakve koristi od njega, on kad odigra odigra odlično ali kad uđe loše u utakmicu užas, i Baka pojma nema, trebao ga je već na poluvremenu vaditi i probati s Filipovićem.
Drugo poluvrijeme hajde nešto, Željo se baš povukao i čuvao bod, cigani se pola poluvremena valjali po terenu. Obrana jedino na visini, Željo nije imao poštene šanse.
Uz ovakvo suđenje teško do titule, šta će nam tek sad u Sarajevu raditi kad nas kradu kući.
Druga situacija hajde nekako iako mu je naleto na leđa, ali prva mesarsko čišćenje, nije za penal jer se vidi da je vani ali ovo je izravan crveni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 06 tra 2017, 12:17 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8208 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
|
@dara Tomić je igrao pod injekcijama,a Todorović neće moći igrati na Koševu zbog kartona,tako da očekujem da će Filipović dobiti šansu gore...
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 06 tra 2017, 15:56 |
|
|
|
Vidjelo se da nešto ne štima, nikakve probojnosti, samo se okrene i doda najbližem igraču. Šteta, sad se moramo izvlačiti na gostovanju u Sarajevu, ne smijemo izgubiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 09 tra 2017, 10:49 |
|
|
|
Željo dobio Krupu 1:0 i preuzeo vrh, nadam se samo na jedan dan. Zrinja danas ne smije izgubiti u Sarajevu. Utakmica je 19:00 prijenos imate na Arenama koje su dodane i ponudu Telemacha.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 09 tra 2017, 21:32 |
|
|
|
Sarajevo-Zrinjski 0:0
Opet sramotno suđenje i navlačenje, penel više nego komičan, svaka čast Piriću. Drugačije nisu ni mogli prići golu, Zrinja prvo poluvrijeme puno bolji, 70% posjed lopte. U drugom smo malo pali, šteta mogli smo ovo na kraju i dobiti. Sve u svemu nije loše, ostaje borba za prvaka neizvjesna do kraja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: Premijer liga - sezona 2016/2017 Postano: 09 tra 2017, 22:16 |
|
|
|
@daramo Ma nije istina, penal čist k'o suza, glup, ali 100% penal, isto kao onaj penal nad Mešanovićem prošlo kolo. Dvije greške su bile ako sam ja dobro vidio, Stojkić u onoj akciji u prvom pol. nije bio u zaleđu i Duljević je trebao dobiti drugi žuti u drugom pol., sve ostalo je bilo ok. Realno, Zrinjski bio malo bolji, ali X je realan rezultat. Nakon sljedećeg kola će Zrinjski opet biti prvi jer sarajevski derbi će 90% završiti neriješeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|