|
|
Stranica: 2646/3521.
|
[ 88024 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 17:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60928 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: A evo jedan članak iz HBŽ News koji iznosi zanimljive meni do sad nepoznate podatke. Općina Ivanica Hrvatima iz 23% **** daje ovo skupo i visokovrijedno zemljište praktički besplatno, po smiješnoj odnosno simboličnoj cijeni. Dala je i građevinsku dozvolu za novu katoličku crkvu u Ivanici, koju grade Hrvati iz Bosne. https://www.hbz-vijesti.com/mamic-je-ku ... lf-terene/Članak je o Mamiću kako ulaže u Ivanicu (sportski tereni), ali članak zanimljivo spominje hrvatske obitelji iz Visokog ( ) koje su doselile u Ivanicu. Citat: U vikend-naselju Ledenica zatekli smo Stjepana Nikolića, prognanika podrijetlom iz Visokog u Bosni. Njemu je općina Ravno po povoljnoj cijeni, 20 eura po kvadratu, prodala zemljište. – Imam četvero djece, radim za dubrovački „Vrtlar“, imam plaću 4,5 tisuće kuna i ne žalim se. Zahvalan sam općini Ravno koja mi je po najpovoljnijim uvjetima prodala gradilište, izišli su mi u susret, riješit ću stambeno pitanje – kaže Nikolić. Citat: On je samo jedan od Hrvata iz središnje Bosne kojima je općina Ravno po povoljnim uvjetima prodala građevinsko zemljište. Takvih obitelji je, prema izjavi načelnika općine Andrije Šimunovića, stotinjak. U Ivanici će se uskoro, ponajviše zahvaljujući Hrvatima iz Bosne, graditi katolička crkva u podnožju Vlaštice blizu magistralne ceste. ima sve uvjete da može i na peto.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37879 Lokacija: Gl. grad regije
|
dudu je napisao/la: Senijad Ibričić iz Sanskog Mosta. Citat: Kako vidite bosanski nogomet danas?
Mislim da nikad gore nije bilo, 30 godina je prošlo od rata, a mi stojimo u mjestu, kao država, a da ne govorim o sportu. Svi vide kako se vodi sport i cjelokupno društvo i gdje to ide. Najgore je što sve ide po nacionalnom ključu, samo po ta tri kriterija. Malo upravljaju Bošnjaci, pa Hrvati, pa Srbi.
Tu nema logike i zdravog razuma. Nije bitno tko si i što si, treba gledati što je u tom trenutku najbolje. Govorim o državi i nogometu. 80 posto moje rodbine i prijatelja je otišlo iz Bosne. Sve mladi momci. Ne možemo očekivati da onda u nogometu bude bolje. Svako malo se mijenja predsjednik. Dokle god politika bude diktirala, mi nikad nećemo vidjeti napredak.
Vidi se u kakvom nam je stanju nogomet i po ligi. Meni je to iskreno gadljivo gledati na televiziji, a mogu misliti kako je momcima koji igraju to. Sve se unaprijed zna. Nakon svakog kola priče o suđenju. Teško mi je o tome govoriti.
Rođen sam u Bosni, odrastao sam dolje, igrao sam za svoju državu. Radi mojih prijatelja koji tamo igraju želim nekad pogledati utakmice. Imamo velike klubove. Mislim da je to liga s najviše derbija na Balkanu, a dođe do toga da ti je gadljivo gledati. Uvijek se pitam kako je jadnim momcima koji to proživljavaju. Ali kad vidim dokle smo došli s državom, ne mogu se čuditi stanju u nogometu. Senijad je koliko znam Zagrepčanin sa suprugom Anitom. Ni njemu ne pada napamet u Bosnu. Ljepše kod kjafira.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:45 |
|
|
u intervjuu kaže da će živjeti u Splitu, sad je kao i većina njegovih Slovenac.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:49 |
|
|
Odakle je porijeklom, iz kojeg grada?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:51 |
|
|
Sanski Most.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:55 |
|
|
To objašnjava tih 80%.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1020 of 2558 - 39.87%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Usora 95
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:56 |
|
|
dudu je napisao/la: Sanski Most. Iz Kotor Varoša je,znam da mu stari živi u Varošu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 18:58 |
|
|
Usora 95 je napisao/la: dudu je napisao/la: Sanski Most. Iz Kotor Varoša je,znam da mu stari živi u Varošu. da, prijeratnog podrijetla, išao je u razred u OŠ s mojom šogoricom dok je za rata bio u Hrvatskoj, ali poslijeratno mjesto prebivališta mu je Sanski Most i njega ima na pameti kad kaže 80% je odselilo, tamo su svi ti koje zna.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 20:41 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76096 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: ima sve uvjete da može i na peto. Fora bi bilo u Ivanici imati hrvatsku obitelj s 5 ili 6 djece. Primorski kibutz.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 20:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76096 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: u intervjuu kaže da će živjeti u Splitu, sad je kao i većina njegovih Slovenac. Neće ni Džeko u Bosni živjeti, dobio je prošle godine hrvatsko državljanstvo. https://www.klix.ba/sport/nogomet/edin- ... /211126036On je Dubrovčanin. Dubrovnik ima skoro pa autohtone Muslimane. Par generacija su dolje, imaju i dubrovački naglasak. Mi smo Muslimuuaani. Odakle su ti dubrovački Muslimani, da nisu Stočani i Trebinjci. Bošnjaka je 3.5% ali muslimana 5.5% u Dubrovniku. Tek ih se nešto više od pola izjašnjava Bošnjacima, ko u Crnoj Gori. Dobit će i džamiju u marokanskom stilu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 20:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: u intervjuu kaže da će živjeti u Splitu, sad je kao i većina njegovih Slovenac. Neće ni Džeko u Bosni živjeti, dobio je prošle godine hrvatsko državljanstvo. https://www.klix.ba/sport/nogomet/edin- ... /211126036On je Dubrovčanin. Dubrovnik ima skoro pa autohtone Muslimane. Par generacija su dolje, imaju i dubrovački naglasak. Mi smo Muslimuuaani. Odakle su ti dubrovački Muslimani, da nisu Stočani i Trebinjci. da, istočni hercegovci, imaju čak i svoja neka duborovačka muslimanska imena. imao sam odvjetnika u Zagrebu, musliman iz Dubrovnika. muslimani iz Dubrovnika se zovu Orjen, Ibrica, Đelo, Orsat, Orsan i slično.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 20:54 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Neće ni Džeko u Bosni živjeti, dobio je prošle godine hrvatsko državljanstvo. https://www.klix.ba/sport/nogomet/edin- ... /211126036On je Dubrovčanin. Dubrovnik ima skoro pa autohtone Muslimane. Par generacija su dolje, imaju i dubrovački naglasak. Mi smo Muslimuuaani. Odakle su ti dubrovački Muslimani, da nisu Stočani i Trebinjci. da, istočni hercegovci, imaju čak i svoja neka duborovačka muslimanska imena. imao sam odvjetnika u Zagrebu, musliman iz Dubrovnika. muslimani iz Dubrovnika se zovu Orjen, Ibrica, Đelo, Orsat, Orsan i slično. Znači Dubrovnik je pun Stočana Muslimana i Stočana Hrvata. U Stocu je valjda najčešće prezime Raguž. https://en.wikipedia.org/wiki/Republic_of_Ragusa Drugo je Bošković, rođaci Ruđera Boškovića. Muslimani iz Stoca, jesu li porijeklom iz srpske pravoslavne crkve (Srbi) ili Hrvati ?
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 20:56 |
|
|
Ima ih i iz Bosne, Sandžaka a najviše Istočna Hercegovina koja je sad u RS. Emir Spahić je od Sandžaklija porijeklom..
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 21:09 |
|
|
Dubrovnik je pun ljudi s prostora općina Ravno i Neuma, a u zadnje vrijeme sve je više Čapljinaca i Stočana... To je radna snaga Dubrovnika a kako je ona iscrpljena sad rade sezonci putnici iz Trebinja pa čak i Nevesinja..
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 22:03 |
|
|
dudu je napisao/la: da, istočni hercegovci, imaju čak i svoja neka duborovačka muslimanska imena. imao sam odvjetnika u Zagrebu, musliman iz Dubrovnika. muslimani iz Dubrovnika se zovu Orjen, Ibrica, Đelo, Orsat, Orsan i slično. Orsat je starinsko dubrovačko "katoličko" ime, romanskog porijekla. Nema veze s muslimanima.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 22:12 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani iz Stoca, jesu li porijeklom iz srpske pravoslavne crkve (Srbi) ili Hrvati ? Muslimani Stoca su u ww2 bili većinom u četnicima, ovi su im dali vlastitu miliciju da smiju imati. U ovom ratu su cvijećem dočekivali tenkove JNA. Tu je sreća u nesreći, jer nije bilo nikakvih priča o bratstvu i jedinstvu s njima, naši su ih pokupili par dana prije nego što su oni udarili na nas, slično akciji u Mostaru. Stolac je inače bio "glavni grad" Muslimana Hercegovine, tu im je bilo središte pašaluka, kada su od Turske dobili dozvolu da se odvoje od muslimana Bosne. Samo što ih je onda tu, nakon 15 godina i poklao novi turski general
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 16 svi 2022, 22:31 |
|
|
Muslimansko selo u općini Vitez zadnjih par godina ostalo bez svih mladih stanovnika. Svi iselili van. Prilog muslimanske FTV. https://federalna.ba/muratovici-prezivj ... -mir-jvpbd
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 svi 2022, 01:17 |
|
|
Na istoku Mostara prošle godine najveća Osnovna škola Zalik 84 prvašića, ove godine 67 prvašića.
|
|
Vrh |
|
|
Th1950
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 svi 2022, 01:27 |
|
Pridružen/a: 08 lip 2021, 18:22 Postovi: 6131 Lokacija: Herceg-Bosna
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: ima sve uvjete da može i na peto. Županija Središnja Bosna nije 23 % mujguristan utuvite to sebi u glavu hercegovci .
_________________ Forumaš Dudu : na komentar o slomu Herceg Bosne i Hrvata u njoj .
"Bmk da prostiš, mene u BIH još samo zanima ispratit muslimane do nula u rođenima"
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 svi 2022, 02:26 |
|
|
Visoko je u 23%.
|
|
Vrh |
|
|
Jiv
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 svi 2022, 21:25 |
|
Pridružen/a: 20 svi 2021, 01:54 Postovi: 2126 Lokacija: Južna Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: U jednom mjesecu su izgubili 1% snage kao nacija.
Do povećanja lebensrauma za 4 puta, malo će teže doći kada padaju ko samoubojica s nebodera. Kakva poezija
_________________ Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu. _________________ Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 svi 2022, 21:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37879 Lokacija: Gl. grad regije
|
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 18 svi 2022, 11:40 |
|
|
S ovim su mislili da će jesti
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 svi 2022, 19:47 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Vrh |
|
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: 1995.-2022. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 19 svi 2022, 19:52 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 22:34 Postovi: 13882 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
Zanimljivo je kako muslimani imaju nagon seliti nakon sto su njihovi politicari natjerali Hrvate da napuste djedovinu. Ono dodje dijasporas Hrvat, vidis na njemu opustenost, smirenost, sredio je koliko toliko zivot, ima stabilne financije, ne boji se kako ce ostati bez posla... Pozdravi svoje komse, a oni odmah kako bi ja mogao tamo :)
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|