|
|
Stranica: 852/3530.
|
[ 88237 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
robelec
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 sij 2019, 22:21 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: robelec je napisao/la: Znaš li otprilike koliko Srba u BiH, a koliko Srba u Srbiji ima hrvatsku putovnicu? Ne znam. Ali manje više svi Srbi iz HR koji žive u Srbiji i u RS imaju hrvatsko državljanstvo. Kad se tome dodaju i ovi što žive u HR to je najmanje pola miliona,možda i više. To sam si i mislio. Danas mediji u Hrvatskoj opet izbacili nekakve naslove o iseljavanju Hrvata iz Hrvatske, demografskoj katastrofi, a gle čuda, imat ćemo sigurno 500 više rođenih u 2018. u odnosu na 2017. godinu. Da imamo nekakvo masovno iseljavanje, pa Hrvatska bi zabilježila nikada gori natalitet. Daleko je to od lijepih vijesti, ali daleko i od "apokalipse". Hrvatsku putovnicu ima pola milijuna Srba i sigurno 100 tisuća Bošnjaka i pomalo nervira kada mediji sve npr. iseljene u Njemačkoj trpaju pod Hrvate, zar mediji misle da Srbi i Bošnjaci ne koriste blagodati hrvatske putovnice? Bošnjaka sa hrvatskom putovnicom ima najviše u Unsko-sanskoj županiji u BiH ( pretpostavljam 70 tisuća?) a ta BiH županija ima najveću stopu iseljavanja u 2018. godini, najveći broj ispisane djece iz škola zbog odlaska u inozemstvo, najveći pad nataliteta, međutim, oni su Hrvati za medije u Hrvatskoj kada pišu o brojci iseljenih. Uglavnom, Hrvati nakon ulaska 2013. u EU iseljavaju u većoj mjeri nego prije, ali se na tu temu diže neviđena histerija u Hrvatskoj i pod iseljene Hrvate se trpa Srbe i Bošnjake sa hrvatskom putovnicom te se ciljano javnost obmanjuje.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 sij 2019, 22:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Vujadin pragmaticno glanca sahovnicu na putovnici. Svako polje individualno glanca s velikom ljubavlju. HR pasoš nije nešto kvalitetan. Kod mene se šahovnica ne vidi,izlizala se skroz.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
Graničar18
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 sij 2019, 22:31 |
|
|
robelec je napisao/la: To sam si i mislio. Danas mediji u Hrvatskoj opet izbacili nekakve naslove o iseljavanju Hrvata iz Hrvatske, demografskoj katastrofi, a gle čuda, imat ćemo sigurno 500 više rođenih u 2018. u odnosu na 2017. godinu. Da imamo nekakvo masovno iseljavanje, pa Hrvatska bi zabilježila nikada gori natalitet. Daleko je to od lijepih vijesti, ali daleko i od "apokalipse".
Hrvatsku putovnicu ima pola milijuna Srba i sigurno 100 tisuća Bošnjaka i pomalo nervira kada mediji sve npr. iseljene u Njemačkoj trpaju pod Hrvate, zar mediji misle da Srbi i Bošnjaci ne koriste blagodati hrvatske putovnice?
Bošnjaka sa hrvatskom putovnicom ima najviše u Unsko-sanskoj županiji u BiH ( pretpostavljam 70 tisuća?) a ta BiH županija ima najveću stopu iseljavanja u 2018. godini, najveći broj ispisane djece iz škola zbog odlaska u inozemstvo, najveći pad nataliteta, međutim, oni su Hrvati za medije u Hrvatskoj kada pišu o brojci iseljenih.
Uglavnom, Hrvati nakon ulaska 2013. u EU iseljavaju u većoj mjeri nego prije, ali se na tu temu diže neviđena histerija u Hrvatskoj i pod iseljene Hrvate se trpa Srbe i Bošnjake sa hrvatskom putovnicom te se ciljano javnost obmanjuje.
