HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 pro 2024, 06:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 88145 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 3526  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 29 kol 2009, 00:27 

zasto nisi stavio sarajevski kanton engo samo sarajevo?

a mora biti ovakva situacija..jer u godinama nakon rata ,rijetko se ko usudio da pravi djecu....

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 00:31 

bullmastiff je napisao/la:
zasto nisi stavio sarajevski kanton engo samo sarajevo?

a mora biti ovakva situacija..jer u godinama nakon rata ,rijetko se ko usudio da pravi djecu....

stavio sam za sarajevski kanton, a napisao sam sarajevo čisto radi razumjevanja. sarajevo kao takvo ni ne postoji odvojeno od kantona.

sad odi cviliti na bošnjačke forume, kako nestaju, kao što vidiš hrvati vrlo dobro stoje :smajl007

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 00:33 

Robbie MO je napisao/la:
Meni se čini da je cijelo vrijeme na sceni tiho masovno iseljavanje iz Bošnjakistana, samo se o tome šuti... :-bicedobro

da je tako ne bi bio saobracaj u Sarajevu onakav kaakv jeste..prije par godina mogao se normalno odvijati..sad oko 14 H jedva da se prodje..a od 16:00 DO 16:30 vozi se 10 na sat...toliko o iseljavanju..isto kio da se samo sarajevo popunjava..da hoce neki drugi dijelovi poceti bilo bi dobro da imaju bar jos dva grada ko sarajevo

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 00:36 

dudu svaka čast na trudu.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 00:37 

Robbie MO je napisao/la:
Meni se čini da je cijelo vrijeme na sceni tiho masovno iseljavanje iz Bošnjakistana, samo se o tome šuti... :-bicedobro

da je tako ne bi bio saobracaj u Sarajevu onakav kaakv jeste..prije par godina mogao se normalno odvijati..sad oko 14 H jedva da se prodje..a od 16:00 DO 16:30 vozi se 10 na sat...toliko o iseljavanju..isto kio da se samo sarajevo popunjava..da hoce neki drugi dijelovi poceti bilo bi dobro da imaju bar jos dva grada ko sarajevo

koji argumenti :sega ne misliš li da su ljudi nabavili nešto novca za aute? evo ti primjer zagreba. trenutno je registrirano 550.000 automobila u zagrebu, a do 2020. se očekuje preko 800.000 registriranih osobnih automobila, a pritom će stanovništvo neznatno porasti.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 03:17 

Ovaj bullmastiff je odličan primjer lažnog Bosanca, iliti "multietniĆara"...kao što netko reče malo se zagrebe površina i odmah se vidi zelenilo i polumjesec u svom punom sjaju. Čista suprotnost od malo plemenitijih Bosanaca koji na sva tri naroda gledaju podjednako - primjera dr.Gog.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 03:20 

ero je napisao/la:
U BiH postoje cetri vrste nacionalista. Prve tri vrste se mogu staviti u jednu grupu, to su hrvatski, srpski i bosnjacki koji zele nacionalnu podjelu, ali ne negiraju tudje. Cetvrta vrsta su bosanski nacionalisti koji negiraju tudje, pa zbog tog ne vide razlog za podjelu(nije bitno koje smo vjere svi smo mi Bosanci)....ti zadnji su mi najmrzi

Zajeb na kub, ajd se ti dogovaraj sa bošnjačkim nacionalistima tipa Bakir Izetbegović, Sefer Halilović i Haris Silajdžić...evo sve se ubiše od svoje brige i pažnje za tuđe :neznam

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 09:01 

Zašto spominješ promet u Sarajevu cijelo vrijeme, kad znamo da je danas baš oko 14 h (u što sam se osobno uvjerio,jer sam se vraćao iz grada) bila zatvorena trolejbuska linija Dobrinja-Austrijski trg. A ako je zatvorena linija vjerojatno ni automobili nisu mogli prolaziti zbog radova na Švrakinom(a kakvih radova vidio si i sam protelkih dana, zbog čega je ogromna gužva bila, pa se veliki dio odlučio ići autoputem).
Gužve koje se stvaraju na putu od 16.00-16.30 su prisutne zbog velikog broja ljudi koji živi na Ilidži, a radi u gradu(pogledaj gužve na GRAS-ovom stajalištu na Ilidži, a i na tramvajskom polazištu).

