HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 vel 2025, 08:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 89614 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 12 stu 2021, 11:30 

Shaban995 je napisao/la:
Srpsčanin je napisao/la:
Jel vidis sad kako smo mi Srbi dobri,kako smo dusevni,kako smo plemeniti ? Mi smo i film snimili o Nazivu o njegovoj patnji,patnji malog muslimanskog covjeka koji se bez mozda i bez svoje krivice nasao u vrtloga rata koji je izazvao autor Islamske Deklaracije,rata za kalifat .
Ni jedan drugi narod ne bi o tome snimio film i to igrani film sa glumcima iz Beograda.Valjalo je to sve platiti i to sve zbog Naziva i drugih Muslimana i gradjana.

Aha. Sviđaju li ti se dijelovi u kojima ubijate nedužne civile, palite kuće muslimanima?
Rat ste izazvali vi, Srbi. Vaše vođe koje su danas presuđeni ratni zločinci. Ja se neću umoriti ponavljati ovo. Znam, nećeš ni ti. Samo što ti lažeš, a ja govorim istinu.
Snimili smo Ničiju zemlju. Oskara film dobio, zamisli.

Pa svidjaju mi se.Onako,volim da vidim.Sve je to umjetnost i kultura.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims
PostPostano: 12 stu 2021, 11:39 

Srpsčanin je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Aha. Sviđaju li ti se dijelovi u kojima ubijate nedužne civile, palite kuće muslimanima?
Rat ste izazvali vi, Srbi. Vaše vođe koje su danas presuđeni ratni zločinci. Ja se neću umoriti ponavljati ovo. Znam, nećeš ni ti. Samo što ti lažeš, a ja govorim istinu.
Snimili smo Ničiju zemlju. Oskara film dobio, zamisli.

Pa svidjaju mi se.Onako,volim da vidim.Sve je to umjetnost i kultura.

Jeste. Nekultura.
Zločin. Urbicid. Genocid.
Nije normalno, ali šta da se radi.

A većina tih glumaca iz filma su ljudine koji se gnušaju navedenog.
I rado su viđeni u Sarajevu.
Ima nešto što se zove SFF.
Znaš, to je onaj najveći filmski festival u regionu.
I ljudi rado dođu.
A neljudi u rupe i škripe zubima.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:01 

Bobovac je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Jest, svi smo otišli, samo vi to još ne znate :zubati

Muslimanska stvarnost.

Pametan Nazim.
Sad u Švedskoj vozi Volva i konta gdje će na zimovanje.
A Alijinim ISILovcima sakupljaju kosti.
Jebala vas islamska država, kome je do islamske države neka seli u pustinju.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:14 

novovrijeme je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Muslimanska stvarnost.

Pametan Nazim.

I ja kažem.
I ovim srpskim i hrvatskim separatistima.
Svi voz iz BiH.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:21 

P0turica Šaban vam uništava forum i spamuje svaku temu.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:24 

Shaban995 je napisao/la:

Pametan Nazim.

I ja kažem.
Svi voz iz BiH.

Prekini da pravis djamiju od foruma.

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:26 

daxt je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

I ja kažem.
Svi voz iz BiH.

Prekini da pravis djamiju od foruma.

Neću.
Ovaj tvoj može pisati o nekakvim Alijinim Isilovcima, islamskoj državi, a ja ne mogu o srpskim i hrvatskim separatistima?
U skladu je s temom sve i sa forumskim slobodama.
Kažem opet, riješenje vam je prijavite me svi i nek moderatori odluče, ako im smeta pisanje, banuju me i to je to.
Nažalost, onda nećete imati šta pisati, al neće vas imati ni ko nervirati.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:27 

Shaban995 je napisao/la:

Pametan Nazim.

I ja kažem.
Svi voz iz BiH.

Srbi i Hrvati su svoji na svome.
Od 7 vijeka.
Ko ste vi čovječe? Nije vam ovo Meka i Medina nego Evropa.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:31 

Shaban995 je napisao/la:

I ja kažem.
Svi voz iz BiH.

Od 7 vijeka.

Tako je.
Naše prirodno stanište.
Vi došli sa Karpata i bi nas sa naše zemlje da tjerate.
Umjesto da budete zahvalni.
A i oni Turci, voda ih odnijela...naseliše vas, al eto opet ste sami sebe rastjerali recimo iz istočne Bosne.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:35 

Shaban995 je napisao/la:

Od 7 vijeka.

Tako je.
Naše prirodno stanište.

:smijeh

slika

Vidite li vi sebe?
Ko ne udara glavom od pod ne može biti ministar. Bakir rekao. :smijeh

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:37 

Ne kontam. Šta ti je smiješno?
Zamisli da ti kažem da je Božić paganski praznik?
Da li bi se i onda smijao?

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:40 

Th1950 je napisao/la:
Pa toliko vas je bilo u SBK i 1996.
Šta se novo u međuvremenu desilo?

Izgubili većinu u Busovači , N Travniku , Jajcu . U Uskoplju jako pali . Zelenbaći se opasno približili u Vitezu radi naših šugavih poslodavaca .

Tebi ne odgovara katoličko solidarisanje s Afrikancima a ni slobodno tržište. Samo bi ono što je za pleme korisno.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:41 

Shaban995 je napisao/la:
Ne kontam. Šta ti je smiješno?
Zamisli da ti kažem da je Božić paganski praznik?
Da li bi se i onda smijao?

A odakle trebi pravo da sereš o Božiću u sred Evrope?
Zamisli da ja odem u pustinju i serem o Bajramu? Odjekli bi mi glavu i pokrili kamenjem.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:44 

Molim primijetite tema je demografija.

1111 of 2558 - 43.43%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:49 

Mujo ohladi od mržnje. Nit idemo mi igdje iz Bosne gdje smo mnogo duže od vas i gdje ćemo bit mnogo duže nakon vašeg nestanka.
Da imaš morala nebi Božić pljuvao već poštovao vjeru i običaje domicilnog stanovništva. Npr ja da dođem u Indiju nebi sigurno pljuvao po hinduističkoj vjeri iako je višebožačka tj paganska. Stid bi me bilo. Poštujem njihovu vjeru i kulturu.
A što se tiče pagana pa vi se klanjate kamenu u Meki gdje god da se nalazite. Što je to ako ne paganština i idolopoklonstvo?
Ostavi se čorava posla i seli iz kršćanske BiH

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 12:55 

Rika sv Vida je napisao/la:
Mujo ohladi od mržnje. Nit idemo mi igdje iz Bosne gdje smo mnogo duže od vas i gdje ćemo bit mnogo duže nakon vašeg nestanka.
Da imaš morala nebi Božić pljuvao već poštovao vjeru i običaje domicilnog stanovništva. Npr ja da dođem u Indiju nebi sigurno pljuvao po hinduističkoj vjeri iako je višebožačka tj paganska. Stid bi me bilo. Poštujem njihovu vjeru i kulturu.
A što se tiče pagana pa vi se klanjate kamenu u Meki gdje god da se nalazite. Što je to ako ne paganština i idolopoklonstvo?
Ostavi se čorava posla i seli iz kršćanske BiH

Pa nek ne idete. Što onda pričate da idete? Opet podjeljene ličnosti.
To mačku o rep objesi, tu priču o mnogo duže.
Ja ne pljujem Božić, naprotiv. Kako je pljuvanje nešto što je činjenica?
Jel ima kićenje božićnog drveta veze sa Isusom i Božićem?
No dobro, ovo je offtopic, ne očekujem ni odgovor.
Svakako će samo moj post biti obrisan.

A vidi ti to, veliš poštuj kršćanstvo, a ti ne poštuješ Islam?
Nije tvoje da određuješ šta je šta. Ako imaš šta kao i činjenice i naravno na odgovarajućoj temi.

Neću da selim, ti i takvi me sigurno nećete otjerati. Možete samo crknuti u svojoj zlobi i svojim bolesnim zamislima i željama.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 13:31 

slika

Kad se pogleda ovakva malo starija karta ljudi se naježe. U vremenu manjem od jednog životnog vijeka

Hrvati su u BiH su izgubili neke od stoljetnih ognjišta.

Prije samo 70 godina si mogao pješke od Slavonije do Dalmacije gotovo samo kroz većinski Hrvatske krajeve, minus tih nekoliko kilometara

pored Doboja.

A danas? Kad prijeđeš Kupres tu i tamo koji mohikanac Hrvat, sve do Save more Muslimana i Srba.

Istina je da bi Hrvati u nekoj građanskoj BiH ili krnjoj jugi iscurili do kraja, i danas se tješimo ajde barem imamo konstitutivnost, kantone...
Možemo se lagati da broj naroda nije bitan i pozivati se na demokratska načela.
ALi se pri prvom tektonskom poremečaju karte opet miješaju i ako te nema u dovoljnom broju otpisan si.

Ima li boljeg primjera od Hrvatskih Srba. Kad ih je bilo 30% na početku 20. stoljeća, vladali su Hrvatskom zajedno s Radićem.
Danas tko ih pita? Malo sutra bi tuđman Srbe izbacio da su 90-ih bili 30% stanovništva umjesto 12%.
Izbačeni iz ustava, kao da nisu postotjali. Pa vi recite da je brojnost nebitna.

Do 90-ih smo imali 3 zajednice Hrvata, Posavsku, Bosansku i Hercegovačku, u ratu je jedna zbrisana do temelja, druga desetkovana i više nego prepolovljena a treću smo obranili. Upjeh 50%.

Proći ćemo kao i Srbi ako nastavimo demografski opadati, neće nas ništa spasiti. Treba biti realan.

Zato je ovo iseljavanje Muslimana, ogromna šansa za Hrvate, reset politike i nova prilika da ispravimo što smo da prostite zasrali do danas.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 13:41 

Robbie MO je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Da nije bilo rata, općine Vitez, Jajce i Kiseljak bi danas imale muslimansku apsolutnu većinu.
Kao i Busovala.
Gradići Vitez i Jajce su imali muslimansku većinu prije rata, sada ju baš nemaju.

Žepče bi bilo muslimanska općina, teritorij rascjepkan, hrvatska sela uzduž i naokolo...

To što ne bi bilo stavljeno pod hrvatsku političku kontrolu, Hrvatska bi vjerojatno vidjela kao isključivo bazen kojeg je bolje iscrpiti do kraja.

Realno, i s pravom.
Ono što bi ostalo po takvim susjedstvima....
Dobar dio njih bi bio asimiliran u graane.
Bolje Hrvat u RH, nego graanin u BiH....

Uostalom, ljudi bi se sami od sebe selili...

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 14:22 

Bobovac je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:

Jadno je ovo kad se uzmu okolnosti pod kojim Nazim napusta svoje ognjište.

Kakve okolnosti? Vidiš da Halil sjedi normalno i pije rakiju sa Milanom. Ne takijaj tu.

Mirna atmosfera. Nazim je čekao radno mjesto koje mu SDA obećala i dosadilo mu čekati.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 15:04 

Bobovac je napisao/la:
Shaban995 je napisao/la:
Jest, svi smo otišli, samo vi to još ne znate :zubati

Muslimanska stvarnost.

Halilu ne znaju ni za mezar, ali je Nazim danas interneg gazija :osama
Pun je Malme gazija poput Nazima, spremnih sjesti u volvo i doći na olovo :zubati

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 17:05 

Muslimani "kantona 10". Ima li ovdje na slici jedan ispod 50 godina :sega

slika

Citat:
U sali Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" u Livnu održana je tribina u organizaciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Livno, na kojoj je govorio i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 17:10 

hoblatopla je napisao/la:
Muslimani "kantona 10". Ima li ovdje na slici jedan ispod 50 godina :sega

slika

Citat:
U sali Bošnjačke zajednice kulture "Preporod" u Livnu održana je tribina u organizaciji Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Livno, na kojoj je govorio i predsjednik te stranke Bakir Izetbegović.

Da nisu došli ovi izvana, ne bi ni jednu dvoranu napunili :zubati

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 17:16 

weasel je napisao/la:
slika

Jel moze neko da utvrdi u procentima odnos teritorija ovde? Ali ozbiljno kroz program neki itd, ne odokativno.

A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 17:26 

Tada su se neki Muslimani izjasnjavali drugacije pa ne vidim poantu prvaljenja ista s tim podatcima kad ne daje realnu sliku tadasnje situacije.
Citat:
Bilo je predviđeno da muslimani jugoslavenskog etničkog porekla daju neki od odgovora: Srbin-musliman, Hrvat-musliman ili neopredijeljen-musliman, s tim što su Srbi-muslimani uključeni u Srbe, Hrvati-muslimani u Hrvate i Makedonci-muslimani u Makedonce, dok su neopredijeljeni-muslimani iskazani posebno, što je izazvalo poneke konfuzije

Citat:
In 1948 and 1953 census the Bosniaks (Bosnian Muslims) were not recognized as a nationality by constitution nor the Yugoslav census format, so there was no formal label for the Bosnian Muslims as they would prefer at the time, so vast majority of them instead declared as either ethnically undecided/undeclared, or as "Serb", "Croat", "Yugoslav".
In 1961 census, Bosnian Muslims (i.e. the Bosniaks) were still not recognized as a nationality by constitution nor the census format, however in the 1961 census some 800,000 Bosnian Muslims declared themselves "ethnically undecided", and some were still using their other options and declared as "Serb", "Croat", "Yugoslav". Because of the large Muslim community in Bosnia, subsequently the census commission concluded to informally group them under the label "muslims in a national sense", using lower case "m" (grammatically appropriate for Serbo-Croatian), which will change into upper case "M" in the next 1971 census with formalization of the nationhood and national label "Muslim".
In 1971 census, following the constitutional amendments of 1968, the Bosnian Muslims were recognized as a nationality under the label Muslims (endonym: Muslimani), leading to a drop in the percentage of other populations, especially significant in case of "Yugoslavs". Although the Bosnian leadership opted for the label "Bosnian", this was rejected by the central government in favor of "Muslim", which became the official.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2021, 17:35 

Tankosic je napisao/la:
weasel je napisao/la:
slika

Jel moze neko da utvrdi u procentima odnos teritorija ovde? Ali ozbiljno kroz program neki itd, ne odokativno.

Imas na wiki od 61' nadalje dosta informacija.

https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... 961_census

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 89614 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 2338, 2339, 2340, 2341, 2342, 2343, 2344 ... 3585  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano i 24 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: