|
|
Stranica: 3061/3590.
|
[ 89735 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:50 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Ja im ne vjerujem skoro nista, ali ipak treba imati mjeru i kriticki razmisliti o podacima. Ne moras im nista vjerovati: uneses u neke akademske baze podataka da ti izbaci broj radova objavljenih iz Sarajeva, Mostara i Banja Luke i sam ces doci do istog zakljucka. Nemoj mi reci da zaista vjerujes da su Mostar i Banja Luka ispred Sarajeva po naucnom outputu. U tom slucaju si bas zaspijepljen nacionalizmom.
Mostar je tek jedan od hrvatskih gradova. Banja Luke tek jedan od srpskih gradova. Vama je Sarajevo sve. Ušljiva kasaba bez inteligencije. Kako ti ne dosadi davati besmislene argumente: upravo su Bosnje razdijeljene na Univerzitet u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihacu i Mostaru. Kod Srba je to samo Banja Luka i Istocno Sarajevo (od vecih, drzavnih), a kod Hrvata iskljucivo Mostar. Helem, ti sebi bas volis autogolove zabijati. Usput, hvala ti na ovom argumentu, nije mi prvobitno palo na pamet A sto se tice inteligencije, pogledaj one linkove o takmicenju srednjoskolaca iz svih dijelova BiH, pa skontaj ko je bez inteligencije. Samo da ne bude da i djecu saljete u Srbiju/Hrvatsku na skolovanje :-)
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:51 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Znam. Ti bi se sad ulizao Srbima pa nas molio da vam pomognemo da uništite Hrvate i ubacite svoje Hrvate pa imate 66% vlasti i entitet umjesto 33% i ništa. Al nismo mi Mujo budale. I na kraju krajeva Hrvati su nam daleko poželjniji saveznici od vas. Ko bi mjenjao Mercedesa za Fiću? Opet pogresan zakljucak. Ja sam za to da se napravi neki minimalni zajednicki dogovor, kada je vec jasno da na Zapad (jaci) ne zeli vidjeti kao bitniji faktor. Naravno da bi svako pristao da bude bitniji faktor (ako to procentualnim udijelom zasluzuje), ali situacija je takva, kakva je. Samo su Srbi u goroj poziciji od Bosnja, kada je u pitanju odnos Zapada prema ovim prostorima. Srbi imaju Srbiju i Srpsku a vi aparthejd. Ne možete vi u istu rečenicu sa Srbima Mujo. Vi dok ste pili kahve i kmečali zapadnjacima Srbi su radili. Spašavali glavu.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:53 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Mostar je tek jedan od hrvatskih gradova. Banja Luke tek jedan od srpskih gradova. Vama je Sarajevo sve. Ušljiva kasaba bez inteligencije. Kako ti ne dosadi davati besmislene argumente: upravo su Bosnje razdijeljene na Univerzitet u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihacu i Mostaru. Kod Srba je to samo Banja Luka i Istocno Sarajevo (od vecih, drzavnih), a kod Hrvata iskljucivo Mostar. Helem, ti sebi bas volis autogolove zabijati. Usput, hvala ti na ovom argumentu, nije mi prvobitno palo na pamet A sto se tice inteligencije, pogledaj one linkove o takmicenju srednjoskolaca iz svih dijelova BiH, pa skontaj ko je bez inteligencije. Samo da ne bude da i djecu saljete u Srbiju/Hrvatsku na skolovanje :-) Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac...
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:53 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Prije bilo kakvog napretka trebate naučiti držati datu riječ.
Ni vas ni Srbe zapad ništa nije prevario. Još od referendumskog pitanja koje je glasilo "i ravnopravnih naroda.... " jasno je da je BiH država tri konstitutivna naroda.
To što bi vi htjeli drugačije, to Zapad ništa nije kriv. Mogli ste imati 100% vlasti na trećini teritorija ili trećinu vlasti na 100% teritorija. Ni Zapad ni itko drugi nikad vam nije obećao 100% vlasti na 100% teritorija.
Naravno da nas je prevario. Od izmišljanja zločina tipa "granata od 3 kile raznese 100 ljudi" pa do prevara u vezo Kosova ili prihvatanja reformi u BiH. Mi smo zapadnim *** malo povjerovali, godinu dvije (Čeda, Đinđić, Čavić, Dodik onomad), vidili da su to lažljive hulje i završili sa njima. Jasta ste. Eno Vucica i dalje viri Evropljanima iz straznjice. Strave mu moraju salijevati :-) Ako odbije plan za Kosovo, vidjet ces ljepote na relaciji Zapad-Srbija :-) Onda cemo vidjeti ko je u najgoroj poziciji na Balkanu :-) Bosnje i Srbi su bez konkurencije.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:55 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Kako ti ne dosadi davati besmislene argumente: upravo su Bosnje razdijeljene na Univerzitet u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihacu i Mostaru. Kod Srba je to samo Banja Luka i Istocno Sarajevo (od vecih, drzavnih), a kod Hrvata iskljucivo Mostar. Helem, ti sebi bas volis autogolove zabijati. Usput, hvala ti na ovom argumentu, nije mi prvobitno palo na pamet A sto se tice inteligencije, pogledaj one linkove o takmicenju srednjoskolaca iz svih dijelova BiH, pa skontaj ko je bez inteligencije. Samo da ne bude da i djecu saljete u Srbiju/Hrvatsku na skolovanje :-) Beograd, Niš, Novi Sad, Kragujevac... To ti je isto kao: Istanbul, Minhen, St Louis, Frankfurt, Bec itd Pricamo o pameti koju imate (tj. nemate) u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:57 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: To ti je isto kao: Istanbul, Minhen, St Louis, Frankfurt, Bec itd Pricamo o pameti koju imate (tj. nemate) u BiH. Nije isto Mujo. U Banja Luci i Nišu žive Srbi. To što ti misliš da je kraj svijeta na Kozijoj ćupriji je greška koja vas uvijek skupo košta. Tako ti je i babo mislijo dok ga nije Ćetnik iz Niša poganjao kroz korito Miljacke.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:58 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Opet pogresan zakljucak. Ja sam za to da se napravi neki minimalni zajednicki dogovor, kada je vec jasno da na Zapad (jaci) ne zeli vidjeti kao bitniji faktor. Naravno da bi svako pristao da bude bitniji faktor (ako to procentualnim udijelom zasluzuje), ali situacija je takva, kakva je. Samo su Srbi u goroj poziciji od Bosnja, kada je u pitanju odnos Zapada prema ovim prostorima. Srbi imaju Srbiju i Srpsku a vi aparthejd. Ne možete vi u istu rečenicu sa Srbima Mujo. Vi dok ste pili kahve i kmečali zapadnjacima Srbi su radili. Spašavali glavu. Rezime svih cinjenica koje sam iznio (bez emocija): u odnosu na Srbe iz BiH smo mi Bosnjaci iz BiH akademski superiorni, a u odnosu na Srbe iz Srbije smo mi Bosnjacih iz BiH inferiorni (iako u nekim oblastima polako sustizemo). To ne znaci da nema Bosnjaka (sve ih je vise o cemu je upravo fokus ove teme) sirom svijeta na uticajnim pozicijama; u odnosu na te Bosnjake, Srbi iz Srbije nisu akademski napredniji. Zakljucak: uz slicno okruzenje nema bitnijih razlika medju nasim narodima, svi smo podjednako nazadni :-)
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 15:58 |
|
|
Mujo bi dogovor, pa da se u dogovoru dijeli hrvatska trecina a mujina trecina je samo mujina.
Mujo ne razumije sustinu, dogovor je nepotreban, sve se dijeli na tri trecine. Ili ces imati 100% na svojoj trecini ili 33% na ostatku drzave, i to ti je to moj mujo. Prihvati ili odbij, tvoja stvar.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:01 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Srbi imaju Srbiju i Srpsku a vi aparthejd. Ne možete vi u istu rečenicu sa Srbima Mujo. Vi dok ste pili kahve i kmečali zapadnjacima Srbi su radili. Spašavali glavu. Rezime svih cinjenica koje sam iznio (bez emocija): u odnosu na Srbe iz BiH smo mi Bosnjaci iz BiH akademski superiorni, a u odnosu na Srbe iz Srbije smo mi Bosnjacih iz BiH inferiorni (iako u nekim oblastima polako sustizemo). To ne znaci da nema Bosnjaka (sve ih je vise o cemu je upravo fokus ove teme) sirom svijeta na uticajnim pozicijama; u odnosu na te Bosnjake, Srbi iz Srbije nisu akademski napredniji. Zakljucak: uz slicno okruzenje nema bitnijih razlika medju nasim narodima, svi smo podjednako nazadni :-) Kako vam se ogleda ta superiornost? Vidite li vi sebe u kakvim ste ***? Znaš šta su Dodik, Srpska i Srbi za vas Aparthejdišnjake? Bogovi. Alah je mala maca za Srbe sa ove strane Drine a kamoli za Srbe kao narod. Banja Luka je za Ušljivau kasabu Pariz a kamoli Beograd.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:01 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: To ti je isto kao: Istanbul, Minhen, St Louis, Frankfurt, Bec itd Pricamo o pameti koju imate (tj. nemate) u BiH. Nije isto Mujo. U Banja Luci i Nišu žive Srbi. To što ti misliš da je kraj svijeta na Kozijoj ćupriji je greška koja vas uvijek skupo košta. Tako ti je i babo mislijo dok ga nije Ćetnik iz Niša poganjao kroz korito Miljacke. Zive i u svim gore nabrojanim Bosnjaci. U Turskoj ih zivi par miliona. Moj babo se druzio sa Srbima i bio je jako slican njima. Ja nisam, hvala Bogu. Mogu mi biti prijatelji, ali znam da nisam u cjelini gledano isti (akademski potencijal jeste slican, ali neke druge stvari ne). Ja, za razliku od babe, klanjam 5x dnevno i ne pijem alkohol. I on se u medjuvremenu malo promijenio...
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:03 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Rezime svih cinjenica koje sam iznio (bez emocija): u odnosu na Srbe iz BiH smo mi Bosnjaci iz BiH akademski superiorni, a u odnosu na Srbe iz Srbije smo mi Bosnjacih iz BiH inferiorni (iako u nekim oblastima polako sustizemo). To ne znaci da nema Bosnjaka (sve ih je vise o cemu je upravo fokus ove teme) sirom svijeta na uticajnim pozicijama; u odnosu na te Bosnjake, Srbi iz Srbije nisu akademski napredniji. Zakljucak: uz slicno okruzenje nema bitnijih razlika medju nasim narodima, svi smo podjednako nazadni :-) Kako vam se ogleda ta superiornost? Vidite li vi sebe u kakvim ste ***? Znaš šta su Dodik, Srpska i Srbi za vas Aparthejdišnjake? Bogovi. Alah je mala maca za Srbe sa ove strane Drine a kamoli za Srbe kao narod. Banja Luka je za Ušljivau kasabu Pariz a kamoli Beograd. Vec sam ti dao linkove: bolji rezultati na drzavnim takmicenjima iz informatike i matematike, te bolji naucni output "bosnjackih" univerziteta u odnosu na univerzitete iz RS-a.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:04 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Nije isto Mujo. U Banja Luci i Nišu žive Srbi. To što ti misliš da je kraj svijeta na Kozijoj ćupriji je greška koja vas uvijek skupo košta. Tako ti je i babo mislijo dok ga nije Ćetnik iz Niša poganjao kroz korito Miljacke.
Zive i u svim gore nabrojanim Bosnjaci. U Turskoj ih zivi par miliona. Moj babo se druzio sa Srbima i bio je jako slican njima. Ja nisam, hvala Bogu. Mogu mi biti prijatelji, ali znam da nisam u cjelini gledano isti (akademski potencijal jeste slican, ali neke druge stvari ne). Ja, za razliku od babe, klanjam 5x dnevno i ne pijem alkohol. I on se u medjuvremenu malo promijenio... Pa eto ti si onda još gluplji od babe. Čim ti možeš porediti Tursku i Srbiju. Turska je turska. Vaše su samo te dvije lokve. Turci više poštuju nas nego vas. Prodali ste se zapadu i Turci vas odjebali.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:06 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Kako vam se ogleda ta superiornost? Vidite li vi sebe u kakvim ste ***? Znaš šta su Dodik, Srpska i Srbi za vas Aparthejdišnjake? Bogovi. Alah je mala maca za Srbe sa ove strane Drine a kamoli za Srbe kao narod. Banja Luka je za Ušljivau kasabu Pariz a kamoli Beograd.
Vec sam ti dao linkove: bolji rezultati na drzavnim takmicenjima iz informatike i matematike, te bolji naucni output "bosnjackih" univerziteta u odnosu na univerzitete iz RS-a. Ali mi Mujo imamo i univerzitet u Beogradu. Moj Mile se školovao u Beogradu. Ne može nikad i u ničemo porediti vas i nas. Zapamti to. Osim što se tiče vjere. Na tom polju ste eksperti i to vam priznajem. Ništa više.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:06 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Zive i u svim gore nabrojanim Bosnjaci. U Turskoj ih zivi par miliona. Moj babo se druzio sa Srbima i bio je jako slican njima. Ja nisam, hvala Bogu. Mogu mi biti prijatelji, ali znam da nisam u cjelini gledano isti (akademski potencijal jeste slican, ali neke druge stvari ne). Ja, za razliku od babe, klanjam 5x dnevno i ne pijem alkohol. I on se u medjuvremenu malo promijenio... Pa eto ti si onda još gluplji od babe. Čim ti možeš porediti Tursku i Srbiju. Turska je turska. Vaše su samo te dvije lokve. Turci više poštuju nas nego vas. Prodali ste se zapadu i Turci vas odjebali. Legendo, ocito ti ne znas sta je islam. Meni su braca Turci i Pakistanci 100% jednako blizu srcu kao i braca Bosnjaci. Vidjet ces u skorijoj buducnosti.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:09 |
|
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa eto ti si onda još gluplji od babe. Čim ti možeš porediti Tursku i Srbiju. Turska je turska. Vaše su samo te dvije lokve. Turci više poštuju nas nego vas. Prodali ste se zapadu i Turci vas odjebali.
Legendo, ocito ti ne znas sta je islam. Meni su braca Turci i Pakistanci 100% jednako blizu srcu kao i braca Bosnjaci. Vidjet ces u skorijoj buducnosti. Neću. Vas islamski svijet ne poštuje. Poštuje Srbe. Odjebao vas je ko i Šiptare. Turci ulažu u Srbiju a ne u Sarajevo, Arapi prave Beograd na vodi a ne Sarajevo na vodi. Sve što ste radili radili ste protiv sebe. Nevjerovatno.
|
|
Vrh |
|
|
Dagger
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:09 |
|
|
ElFatih je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Kasno je za bilo kakve strategije.
O tome se trebalo razmišljati kad su imali 40 000 rodjenih, te nepokvarene odnose sa susjedima 1990.
Slozio bih se s tobom da se radi o normalnim vremenima. Medjutim, zivimo u vremenu koje po svim prilikama neposredno prethodi III. svjetskom ratu. Kao sto neko rece, BiH muslimani su, uz albanske, jedini na svijetu stali na stranu Zapada. Srcem sigurno nismo na Zapadu (barem ja) - Zapad nam nikakvog dobra nije donio. Imam puno prijatelja, odlicnih ljudi, sa Zapada ali su na kraju krajeva svi oni, kao i ja trenutno, dio sotonistickog tima. Volio bih da nisam...iako bi i to donijelo velike nevolje za moj narod koji se nalazi na nezgodnom geografskom polozaju. Jedino nas mozda moze spasiti znacajan natalitet muslimana u Zapadnoj Evropi, ako se prije toga ne pokrene neki novi holokaust. Pametno si primetio šta čeka muslimane u Evropi ako postanu pretnja, ali neće, trebao si isto tako primetiti ako ni zbog čega drugog onda zbog primera Bošnjaka, Albanaca, Ukrajinaca i Poljaka šta će se desiti demografiji tih muslimana u Evropi, dođe prva generacija koja je odrasla u drugoj kulturi i oni imaju puno dece, ali deca idu u školu u Evropi, skupljaju iste slikice ko i druga deca, hoće istu odeću, izlete, kasnije izlaske i čak ako imaju koje dete više u drugoj generaciji, u trećoj to nestaje. U Nemačkoj je počeo da pada natalitet u velikim gradovima, baš tamo gde je najviše imigranata koncentrisano, jer su cene visoke, a oni mahom ne rade nego žive od socijalne pomoći koja će postajati sve manja a možda i u potpunosti nestane. Ukrajina je imala u SSSR-u oko 900 000 rođenih godišnje pre dve godine su pali na ispod 300 000 i to je bilo pre desetak miliona izbeglica i 500 000 gubitaka. Poljska je imala 700 000 rođenih godišnje sada su malo više od 300 000 a moguće je da će i oni ući u rat, kada se zamene generacije i ako prežive kao države biće to zemlje poput Grčke ili Srbije, Bugarske, Mađarske ...
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60728 Lokacija: DAZP HQ
|
ElFatih je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Pa eto ti si onda još gluplji od babe. Čim ti možeš porediti Tursku i Srbiju. Turska je turska. Vaše su samo te dvije lokve. Turci više poštuju nas nego vas. Prodali ste se zapadu i Turci vas odjebali.
Legendo, ocito ti ne znas sta je islam. Meni su braca Turci i Pakistanci 100% jednako blizu srcu kao i braca Bosnjaci. Vidjet ces u skorijoj buducnosti. islam su gologuzanski, low IQ narodi poput navedenog turskog i pakistanskog. čemu li se nadate?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:17 |
|
|
Dagger je napisao/la: ElFatih je napisao/la: Slozio bih se s tobom da se radi o normalnim vremenima. Medjutim, zivimo u vremenu koje po svim prilikama neposredno prethodi III. svjetskom ratu. Kao sto neko rece, BiH muslimani su, uz albanske, jedini na svijetu stali na stranu Zapada. Srcem sigurno nismo na Zapadu (barem ja) - Zapad nam nikakvog dobra nije donio. Imam puno prijatelja, odlicnih ljudi, sa Zapada ali su na kraju krajeva svi oni, kao i ja trenutno, dio sotonistickog tima. Volio bih da nisam...iako bi i to donijelo velike nevolje za moj narod koji se nalazi na nezgodnom geografskom polozaju. Jedino nas mozda moze spasiti znacajan natalitet muslimana u Zapadnoj Evropi, ako se prije toga ne pokrene neki novi holokaust.
Pametno si primetio šta čeka muslimane u Evropi ako postanu pretnja, ali neće, trebao si isto tako primetiti ako ni zbog čega drugog onda zbog primera Bošnjaka, Albanaca, Ukrajinaca i Poljaka šta će se desiti demografiji tih muslimana u Evropi, dođe prva generacija koja je odrasla u drugoj kulturi i oni imaju puno dece, ali deca idu u školu u Evropi, skupljaju iste slikice ko i druga deca, hoće istu odeću, izlete, kasnije izlaske i čak ako imaju koje dete više u drugoj generaciji, u trećoj to nestaje. U Nemačkoj je počeo da pada natalitet u velikim gradovima, baš tamo gde je najviše imigranata koncentrisano, jer su cene visoke, a oni mahom ne rade nego žive od socijalne pomoći koja će postajati sve manja a možda i u potpunosti nestane. Ukrajina je imala u SSSR-u oko 900 000 rođenih godišnje pre dve godine su pali na ispod 300 000 i to je bilo pre desetak miliona izbeglica i 500 000 gubitaka. Poljska je imala 700 000 rođenih godišnje sada su malo više od 300 000 a moguće je da će i oni ući u rat, kada se zamene generacije i ako prežive kao države biće to zemlje poput Grčke ili Srbije, Bugarske, Mađarske ... Da, ali pitanje je hoce li se brze oni asimilirati ili ce se okruzenje u koje su oni dosli promijeniti i postati slicno njihovom maticnom okruzenju. Cujem od ljudi koji su boravili u Njemackoj devedesetih, pa otisli nakon dugo vremena opet tamo, da je situacija drasticno drugacija. Njemacka se promijenila. Pitanje je hoce li se brze promijeniti Njemacka ili migranti. Pitanje je snage njihove vjere i tradicije.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:19 |
|
|
ElFatih je napisao/la: ... Mislim da na Istoku, primarno u Rusiji i Islamskom svijetu (ali vjerovatno i u Kini) nema tako sistematicnih pokusaja da se razvale vrijednosti koje izvorno propagiraju sve monoteisticke religije: porodica kao zajednica muskarca i zene, cednost, cestitost itd Nadam se da ces se sloziti da Hollywood ima veliki uticaj na javno mnijenje u danasnjem svijetu. Takodjer se slazes da mozemo prepoznati uzorke pravilnosti u idejama koje propagira Hollywood. Tako su npr. gay karaktere poceli stavljati i u crtane filmove, a da ne govorim da su sve serije danas obavezno protkane gay karakterima. Osim toga, propagira se slika feminiziranog muskarca i minimizira se uloga zene kao majke, kao stuba duhovnog razvoja drustva (kroz moralni odgoj djeteta). Sve to rezultira sve manjim natalitetom (da neko ne kaze da nema veze sa ovom temom na forumu). Jedina prednost Zapada je jaca socijalna drzava, ali je i ona kupljena parama steknutim ugnjetavanjem (npr. kolonizacije), ratovima (npr. ratovi za naftu) itd Migrantima se daju mrvice onoga sto se ukralo njihovim maticnim drzavama kroz historiju. Ako treba jos argumenata, mozemo ih jos dati...
Rusiju i tradicionalne Srbe cijenim u dijelu u kojem vise od latina cijene tradicionalne vrijednosti. Cijene vise i Islam i manje su ksenofobicni od latina (ne mislim na sve - imam prijatelja katolika koje volim jednako kao i svoje muslimane). Medjutim, Srbe i Bosnjake opterecuje proslost...koju su nam u dobroj mjeri opet iskonstruisali latini, cionisti i Vatikan :-( Ruska je propaganda da su oni tradicionalno, "neiskvareno" društvo - valjda je to razlog zašto je toliki broj prostitutki desetljećima tradicionalno iz Rusije, Ukrajine, Moldavije...Veliki broj ovisnika, dosta AIDS-a, drogeraša, pijanaca. Što se tiče druge vrste zločina, među zapadnim bogatašima ima onih koji npr. izgrade novo krilo bolnice i slično, a ruski i ukrajinski su skoro svi poput naših Todorića i sličnih - ljudi koji nisu pameću poput Gatesa ili Muska došli do nečega, već su opljačkali vlastiti narod u kaosu devedesetih. Ta ekipa je sada promotor tradicije, obitelji...? Što se Kine tiče, radi se o materijalističkom, paranoidnom diktatorskom društvu...pardon, zapravo, ne postoji "kinesko društvo", sami taj pojam su njihovi ideolozi proglasili za podvalu. Oni su uništili tisućljetne (E, moj Franjo) temelje svoje civilizacije u zamjenu za ideologiju. Kakvo poštovanje prema rađanju, obitelji i ženi postoji tamo gdje je vlast do jučer ograničavala broj djece koji neka obitelj može imati, a sada ti mudri centralni planeri imaju situaciju da im nedostaju desetine milijuna žena? Napravili su na vlastitom narodu tako bizaran, nehuman i neprirodan eksperiment kakav nije viđen u ljudskoj povijesti. Što se islamskog svijeta tiče, stvar je po mom mišljenju crna da crnja ne može biti. Dovoljno je reći da su najnormalnije države s musilmanskom većinom BIH, Albanija i Turska. Sapienti sat. Pravoslavci više od "latina" cijene tradicionalne vrijednosti? Pa najtradicionalnija država u Europi je Poljska, koja je ujedno i najkatoličkija. Ja ne vidim u kojem su to smislu recimo pravoslavni Srbi i Bugari tradicionalniji od katoličkih Slovaka ili Talijana. Grand parade, kurvinska estradna scena, veliki broj raznih ovisnika...Gdje su ti smjerni, obiteljski pravoslavci koji su bolji od recimo Portugalaca po tom pitanju? Možda Rumunjska s prostitucijom, human traffickingom i slično? Ostale sam već naveo, više manje. Uz Poljsku u Europi najrestriktivnije zakone o pobačaju ima Malta, donedavno Irska. Što imaju zajedničko te tri zemlje? Postoji dosta toga što ti ne znaš po pitanju tradicionalizma u katoličanstvu...trenutno se događa (unatoč protivljenju iz Vatikana) procvat latinske mise, udruženja tradicionalista niču na sve strane, i kod nas recimo koncert duhovne glazbe lani okupi 50 000 ljudi na stadionu što Plenkovićevi mediji po nalogu zaborave, itd...Dosta toga je ispod površine, mislim da mi katolici nemamo razloga biti pesimisti.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:22 |
|
|
ElFatih je napisao/la: Dagger je napisao/la: Pametno si primetio šta čeka muslimane u Evropi ako postanu pretnja, ali neće, trebao si isto tako primetiti ako ni zbog čega drugog onda zbog primera Bošnjaka, Albanaca, Ukrajinaca i Poljaka šta će se desiti demografiji tih muslimana u Evropi, dođe prva generacija koja je odrasla u drugoj kulturi i oni imaju puno dece, ali deca idu u školu u Evropi, skupljaju iste slikice ko i druga deca, hoće istu odeću, izlete, kasnije izlaske i čak ako imaju koje dete više u drugoj generaciji, u trećoj to nestaje. U Nemačkoj je počeo da pada natalitet u velikim gradovima, baš tamo gde je najviše imigranata koncentrisano, jer su cene visoke, a oni mahom ne rade nego žive od socijalne pomoći koja će postajati sve manja a možda i u potpunosti nestane. Ukrajina je imala u SSSR-u oko 900 000 rođenih godišnje pre dve godine su pali na ispod 300 000 i to je bilo pre desetak miliona izbeglica i 500 000 gubitaka. Poljska je imala 700 000 rođenih godišnje sada su malo više od 300 000 a moguće je da će i oni ući u rat, kada se zamene generacije i ako prežive kao države biće to zemlje poput Grčke ili Srbije, Bugarske, Mađarske ...
Da, ali pitanje je hoce li se brze oni asimilirati ili ce se okruzenje u koje su oni dosli promijeniti i postati slicno njihovom maticnom okruzenju. Cujem od ljudi koji su boravili u Njemackoj devedesetih, pa otisli nakon dugo vremena opet tamo, da je situacija drasticno drugacija. Njemacka se promijenila. Pitanje je hoce li se brze promijeniti Njemacka ili migranti. Pitanje je snage njihove vjere i tradicije. Jel Zlatan Ibrahimović postao Šveđanin ili Taliban? E tako je i 99% Muslimana asimilirano. Zato vas zapadnjaci vole, jer su vrlo brzo odreknete islama i Bosne za šaku kukuruza. Ko što vam se prađed odrekao vjere za isto tako šaku kukuruza. Imate pola miliona izbjeglica iz RS a jedva skupite 20.000 da glasa za u RS. Nemaju volje ni listić da popune toliko ih boli *** za bivšom domovinom.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:24 |
|
|
Josip Filipović je napisao/la: ElFatih je napisao/la: ... Mislim da na Istoku, primarno u Rusiji i Islamskom svijetu (ali vjerovatno i u Kini) nema tako sistematicnih pokusaja da se razvale vrijednosti koje izvorno propagiraju sve monoteisticke religije: porodica kao zajednica muskarca i zene, cednost, cestitost itd Nadam se da ces se sloziti da Hollywood ima veliki uticaj na javno mnijenje u danasnjem svijetu. Takodjer se slazes da mozemo prepoznati uzorke pravilnosti u idejama koje propagira Hollywood. Tako su npr. gay karaktere poceli stavljati i u crtane filmove, a da ne govorim da su sve serije danas obavezno protkane gay karakterima. Osim toga, propagira se slika feminiziranog muskarca i minimizira se uloga zene kao majke, kao stuba duhovnog razvoja drustva (kroz moralni odgoj djeteta). Sve to rezultira sve manjim natalitetom (da neko ne kaze da nema veze sa ovom temom na forumu). Jedina prednost Zapada je jaca socijalna drzava, ali je i ona kupljena parama steknutim ugnjetavanjem (npr. kolonizacije), ratovima (npr. ratovi za naftu) itd Migrantima se daju mrvice onoga sto se ukralo njihovim maticnim drzavama kroz historiju. Ako treba jos argumenata, mozemo ih jos dati...
Rusiju i tradicionalne Srbe cijenim u dijelu u kojem vise od latina cijene tradicionalne vrijednosti. Cijene vise i Islam i manje su ksenofobicni od latina (ne mislim na sve - imam prijatelja katolika koje volim jednako kao i svoje muslimane). Medjutim, Srbe i Bosnjake opterecuje proslost...koju su nam u dobroj mjeri opet iskonstruisali latini, cionisti i Vatikan :-( Ruska je propaganda da su oni tradicionalno, "neiskvareno" društvo - valjda je to razlog zašto je toliki broj prostitutki desetljećima tradicionalno iz Rusije, Ukrajine, Moldavije...Veliki broj ovisnika, dosta AIDS-a, drogeraša, pijanaca. Što se tiče druge vrste zločina, među zapadnim bogatašima ima onih koji npr. izgrade novo krilo bolnice i slično, a ruski i ukrajinski su skoro svi poput naših Todorića i sličnih - ljudi koji nisu pameću poput Gatesa ili Muska došli do nečega, već su opljačkali vlastiti narod u kaosu devedesetih. Ta ekipa je sada promotor tradicije, obitelji...? Što se Kine tiče, radi se o materijalističkom, paranoidnom diktatorskom društvu...pardon, zapravo, ne postoji "kinesko društvo", sami taj pojam su njihovi ideolozi proglasili za podvalu. Oni su uništili tisućljetne (E, moj Franjo) temelje svoje civilizacije u zamjenu za ideologiju. Kakvo poštovanje prema rađanju, obitelji i ženi postoji tamo gdje je vlast do jučer ograničavala broj djece koji neka obitelj može imati, a sada ti mudri centralni planeri imaju situaciju da im nedostaju desetine milijuna žena? Napravili su na vlastitom narodu tako bizaran, nehuman i neprirodan eksperiment kakav nije viđen u ljudskoj povijesti. Što se islamskog svijeta tiče, stvar je po mom mišljenju crna da crnja ne može biti. Dovoljno je reći da su najnormalnije države s musilmanskom većinom BIH, Albanija i Turska. Sapienti sat. Pravoslavci više od "latina" cijene tradicionalne vrijednosti? Pa najtradicionalnija država u Europi je Poljska, koja je ujedno i najkatoličkija. Ja ne vidim u kojem su to smislu recimo pravoslavni Srbi i Bugari tradicionalniji od katoličkih Slovaka ili Talijana. Grand parade, kurvinska estradna scena, veliki broj raznih ovisnika...Gdje su ti smjerni, obiteljski pravoslavci koji su bolji od recimo Portugalaca po tom pitanju? Možda Rumunjska s prostitucijom, human traffickingom i slično? Ostale sam već naveo, više manje. Uz Poljsku u Europi najrestriktivnije zakone o pobačaju ima Malta, donedavno Irska. Što imaju zajedničko te tri zemlje? Postoji dosta toga što ti ne znaš po pitanju tradicionalizma u katoličanstvu...trenutno se događa (unatoč protivljenju iz Vatikana) procvat latinske mise, udruženja tradicionalista niču na sve strane, i kod nas recimo koncert duhovne glazbe lani okupi 50 000 ljudi na stadionu što Plenkovićevi mediji po nalogu zaborave, itd...Dosta toga je ispod površine, mislim da mi katolici nemamo razloga biti pesimisti. To im je Gorbačov poklonio od zapada. Lijepo zvuči al boli.
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:25 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Jel Zlatan Ibrahimović postao Šveđanin ili Taliban?
Tip je sina nazvao Maximilan. Koji kompleksi inferiornosti, moj Bože. Teško bi kojem gastarbajteru Hrvatu ili Srbinu to palo na pamet, makar dijelili puno više toga s ljudima koji inače nose takva imena.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60728 Lokacija: DAZP HQ
|
Josip Filipović je napisao/la: ElFatih je napisao/la: ... Mislim da na Istoku, primarno u Rusiji i Islamskom svijetu (ali vjerovatno i u Kini) nema tako sistematicnih pokusaja da se razvale vrijednosti koje izvorno propagiraju sve monoteisticke religije: porodica kao zajednica muskarca i zene, cednost, cestitost itd Nadam se da ces se sloziti da Hollywood ima veliki uticaj na javno mnijenje u danasnjem svijetu. Takodjer se slazes da mozemo prepoznati uzorke pravilnosti u idejama koje propagira Hollywood. Tako su npr. gay karaktere poceli stavljati i u crtane filmove, a da ne govorim da su sve serije danas obavezno protkane gay karakterima. Osim toga, propagira se slika feminiziranog muskarca i minimizira se uloga zene kao majke, kao stuba duhovnog razvoja drustva (kroz moralni odgoj djeteta). Sve to rezultira sve manjim natalitetom (da neko ne kaze da nema veze sa ovom temom na forumu). Jedina prednost Zapada je jaca socijalna drzava, ali je i ona kupljena parama steknutim ugnjetavanjem (npr. kolonizacije), ratovima (npr. ratovi za naftu) itd Migrantima se daju mrvice onoga sto se ukralo njihovim maticnim drzavama kroz historiju. Ako treba jos argumenata, mozemo ih jos dati...
Rusiju i tradicionalne Srbe cijenim u dijelu u kojem vise od latina cijene tradicionalne vrijednosti. Cijene vise i Islam i manje su ksenofobicni od latina (ne mislim na sve - imam prijatelja katolika koje volim jednako kao i svoje muslimane). Medjutim, Srbe i Bosnjake opterecuje proslost...koju su nam u dobroj mjeri opet iskonstruisali latini, cionisti i Vatikan :-( Ruska je propaganda da su oni tradicionalno, "neiskvareno" društvo - valjda je to razlog zašto je toliki broj prostitutki desetljećima tradicionalno iz Rusije, Ukrajine, Moldavije...Veliki broj ovisnika, dosta AIDS-a, drogeraša, pijanaca. Što se tiče druge vrste zločina, među zapadnim bogatašima ima onih koji npr. izgrade novo krilo bolnice i slično, a ruski i ukrajinski su skoro svi poput naših Todorića i sličnih - ljudi koji nisu pameću poput Gatesa ili Muska došli do nečega, već su opljačkali vlastiti narod u kaosu devedesetih. Ta ekipa je sada promotor tradicije, obitelji...? Što se Kine tiče, radi se o materijalističkom, paranoidnom diktatorskom društvu...pardon, zapravo, ne postoji "kinesko društvo", sami taj pojam su njihovi ideolozi proglasili za podvalu. Oni su uništili tisućljetne (E, moj Franjo) temelje svoje civilizacije u zamjenu za ideologiju. Kakvo poštovanje prema rađanju, obitelji i ženi postoji tamo gdje je vlast do jučer ograničavala broj djece koji neka obitelj može imati, a sada ti mudri centralni planeri imaju situaciju da im nedostaju desetine milijuna žena? Napravili su na vlastitom narodu tako bizaran, nehuman i neprirodan eksperiment kakav nije viđen u ljudskoj povijesti. Što se islamskog svijeta tiče, stvar je po mom mišljenju crna da crnja ne može biti. Dovoljno je reći da su najnormalnije države s musilmanskom većinom BIH, Albanija i Turska. Sapienti sat. Pravoslavci više od "latina" cijene tradicionalne vrijednosti? Pa najtradicionalnija država u Europi je Poljska, koja je ujedno i najkatoličkija. Ja ne vidim u kojem su to smislu recimo pravoslavni Srbi i Bugari tradicionalniji od katoličkih Slovaka ili Talijana. Grand parade, kurvinska estradna scena, veliki broj raznih ovisnika...Gdje su ti smjerni, obiteljski pravoslavci koji su bolji od recimo Portugalaca po tom pitanju? Možda Rumunjska s prostitucijom, human traffickingom i slično? Ostale sam već naveo, više manje. Uz Poljsku u Europi najrestriktivnije zakone o pobačaju ima Malta, donedavno Irska. Što imaju zajedničko te tri zemlje? Postoji dosta toga što ti ne znaš po pitanju tradicionalizma u katoličanstvu...trenutno se događa (unatoč protivljenju iz Vatikana) procvat latinske mise, udruženja tradicionalista niču na sve strane, i kod nas recimo koncert duhovne glazbe lani okupi 50 000 ljudi na stadionu što Plenkovićevi mediji po nalogu zaborave, itd...Dosta toga je ispod površine, mislim da mi katolici nemamo razloga biti pesimisti. Deus vult, sve ćemo ih satrat.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
ElFatih
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:36 |
|
|
Rusiju i tradicionalne Srbe cijenim u dijelu u kojem vise od latina cijene tradicionalne vrijednosti. Cijene vise i Islam i manje su ksenofobicni od latina (ne mislim na sve - imam prijatelja katolika koje volim jednako kao i svoje muslimane). Medjutim, Srbe i Bosnjake opterecuje proslost...koju su nam u dobroj mjeri opet iskonstruisali latini, cionisti i Vatikan :-( Ruska je propaganda da su oni tradicionalno, "neiskvareno" društvo - valjda je to razlog zašto je toliki broj prostitutki desetljećima tradicionalno iz Rusije, Ukrajine, Moldavije...Veliki broj ovisnika, dosta AIDS-a, drogeraša, pijanaca. Što se tiče druge vrste zločina, među zapadnim bogatašima ima onih koji npr. izgrade novo krilo bolnice i slično, a ruski i ukrajinski su skoro svi poput naših Todorića i sličnih - ljudi koji nisu pameću poput Gatesa ili Muska došli do nečega, već su opljačkali vlastiti narod u kaosu devedesetih. Ta ekipa je sada promotor tradicije, obitelji...? Što se Kine tiče, radi se o materijalističkom, paranoidnom diktatorskom društvu...pardon, zapravo, ne postoji "kinesko društvo", sami taj pojam su njihovi ideolozi proglasili za podvalu. Oni su uništili tisućljetne (E, moj Franjo) temelje svoje civilizacije u zamjenu za ideologiju. Kakvo poštovanje prema rađanju, obitelji i ženi postoji tamo gdje je vlast do jučer ograničavala broj djece koji neka obitelj može imati, a sada ti mudri centralni planeri imaju situaciju da im nedostaju desetine milijuna žena? Napravili su na vlastitom narodu tako bizaran, nehuman i neprirodan eksperiment kakav nije viđen u ljudskoj povijesti. Što se islamskog svijeta tiče, stvar je po mom mišljenju crna da crnja ne može biti. Dovoljno je reći da su najnormalnije države s musilmanskom većinom BIH, Albanija i Turska. Sapienti sat. Pravoslavci više od "latina" cijene tradicionalne vrijednosti? Pa najtradicionalnija država u Europi je Poljska, koja je ujedno i najkatoličkija. Ja ne vidim u kojem su to smislu recimo pravoslavni Srbi i Bugari tradicionalniji od katoličkih Slovaka ili Talijana. Grand parade, kurvinska estradna scena, veliki broj raznih ovisnika...Gdje su ti smjerni, obiteljski pravoslavci koji su bolji od recimo Portugalaca po tom pitanju? Možda Rumunjska s prostitucijom, human traffickingom i slično? Ostale sam već naveo, više manje. Uz Poljsku u Europi najrestriktivnije zakone o pobačaju ima Malta, donedavno Irska. Što imaju zajedničko te tri zemlje? Postoji dosta toga što ti ne znaš po pitanju tradicionalizma u katoličanstvu...trenutno se događa (unatoč protivljenju iz Vatikana) procvat latinske mise, udruženja tradicionalista niču na sve strane, i kod nas recimo koncert duhovne glazbe lani okupi 50 000 ljudi na stadionu što Plenkovićevi mediji po nalogu zaborave, itd...Dosta toga je ispod površine, mislim da mi katolici nemamo razloga biti pesimisti. Iz cijelog tvog odgovora bih istaknuo ovaj dio u kojem kazes da mediji po nalogu zaborave prenijeti info o misi. To je upravo srz mog argumenta. Razlog budjenja tradicionalista na Zapadu je taj sto je politicki Zapad sotonosticki obojen. Ne tvrdim da na Istoku nema nemorala, ali nema politickog potpomaganja nemorala ;-)
|
|
Vrh |
|
|
Josip Filipović
|
Naslov: Re: 1995.-2023. Krah multietniĆarsko-demografske politike i egzodus Bosanskih Sunita Postano: 18 vel 2023, 16:50 |
|
|
ElFatih je napisao/la: Iz cijelog tvog odgovora bih istaknuo ovaj dio u kojem kazes da mediji po nalogu zaborave prenijeti info o misi. To je upravo srz mog argumenta. Razlog budjenja tradicionalista na Zapadu je taj sto je politicki Zapad sotonosticki obojen. Ne tvrdim da na Istoku nema nemorala, ali nema politickog potpomaganja nemorala ;-) Pa naravno da je establishment sotonski. To se podrazumijeva i u maloj Hrvatskoj, a kamoli šire. Nije mi jasna logika po kojoj npr. arapski šeici koji plaćaju plavim prostitutkama da vrše nuždu po njima, ali inače financiraju dawah nisu problem ili su manje problem od zapadnjaka koji otvoreno govore da žele uništiti društva u kojima su rođeni, da žele izbrisati njihove identitete. Uzmimo tri osobe: Charles Michel (euroljigavac, Plenkovićev "prijatelj" s briselskih hodnika), bezimeni član CK KP Kine, ili MBS, najmoćnija osoba Saudijske Arabije. Koji je od ove trojice najgori po ovim pitanjima?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Teuton i 182 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|