Također bih izdvojio još jedan bitan faktor, a to je specifičan oblik Sarajeva tj. grad je u obliku luka, pa prema tome svi se moraju kretati jednim(istim) pravcem dok ne dođu do stana ili kuće. Jednostavno nema alternativog pravca, osim onoga kuda vozi trolejbus, ali od njega i nema velike koristi jer samo dvije trake,a uz to znamo da trolejbus pogoduje razvoju dodatne gužve, pa se uz sve to lako "začepi" cesta.

Broj automobila je se povećao to je sigurno i ja sam sam primjetio, što zbog doseljavanja ljudi što zbog porasta standarda. Ali kako onda objasniti želju mladih da odu iz Sarajeva i iz BiH, jer razgovarao sam sa dosta kolega u tijeku svog studija i dosta njih je raspoloženo za odlazak(što dalje odavde-kako oni kažu). Dobio sa dojam da djevojke u tome prednjače. Naravno, ne žele svi, ali veliki dio njih bi rado. I nekako sam primjetio da upravo Sarajlije tj. oni koji su rođeni i odrasli ovdje imaju veću želju za nečim takvim, dok ovi koji su došli iz ruralnijih sredina sreću žele pronaći ovdje.

Ali kad smo se već dotakli i religija i kod isticianja koja je bolja, moram ispričati nešto što mi je nedavno prijateljica(Hrvatica podrijetlom iz Hercegovine,ali rođena ovdje) ispričala u društvu u kojem je bilo i Bošnjaka.
Uglavnom nedavno joj je neka pametna cura s fakulteta(nije htjela otkriti ime, ali sam shvatio da je riječ o dobroj studentici) rekla da je kršćanstvo nastalo kad je neki musliman iz Afrike došao u Francusku i napio se vina. I eto prekršio je vjerski propis i prema tome nije više mogao biti musliman nego je osnovao novu religiju kršćanstvo.

E sad molim vas lijepo pogledajte kakva je ovo glupost :ucelo . I prijatelj inače Bošnjak koji je sjedio tu se odmah javio i rekao:"A glupače, pa kršćanstvo je starije od islama", dok su ostali šutke samo gledali(očigledno ni oni nisu upućeni u nastanak kršćanstva). A to je rekla kolegica završne godine studije, koja je nedavno i diplomirala.

Inače osobno poštujem muslimane i smatram da između istinskih vjernika nema velike razlike, pa bio on musliman ili katolik.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 16:19 

DaniKU je napisao/la:

Zašto spominješ promet u Sarajevu cijelo vrijeme, kad znamo da je danas baš oko 14 h (u što sam se osobno uvjerio,jer sam se vraćao iz grada) bila zatvorena trolejbuska linija Dobrinja-Austrijski trg. A ako je zatvorena linija vjerojatno ni automobili nisu mogli prolaziti zbog radova na Švrakinom(a kakvih radova vidio si i sam protelkih dana, zbog čega je ogromna gužva bila, pa se veliki dio odlučio ići autoputem).
Gužve koje se stvaraju na putu od 16.00-16.30 su prisutne zbog velikog broja ljudi koji živi na Ilidži, a radi u gradu(pogledaj gužve na GRAS-ovom stajalištu na Ilidži, a i na tramvajskom polazištu).

Također bih izdvojio još jedan bitan faktor, a to je specifičan oblik Sarajeva tj. grad je u obliku luka, pa prema tome svi se moraju kretati jednim(istim) pravcem dok ne dođu do stana ili kuće. Jednostavno nema alternativog pravca, osim onoga kuda vozi trolejbus, ali od njega i nema velike koristi jer samo dvije trake,a uz to znamo da trolejbus pogoduje razvoju dodatne gužve, pa se uz sve to lako "začepi" cesta.

Broj automobila je se povećao to je sigurno i ja sam sam primjetio, što zbog doseljavanja ljudi što zbog porasta standarda. Ali kako onda objasniti želju mladih da odu iz Sarajeva i iz BiH, jer razgovarao sam sa dosta kolega u tijeku svog studija i dosta njih je raspoloženo za odlazak(što dalje odavde-kako oni kažu). Dobio sa dojam da djevojke u tome prednjače. Naravno, ne žele svi, ali veliki dio njih bi rado. I nekako sam primjetio da upravo Sarajlije tj. oni koji su rođeni i odrasli ovdje imaju veću želju za nečim takvim, dok ovi koji su došli iz ruralnijih sredina sreću žele pronaći ovdje.

Ali kad smo se već dotakli i religija i kod isticianja koja je bolja, moram ispričati nešto što mi je nedavno prijateljica(Hrvatica podrijetlom iz Hercegovine,ali rođena ovdje) ispričala u društvu u kojem je bilo i Bošnjaka.
Uglavnom nedavno joj je neka pametna cura s fakulteta(nije htjela otkriti ime, ali sam shvatio da je riječ o dobroj studentici) rekla da je kršćanstvo nastalo kad je neki musliman iz Afrike došao u Francusku i napio se vina. I eto prekršio je vjerski propis i prema tome nije više mogao biti musliman nego je osnovao novu religiju kršćanstvo.

E sad molim vas lijepo pogledajte kakva je ovo glupost :ucelo . I prijatelj inače Bošnjak koji je sjedio tu se odmah javio i rekao:"A glupače, pa kršćanstvo je starije od islama", dok su ostali šutke samo gledali(očigledno ni oni nisu upućeni u nastanak kršćanstva). A to je rekla kolegica završne godine studije, koja je nedavno i diplomirala.

Inače osobno poštujem muslimane i smatram da između istinskih vjernika nema velike razlike, pa bio on musliman ili katolik.

u gomili nacionalistickih postova da naidjem na ovako pametan komentar! :palacgore2

prvi boldirani dio..ja sam jedan od tih kkoji su rodjeni u Sarajevu i ,a ko budem imao priliku, idem odavde, negdje gdje je bolje..i zbog nova, i zbog toga sto mi je dosta i Sarajeva, a i d ase rijesim bosanskog nacionalizma i papanluka..

drugi bold... takvi su ti koji su religiozni i misle da je njihov areligija najbolja...ima i muslimana takvih i krscana..i sviju..sustina je da su to najgore osobe , ti religiozni ljudi koji svoju uzdizu a drugu omalovazavaju...mene relgija ne zanima pa se ne doticem toga..

ovo zadnji bold je najjace!

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 16:45 

SLična je situacija u Mostaru, naravno u manjem obliku, ali većinom oni koji žele otići iz Mostara su ljudi koji su iz Mostara. SAda šta je u tome, ne bi znao objasniti...

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 19:07 

Ultras1986 je napisao/la:
SLična je situacija u Mostaru, naravno u manjem obliku, ali većinom oni koji žele otići iz Mostara su ljudi koji su iz Mostara. SAda šta je u tome, ne bi znao objasniti...

to je ono kad neko dodje iz manje sredine u malo veci grad (primjer u saarjevu),ostvario je san.a ovi sto su rodjeni u Sarajevu, drugaciji mentalitet imaju, evropski su nastrojeni...

e sad sta tu ne valja..vecinom su na polozajima oni koji su sa stane, pravo je malo gradskih ljudi..a ti sa stane imaju mentalitet da dodju u grad povuku sve svoje u drzavne institucije i to je ZAVRSENA PRICA.

Takvi nas prema Evropi voditi ne mogu ,jer nemaju mentalitet koji je potreban za to. Oni koji bi mogli da nas vode u Evropu, su bas ti koji zele da odu ,koji hoce nesto vise od bosanskog papanluka.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 19:09 

i da...situacija je svugdje ista u BiH...svi gradski hoc vani...svugdje je to isto ,samo se pokusava sakriti...razilka je u 20 deka..

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 19:48 

Ne znam što se čudiš tome, to je tako, pa u Zagrebu bi masa ljudi odma za Beč zapucala. TO je sasvim normalno, veliki gradovi žive od imigracija u iste, a ne od plusa u natalitetu. Ako se desi da je i natalitet veći od mortaliteta to je drama.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2009, 23:15 

Ne znam što se čudiš tome, to je tako, pa u Zagrebu bi masa ljudi odma za Beč zapucala. TO je sasvim normalno, veliki gradovi žive od imigracija u iste, a ne od plusa u natalitetu. Ako se desi da je i natalitet veći od mortaliteta to je drama.

Pa i nije to uopće rijetkost. Obzirom da se u gradove doseljavaju mladi ljudi, oni imaju nizak mortalitet. I onda je natalitet iako također nizak, redovito puno veći od mortaliteta. Također, prilikom odlaska u mirovinu dosta ljudi se vrati u stari kraj. Na taj način gradovi često imaju i tri puta više rođenih nego umrlih. Naravno, to ne znači da imaju dobar natalitet, ali govori kako statistika zna zavarati. :zubati

1031 of 2558 - 40.3%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2009, 00:28 

Citat:
sad sam upravo gledao statistiku u posavskom kantonu...ne bi da govorim nije bitno...ima na fzs.ba
kad bi rekao bilo bi da velicam mortalitet hrvata ,zato necu...

OŠ u PŽ 2007/08 : (http://www.fzs.ba/Podaci/02.pdf)

Osmogodišnje 3076
Devetogodišnje 839

Sada, usporedi ove podatke i broj rođenih prema tim podacima ?

Citat:
nego glupo je uzdizati neke stvari..kazete na sveucilistu u mostaru ima preko 7000 studenata..

download/file.php?id=350&mode=view

Ne znam zašto je uzdizanje ako kažemo da ima 7700 studenata na Sveučilištu u Mostaru. :neznam

PS evo ti podatke za Sveučilište da imaš onako ako ti trebalo nekada:

Sveučilište Mostar upisano

2008/09 7751
2007/08 6993

Razlika +758

http://www.fzs.ba/Podaci/07.pdf

I ako si tako kozmopolitanski nastrojen zašto se ne možeš radovati primjerice tome da je u Sveučilište u BiH (Mostarsko) uloženo i još se ulaže oko 50 000 000 Eura ?

Citat:
u sarajevu sama ekonomija ima oko 7000 studenata...a cijeli univerzitet u sarajevu ..vjerovatno preko 50 000

Univerzitet Sarajevo

2008/09 30003
2007/08 33372

Smanjenje -3369

Univerzitet danas ima 24 visokoškolske ustanove sa

55.000 studenata od kojih 32. 000 redovnih studenata,

http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... &Itemid=43

nije ovo bas lijepo ,valja ih pozaposljavati

Vrh

PostPostano: 30 kol 2009, 00:44 

OŠ u PŽ 2007/08 : (http://www.fzs.ba/Podaci/02.pdf)

Osmogodišnje 3076
Devetogodišnje 839

Sada, usporedi ove podatke i broj rođenih prema tim podacima ?

download/file.php?id=350&mode=view

Ne znam zašto je uzdizanje ako kažemo da ima 7700 studenata na Sveučilištu u Mostaru. :neznam

PS evo ti podatke za Sveučilište da imaš onako ako ti trebalo nekada:

Sveučilište Mostar upisano

2008/09 7751
2007/08 6993

Razlika +758

http://www.fzs.ba/Podaci/07.pdf

I ako si tako kozmopolitanski nastrojen zašto se ne možeš radovati primjerice tome da je u Sveučilište u BiH (Mostarsko) uloženo i još se ulaže oko 50 000 000 Eura ?

Univerzitet Sarajevo

2008/09 30003
2007/08 33372

Smanjenje -3369

Univerzitet danas ima 24 visokoškolske ustanove sa

55.000 studenata od kojih 32. 000 redovnih studenata,

http://unsa.ba/s/index.php?option=com_c ... &Itemid=43

nije ovo bas lijepo ,valja ih pozaposljavati

Vjerovatno su i oni iz EU čuli ovu informaciju pa više ni biometrijske putovnice nisu dovoljne :zubati

ps

a studenti "islamski nauka" su poseban problem :pepam

------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=fWI0f-DFJ9E

http://www.putvjernika.com/
http://www.islambosna.ba

Vrh

PostPostano: 30 kol 2009, 01:30 

Bullmastiff to su frizirani podaci kao kod svih UniverZiteta/Sveučilišta.

Primjerice Sveučilište u Mostaru (dekani i rekto) u svakoj prilici govore da ima oko 15000 studenata. Eto sad sam vidio da i Univerzitet u Sarajevu frizira podatke...

Vrh

PostPostano: 30 kol 2009, 02:43 

e bas mi je drago ..znaci manje ih ima..i valjda bude jos manje..jes da je pokvareno od mene.a vise ce diploma pojedinca vrijediti..
a uskoro se otvara i katolicka teologija u sarajevu...

mada cijeli obrazovni sistem u BiH je veliko sranje...kazu mi da ovaj americki univerzitt ima odlican program..lakse a dosta prakse

Vrh

PostPostano: 30 kol 2009, 10:49 

e bas mi je drago ..znaci manje ih ima..i valjda bude jos manje..jes da je pokvareno od mene.a vise ce diploma pojedinca vrijediti..
a uskoro se otvara i katolicka teologija u sarajevu...

mada cijeli obrazovni sistem u BiH je veliko sranje...kazu mi da ovaj americki univerzitt ima odlican program..lakse a dosta prakse

Smatram da to i nije baš lijepo razmišljanje. Kao što želiš da što manje ljudi završi fakultet i u neku da ih se što manje zaposli, tako netko drugi želi da je što manje bude pripadnika nekog drugog naroda da bi njemu bilo lakše i bolje. A to dvoje nije isuviše različito, jer naglašavaju se osobni(interesi naroda) interesi, a tuđoj se nevolji vesele. A to mi sliči na onu poslovicu o susjedovoj kravi koju si spomenuo.

Ako se čovjek rukovodi jednom "logikom" trebao bih ju primjenjivati u svim životnim situacijama.

Npr. ja sam prihvatio učenje Katoličke crkve i primjenjujem ga(pokušavam primjeniti) u svim sferama svog života i nema razlike između posla i običnog života ili ponašanja na forumu(gdje me nitko ne zna).

Ne treba se previše bojati konkurencije, nego se treba istaknuti vlastitom kvalitetom i izboriti se za posao, pa na kraju krajeva pomoći i tim drugim mladim ljudima da se zaposle.

A malo si pomiješao stvari, katolička teologija(Bogoslovija) u Sarajevu već postoji, ali se u zadnje vrijeme pokrenula incijativa da postane visokoškolska ustanova u sastavu sarajevskog Univerziteta.

A sjetio sam se da si spominjao otvaranje i samostana u Sarajevu. Nije riječ o samostanu, nego "kući" za umirovljene svećenike, tj. one koji su se zbog bolesti i starosti povukli iz službe. A svi znamo uz koliko je se muke Katolička crkva izborila za dobivanje prostora za izgradnju, koliko je samo medijske prašine diglo oko toga, koliko i danas Katolička crkva ima problema zbog povrata imovine u Sarajevu, o "iznenadnim" posjetima vehabija noću u župnu kuću da ne pričamo....razbijanju stakla na onoj crkvi na Alipašinom koja je u izgradnji, a čiju sam sliku nedavno postavio, ulasku u tijeku mise i psovanja katoličkih svetinja...

Sve u svemu nije nimalo lako, ali Sarajlije se uvijek vole pohvaliti kako je lijepo Katoličkoj crkvi, ali iskren da budem, kao netko tko ide svaku nedjelju na misu i upoznat je sa stanjem, Katolička crkva opstaje zbog napora, truda i molitve koju ulažu, a ne dobronamjernosti političkog vrha ili ljubavi Bošnjaka. Također značajne su i donacije zapadnih zemalja tj. svećeničkih redova i katoličkih organizacija koje dolaze iz Italije i Njemačke ponajviše(koliko sam primjetio).

No opet nije sve tako crno, zbog očuvanja reputacije kakve takve multietničnosti, provedbe zakonskih propisa i pokušaja očuvanja kakvog takvog mira ipak se pomaže, pa bez obzira što je to nekad uistinu mizerno. Ali ja uvijek kažem bolje ikako nego nikako.

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 16:30 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Vidjet ćemo, koliko će se upisati u akademskoj 2009/2010. godini na Sveučilištu u Mostaru, pa će biti jasnije nastavlja se trend ili su neki vrhovi već dosegnuti.

Stvarno bi volio da Mostar bude Sveučilišni centar i za cijelu Dalmaciju, osim BH Hrvata i Hercegovaca kojima je prvenstveno namjenjen.

Bilo bi zanimljivo vidjeti, upisuje li se itko iz Istočne Hercegovine na Sveučilište u Mostaru i eventualno kretanje broja ovakvih studenata?

Vrh

PostPostano: 06 ruj 2009, 12:02 

markozzz je napisao/la:
dudu je napisao/la:
U zapadnoj Hercegovini nema 9. godišnje škole. Uvodi se od 2009. godine većim dijelom, a manjim od 2010. Za očekivati je da će broj učenika se približiti brojci od 11.000 u 2009., a prebaciti ga u 2010. U ovoj županiji natalitet ne opada ili blago oscilira ovisno o godini, ali je stabilan i uvjerljivo najviši u državi. (Uočiti da se za ZHŽ nikad ne daju procjene o broju stanovnika veće od 90 tisuća, dok se za TK ide i preko 500 tisuća, USK preko 280 tisuća, Sarajevo preko 450 tisuća itd.). Omjeri broja stanovnika i broja učenika sve govore, tim prije što ZHŽ nema 9 generacija upisanih generacija kao dotične, već 8.

nije tema ali samo da napomenem, u ZHŽ se samo fiktivno uvodi 9godišnji program tj. ove jeseni djeca će startati po 9godišnjem planu i programu, ali krenut će od drugog razreda :zubati

po nekim brojkama koje sam vidio, samo se pola upisuje u 9-ogodišnju školu.

Vrh

PostPostano: 07 ruj 2009, 12:53 

Napredna djeca. :D

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 11 ruj 2009, 12:18 

Lojze Peterle: Državljanom BIH je treba odpraviti vizume
Skrbi me dejstvo, da je Evropska zveza vizume odpravila le nekaterim državam Zahodnega Balkana, druge pa tega ne bodo uživale. Skrbi me, ker bodo tako v Bosni in Hercegovini kljub temu lahko brez vizumov potovali tisti državljani, ki bodo lahko dobili potne liste Srbije ali Hrvaške, diskriminirani pa bodo Bošnjaki. Dejstvo, da vlada ni naredila vsega, kar bi lahko, ne bi smel biti izgovor za kaznovanje vse populacije.
Zavzemam se za spoštovanje Deklaracije o evropski perspektivi za vse države Zahodnega Balkana, ki je bila sprejeta leta 2003 v Tesalonikih. V skladu z zavezo v Tesalonikih se moramo zavzemati za to, da bi vse države Zahodnega Balkana imele in občutile evropsko perspektivo.

Objavio na svom Facebook profilu prije 10ak minuta. Inače on je član stranke Nova Slovenija (kršćanski demokrati) i Evropske pučke stranke. Poslanik u Evropskom parlamentu.

Mislim da prijevod nije potreban :). Samo naprijed, trebate nam Bošnjaci :palacgore1

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2009, 13:59 

podaci o migracijama s inozemstvom u prvih 6 mjeseci 2009. FBIH

http://www.fzs.ba/saopcenja/2009/14.1.1.pdf

i pade još jedan mit da se hrvati iseljavaju više od bošnjaka. odnos je otrpilike 2:1 za bošnjake. iako, ovo je daleko od potpunih migracija, ne uključuje one na privremenom radu u inozemstvu.

međukantonalne migracije u periodu od 2003.-2005.
USK -36
PŽ +44
TK -1.041
ZDK -3.020
BPK -408
SBŽ -437
HNŽ -922
ZHŽ +513
Sarajevo +5.220
HBŽ +87

broj rođenih bošnjaka u FBIH, kad se odbiju rođeni u inozemstvu, koji se po UN-u ne broje od 1998. godine.
2001. 17.340
2002. 16.672
2003. 16.517
2004. 15.978
2005. 15.981
2006. 15.760
2007. 16.252
2008. 17.357

Vrh

PostPostano: 12 ruj 2009, 14:09 

Federacija, VII. 2009.

Živorođeni: 2 007
Prošle godine je bilo: 2106.
pad -5%.

Umrli VII.2009..........1538 (prošle godine 1528)

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 88145 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 3526  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: