HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 sij 2025, 13:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Kako je nestala BiH s rukometneg zemljovida
PostPostano: 16 sij 2024, 00:54 

Stalno iščekujen kako će bljesnit na rukometnon nebu, a nikako to.
Evo otkako se je raspala država nikako se stabilizirat. Nestale su cile rukometne sridine.
Doduše, nike nove su se pojavile (Ljubuški).
Jednon je Bosna, mislin iz Sarajeva došla daleko u eurokupoviman u ovih 32 godine i to je to.

A di su pri bili zaguljeni Borac iz Banje Luke, Sloga iz Doboja. Željezničar iz Sarajeva je bia redovni prvoligaš u bivšoj državi. Sad ništa. Travnik s Borcen je bia rukometna sridina. Sad? Visoko i Bosna? Spali na to da za njih znadu samo zagriženi jubiteji rukometa.

Vrh

Naslov: Re: Kako je nestala BiH s rukometneg zemljovida
PostPostano: 16 sij 2024, 01:04 

...banjalučki borac je bio najači u yu ligama od svih bih klubova i izbacio il su igrali kod njega:smailagić,saračević,smailagić,puc,ćavar,arslanagić,jović,arnautović,karalić,popović...sve do jednog svjetske klase..danas ne postoji rukomet u bih ako izbaciš izviđač koji uglavnom klase izbacuje za hrvatsku repku a evo kos i za srbiju...izviđač kupi talente po bih i teše ih u extra klase poneki završi u bih al rijetko...svi ostali nemaju pare i rad ni upravu opće rasulo kako na klupskom tako i na reprezentativnom planu...mislim da sam pročita izjavu ćamile koja igra z ahr da i ne postoji opće ženska reprezentacija..

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 02:20 

Borac iz Banje Luke osvajač KEP 1976., finalist KEP 1975., 1980. polufinalist KPK,, 1991. osvajač Kupa IHF
Sloga iz Doboja finalist KPK 1984.
Željezničar iz Sarajeva finalist Kupa IHF 1982.

To je za bivše države

a posli u neovisnosti jednom je Bosna, ali mislin sarajevska, ne ona iz Visokog došla daleko

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 02:31 

Ovo je noćna mora europskih bogatuna

http://todor66.com/handball/Euro_Cups/Men_CWC_2005.html

1/4 završnice Kupa pobjednika kupova

Vardar (MKD) - Medveščak (HR)
Gorenje (SLO) - Izviđač (BiH)
HSV (NJE) - Ademar Leon (ŠPA)
Partizan (SCG) - Zagreb (HRV)

1/8 te sezone (plavo su iz država slidnica bivše države, a zeleno iz bivšeg ist. bloka)
RK Gorenje Velenje SLO - US Ivry Handball FRA
HC Banik Karvina CZE - CBM Ademar Leon ESP
CBM Valladolid ESP - RK Zagreb (CRO)
Crvena Zvezda Beograd SCG - HSV Hamburg GER
Medvescak Zagreb CRO - Haukar Hafnarfjordur ISL
FCK Handbold Kopenhagen DEN - Vardar Vatrost Skopje MKD
RK Partizan Beograd SCG - HC Granitas Kaunas LTU
RK Prevent Slovenj Gradec SLO - RK Izvidac Ljubuski BIH

u kolima pri ispali su još
od klubova iz bivše države
Bosna, Sarajevo (BiH) i Pelister (MKD)
a od ostalih iz bivšeg istočnog bloka
Olimpus 85 (MOL), Dinamo iz Bakua (AZE), Piatra (RUM), Vive Kielce (POLJ), Szabolcs (MAĐ), Chocolate Boys (EST), Kaustik (RUS) i Šahtjorska akademija (UKR)

u poluzavršnici su igrali Ademar Leon protiv Izviđača i Vardar protiv Zagreba, a završnicu Ademar Leon i Zagreb. Ademar Leon je bia prijak.
No, uvik se more dogodit dobar šuterski dan protivniku, a da njima nikako ne ide, ili da se naš vratar razbrani a njihov bude šupaj... pa onda svaki put na nove istočnoeuropljane...

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 02:45 

2009. je sarajevska Bosna uspila nikako dobacit do četvrtzavršnice

http://todor66.com/handball/Euro_Cups/Men_CWC_2009.html
https://mondo.ba/Sport/Ostali-sportovi/a36036/RUKOMET-KPK-Studenti-nadomak-cetvrtfinala.html

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 03:14 

...sićam se pošto sam veliki fan rukometa i znalac bez lažne skromnosti borac iz bl doša u metković il tu negdi bili na pripremama i nije metković ni tada bio loš na golu borca arnautović čovik mrcina pola gola pokriva i mislim dvadeset minuta mu nisu mogli zabit gol ...živa istina..gdje lik sad baš me zanima...

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 08:32 

Borac Banja Luka je u neku ruku zapravo osnova hrvatskog rukometa zato što je taj današnji razvoj započeo s projektom RK Zagreba i Zoranom Gopcem krajem 80-tih kad su odlučili u Zagrebu napraviti europskog prvaka i povukli su sve što valja iz Borca.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 10:14 

dudu je napisao/la:
Borac Banja Luka je u neku ruku zapravo osnova hrvatskog rukometa zato što je taj današnji razvoj započeo s projektom RK Zagreba

Hrvatski rukomet je postojao prije BH rukometa!
(iako je i banjalučki rukomet hrvatski)

Medveščak je sjećam se doslovce harao '80i Jugoligom i ako je netko temelj modernog hrvatskog rukometa '90i to onda može bit samo Medveščak i po tradiciji i po školi i po rezultatima.

Naravno tu je i Bjelovar '70i i Zagreb '90i (al praktički svi važni igrači su došli iz šampionskog Medveščaka u tada prosječni Zagreb)

Pola zlatni olimpijaca je stvorio Medveščak (vjerovatno tada najbolja škola rukometa na Svijetu) uključujući i (sina) izbornika Kljajića.
Medveščak je ostao bez para (sponzor bankrotiro zbog rata) i Zagreb se uz (financijsku i sudačku) HDZ podršku podigao i Gobac se ušteko mislim ko manager sa strane (ko Mamić u Dinamo) i kasnije preuzeo klub (ko i Mamić)
Zaboravio sam kako se tada zvao predsjednik Zagreba, al pamtim facu, mislim da je čak neki naš s juga.

Ako ćemo o Hrvatskom rukometu 2000i onda je to Metković Balić, Metličić, Dominiković, Goluža, Kaleb...
+ Medveščak Šola
+ Zamet Sulić, Matošević
+ Zagreb Džomba, Jović

Zagreb tek sada može "prisvajat" Hrvatsku reprezentaciju, jer je školovao i podigao većinu igrača, al opet tu je i NEXE i Ljubuški itd. a i izbornik Perkovac je opet iz Medveščaka.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 10:17 

Jednostavno, muslimani su nesposobni za sport a sve hrvatsko i srpsko šta vačja igra za svoje države.

Sta oni imaju van invalidske odbojke? a tu su dobri smao zbog srpske udluge.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 10:20 

Bjelovarska tradicija je još iz 70ih...

Metković je bio osnova generacije iz Portugala ne Zagreb, Metković kojemu je smrad gobac ukrao titulu za zelenim stolom zbog navodne krive registracije Blaženka Lackovića.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 11:02 

Brane je napisao/la:
dudu je napisao/la:
Borac Banja Luka je u neku ruku zapravo osnova hrvatskog rukometa zato što je taj današnji razvoj započeo s projektom RK Zagreba

Medveščak je sjećam se doslovce harao '80i Jugoligom i ako je netko temelj modernog hrvatskog rukometa '90i to onda može bit samo Medveščak i po tradiciji i po školi i po rezultatima.

Naravno tu je i Bjelovar '70i i Zagreb '90i (al praktički svi važni igrači su došli iz šampionskog Medveščaka u tada prosječni Zagreb)

Pola zlatni olimpijaca je stvorio Medveščak (vjerovatno tada najbolja škola rukometa na Svijetu) uključujući i (sina) izbornika Kljajića.
Medveščak je ostao bez para (sponzor bankrotiro zbog rata) i Zagreb se uz (financijsku i sudačku) HDZ podršku podigao i Gobac se ušteko mislim ko manager sa strane (ko Mamić u Dinamo) i kasnije preuzeo klub (ko i Mamić)
Zaboravio sam kako se tada zvao predsjednik Zagreba, al pamtim facu, mislim da je čak neki naš s juga.

Ako ćemo o Hrvatskom rukometu 2000i onda je to Metković Balić, Metličić, Dominiković, Goluža, Kaleb...
+ Medveščak Šola
+ Zamet Sulić, Matošević
+ Zagreb Džomba, Jović

Zagreb tek sada može "prisvajat" Hrvatsku reprezentaciju, jer je školovao i podigao većinu igrača, al opet tu je i NEXE i Ljubuški itd. a i izbornik Perkovac je opet iz Medveščaka.

Nositelji prve generacije zlatnih olimpijaca su bili Pako Ćavar, Istok Puc, Zlatko Saračević, Irfan Smajlagić, Božidar Jović, od ovih petorice trojica su rođeni Banjalučani, a ova druga dvojica su stasali u Borcu.

To je fundament na kojem je nastao europski prvak Badel Zagreb i s tim se krenulo prije 1991., Zagreb je bio prvak Jugoslavije već 1989. godine.

Medvešćak nije dominirao 80-tih nego Metaloplastika, davna su vremena kad je Medvešćak bio prvak, tamo 60tih.

Dakle baza i sami početak i uspjesi Hrvatske su vezani za Borac Banja Luku, sve drugo je došlo nakon toga, uključujući Metković (koji je dijelom izazvan i zbog Pake Ćavara i njegove popularnosti), a ove novije generacije se svakako nadostavljaju na fundament.

Partizan Bjelovar je bio aktualan 70-tih, nisu presudni u toj priči.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 11:04 

…pakknje ko gotov igrac dosa u borac logikom da je prerasta dadasnju mehaniku..ko sto su insvi koje je posli pokupio Gobac …

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 11:30 

Pako je sa 17 došao u Borac, kakav gotov igrač bez obzira na njegov silan talent.

Štogod pričali Gobac je tvorac modernog hrvatskog rukometa, bilo bi ga i bez njega u nekoj mjeri, ali on je postavio današnji standard da se samo zlato očekuje. :D

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 11:35 

2005. godina:

1/4 završnice Kupa pobjednika kupova

Vardar (MKD) - Medveščak (HR)
Gorenje (SLO) - Izviđač (BiH)
HSV (NJE) - Ademar Leon (ŠPA)
Partizan (SCG) - Zagreb (HRV)

:eek

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 11:44 

Krivaja Zavidovići su isto imali ozbiljnu rukometnu tradiciju, otamo je Venio Losert.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 11:55 

dudu je napisao/la:
Medvešćak nije dominirao 80-tih nego Metaloplastika, davna su vremena kad je Medvešćak bio prvak, tamo 60tih.

Zamijenio si RK Zagreb sa RK Medveščak Zagreb, to se često zna dogodit.
Medveščak je dominiro Jugo-ligom '80i
Zagreb nije osvojio ništa od '65 bio je samo prosječan klub.

Privitak/ci:
RK MEDVEŠČAK.png
RK MEDVEŠČAK.png [ 7.96 KiB | Pogledano 2180 put/a. ]
RK ZAGREB.png
RK ZAGREB.png [ 8.36 KiB | Pogledano 2180 put/a. ]
RK BORAC.png
RK BORAC.png [ 10.01 KiB | Pogledano 2180 put/a. ]

PostPostano: 16 sij 2024, 12:10 

dudu je napisao/la:
Nositelji prve generacije zlatnih olimpijaca su bili Pako Ćavar, Istok Puc, Zlatko Saračević, Irfan Smajlagić, Božidar Jović, od ovih petorice trojica su rođeni Banjalučani, a ova druga dvojica su stasali u Borcu.

To je točno da su Pako, Smajo, Puc, Sara bili nositelji
Jović je bio mladi igrač na početku karijere, nije bio nositelj igre, ne znam jel igro on uopće ??

Goran Perkovac (današnji izbornik) je bio kapetan i razigravač/playmaker srednji vanjski jedan od nositelja igre
Valter Matošević je bio prvi golman i nositelj igre
Neno Kljajić sin od izbornika je bio pivot i jedan od nositelja zajedno sa Nančinovićem koji je isto igro na crti.

Privitak/ci:
Valter Matošević.png
Valter Matošević.png [ 17.17 KiB | Pogledano 2168 put/a. ]
Nenad Kljaić.png
Nenad Kljaić.png [ 12.21 KiB | Pogledano 2168 put/a. ]
Goran Perkovac.png
Goran Perkovac.png [ 7.36 KiB | Pogledano 2168 put/a. ]

PostPostano: 16 sij 2024, 12:23 

Sara i Smajo su stasali u Borcu ali su igrali i u Medveščaku kasnije
Alvaro i Valter u Zametu u Rijeci

Privitak/ci:
Alvaro Načinović.png
Alvaro Načinović.png [ 9.95 KiB | Pogledano 2156 put/a. ]
Irfan Smajlagić.png
Irfan Smajlagić.png [ 13.63 KiB | Pogledano 2156 put/a. ]
Zlatko Saračević.png
Zlatko Saračević.png [ 11.94 KiB | Pogledano 2156 put/a. ]

PostPostano: 16 sij 2024, 12:39 

Imota je napisao/la:
Jednostavno, muslimani su nesposobni za sport a sve hrvatsko i srpsko šta vačja igra za svoje države.

Sta oni imaju van invalidske odbojke? a tu su dobri smao zbog srpske udluge.

Već se zatvaraju i zadnje pekare po manjim gradovima a pitamo se gdje je vrhunski sport. :zubati

1062 of 2558 - 41.52%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 12:46 

Da zaključimo

RK MEDVEŠČAK
Izbornik - otac Kljajić
Pivot - sin Kljajić
S.Vanjski - Perkovac (kapetan)

RK BORAC
D.Krilo - Smajlagić
D.Vanjski - Saračević

RK METKOVIĆ
L.Krilo - Čavar

RK ZAMET
Golman - Matošević

Slovenia
L.Vanjski - Puc

Privitak/ci:
Velimir Kljaić.png
Velimir Kljaić.png [ 21.02 KiB | Pogledano 2146 put/a. ]
Patrik Ćavar.png
Patrik Ćavar.png [ 11.27 KiB | Pogledano 2146 put/a. ]
Iztok Puc.png
Iztok Puc.png [ 6.94 KiB | Pogledano 2146 put/a. ]

PostPostano: 16 sij 2024, 13:19 

Najjače je čitat komentare na klixu iza standardnog muslimanskog debakla.

Od kmeke do žaljenja da su loši zbog Dodika i Čovića. Bože bogati kako Čović može bit uzrok nečije netalentiranosti i lijenosti? Oni su uvjereni u to.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2024, 23:49 

Brane je napisao/la:
dudu je napisao/la:

+ Medveščak Šola
+ Zamet Sulić, Matošević
+ Zagreb Džomba, Jović

Onaj drugi iz dvojca koji je bia drma hrvatskin rukometon je Kavran.
Oni su monopolizirali i makabizirali hrvatski rukomet. Neviđene opstrukcije svakeg kluba koji se je drznia pojačat za približit Zagrebu. Medveščak je tako triba dovest Ćavara...
Zbog protežiranosti položaja RK Zagreba, rukomet nan postiže i pridobre rizultate. Više od realnog. Protekcija ubija kompetitivnost, ulinjuju, ubija instinkte.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2024, 00:01 

dudu je napisao/la:
Pako je sa 17 došao u Borac, kakav gotov igrač bez obzira na njegov silan talent.