Nisu samo mediji u HR takvi. O nečem moraju pisat i govorit. Kad slušaš npr.Tv BN u RS reko bi da RS nema više stanovnika. Glupost. Idu ljudi van,al ne tolko kolko mediji napuhavaju.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 23 sij 2019, 22:34 |
|
|
Ma ja kao iseljene iz Hrvatske računam samo onih 50 000 odjavljenih što ih MUP evidentira. S razlogom su se odjavili, vjerovatno se ne vraćaju. Ovi ostali dođu pa odu, pa opet dođu. Znam osobno 3 takvih.
Najviše iseljenih Hrvata je Hrvata iz BiH. Posavci u velikom broju, ali i iz svih hrvatskih općina. Evo sad kad su bile utakmice, 80% zastava sa ispisanim imenima naselja iz Herceg-Bosne.
Jedva čekam popis
|
|
Vrh |
|
|
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 sij 2019, 19:39 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8161 Lokacija: Republic of Srpska
|
Crvenokosuljas je napisao/la: U Rogatici u 2018 godini rodjeno 101 beba. U 2017 je bilo rodjeno 85. Dakle 16 vise u 2018. Do sada cijela Romanijska regija ima povecanje. Pet beba manje je rođeno u Rogatici u odnosu na 2017. godinu.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 sij 2019, 20:40 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
|
Vrh |
|
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 sij 2019, 21:54 |
|
|
Jedno zanimljivo pitanje...
Kakva će biti bošnjačka politika tamo iza 2025., nakon što se već poodavno otvori špina prema Njemačkoj, i njihov broj u BiH padne ispod milijuna.
Hoće li u tom slučaju očajnički tražiti odvajanje od Hrvata i vlastiti entitet/državicu, ili će biti na tragu washingtonskog sporazuma, gdje bi se FBiH pripojila Hrvatskoj (znači da će se usrat i tražit hrvatsku pomoć).
|
|
Vrh |
|
|
Crvenokosuljas
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 sij 2019, 22:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Crvenokosuljas
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 sij 2019, 22:46 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Crvenokosuljas
|
|
|
storaB je napisao/la: Crvenokosuljas je napisao/la: U Rogatici u 2018 godini rodjeno 101 beba. U 2017 je bilo rodjeno 85. Dakle 16 vise u 2018. Do sada cijela Romanijska regija ima povecanje. Pet beba manje je rođeno u Rogatici u odnosu na 2017. godinu. Pogledaj proslogodisnji bilten, to je zvanicna brojka. Dakle 85 je rodjeno u 2017. To je najvjerodostojniji dokument.
|
|
Vrh |
|
|
Fudbaler
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 24 sij 2019, 23:01 |
|
|
Tih 101 su u maticne knjige, vjerovatno ima prepisa sa strane, tako kad izadju rezutati rzs bice oko 90
|
|
Vrh |
|
|
CroVares
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 01:20 |
|
|
Pozdrav dobri ljudi, pratim vas već nekih 6 - 7 mjeseci i odlučio sam aktivno sudjelovat u meni bliskim temama na ovom forumu. Živim u Varešu, točnije, trenutno sam u Zagrebu gdje studiram političke znanosti, a prije toga sam studirao nauke ( hahaha ) znate gdje već! Odustao sam na drugoj godini i iz Sarajeva na studij u Zagreb, Imam 28 godina i ako Bog da do 31. ću završit faks.
Toliko za sada, a da se nadovežem na temu da ne bude čisti spam; Nas Hrvata je u Varešu i njegovim selima nešto preko 2000, točnije oko 2300, svoj vrhunac smo imali od 2004 - 2007 kad nas je bilo i preko 3000, iseljavanje je bilo veliko od 2007 do 2012 negdje, kada je dobar dio mlađih obitelji otišao prvenstveno u Hrvatsku ali i u Kanadu, te manji dio u Njemačku i slične zemlje. Od kad smo ušli u EU nije toliko puno ljudi napustilo Vareš kao u to doba. Doseljavanje Hrvata je konstantno još od 1998 . ali to su većinom stariji ljudi uz iznimke nekih mlađih ljudi koji su ostvarili ovdje sebi kvalitetan život, a posebice zadnjih par godina je došlo Hrvata s određenim kapitalom koji su relativno uspjeli na ovom podneblju, čak i u zabačenim selima.
Što se tiče popisa vjernika od strane RMK za vrijeme Božića mogu reći da je dosta relevantan ali dosta obitelji i ne primi blagoslov, kao npr. moja susjeda koja od 3. do 11. mjeseca živi u Varešu ali ove zimske mjesece provodi kod djece u Osijeku ( Čepin ) i samim tim svećenik joj nikad ne posveti kuću niti je upisuje u statistiku, a ona sama sebi posveti kuću naknadno. Ima isto određeni broj obitelji koji nisu religiozne i slične stvari. Uglavnom broj vjernika sa RMK statistike uvijek uvećati za nekih 10 - 15% u Varešu.
Od ovog grada, koji je nekoć bio možda industrijski i najjače mjesto u Jugoslaviji, ostale su samo ruševine napretka, od muslimanskog osvajanja grada 93. samo je išlo naopako i nazadno. Ovo malo ekonomije što ima drže Hrvati Vareša koji opstaju i opstat će, i mogu reći da sasvim solidno živimo. Muslimani su totalno zabrljali ovdje i imaju očajan standard kao uostalom i u Brezi, Visokom, ma zapravo u cjeloj BiH, ko god je prolazio kroz BiH vidio je razliku između hrvatskih gradova, sela i njihovih, od čistoće pa nadalje, od odjeće kod ljudi pa do standarda života Hrvata iz Kiseljaka ili Bošnjaka iz Kalesije, gdje ovaj iz Kalesije valja pite krompirače po cjeli dan, a ovaj Hrvat iz Kiseljaka, mjesečno jednom ne jede meso. Uglavnom ne želim nikoga omalovažavat i sprdat ali situacija je takva i meni ih je žao.
Toliko za sad.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 17:40 |
|
|
bog dade vareš pade ;) inace nase izbjeglice su zazivale od boga da vareš padne!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 18:03 |
|
|
CroVares je napisao/la: Pozdrav dobri ljudi, pratim vas već nekih 6 - 7 mjeseci i odlučio sam aktivno sudjelovat u meni bliskim temama na ovom forumu. Živim u Varešu, točnije, trenutno sam u Zagrebu gdje studiram političke znanosti, a prije toga sam studirao nauke ( hahaha ) znate gdje već! Odustao sam na drugoj godini i iz Sarajeva na studij u Zagreb, Imam 28 godina i ako Bog da do 31. ću završit faks.
Toliko za sada, a da se nadovežem na temu da ne bude čisti spam; Nas Hrvata je u Varešu i njegovim selima nešto preko 2000, točnije oko 2300, svoj vrhunac smo imali od 2004 - 2007 kad nas je bilo i preko 3000, iseljavanje je bilo veliko od 2007 do 2012 negdje, kada je dobar dio mlađih obitelji otišao prvenstveno u Hrvatsku ali i u Kanadu, te manji dio u Njemačku i slične zemlje. Od kad smo ušli u EU nije toliko puno ljudi napustilo Vareš kao u to doba. Doseljavanje Hrvata je konstantno još od 1998 . ali to su većinom stariji ljudi uz iznimke nekih mlađih ljudi koji su ostvarili ovdje sebi kvalitetan život, a posebice zadnjih par godina je došlo Hrvata s određenim kapitalom koji su relativno uspjeli na ovom podneblju, čak i u zabačenim selima.
Što se tiče popisa vjernika od strane RMK za vrijeme Božića mogu reći da je dosta relevantan ali dosta obitelji i ne primi blagoslov, kao npr. moja susjeda koja od 3. do 11. mjeseca živi u Varešu ali ove zimske mjesece provodi kod djece u Osijeku ( Čepin ) i samim tim svećenik joj nikad ne posveti kuću niti je upisuje u statistiku, a ona sama sebi posveti kuću naknadno. Ima isto određeni broj obitelji koji nisu religiozne i slične stvari. Uglavnom broj vjernika sa RMK statistike uvijek uvećati za nekih 10 - 15% u Varešu.
Od ovog grada, koji je nekoć bio možda industrijski i najjače mjesto u Jugoslaviji, ostale su samo ruševine napretka, od muslimanskog osvajanja grada 93. samo je išlo naopako i nazadno. Ovo malo ekonomije što ima drže Hrvati Vareša koji opstaju i opstat će, i mogu reći da sasvim solidno živimo. Muslimani su totalno zabrljali ovdje i imaju očajan standard kao uostalom i u Brezi, Visokom, ma zapravo u cjeloj BiH, ko god je prolazio kroz BiH vidio je razliku između hrvatskih gradova, sela i njihovih, od čistoće pa nadalje, od odjeće kod ljudi pa do standarda života Hrvata iz Kiseljaka ili Bošnjaka iz Kalesije, gdje ovaj iz Kalesije valja pite krompirače po cjeli dan, a ovaj Hrvat iz Kiseljaka, mjesečno jednom ne jede meso. Uglavnom ne želim nikoga omalovažavat i sprdat ali situacija je takva i meni ih je žao.
Toliko za sad. Odlican upis, ovo je zanimljivo procitat, iz prve ruke sa terena Znas li jesu li hrvatska sela na sjeveru varesa pod ephzhb? Vidim na stranici njihovoj da imaju poslovnicu u varesu
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 20:04 |
|
|
od cega zive ta sela?
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 20:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76048 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Je li se dobro sjecam da je dosta Varesana zavrsilo u Svicarskoj? To onda znaci da imaju natprosjecno bogatu dijasporu.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
HVO-110
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 20:16 |
|
Pridružen/a: 08 sij 2010, 18:43 Postovi: 731 Lokacija: USORA! HRHB
|
CroVares je napisao/la: Pozdrav dobri ljudi, pratim vas već nekih 6 - 7 mjeseci i odlučio sam aktivno sudjelovat u meni bliskim temama na ovom forumu. Živim u Varešu, točnije, trenutno sam u Zagrebu gdje studiram političke znanosti, a prije toga sam studirao nauke ( hahaha ) znate gdje već! Odustao sam na drugoj godini i iz Sarajeva na studij u Zagreb, Imam 28 godina i ako Bog da do 31. ću završit faks.
Toliko za sad. Imas li podatke o nacionalnoj strukturi rodjenih? Ove godine ako se ne varam je povećanje u odnosu na 2017.godinu? Upoznao sam načelnika, ne čini se los, nadam se da radi dobre stvari za ljude koji su ostali tamo
_________________ Oprošteno jest grješnima: Zulumćaru, ubojici, Oprošteno svima, svima, samo nije izdajici!
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 23:26 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Na srbadinovu i junuzovu veliku zalost, Bosnjaci nece kolonizirati Hrvatsku. I ja navijam da vi Bošnjaci kolonizirate Hrvatsku, što vas više preseli u Hrvatsku (bauštele čekaju) to bolja situacija za Hrvate u BiH.
_________________ Hrvatska politika mora i može bolje neka uzor bude Izrael.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 23:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bolje oni nego crnci i Arapi. https://m.vecernji.hr/vijesti/zovu-sa-s ... ma-1296740Vrijeme je da se malo odmaknemo od rata i shvatimo da se od zemalja s-h jezika u Hrvatskoj najbolje živi, i da kad ti se dijete rodi postaje građanin EU a to pruža puno više prilika od bit ponosni Bosanac i Hercegovac. Tko zna kad će ostale zemlje Regije u EU.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 25 sij 2019, 23:45 |
|
|
dudu je napisao/la: Citat: Austrija 1.1.2018., strani državljani
1 Germany 186,891 2 Serbia 120,341 3 Turkey 117,277 4 Romania 102,242 5 Bosnia and Herzegovina 95,221 6 Hungary 77,174 7 Croatia 76,690 8 Poland 62,187 9 Syria 48,116 10 Afghanistan 45,720 Citat: Njemačka 31.12.2017., strani državljani
Türkei 1 483 515 Polen 866 855 Italien 643 065 Rumänien 622 780 Kroatien 367 900 Griechenland 362 245 Serbien (mit/ohne Kosovo) 225 535 Kosovo 208 505 Bosnien und Herzegowina 180 950
Citat: Švicarska 2015., strani državljani
Kosovo 99.799 Srbija 78.092 Makedonija 63.516 BIH 32.583 Hrvatska 29.940 kad se uzme u obzir da nijedna od ovih država ne tolerira dvojna državljanstva (osim možda po novom Hrvatskoj jer je dio EU) i da su ove brojke barem puta 2 u odnosu na stvarno stanje, onda je jasno da tu nema neke razlike po narodu. kao primjer, 20000 Srba je u 4 godine prihvatilo švicarsko državljanstvo na uštrb srpskog i praktički su prestali biti stranci, a možete misliti koje su brojke za Njemačku. Postoji još jedna bitna stvar koja je karakteristična samo za Hrvate, posebno ako se uspoređujemo sa narodima u regiji, vliki broj Hrvata je fiktivno prijavljenu Njemačkoj, odnosno posjeduje firmu u Njemačkoj a stvarno živi u Hrvatskoj, ili ima firmu u Hrvatskoj i u Njemačkoj na taj način može voziti auto Njemačkh oznaka itd. To donekle objašnnava razliku državnog zavoda za statistiku i podataka iz Njemačke o broju useljenih/iseljenih iz Hrvatske. Isto tako zbog dvojnog državljanstva stvarni broj iseljenih Hrvata je manji od službenog, jer nekog tko ima dvojno državljanstvo evidentira i Hrvatska i BiH kao iseljenika.
|
|
Vrh |
|
|
BAN-2020
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 sij 2019, 00:11 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Jedno zanimljivo pitanje...
Kakva će biti bošnjačka politika tamo iza 2025., nakon što se već poodavno otvori špina prema Njemačkoj, i njihov broj u BiH padne ispod milijuna.
Hoće li u tom slučaju očajnički tražiti odvajanje od Hrvata i vlastiti entitet/državicu, ili će biti na tragu washingtonskog sporazuma, gdje bi se FBiH pripojila Hrvatskoj (znači da će se usrat i tražit hrvatsku pomoć). Situacija će biti obrnuto proporcionalna današnjoj, ja sam za to da im nedamo entitet, pa nek se žale Erdoganu.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 26 sij 2019, 16:49 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7342 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
s one strane dinare je napisao/la: Odlican upis, ovo je zanimljivo procitat, iz prve ruke sa terena Znas li jesu li hrvatska sela na sjeveru varesa pod ephzhb? Vidim na stranici njihovoj da imaju poslovnicu u varesu milsim da jesu,mjesto se zove Pržići,ako se ne varam...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 sij 2019, 12:18 |
|
|
Citat: Anketna procjena o ukupnoj populaciji u BiH je 2,7 miliona ljudi, ali za Klix.ba iz Agencije za statistiku https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-za- ... /190127024Tacno onoliko koliko smo procjenili na ovoj temi.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 sij 2019, 12:29 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Citat: Anketna procjena o ukupnoj populaciji u BiH je 2,7 miliona ljudi, ali za Klix.ba iz Agencije za statistiku https://www.klix.ba/vijesti/bih/bih-za- ... /190127024Tacno onoliko koliko smo procjenili na ovoj temi. Do 2025 cifra ce se pribliziti brojci od 2 m ljudi, max 2,3m . Tko ce tek tada bosnjake shvacati kao nesto ozbiljno na balkanu ???
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 28 sij 2019, 13:53 |
|
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|