|
|
Stranica: 14/20.
|
[ 481 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:05 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bijeljina je ogromna, ali mora počet ličit na grad, trenutno izgleda kao gigantsko selo Istina, ne može se meriti po mnogim stvarima npr sa Mostarom (mada tu je Banja Luka). Ali Bijeljina ima dosta prostora. I jedan Novi Sad (pored urbanih delova, kojih je naravno sve više) ima naselja koja su u suštini velika sela. Ravnica. Ali ide to polako... Novi centar za kulturu .JPG) Nova bolnica  Novi putevi  @Ibar, Zlatko Zlatko tačno odgovorio. Svaki put kad je započinjala gradnja navedene pruge izbijao je rat (PSR, DSR, raspad SFRJ).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:06 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 18:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Ibar je napisao/la: Kad se ovo sve dovrši fina će bit ta obilaznica   Ovaj dio crvenog (under construction) je gotov , pa obilaznica je gotova i funkcionalna , za Bijeljinu se planira vanjski i unutršnji prsten. Prsten i obilaznica nisu ista stvar 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:09 |
|
|
Jagnje koja pruga Srbijanska ide malim dijelom kroz BiH? Jel to ona za CG? Hvala dečki na informacijama vezanim uz prugu. Znam da ste vi Srbi malo praznovjerni al nebojte se mir nema alternativu poručuje vam jedan gdin  Bijeljina Kirche  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:12 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 01:39 Postovi: 1206 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
ZlatkoZG je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Bijeljina je ogromna, ali mora počet ličit na grad, trenutno izgleda kao gigantsko selo Jebaj ga ,znaš i sam da je poslije rata trebalo narod skučit... Citat: http://www.bolnicabijeljina.com/Fotos/Bolnica2.jpg Nova bolnica u Bijeljini http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 9&page=120Tu se može vidjeti 5 godina eksplozivnog razvoja Bijeljine http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1340737Razvoj putne infrastrukture Ovako bi to trebalo izgledati kad se završi: zeleno: obilaznica plavo: unutrasnji prsten crveno: glavne ulice/bulevari  Ovo bi olaksalo urbanizaciju Bijeljine. Bolje je rijesiti sada infrastrukturna pitanja nego kasnje kad to bude teze zbog urbanizacije grada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Moćno! Nego kad stavljamo te karte putnih pravaca, da stavim i NS-LO, koji će biti značajan i za Bijeljinu i za Zvornik. Ima veze i sa temom. Neko je susednu nam BiH obeležio sa "RBiH" (Šeha i Irma su očigledno saradnici u srbijanskoj agenciji za prostorno planiranje). 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:14 |
|
|
Ibar je napisao/la: Jagnje koja pruga Srbijanska ide malim dijelom kroz BiH? Jel to ona za CG?
Jes' ta. Čini mi se da su jedna ili dve stanice u BiH. A i to ima tužnu priču.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:15 |
|
|
Bome ovi u Bijeljini dugoročno razmišljaju ko da nisu Balkanci 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:19 |
|
|
|
Jagnjeća,
Jel to treba da bude pun auto put ili "motorway" što bi rekao bivši predsednik? I kad počinju da ga rade?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:20 |
|
|
Autoput tipa "motorway". Motoput, što kaže ZOBS. A navodno počinje da se radi sledeće godine. Mada bih ja to računao tek 2014.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:21 |
|
|
|
Srbija mora da bolje poveze te delove infrastrukturno...mislim na Zapadnu Srbiju koja se naslanja na Bosnu...
Isao sam cesto tim putevima, do Sapca moze preko Obrenovca, ali put je los, ili autoputem pa preko Srema, izdvajanje kod Rume... od Sapca se odvaja put ka Badovincima i Drini, a za Zvornik je put Sabac-Loznica koji je skoro obnavljan, al zato od Loznice do Malog Zvornika ja put jako los...do Bijeljine moze i preko Kuzmina i Race, al duzi je put.
Bijeljina nije selo...daleko od toga... svakako nije ni moderan grad... onako, grad srednje velicine. Cim predjes granicu vidis da je to bogat kraj, Semberija je blago, plodna zemlja... pocelo je tamo dosta da se ulaze, i tu nece biti problema...Zvornik je druga prica, tu imam utisak da sve stoji, cak je i Visegrad zivnuo sa onim Kustinim projektom...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:21 |
|
|
Citat: Koje? Novi Sad - Zvornik
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:23 |
|
|
Ibar je napisao/la: Bome ovi u Bijeljini dugoročno razmišljaju ko da nisu Balkanci  Bio sam tamo jednom s pokojnom bakom ,iz Srbije su dolazili kupovat na veliko u Bijeljinu jer je bilo jeftinije ,neznam kako je sada. Semberija ti je radišan kraj , to jedan od onih dijelova BiH kojemu je zapravo raspad SFRJ išao na ruku ,poput zapadne Hercegovine , stvarno nije laganje da je taj kraj politički bio zapušten od dolaska Austrije 1878 koja je pomakla centar regije u Tuzlu i to se nije mijenjalo praktički do Daytona... Kombinacija dolaska novog stanovništva, fantastičan geografski položaj i radišnosti je morala dati rezultata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:26 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:28 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Autoput tipa "motorway". Motoput, što kaže ZOBS. A navodno počinje da se radi sledeće godine. Mada bih ja to računao tek 2014. Ja sam prvi put čuo za to još pre par godina, i pričalo se o ful auto putu. Ma nek naprave i polu auto put, mada mislim da je tvoja procena o 2014. ipak previše optimistična. To će da se izgradi isto kao kad smo završili koridor 10 taman za olimpijadu u Atini. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:30 |
|
|
@Zlatko lokacija im je fakat ono blizu svih i svakog  Kraj je super za poljoprivredu čak im je i bolje došlo očito što nisu dobili urbani centar ranije.. Nego znaš li u kakvom je stanju pruga Bijeljina-Šid? Kako pruge u RS-u?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:36 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Ja sam prvi put čuo za to još pre par godina, i pričalo se o ful auto putu. Ma nek naprave i polu auto put, mada mislim da je tvoja procena o 2014. ipak previše optimistična. To će da se izgradi isto kao kad smo završili koridor 10 taman za olimpijadu u Atini.  Ma kakva 2014.  Pričao sam o početku izgradnje. Mada kažu da si i ovde Kinezi zainteresovani. A oni rokove ne probijaju. Mislim da je ovde bolje da ne ide full autoput. Prosto nema potrebe pored K10 i K11. A i ovako ga neće naplaćivati. Ibar je napisao/la: lokacija im je fakat ono blizu svih i svakog Bijeljina je svakako "dobitnik" poslednjeg rata. Ranije ljudima oko Zvornika i Bratunca npr nije na pamet padala (školovanje, posao). Išlo se u Tuzlu, Sarajevo ili Beograd. Sada je mesto Tuzle preuzela Bijeljina. Zanimljivo, kaže mi prijatelj iz Šapca da nije retka pojava da ljudi izlaze u Bijeljinu. Tako da očigledno postaje neki centar. Radi se i gomila nekih turističkih projekata. Etno sela, salaši, akva parkovi.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:44 |
|
|
Ibar je napisao/la: @Zlatko lokacija im je fakat ono blizu svih i svakog  Kraj je super za poljoprivredu čak im je i bolje došlo očito što nisu dobili urbani centar ranije.. Nego znaš li u kakvom je stanju pruga Bijeljina-Šid? Kako pruge u RS-u? Iskreno nemam pojma.... samo znam da su Austrijanci obnovili ili još rade modernu prugu BL-Doboj...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 01:50 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Ja sam prvi put čuo za to još pre par godina, i pričalo se o ful auto putu. Ma nek naprave i polu auto put, mada mislim da je tvoja procena o 2014. ipak previše optimistična. To će da se izgradi isto kao kad smo završili koridor 10 taman za olimpijadu u Atini.  Ma kakva 2014.  Pričao sam o početku izgradnje. Mada kažu da si i ovde Kinezi zainteresovani. A oni rokove ne probijaju. Mislim da je ovde bolje da ne ide full autoput. Prosto nema potrebe pored K10 i K11. A i ovako ga neće naplaćivati. I ja sam pričao o početku izgradnje. Zašto su braća Mandarinci zainteresovani ako se put ne naplaćuje, daće nam bratski kredit pod bratskim uslovima? Ili hoće da zaposle svoju operativu. Koji mi kurac značimo Kinezima uopšte i zašto nam zidaju onaj most na Dunavu i daju kredite, kad znaju da ćemo da im vratimo nikad. Nije mi to jasno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 02:00 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: I ja sam pričao o početku izgradnje. Zašto su braća Mandarinci zainteresovani ako se put ne naplaćuje, daće nam bratski kredit pod bratskim uslovima? Ili hoće da zaposle svoju operativu. Koji mi kurac značimo Kinezima uopšte i zašto nam zidaju onaj most na Dunavu i daju kredite, kad znaju da ćemo da im vratimo nikad. Nije mi to jasno.  Kina ima velike devizne rezerve , dio tih rezervi ide za razvoj drugih zemalja , a pritom se uposle njihove firme , Kina na taj način širi uticaj i prijateljske odnose ,a te kineske ponude su pritom i primamvljive. Karmelo ,sve se vraća 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 02:43 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89873 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ZlatkoZG je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Bijeljina je ogromna, ali mora počet ličit na grad, trenutno izgleda kao gigantsko selo Jebaj ga ,znaš i sam da je poslije rata trebalo narod skučit...  Nova bolnica u Bijeljini http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... 9&page=120Tu se može vidjeti 5 godina eksplozivnog razvoja Bijeljine http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1340737Razvoj putne infrastrukture Ovako bi to trebalo izgledati kad se završi: zeleno: obilaznica plavo: unutrasnji prsten crveno: glavne ulice/bulevari  Impresivno. Malo baca na Moskvu. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 02:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89873 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kad smo kod obilaznica... Livno je prije par godina izgradilo četverotračnu obliaznicu.  
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 08:38 |
|
|
|
Mnogo kompleksa ovdje na relaciji selo-grad. Rat, migracije, prilagođavanje novoj sredini i dokazivanje pljuvanjem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zenicanin
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 11:27 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2011, 01:39 Postovi: 1206 Lokacija: Bosna i Hercegovina (Herceg Bosna)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 11:31 |
|
|
|
Malo je to sve, zašto ne počnu praviti nebodere sa 40, 50 spratova?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gligorije
|
Naslov: Re: 19 godina ideje bošnjaštva Postano: 08 pro 2012, 11:43 |
|
Pridružen/a: 26 lip 2010, 12:00 Postovi: 365 Lokacija: Trebinje, Srpska
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|