Štogod pričali Gobac je tvorac modernog hrvatskog rukometa, bilo bi ga i bez njega u nekoj mjeri, ali on je postavio današnji standard da se samo zlato očekuje. :D

..da isto ko i Mamić reka bi nista manje kriminalac od njega…i dismo sad uništene su svi rukometni centri u hr…Cibona je u stečaju…Dinamo jos samo HNS mafija održava u životu al bice tu cirkusa…sav zagrebački sport je na klimavim nogama došla je na naplatu neprirodni razvoj makabizacija …a javna poduzeća ne mogu davat vise..al da se vratim rukometu nestali su Bjelovar Rijeka Split nestaje baza…sreća da je Izvidjac u bih…

Vrh

PostPostano: 17 sij 2024, 00:01 

dudu je napisao/la:
Medvešćak nije dominirao 80-tih nego Metaloplastika, davna su vremena kad je Medvešćak bio prvak, tamo 60tih

Metaloplastika je drmala nakon pada Kolinske Slovana, od 1982.godine, sve do odlaska Veselina Vujovića tamo 1988.
1980-ih je bia nesta hrvatski rukomet, nigdi Hrvata reprezentativaca osim vratara Mirka Bašića. Jedva je bilo i prvoligaša iz Hrvatske.
1988. se podiga Medveščak u trku za vrh. Sponzor je bia Infosistem, ako se sićan.

Prvoligaši su 1980-ih bili Metaloplastika, Crvenka, Crvena zvezda, Željezničar iz SA, Železničar iz Niša, Jugović iz Kaća, Borac iz BL, Sloga iz Doboja, Kolinska Slovan iz Ljubljane, Pelister iz Bitole, Proleter iz Zrenjanina. Iz Hrvatske su u 1.ligi bili Zamet i Medveščak.

Vrh

Naslov: Travnik
PostPostano: 17 sij 2024, 14:12 

https://www.rkborac.ba/

Citat:
1954. godine. Legenda Travničkog rukometa Enes Sujoldžić vraća se u Travnik nakon završetka školovanja (gdje se školovao?) i donosi rukometnu loptu, za „mali rukomet“

Enes, zaljubljenik u sport a posebno u rukometni zajedno sa Nikicom Kovačevićem započinje rukometnu priču u Travniku.

Travnik je uvijek bio rasadnik rukometnih talenata. Rukomet je uvijek u Travniku bio i ostao izuzetno popularan sport, a rukometaši i rukometašice RK „Borac“ pisali su povijest rukometa. Enes Sujoldžić, Nikica Kovačević, Mihovil Lipovšek, Stjepan Šimić, Samir Maslić, Sead Bašić, Jadranko Staničić i mnogi drugi treneri

Škandrom, Maslićem, Antićevićima, Šunjićima, Golićem, Gelićem, Mikulićem, Šarićem, Bahtovićem, Razdeušekom, Pikotićem, Kovačevićem, Begićem, Smajlovićem i mnogim drugima

prethodnike koji su utkali „sjeme rukometa“ u Travniku, bilo bi pomalo s naše strane neodgovorno, a to su: Avdo Nizamić, Fadil Mešan, Jozo Križanac, Drago Bilandžija, Hrvoje Đurić, Galib Hadžijunuzović, Džemal Rupić

Bia in je to šport broj 1. Hrvati su bili nezaobilazan čimbenik. Sad nimadu Hrvata više. Uslid "oslobađanja" i evo ih di su.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Stranica 1, 2  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: