HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 svi 2025, 20:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Regionalna nogometna liga?
Za 50%  50%  [ 28 ]
Protiv 50%  50%  [ 28 ]
Ukupno glasova : 56
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Regionalna nogometna liga
PostPostano: 07 stu 2009, 11:04 

To ti je dobar PR. Da sam ja sad neka ličnost i da idem na koncert ili predstavu u recimo Bukurešt, izmislio bih priču da sam kasnih 80ih gledao kako Steaua osvaja Kup Šampiona i da sam ih od tada počeo pratit. Raja na to lako padne prije koncerta, jer su svi istočni narodi željni pažnje pa makar i minorne osobe sa zapada.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 16:03 

Sta je vama ljudi?? Koja crna zajednicka liga u nogometu??? Sta ce nam ponovo poligoni za iskazivanje mrznje??
Delije u ZG?? Pa pobilo bi ih sve sa Cortom zajedno, jeste normalni?

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 16:42 

Tulkas je napisao/la:
Sta je vama ljudi?? Koja crna zajednicka liga u nogometu??? Sta ce nam ponovo poligoni za iskazivanje mrznje??

Mislim da zajednička liga nije ostvariva, ali bilo bi zanimljivo, kao po običaju Srbi bi se pošli kurčit u ZG, u Split bi došli u malom broju ili uopće nebi došli, Torcide bi na jednom gostovanju u BG bilo više nego kad zajedno zbrojiš brojnost Delija, Grobara i Boysa na gostovanjima u Splitu.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2009, 22:21 

Tulkas je napisao/la:

:klanjam :smijeh

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 14:47 

Citat:
Eminentni internet sajt specijalizovan za fudbal, Goal.com, objavio je listu od deset najuspešnjih klubova širom planete za mesec oktobar, a Crvena zvezda zauzela je laskavo treće mesto. Najtrofejniji srpski klub nalazi se odmah iza londonskog dvojca, Čelsija i Arsenala, a ispred velikana evropskog i svetskog fudbala poput Milana i Barselone.

Crvena zvezda je ovu poziciju zaslužila zahvaljujući sjajnim rezultatima u domaćem šampionatu u kojem do sada nije doživela nijedan poraz. Nakon 11. odigranih kola u Jelen Superligi, crveno-beli se nalaze na prvom mestu sa učinkom od 10 pobeda i samo jednim nerešenim rezultatom uz gol razliku od 19:2.

Nakon dvogodišnjeg posta i dominacije Partizana, Zvezda je očigledno rešila da učini sve što je u njenoj moći da titula završi na "Marakani". Kako trenutno stvari stoje sva je prilika da će tako i biti, ali pred izabranicima Vladimira Petrovića je još mnogo utakmica i izazova koje moraju uspešno da prebrode.

Kompletna lista 10 najuspešnijih fudbalskih klubova u oktobru:

1. Čelsi (Engleska)
2. Arsenal (Engleska)
3. Crvena zvezda (Srbija)
4. Milan (Italija)
5. Rubin Kazanj (Rusija)
6. Banfild (Argentina)
7. Mazembe (Kongo)
8. Barselona (Španija)
9. Pohang Stilers (Južna Koreja)
10. Liverpul Montevideo (Urugvaj)

Kompletnu vest sa dodatnim objašnjenjima za svaki od deset klubova sa liste možete pročitati ovde.

goal.com

:klanjam

Vrh

PostPostano: 10 stu 2009, 15:32 

Starfucker226 je napisao/la:
Tulkas je napisao/la:

Mislim da zajednička liga nije ostvariva, ali bilo bi zanimljivo, kao po običaju Srbi bi se pošli kurčit u ZG, u Split bi došli u malom broju ili uopće nebi došli, Torcide bi na jednom gostovanju u BG bilo više nego kad zajedno zbrojiš brojnost Delija, Grobara i Boysa na gostovanjima u Splitu.

zanimljivo razmišljanje. još kad bi iza mislioca stajalo i poneko gostovanje....

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 17:02 

RajvoSa je napisao/la:
To ti je dobar PR. Da sam ja sad neka ličnost i da idem na koncert ili predstavu u recimo Bukurešt, izmislio bih priču da sam kasnih 80ih gledao kako Steaua osvaja Kup Šampiona i da sam ih od tada počeo pratit. Raja na to lako padne prije koncerta, jer su svi istočni narodi željni pažnje pa makar i minorne osobe sa zapada.

slika

:aleale :001_tongue

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 18:47 

Citat:
Bivši selektor fudbalera Jugoslavije Ivica Osim ocenio je da bi formiranje regionalne lige donelo višestruku korist svim državama nastalim raspadom SFRJ.

Osim je za 'Sportski žurnal' rekao da je, za podizanje kvaliteta fudbala u zemljama bivše Jugoslavije, potrebno i da se što pre reguliše vlasnička struktura klubova.

"Siguran sam da fudbaleri u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, po svom potencijalu, spadaju u sam evropskih vrh. Ubeđen sam da bi zajednička liga donela mnogo koristi svima. Smeta mi što se narodom na prostoru SFRJ toliko dugo manipulisalo. Međutim, upravo su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi pokazale koliko se dobar fudbal igrao u nekadašnjoj Jugoslaviji", istakao je Osim.

On je podsetio na činjenicu da se i u košarci, kao i u vaterpolu već igraju regionalna takmičenja, zbog čega i reprezentacije u tim sportovima beleže dobre rezultate.

"Od takve lige bi i klubovi mnogo više zarađivali prilikom prodaje igrača. Radio sam dugo napolju i znam mnogo trenera koji tvrde da je nekadašnja Jugoslavija rasadnik talenata. U takvu ligu bi ulagali i razni biznismeni u svim zemljama bivše SFRJ. Verujem da bi, posle nekog vremena, i UEFA prvaku tog takmičenja dala mesto u Ligi šampiona", naveo je on.

Osim se složio sa kritikama da bi bezbednost na utakmicama te lige mogla da predstavlja problem, ali ne i nepremostivu prepreku.

"Na Balkanu se, nažalost, godinama mnogo ulagalo u nasilje i nesreću. Previše je onih koji su podržavali ratove, destruktivaca koji su zarađivali na tuđoj bedi i nesreći. Mislim da je vreme tih ljudi prošlo. Dosta je bilo nasilja i gluposti", poručio je Osim.

On je dodao da je trenutno stanje u klubovima bivše SFRJ, gde je nejasna vlasnička struktura, idealna prilika za ljude koji bi u fudbalu da zarade koji dinar, a kojima je taj sport na poslednjem mestu.

"Mora da se zna ko je gazda i koliko novca daje za klub. Bez čistih računa, nema napretka. Bugari i Rumuni su po tom pitanju napravili korak napred i rezultati se jasno vide. Skoro svake godine neki od njihovih klubova igra u Ligi šampiona. Kada bi se i to pitanje regulisalo, uz formiranje jedinstvene lige, fudbal na ovim prostorima bi procvetao", zaključio je Osim.

Osim je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio peto mesto na Mundijalu 1990. godine u Italiji. U trenerskoj karijeri vodio je još sarajevski Željezničar, beogradski Partizan, Šturm iz Graca i selekciju Japana.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&mm=11&dd=12&nav_id=392177

Vrh

PostPostano: 19 stu 2009, 23:17 

Ne znam gdje bi drugdje ovo stavio, pa ću ovdje.

Zaista velika čast za Dejana Ramba Petkovića, ušao je u Hall of Fame one prave Maracane. :klanjam

http://www.politika.rs/rubrike/Sport/sportske-price/Petkovicu-s-ljubavlju-pismo-iz-Brazila.lt.html

I možda i najveća počast, na tribinama Maracane:
slika

Nijedan europski nogometaš nikad nije ostvario ovako puno u Brazilu. :klanjam

Vrh

PostPostano: 01 pro 2009, 21:45 

ja sam za regionalnu ligu ali onu na kojoj su radili austrijanci prije par godina znači;hrvatska,slovenija,austrija,slovačka i mađarska ili češka.
to je skoro i krenulo ali je fifa zabranila sve lige izvan njezinog utjecaja.
iako i skandinavci čekaju za svoju regionalnu.
i regionalna liga sjevernog mora (škotska,irska,island).
sve fifa zabranila.
pa kad uskoro krenu regionalne lige(jak je pritisak na uefu)hrvatska sigurno neče igrati u balkanskoj. :smajl047

Vrh

PostPostano: 20 sij 2010, 15:52 

Ja sam za.
Hrvatska i Srbija po 5 predstavnika, Slovenija, BiH po 3, Crna Gora i Makedonija po 2.

Iako i tu bi vladao samo jedan klub :dinamo1

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 00:34 

Ivan Cro je napisao/la:
Iako i tu bi vladao samo jedan klub :dinamo1

:rigam

Vrh

PostPostano: 31 sij 2010, 00:15 

gonič zmajeva je napisao/la:
ja sam za regionalnu ligu ali onu na kojoj su radili austrijanci prije par godina znači;hrvatska,slovenija,austrija,slovačka i mađarska ili češka.
to je skoro i krenulo ali je fifa zabranila sve lige izvan njezinog utjecaja.
iako i skandinavci čekaju za svoju regionalnu.
i regionalna liga sjevernog mora (škotska,irska,island).
sve fifa zabranila.
pa kad uskoro krenu regionalne lige(jak je pritisak na uefu)hrvatska sigurno neče igrati u balkanskoj. :smajl047

ta bi bila idealna jer bi nas tjerala da se infrastrukturno dignemo na rang ostalih. u balkanskoj bi bili vodeći po infrastrukturi :ucelo a dosta mi je nogometa po ledinama, kravama iz gola, kućama u korneru.

Vrh

PostPostano: 29 sij 2011, 19:41 

Tulkas je napisao/la:

T :thumbup oliko istine, u tako kratkom opisu.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 22:27 

totem je napisao/la:

T :thumbup oliko istine, u tako kratkom opisu.

toliko gluposti u jenoj kratkoj rečenici.
totem nadmašuje samoga sebe.ali to je inače obilježje onih koji stadione ne vide ali o zbovanjiam na stadionu pričaju na sav glas.
ćao levati

Vrh

PostPostano: 30 sij 2011, 22:57 

Mislim da ta liga ne bi uspjela. U SFRJ ligi (liZi?) mladi igrači nisu mogli ići van a sad sve što vrijedi zbriše odmah!

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 14:31 

Šuker se pozitivno izjasnio o konceptu Regionalne Lige koju su skrojili Makedonci. Ne, nije riječ o obnovi YU lige, nego o nekoj inačici Lige Prvaka za klubove iz 13 zemalja jugoistočne Europe koja bi se igrala na proljeće (u europskim a ne domaće ligaškim terminima) kada svi ti klubovi poispadaju iz LP i EL. Ako UEFA odobri, mogla bi krenuti od 2018.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 15:32 

Mislim da će više love otići na popravke stadiona i kazne nakon "škakljivih" gostovanja nego što će dobiti love od prodaje ulaznica. Loša ideja ukratko.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 15:33 

Zadar1993 je napisao/la:
Loša ideja ukratko.

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 22:19 

Ma činjenica da propale sportske klubove iz malih i siromašnih zemalja ne može i neće spasiti povezivanje u ligu sa klubovima iz drugih malih i siromašnih zemalja.

A opet u današnje vrijeme teško klub može biti vrhunski i boriti se za vrh ako ne dolazi iz lige petice.

Vremena Celtica, Ajaxa, Sparte su prošlost.

Nažalost ali je tako.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2015, 22:24 

Citat:
12th region Southern-Central

1. Switzerland – 7.7 millions

2. Austria – 8.3

3. Slovenia - 2

4. Croatia – 4.5

5. Federation BiH, Bosnia and Herzegovina – 2.8

6. Hungary - 10

7. Czech Republic – 10.4

8. Slovakia – 5.4

9. Liechtenstein – 35,000

Citat:
13th region South-Eastern

1. Romania – 22.2 millions

2. Greece – 11.2

3. Bulgaria – 7.6

4. Serbia (including Kosovo) – 8.8

5. Republic of Srpska, Bosnia and Herzegovina – 1.4

6. Moldova (including Transnistria) – 4.1

7. FYROM - 2

8. Albania – 4.2

9. Cyprus – 0,8

10. Montenegro – 0.7

:zubati

Znaš publiku...

Citat:
Federation BiH, Bosnia and Herzegovina – 2.8

Ni u Bošnjinim mokrim snovima. :laugh

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 00:00 

doc je napisao/la:
Ma činjenica da propale sportske klubove iz malih i siromašnih zemalja ne može i neće spasiti povezivanje u ligu sa klubovima iz drugih malih i siromašnih zemalja.

A opet u današnje vrijeme teško klub može biti vrhunski i boriti se za vrh ako ne dolazi iz lige petice.

Vremena Celtica, Ajaxa, Sparte su prošlost.

Nažalost ali je tako.

Zato ovo rješenje i jeste genijalno - objediniti državne lige u nekoliko većih.

Veća liga znači veći kvalitet i sve što ide s tim. Jedna Hrvatska možda može dati dva jaka učesnika te lige, ali kad nakupiš više takvih zemalja, to je solidnih 18 klubova. Jer Hrvatska ne može da ima ligu na nivou petice, ali može da ima jedan ili dva solidna kluba. E sad, kad oni odu da igraju sa Lokomotivom ili Gošk Jugom...

Time automatski i niže lige dobijaju na značaju, fudbal je interesantniji... dobar primjer nam je raspad SFRJ, prije i poslije.

doc je napisao/la:
:zubati

Znaš publiku...

Clash of civilizations :zubati

Citat:
Citat:
Federation BiH, Bosnia and Herzegovina – 2.8

Ni u Bošnjinim mokrim snovima. :laugh

Stadion Asim Ferhatović se renovira, jak sponozor iz Malezije je tu, još jedan igrač FKS je pozvan u sirijsku reprezentaciju... sprdaj se ti, ali boja dresa boja fesa postaje bitan faktor :P

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 10:41 

Jebala vas regionalna nogometna liga. Da Bog da se potukli do smrti.
Da Bog da vas mrtve iz Miljacke i Dunava vadili poslije "gostovanja".

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 12:21 

U pravu si, vidim koliko je nastradalo košarkaških navijača zbog ABA lige. I prije nego uletiš s "to je drugi sport", nekoliko klubova ima navijače koji prate i nogometni i košarkaški klub, a skupine koje nemaju svoj klub su se uvijek mogle prišlepati ako im je bilo do šore.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2015, 13:16 

Znam da nisu. To im je moja kletva, kralja Zvonimira BBC-a. Nije se sa tim šaliti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 128 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: