|
|
Stranica: 1095/3538.
|
[ 88440 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 21 srp 2019, 23:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76344 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
OŠ Novi Travnik
2016: 26 neto iseljenih ili 1.67% 2017: 28 neto iseljenih ili 1.58% 2018: 17 neto iseljenih ili 0.89%
U ovoj općini Hrvati predstavljaju manjinu učenika.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 21 srp 2019, 23:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76344 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
OŠ Busovača
2016: 11 neto iseljenih ili 0.95% 2017: 20 neto iseljenih ili 1.52% 2018: 21 neto iseljenih ili 1.51%
U ovoj općini Hrvati predstavljaju manjinu učenika.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 00:06 |
|
|
OŠ Prozor Rama
2016: 17 neto iseljenih ili 1.93% 2017: 21 neto iseljenih ili 2.23% 2018: 25 neto iseljenih ili 2.69%
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 00:15 |
|
|
Moje predviđanje je da će se u 2020. manje pričati o USK, a više o TK.
|
|
Vrh |
|
|
pravnik95
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 01:25 |
|
Pridružen/a: 18 lis 2016, 07:43 Postovi: 878 Lokacija: Zadar / Bihac
|
Robbie MO je napisao/la: OŠ Prozor Rama
2016: 17 neto iseljenih ili 1.93% 2017: 21 neto iseljenih ili 2.23% 2018: 25 neto iseljenih ili 2.69% Pun ***...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 01:30 |
|
|
Moglo je i gore.
Ipak Federacija ima u 2018. prosjek blizu 2%.
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 02:24 |
|
|
Ceha je napisao/la: hvala profa ( ), evo dovršavam žepče sa novim granicama i to bi trebalo bit to što se tiče novih pita... stay tuned evo update za mapu iseljavanja dajte mi apsolutne brojeve iseljenih ako oćete krugove unutar općina kao što je krugerrand predložio...
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 02:30 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Moje predviđanje je da će se u 2020. manje pričati o USK, a više o TK. najmnogoljudniji kanton, duplo više stanovnika od USK. bujica je tek krenula, na dugi rok očekujem da cijeli TK bude imao manje stanovnika od splita.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 08:55 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: Ceha je napisao/la: hvala profa ( ), evo dovršavam žepče sa novim granicama i to bi trebalo bit to što se tiče novih pita... stay tuned evo update za mapu iseljavanja dajte mi apsolutne brojeve iseljenih ako oćete krugove unutar općina kao što je krugerrand predložio... Citat: Najlošija situacija, posmatrajući broj upisanih prvačića, je u Tuzlanskom i Unsko-sanskom kantonu te u livanjsko–duvanjsko-glamočkoj regiji, kazao je Osmić.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 08:59 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8201 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
s one strane dinare je napisao/la: @Nebula to tvoje nisu nikakve pite vec obicni kruzici, takvih sam 10 napravio... s tim da sam ja imao gradaciju relativna- apsolutna- dvotrecinska vecina, ali i dalje najobicnija skrabotina u usporedbi s tom gore mapom koja je 5 puta veca, svako naselje je precizno ucrtano (bosnjo skenirao gps) i opet, pite su- svako naselje ima tocno oznacen udio svakog naroda. Klikni povecaj u gornjem lijevom kutu i onda opet u donjem desnom kutu.
Pite jos nisam nigdi vidio, ta bosnjina mapa je valjda jedina uopce sa pitama.
Koja je svrha mape sa pitama? Dok se ne zumira ne vide se pite a kad se zumira ne vidi se mapa u cjelini. Ako se ne vidi cijela mapa onda smisao mape (i preglednosti) gubi smisao. To zumiranje je isto besmisleno jer ako hoćeš detaljno odi u pdf ili excell file i imaš detaljno po svakom mjestu. Dakle, da skratim priču, ako hoćeš detaljno po svakom mjestu otići ćeš u pdf file i pogledati. Ako hoćeš mapu to mora biti pregledno i pojednostavljeno = ta tvoja mapa sa pitama je potpuno besmislena. Žali bože truda
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 09:01 |
|
|
Kad je ova tema otvorena, komentirao sam da Slovenija ima vecu stopu nataliteta od Federacije.
Par godina iza je po broju rodjenih Slovenija pretekla Federaciju.
Za 5 godina imat ćemo oštar pad u Federaciji u broju rodjenih, brutalna stopa pada od 4% godišnje koja će trajati 5 godina. To znamo na temelju dobno spolne piramide koju sam postavio dvije stranice nazad. I to bez efekta iseljavanja, koji kad se doda onda će padovi naravno biti i veci od tih 4%..
Negdje 2027 Slovenija ima veci broj rodjenih od BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 09:03 |
|
|
Nebula je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: @Nebula to tvoje nisu nikakve pite vec obicni kruzici, takvih sam 10 napravio... s tim da sam ja imao gradaciju relativna- apsolutna- dvotrecinska vecina, ali i dalje najobicnija skrabotina u usporedbi s tom gore mapom koja je 5 puta veca, svako naselje je precizno ucrtano (bosnjo skenirao gps) i opet, pite su- svako naselje ima tocno oznacen udio svakog naroda. Klikni povecaj u gornjem lijevom kutu i onda opet u donjem desnom kutu.
Koja je svrha mape sa pitama? Dok se ne zumira ne vide se pite a kad se zumira ne vidi se mapa u cjelini. Ako se ne vidi cijela mapa onda smisao mape (i preglednosti) gubi smisao. To zumiranje je isto besmisleno jer ako hoćeš detaljno odi u pdf ili excell file i imaš detaljno po svakom mjestu. Dakle, da skratim priču, ako hoćeš detaljno po svakom mjestu otići ćeš u pdf file i pogledati. Ako hoćeš mapu to mora biti pregledno i pojednostavljeno = ta tvoja mapa sa pitama je potpuno besmislena. Žali bože truda Pa nije bas tako, ja sam gledajući njegovu mapu s pitama dosta toga naučio sto nisam znao. Nikome se ne da otvarati pdf file i searchati neka sela poredana po abecednom redu, gdje ne znaš ni gdje su ni sto su.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 09:08 |
|
|
U Makedoniji je od 2016 poceo padati broj rodjenih, Slovenija bi mogla izbiti sa 5. na 3. mjesto medju jugoslavenskim republikama. Jedina koja raste brojem stanovnika, i to ponajviše zahvaljujući sisanju BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 09:14 |
|
|
Makedonija 2016: 23 000 rodjenih; 2.07 milijuna stanovnika
Slovenija 2017: 20 000 rodjenih, 2.06 milijuna stanovnika
BiH 2019: Oko 25 000 rodjenih (bez bezobrazno upisane fiktivne dijasporske djece) Broj stanovnika ?
Tko god kaže brojku preko 2.6 milijuna je mentalno obolio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 09:28 |
|
|
Federacija se vise ne može uspoređivati ni sa jednom bivšom republikom osim sa Crnom Gorom. Pa usporedimo ih.
Iza rata je Federacija imala 3 puta vise rodjenih od Crne Gore.
Sada ima tek 2.2 puta vise rodjenih od Crne Gore.
Gledajući dobno spolnu piramidu i trendove iseljavanja obje drzave, taj omjer pada na nekih 1.6 do 2030. godine.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 09:59 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8201 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Nebula je napisao/la: Koja je svrha mape sa pitama? Dok se ne zumira ne vide se pite a kad se zumira ne vidi se mapa u cjelini. Ako se ne vidi cijela mapa onda smisao mape (i preglednosti) gubi smisao. To zumiranje je isto besmisleno jer ako hoćeš detaljno odi u pdf ili excell file i imaš detaljno po svakom mjestu.
Dakle, da skratim priču, ako hoćeš detaljno po svakom mjestu otići ćeš u pdf file i pogledati. Ako hoćeš mapu to mora biti pregledno i pojednostavljeno = ta tvoja mapa sa pitama je potpuno besmislena. Žali bože truda
Pa nije bas tako, ja sam gledajući njegovu mapu s pitama dosta toga naučio sto nisam znao. Nikome se ne da otvarati pdf file i searchati neka sela poredana po abecednom redu, gdje ne znaš ni gdje su ni sto su. Ok, to stoji. Lakše je nego PDF Ali pogledaj njegov prvi post o toj mapi. Htio je reći da se pomoću te mape bolje vidi raspored Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH. Citiram: " pa koga zanimaju etnička i geografska distribucija naroda u bejha neka malo bleji u ovo pa mu možda ta gore mapa bude jasnija" Uglavnom, ako hoćeš da ti bude jasna etnička i geografska distribucija naroda u BiH ima boljih mapa. moja naprimjer ;)
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:04 |
|
|
Nebula je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa nije bas tako, ja sam gledajući njegovu mapu s pitama dosta toga naučio sto nisam znao. Nikome se ne da otvarati pdf file i searchati neka sela poredana po abecednom redu, gdje ne znaš ni gdje su ni sto su. Ok, to stoji. Lakše je nego PDF Ali pogledaj njegov prvi post o toj mapi. Htio je reći da se pomoću te mape bolje vidi raspored Bošnjaka, Srba i Hrvata u BiH. Citiram: " pa koga zanimaju etnička i geografska distribucija naroda u bejha neka malo bleji u ovo pa mu možda ta gore mapa bude jasnija" Uglavnom, ako hoćeš da ti bude jasna etnička i geografska distribucija naroda u BiH ima boljih mapa. moja naprimjer ;) Tebi je u interesu da zauzmes sto veci dio tržišta, ali meni kao korisniku je u interesu da ima sto vise različitih aplikacija. Dobar posao obojica radite. Tvoja mapa je prekrasna i postala je klasik. Njegova je dodatno insightful. Vidiš da je završio 80% mape, ne mozes ga vise obeshrabriti.
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:06 |
|
|
Kod Makedonije mislim da isto ima jako puno fiktivno prijavljenih Siptara iz dijaspore. Vec decenijama cine zvanicno preko 30% rodjenih a na izborima ne mogu 19% da prebace.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:08 |
|
|
karadzic je napisao/la: Kod Makedonije mislim da isto ima jako puno fiktivno prijavljenih Siptara iz dijaspore. Vec decenijama cine zvanicno preko 30% rodjenih a na izborima ne mogu 18% da prebace. Moguće. To vjerojatno i Makedonci znaju, sto bi objasnilo njihovu opuštenost oko onih demografskih podataka. Pored toga da Albanci zauzimaju 15% teritorija a na 80% Makedonije ih nema ni u tragovima, i Makedonci mogu taj dio jednostrano amputirati kad god požele, ili im dati 100% autonomije, sve ovlasti tako da su posebna država.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:15 |
|
|
Otkako je ova tema otvorena, Kosovo palo sa 34 000 rodjenih na 22 000 rodjenih.
To je 40% redukcije. Slabi ta zelena transferzala.
Svejedno, i takvo Kosovo je kao država demografski gigant za Federaciju kao saveznu državu. Kosovo boli ***, sada mogu puknuti kada su dobili državu.
Netko uskoro pada ispod 1 milijun stanovnika a nije dobio državu.
|
|
Vrh |
|
|
alh84001
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:20 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Pored toga da Albanci zauzimaju 15% teritorija a na 80% Makedonije ih nema ni u tragovima, i Makedonci mogu taj dio jednostrano amputirati kad god požele, ili im dati 100% autonomije, sve ovlasti tako da su posebna država. Problem je Skopje. Nesto kao Mostar kod nas.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:25 |
|
|
alh84001 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pored toga da Albanci zauzimaju 15% teritorija a na 80% Makedonije ih nema ni u tragovima, i Makedonci mogu taj dio jednostrano amputirati kad god požele, ili im dati 100% autonomije, sve ovlasti tako da su posebna država. Problem je Skopje. Nesto kao Mostar kod nas. Kad imaš kontrolu nad vojskom nije problem. Kako će Albanci spriječiti makedonsku vojsku i policiju da postave granični prijelaz između Skopja i Tetova? Makedonci mogu unutar Makedonije nacrtati kakve god hoće granice. To da je demografija jedino bitna je bosansko-muslimanski način razmišljanja, kao što @novovrijeme reče tako su i Muslimani u Prijedoru 1991. mislili "većina smo, dobro je".
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:26 |
|
|
Nebula je napisao/la: s one strane dinare je napisao/la: @Nebula to tvoje nisu nikakve pite vec obicni kruzici, takvih sam 10 napravio... s tim da sam ja imao gradaciju relativna- apsolutna- dvotrecinska vecina, ali i dalje najobicnija skrabotina u usporedbi s tom gore mapom koja je 5 puta veca, svako naselje je precizno ucrtano (bosnjo skenirao gps) i opet, pite su- svako naselje ima tocno oznacen udio svakog naroda. Klikni povecaj u gornjem lijevom kutu i onda opet u donjem desnom kutu.
Koja je svrha mape sa pitama? Dok se ne zumira ne vide se pite a kad se zumira ne vidi se mapa u cjelini. Ako se ne vidi cijela mapa onda smisao mape (i preglednosti) gubi smisao. To zumiranje je isto besmisleno jer ako hoćeš detaljno odi u pdf ili excell file i imaš detaljno po svakom mjestu. Dakle, da skratim priču, ako hoćeš detaljno po svakom mjestu otići ćeš u pdf file i pogledati. Ako hoćeš mapu to mora biti pregledno i pojednostavljeno = ta tvoja mapa sa pitama je potpuno besmislena. Žali bože truda Možda se mogu napraviti dvije tematske karte sa istim podacima? Je li to puno više posla? Kako uopće radite ove karte, je li sami sve crtate ili koristite neki program?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
karadzic
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:33 |
|
|
Kosovo ima stanovnika koliko i RS, a egzodus im je poslednjih par godina na nivou Unskosanskog. Prakticno svi gradovi prazni sem Pristine i Prizrena. Takodje nemaju jos drzavu jer nemaju stolicu u UN, cak ni status posmatraca kao Palestina. Spojis poslednje rezultate izbora na Kosovu i u Srbiji, siptari bi dobili 16%.
Glavna nada Siptara je sto je Vucic ideoloski naslednik Latinke Perovic i ostalih srpskih titoista-autosovinista decenijama vaspitavanih tako da Srbija treba da bude protektorat od Kopaonika do Save, a sve van toga je "velikosrpski hegemonizam". Ako Vucic bude imao dva grama pameti nece dozvoliti priznanje Kosova bez prethodne samostalnosti RS.
_________________ 08. 01. 2019. BN TV: U toku su poslednje pripreme za sutrašnju svečanu manifestaciju proslave neustavnog "Dana RS".
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 22 srp 2019, 10:38 |
|
|
karadzic je napisao/la: Kosovo ima stanovnika koliko i RS, a egzodus im je poslednjih par godina na nivou Unskosanskog. Prakticno svi gradovi prazni sem Pristine i Prizrena. Takodje nemaju jos drzavu jer nemaju stolicu u UN, cak ni status posmatraca kao Palestina. Spojis poslednje rezultate izbora na Kosovu i u Srbiji, siptari bi dobili 16%. Realnost je da dole imate utjecaj kao Hrvati iz bih u bijeloj kuci. Šta vi imate s time ako Kosovo nije primljeno u neke međunarodne institucije? Vi morate težiti da otkinete sjeverni dio gdje vas je nesto ostalo, a ostatak velikodusno mrsnut albancima...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|