|
|
Stranica: 2098/3536.
|
[ 88381 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sindjelic
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:24 |
|
Pridružen/a: 08 pro 2020, 13:41 Postovi: 1002 Lokacija: Српски свет
|
Srbija je mozda u prednosti u odnosu na hrvatsku, jer je i dalje na geopolitickom raskrscu za razliku od Hrvatske koja je potpuno integrisana u zapadni diskurs. Ne znam da li kod vas mogu da se nadju tekstovi ove vrste. Izgleda da zapad planira da plasira novu eko ideologiju kao nacin razbijanja tradiocionalnih vrednosti i odnosa i dalje smanjenje nataliteta. Postoje ideje da ce se "ekologija", koristiti i kao ideologija za agresiju na druge drzave, ideologija ljudskih prava je izgleda postala izlizana. https://rs.sputniknews.com/20210314/dec ... 37395.html
_________________ Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може – нек ад прождре, покоси сатана! На гробљу ће изнићи цвијеће За далеко неко покољење.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:24 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Kako nemam? Eto zbroji tih 10 imena što si postavio. Oko 2100 ukupno djece ima tih 10 imena. Lani vas se rodilo 13,000, znači nekih 6500 muške djece. Ok nije 33% al preko 30% jest 10 imena i 20 prezimena. Pod istim imenom prezimenom na fb može se naći na stotine Muslimana. Nabrzaka se poтurčili pa nisu imali vremena smišljati imena i prezimena.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Kulac
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:40 |
|
|
Ličite mi na vrane kada počnu kolektivno graktati. Jedna počne, a onda slijedi odaziv sa svih strana. Dva oka u glavi, počnu sa disciplinom pljuvanja u dalj čim se na forumu pojavi neko za koga se sumnja da je “mujaga”. Ja volim svoj grad i svoju zemlju. Volim dobre ljude. Kada neko počne o narodu i vjeri, ja začepim uši. To su vrlo sumnjive osobe. Kod nas se danas kaže: Čim mi neko nazove selam, odmah se uhvatim za novčanik. Mene naročito fasciniraju Hrvati sa ovim statistikama i prebrojavanjem. Boga mi, treba se dobro pomučiti i zaroviti pa iskopavati te razne brojke. Zašto? Za čije babe dušu? Pametnije bi vam bilo da doseljavate u Sarajevo. U Sarajevu vas ne bi mrzili. U Zagrebu vas mrze. I neće niko iz Sarajeva doći da vam otme Posušje. U Jajcu ili Fojnici će živjeti oni koji budu htjeli tu živjeti.
Nigdar ni tak bilo Da ni nekak bilo Pa ni vezda ne bu Da nam nekak ne bu
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:44 |
|
|
Kulac je napisao/la: Mene naročito fasciniraju Hrvati sa ovim statistikama i prebrojavanjem. Boga mi, treba se dobro pomučiti i zaroviti pa iskopavati te razne brojke. Zašto? Za čije babe dušu? Zašto? Možda zato što godinama govorite kako nas je malo kako smo manjina i time opravdavate ukidanje naših prava. Sad kad nestajete itekako se radujemo. Kulac je napisao/la: Pametnije bi vam bilo da doseljavate u Sarajevo. U Sarajevu vas ne bi mrzili. U Zagrebu vas mrze. I neće niko iz Sarajeva doći da vam otme Posušje. U Jajcu ili Fojnici će živjeti oni koji budu htjeli tu živjeti. Jako vole Hrvate u Sarajevu. Na djevojčicu fizički nasrčete jer ima na jakni šahovnicu https://steemit.com/teleskop/@teleskop/ ... r3seojez9uNa babu nasrčete fizički jer se prekrižila https://kamenjar.com/video-zena-napadnu ... -tramvaju/
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Prolaznik
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:45 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Svakako je super da Muslimani iz HNŽ, SBŽ itd sele ovdje Ali čini mi se da više sele za Njemačku i iz Sarajeva i ostatka BiH Što više ovakvih zgrada u Sarajevu to bolje. Max 60 kvadrata po stanu po mogućnosti.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:45 |
|
|
Kulac je napisao/la: Kada neko počne o narodu i vjeri, ja začepim uši. To su vrlo sumnjive osobe. Kod nas se danas kaže: Čim mi neko nazove selam, odmah se uhvatim za novčanik.
Isti sam ti i ja. Kad čujem selam muka mi je, ko da gledam kako neko jebe kozu. Volim samo pravoslavlje. Simpatišem budzam, katoličanstvo i sve osim islama.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
|
|
Hrvate koji su i ratovali za Muslimane u Sarajevu proganjate toliko da su nestali iz Sarajeva.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76192 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kulac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Sarajevo prema lažiranom popisu iz 2013. ima 275,524 stanovnika.
Na terenu vjerojatno živjelo oko 250 000.
Od 2013. do danas broj rođenih u Sarajevu je pao za oko 15% ako se ne varam. To su sve netto odseljeni mladi.
Nakon 8 godina egzodusa, a sada i negativnog priraštaja, brojka stanovnika je bliže 230 000 u današnjem trenutku, a do 2030. mogu se kladiti na 190 000.
Podgorica, glavni grad Crne Gore, ima više rođenih od Sarajeva već nekoliko godina za redom, i pojačava razliku ! Sada je na negdje +10 do +15% u odnosu na Sarajevo. Ja u klin, ti u ploču. Broj na popisu je moga biti samo manji od stvarnog, a ne veći. Sarajevo je na tom popisu imalo oko 450 hiljada. Ja sumnjam da je popis ispravno napravljen. Danas se golim okom vidi i ne treba mi nikakav popis. Desetine i stotine novih naselja sa hiljadama novih stanovnika. Sve je puno, ulice, prodavnice, tržni centri. Kao stari Sarajlija, ja tvrdim da stanovnika ima najmanje 200 hiljada više, a to znači da ih trenutno Ima oko 600.000. Sarajevo se ima gdje širiti i to za nekih 20 godina će vjerovatno biti milionski grad. I dalje je lijep i fascinantan grad. Upozorenje za kvarenje ozbiljnosti teme. U Sarajevu prema lažiranom popisu iz 2013. ima 275,524 stanovnika. To je bilo prije egzodusa, i kada je Sarajevo imalo 15% više rođenih nego danas i još uvijek za dlaku više rođenih od Podgorice (danas je daleko ispod Podgorice po broju rođenih).
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 12:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76192 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
"Mreža" tramvaja u Sarajevu Tramvaj ide naprijed-nazad, na odstojanju 500 metara od granice sa Srbijom.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:02 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: "Mreža" tramvaja u Sarajevu Tramvaj ide naprijed-nazad, na odstojanju 500 metara od granice sa Srbijom. Valjda dosegnemo i mi nekada nivo infrastrukture kakav je u hrvatskom stolnom gradu Sirokom Brijegu :-( Ukratko: slazem se da smo kolektivno nesposobni, ali to vrijedi za sve tri vjere u BiH. Ne zna se ko je gori. Vi ste nesto poduzetniji zato jer ste narod koji je dramaticna manjina, slicno Bosnjacima u Sandzaku. Medjutim, zaista je vise nego smijesno kada narod od 13% narodu od 53% (sa tendencijom RELATIVNOG rasta; kako svaki izbori i statistike prvacica pokazuju) pise kako ce nestati i kako ce se njegov zivotni prostor kolonizirati.
|
|
Vrh |
|
|
Kulac
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:03 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Kulac je napisao/la: Kada neko počne o narodu i vjeri, ja začepim uši. To su vrlo sumnjive osobe. Kod nas se danas kaže: Čim mi neko nazove selam, odmah se uhvatim za novčanik.
Isti sam ti i ja. Kad čujem selam muka mi je, ko da gledam kako neko jebe kozu. Volim samo pravoslavlje. Simpatišem budzam, katoličanstvo i sve osim islama. Potpuno te razumijem. Obzirom na tvoje komentare ja sam uvjeren da ti do podne mrziš sebe, a poslije podne cijeli svijet. A za katoličanstvo si slagao. Zar nije napad na Srbe organizirao Vatikan? Bježi lažovčino srpska. Jebanje koza vama nije ni malo strano. Zabilježeno je to u vašim narodnim predanjima. I ne samo koza. Vi ste spavali na gomili oko ognjišta pa je po noći bilo i pogrešnih navala na rodjene matere.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:09 |
|
|
Urbani dio Sarajeva je glista debela 500 metara, od jednog bespravnog sela na klizištu do drugog sela na klizištu. Srbija počinje na donjem rubu slike. Poprijeko se može propješačiti za 5 min na tanjim dijelovima odnosno 10 min na najdebljim.
Privitak/ci: |
kasaba.jpg [ 573.17 KiB | Pogledano 4276 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:13 |
|
|
Po meni su ova rangiranja univerziteta i najmjerodavnija ( https://www.webometrics.info/en/europe/ ... egovina%20); vidi se da od svih vjera u BiH, "mujage" imaju najvise intelektualnog potencijala. Snazno se nadam da cemo smoci snage i rascistiti sa lopovima i nesposobnim u vlastitim redovima. Ako uspijemo u tome, idemo svim silama naprijed. Licno sam prije par sedmica dogovorio povratak jednog naseg mladica koji je doktorirao na Oxfordu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:13 |
|
|
Na najtanjem dijelu Sarajeva, džamija i džamijsko dvorište čini 1/3 debljine grada. To je Istiqlal džamija, sve sa slovom "q" u nazivu. Gore pokraj crvene linije na slici. Iza džamije se vide prelijepe kuće bez fasade na klizištu.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:15 |
|
|
ElFatih je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: "Mreža" tramvaja u Sarajevu Tramvaj ide naprijed-nazad, na odstojanju 500 metara od granice sa Srbijom. Valjda dosegnemo i mi nekada nivo infrastrukture kakav je u hrvatskom stolnom gradu Sirokom Brijegu :-( Ukratko: slazem se da smo kolektivno nesposobni, ali to vrijedi za sve tri vjere u BiH. Ne zna se ko je gori. Vi ste nesto poduzetniji zato jer ste narod koji je dramaticna manjina, slicno Bosnjacima u Sandzaku. Medjutim, zaista je vise nego smijesno kada narod od 13% narodu od 53% (sa tendencijom RELATIVNOG rasta; kako svaki izbori i statistike prvacica pokazuju) pise kako ce nestati i kako ce se njegov zivotni prostor kolonizirati. Srbi i Hrvati u tzv. BiH su samo mali dio svog naroda 10-15%. Porediti se sa Hrvatima iz BiH ti je isto kao porediti se sa Hvatima iz Istre. Ili Srbima iz Niškog okruga. Muslimani iz BiH su 90% Muslimana. Dakle svi ste nesposobni.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:16 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Na najtanjem dijelu Sarajeva, džamija i džamijsko dvorište čini 1/3 debljine grada. To je Istiqlal džamija, sve sa slovom "q" u nazivu. Mi cemo se siriti prema Lukavici, a K10 cemo naseliti migrantima koji ce postati cetvrti konstitutivni narod.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:17 |
|
|
Kulac je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Isti sam ti i ja. Kad čujem selam muka mi je, ko da gledam kako neko jebe kozu. Volim samo pravoslavlje. Simpatišem budzam, katoličanstvo i sve osim islama.
Potpuno te razumijem. Obzirom na tvoje komentare ja sam uvjeren da ti do podne mrziš sebe, a poslije podne cijeli svijet. A za katoličanstvo si slagao. Zar nije napad na Srbe organizirao Vatikan? Bježi lažovčino srpska. Jebanje koza vama nije ni malo strano. Zabilježeno je to u vašim narodnim predanjima. I ne samo koza. Vi ste spavali na gomili oko ognjišta pa je po noći bilo i pogrešnih navala na rodjene matere. Šta je sad? Što si se naljutio? Ti si rekao da je Islam sranje i lopovska religija.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:18 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Valjda dosegnemo i mi nekada nivo infrastrukture kakav je u hrvatskom stolnom gradu Sirokom Brijegu :-(
Ukratko: slazem se da smo kolektivno nesposobni, ali to vrijedi za sve tri vjere u BiH. Ne zna se ko je gori. Vi ste nesto poduzetniji zato jer ste narod koji je dramaticna manjina, slicno Bosnjacima u Sandzaku. Medjutim, zaista je vise nego smijesno kada narod od 13% narodu od 53% (sa tendencijom RELATIVNOG rasta; kako svaki izbori i statistike prvacica pokazuju) pise kako ce nestati i kako ce se njegov zivotni prostor kolonizirati.
Srbi i Hrvati u tzv. BiH su samo mali dio svog naroda 10-15%. Porediti se sa Hrvatima iz BiH ti je isto kao porediti se sa Hvatima iz Istre. Ili Srbima iz Niškog okruga. Muslimani iz BiH su 90% Muslimana. Dakle svi ste nesposobni. Ocekivao sam jedan tako glup odgovor. Brate, ti i ja smo jedan te isti narod, drugacije vjere. Ti sa Milanom iz Beograda imas slicnosti kao i ja sa Jusufom iz Ulcinja. Ako cemo ici tvojom logikom, puna Turska Bosnjaka, a Turska u nauci za Srbiju i Hrvatsku svemirski brod!
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:20 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Srbi i Hrvati u tzv. BiH su samo mali dio svog naroda 10-15%. Porediti se sa Hrvatima iz BiH ti je isto kao porediti se sa Hvatima iz Istre. Ili Srbima iz Niškog okruga. Muslimani iz BiH su 90% Muslimana. Dakle svi ste nesposobni.
Ocekivao sam jedan tako glup odgovor. Brate, ti i ja smo jedan te isti narod, drugacije vjere. Ti sa Milanom iz Beograda imas slicnosti kao i ja sa Jusufom iz Ulcinja. Ako cemo ici tvojom logikom, puna Turska Bosnjaka, a Turska u nauci za Srbiju i Hrvatsku svemirski brod! Jeste brate bili smo isti narod al oprosta za izdaju nema. Vrati se korijenima pa ćemo zajedno u maticu Srbiju.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:22 |
|
|
99% panorama sarajeva su slikane iz smjera istok-zapad, jer se grad proteže kao štap u tom smjeru. Također većina panorama su noćne, da se skriju nakaradne kuće i smog. U biti skoro svaka slika panorame Sarajeva je pokušaj prevare. Nikad ne slikaju poprečno, jer Sarajevo iz vertikalnog smjera izgleda komično Da ne bude zabune, ovo je geometrijski centar grada, odnosno centar gliste. Od klizišta do klizišta 2 minute biciklom.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:22 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Ocekivao sam jedan tako glup odgovor. Brate, ti i ja smo jedan te isti narod, drugacije vjere. Ti sa Milanom iz Beograda imas slicnosti kao i ja sa Jusufom iz Ulcinja. Ako cemo ici tvojom logikom, puna Turska Bosnjaka, a Turska u nauci za Srbiju i Hrvatsku svemirski brod!
Jeste brate bili smo isti narod al oprosta za izdaju nema. Vrati se korijenima pa ćemo zajedno u maticu Srbiju. O kakvoj izdaji pricas? Svi smo mi Bosnjani, razlicitih vjera. Mozda aludiras na onu "prodaju vjere za veceru". Hebo vjeru koju ce neko prodati za veceru ;-) Sto nismo islam prodali za veceru kada smo zbog njega proganjani i genocidirani??? S druge strane, svako ima pravo na slobodu vjeroispovijesti. Mijenjanje vjere nije izdaja nego demokratsko pravo.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:24 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
ElFatih je napisao/la: Po meni su ova rangiranja univerziteta i najmjerodavnija ( https://www.webometrics.info/en/europe/ ... egovina%20); vidi se da od svih vjera u BiH, "mujage" imaju najvise intelektualnog potencijala. Snazno se nadam da cemo smoci snage i rascistiti sa lopovima i nesposobnim u vlastitim redovima. Ako uspijemo u tome, idemo svim silama naprijed. Licno sam prije par sedmica dogovorio povratak jednog naseg mladica koji je doktorirao na Oxfordu. Konačno nešto pametno da pročitam. Bošnjaci se previše bave Hrvatima i Srbima. Nas će uvijek bit pored ali za budućnost Bošnjaka je bitno što Bošnjaci rade. Kao zajednica ste loši. Dobro je kulac primijetio, imate auta fakat dobrih, iznadprosječno, znači da su se pojedinci nakrali ali zajednica nema, evo za helikopter, za GRAS, za Bjelašnicu, za vodovod, za brojne druge stvari koje čine život čovjeka. Pa na respiratorima se kralo, biraju u glavnu bolnicu žensku koja izgleda nema fakas kako treba, a najjači Bošnjak je imao dvojke. RS koja je imala puuuno lošiju poziciju 1995. je uspjela se pretvorit u koliko-toliko stabilnu zajednicu. Bitno je koliko imate korupcije, koliko vam se djece rađa, kakva vam je socijalna i zdravstvena politika, sustav vrijednosti u društvu koje gura naprijed najpametnije a ne one koji su najbezobzirniji. Čini mi se u ZDK da je još onaj mali Isak ministar prometa. Pa nisu vam vlasi za to krivi. Meni je i žao finih ljudi, kulturnih, obrazovanih, vrijednih koji jednostavno ne mogu naprijed zato i pomažem takvima u imigraciji i integraciji u RH. Tu je bolja država za Bošnjake nego tamo gdje 100 % vladaju.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:25 |
|
|
Parlament BiH, blokiran i ne radi, ne zna se kad će ikad opet, 4 godine zakon nije donešen, 100 metara od parlamenta počinju bespravne kuće bez fasade. Slikano iz Srbije.
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:25 |
|
|
Čuj 'svi smo bošnjani'' a do 1993 nije bio nitko Ne sekiraj se ti ništa Mujo, vidiš da nestajete, vidiš da je ekonomski kolaps u vaših 22%. Svi ćete u Njemačku a ovi imućniji, vaši vođe, u Tursku
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2021. Krah multietniĆarsko-demografske politike Bošnjaka-baznian muzlims Postano: 17 kol 2021, 13:26 |
|
|
Ajde, malo je ljepše od Prištine.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Marko80, Tomba17 i 28 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|