HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2025, 03:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 96791 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415 ... 3872  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 20 ožu 2014, 19:35 

Bobovac je napisao/la:
Ovi muslići su genijalni.

Kao fol eto, svi odlaze zbog teških gospodarskih uvjeta a muslimani ponajviše.

Da je tako onda bi se procent muslimana smanjivao a Hrvata rastao.

perfidni su, ali uzalud im kad se predoče činjenice. od nekada preko 20 tisuća tuzlanskih Hrvata, danas jedno Kreševo ima mladih Hrvata kao Tuzla. pa hebemu miša, kako malo i zabačeno Kreševo održava broj Hrvata, a Hrvate oko Tuzle zadesio nezapamćen egzodus mladog hrvatskog stanovništva iza rata. nijedna se općina u BIH ne da usporediti s egzodusom mladih Hrvata iz Tuzle. govorimo o drugom najvećem gradu/općini u FBIH, svojevrsnom industrijskom i svakom drugom središtu. Tuzla je epicentar etničkog čišćenja u periodu 1996.-2014. godine.

no sačekajmo da nam Bošnjaci objasne kako se ne da usporediti razvijenost Fojnice, Kreševa i Rame s Tuzlom i da je logično da Hrvati više iseljavaju iz Tuzle, nego iz ovih nabrojenih općina. :D

zato je moja deviza, stisnut ih na području Herceg-Bosne da im se ne mili više živjeti. samo jako i čvrsto i stegnut.

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2014, 20:04 

dudu je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:
Ovi muslići su genijalni.

Kao fol eto, svi odlaze zbog teških gospodarskih uvjeta a muslimani ponajviše.

Da je tako onda bi se procent muslimana smanjivao a Hrvata rastao.

perfidni su, ali uzalud im kad se predoče činjenice. od nekada preko 20 tisuća tuzlanskih Hrvata, danas jedno Kreševo ima mladih Hrvata kao Tuzla. pa hebemu miša, kako malo i zabačeno Kreševo održava broj Hrvata, a Hrvate oko Tuzle zadesio nezapamćen egzodus mladog hrvatskog stanovništva iza rata. nijedna se općina u BIH ne da usporediti s egzodusom mladih Hrvata iz Tuzle. govorimo o drugom najvećem gradu/općini u FBIH, svojevrsnom industrijskom i svakom drugom središtu. Tuzla je epicentar etničkog čišćenja u periodu 1996.-2014. godine.

no sačekajmo da nam Bošnjaci objasne kako se ne da usporediti razvijenost Fojnice, Kreševa i Rame s Tuzlom i da je logično da Hrvati više iseljavaju iz Tuzle, nego iz ovih nabrojenih općina. :D

zato je moja deviza, stisnut ih na području Herceg-Bosne da im se ne mili više živjeti. samo jako i čvrsto i stegnut.

Bliže Sava Hrvatska pa se sele valjda malo tam malo vam i šta hoćete uostalom od nas malo sa našeg meda. K'odam mi puknemo štapićem i sve sređeno.

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2014, 23:15 

Ceha je napisao/la:
panteri je napisao/la:
Sve je to na nivou oko 2 procenta,mozda ni toliko...
Poslije rata mi smo izgubili vecinu u Bos.Petrovcu,a dobili u Jajcu i ostatku opstine Novi Travnik,znaci na nivou opstine..jos mozda u Vukosavlju...
Samo 2 grada u BiH se mogu gledati kao podijeljeni,to su Brcko i Mostar..
Brcko treba gledati kao 3 dijela,a Mostar kao 2....
Sve ostalo se gleda na nivou opstine.....

=))
PPo novom popisu nemate većinu ni u Petrovcu, ni u Jajcu, ni u Novom Travniku.
Brčko nije podijeljeno , kao ni Mostar, kao ni Travnik (stari ne novi) :kava:

Vecina smo mi i u Novom Travniku i u Jajcu,u Busovaci izgleda ne,kao i B.Petrovcu....
Vecina smo popisanih i u Srebrenici,ali nazalost na terenu je malo drugacije....
Mostar i Brcko se jedini mogu gledati tako,sve ostalo ide na nivou opstina...
Brcko je distrikt,vlasnistvo 2 entiteta,3 naroda,koji imaju teritorije unesene u njega..neke je drzala Armija,neke VRS,a neke HVO..tako da se moze smatrati podijeljenim gradom...
Mostar,opste poznato,zna se koje sta drzao..3 izborne zone nase,3 vase....

HT Eronet 092-890-830
Za pomoc RS iz Srbije 2161
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 20 ožu 2014, 23:19 

Aragon85 je napisao/la:
Aragon85 je napisao/la:

Prije rata su Srbi u Bosanskom Petrovcu bili apsolutna većina sa preko 66% (oko 70%),u Jajcu ste vi bili relativna većina sa oko 39% (sada imate minimalnu prednost),u Novom Travniku su Hrvati ostali većina u Sebešiću i Dahovu na jugu općine i selima zapadno od grada gdje vas nikad nije ni bilo (Zenepići,Đakovići,Hadžići itd.),a postali u samom gradu.U Vukosavlju su prije rata bili Hrvati bili relativna većina,a sada ste Srbi i vi izjednačeni tamo.Za Brčko i Mostar se zna :kava .

Ok,moja greška,krivo sam te shvatio,al to što sam napisao stoji :palacgore2 .

Svakome se desi,da,slazem se,sve stoji,sve je tacno.... :palacgore1

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 09:08 

I na kraju tko ima čvršće podatke o Jajcu i N. Travniku? Ovo nas je više, vas je više je dosadno. Dajte neke brojeve ljudi.

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 09:39 

Džek je napisao/la:
dudu je napisao/la:
da su se Hrvati u Mostaru iza rata prema Bošnjacima ponašali kao Bošnjaci prema Hrvatima u Tuzli danas od Bošnjaka u Mostaru bi bili samo tragovi.

a kako su se to ponašali blentove sjebani
granatirali ih možda, ubijali i zatvarali u logore kao što su hrvati to činili Bošnjacima u Mostaru, Sotcu, Čapljini ???
da su imalo bili jači, odnosno da tuzlanski korpus nije bio najjači korpus ARBH zasrao bi HVO i tu, ali su bili svjesni da bi bili preko noći sravljeni sa zemljom a tek onda bi možda bilo dešavanja koja ti želiš da poturiš
sa hrvatskom putovnicom, boljom ekonomskom perspektivom vani išli su trbuhom za kruhom, jednako kao i Bošnjaci, ako bi se uradile neke analize vjerovatno bi se došlo do toga da se iselio veći broj Bošnjaka nego Hrvata iz same Tuzle i kantona
prema tome, ne prdi

Sljedeći ovakav kiks,ide pauza...

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 10:27 

:smijeh

POPUŠIŠ MI KURAC MATER TI JEBEM SJEBANU
JEL SAD OK :001_cool

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 10:32 

Džek je napisao/la:
:smijeh

POPUŠIŠ MI KURAC MATER TI JEBEM SJEBANU
JEL SAD OK :001_cool

Smiri bolan tenziju ovo ti je demokratski forum ugledaj se na BBC on može potkucavati kako hoće ali sve na neki kulturan način i dobro mu to ide, ima dobrog staža a forumu.

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 11:21 

Džek je napisao/la:
SAMO TI SVOJ POSO
ZNA OVAJ MAJMUN OD MODERATORA DA MI MOŽE SAMO PUŠIT KURAC

Pa kad već toliko prdiš i želiš da budeš slobodan od ovog foruma...bujrum :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 11:29 

korrisnik je napisao/la:
Džek je napisao/la:
SAMO TI SVOJ POSO
ZNA OVAJ MAJMUN OD MODERATORA DA MI MOŽE SAMO PUŠIT KURAC

Cooliraj ba uživaju nas provocirati ne spuštaj se na njihov nivo ha ya. A i meni brišu postove kad im ne pašu pa ko ih šljivi kaj-siji i breskvi nek radde šta hoće.

Hoćeš i ti za njim?Skini se sa teme ako nemaš pametno za reći.

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 13:23 

S kakvim mi budalama diskutujemo. Pokažu lice brzo

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 20:22 

Citat:
PA BBC ovo radi i ovaj što izvrće Mašallah pa ja zao što smo muslimani pa odma talibani evo imate i ove smylove :osama Islamofobija zavladala ali neka INnelahe mea sabirin Allah je sa strpljivima. Haj sad reci jel korektno ili nije ali nemoj petljat.
Što ti ne odgovaraš za brisanje postova? A uostalom nisam nikog vrijeđao govorim kako jest, a sad ovo što vi nazivate trollanje to je vaša perspektiva. Šta po tebi ne bi bilo trolanje kad bi klimao sve glavom, pa suština foruma je valjda da imamo različita mišljenja ako imaš ista šta imaš onda raspravljati.
Možda me i banuješ što sam ovome gore uzvratio za Mašallah ko je vama kriv kad se pravite
liberalni, mi svoje svetinje čuvamo i ne damo na našu vjeru. Nemamo potrebe se ulizivati ateistima.

Jah, jah mos si mislit...A inace se tako normalno ponasate, da covjek prosto ne zna sto vas zezaju.
Po mitomaniji ste nadaleko poznati to obaska
Gradjenje dzamija koje zjape prezne na svakih pet kilometara siguro nije znak mentalo zdrave i emocionalno uravnotezene osobe, vec za promatranja na nekom znanstvenom institutu.
Zatim pozdravljanje arapsko-hebrejskim pozdravima, i furanje na saudijske narodne nosnje ko da zivite na bliskom istoku a ne u hrvatskoj zemlji..

Na kraju krajeva niti je to vasa vjera uopce. To je vjera okupatora koji je pocinio genocid nad vasim hrvatskim il srpskim narodom i vise volite se identificirati sa onim sto su vas nasilno islamizirali i ubijali neg biti ono sto i vi znate da jeste kad ste iskreni sami sa sobom.

Pa o vama ce se pisati znastvena djela o Stockholskom sindromu, kad zrtva zavoli svog mucitelja..
Aj sad bok i bez srditosti...

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 21:40 

ivololaribar je napisao/la:
Citat:
PA BBC ovo radi i ovaj što izvrće Mašallah pa ja zao što smo muslimani pa odma talibani evo imate i ove smylove :osama Islamofobija zavladala ali neka INnelahe mea sabirin Allah je sa strpljivima. Haj sad reci jel korektno ili nije ali nemoj petljat.
Što ti ne odgovaraš za brisanje postova? A uostalom nisam nikog vrijeđao govorim kako jest, a sad ovo što vi nazivate trollanje to je vaša perspektiva. Šta po tebi ne bi bilo trolanje kad bi klimao sve glavom, pa suština foruma je valjda da imamo različita mišljenja ako imaš ista šta imaš onda raspravljati.
Možda me i banuješ što sam ovome gore uzvratio za Mašallah ko je vama kriv kad se pravite
liberalni, mi svoje svetinje čuvamo i ne damo na našu vjeru. Nemamo potrebe se ulizivati ateistima.

Jah, jah mos si mislit...A inace se tako normalno ponasate, da covjek prosto ne zna sto vas zezaju.
Gradjenje dzamija koje zjape prezne na svakih pet kilometara siguro nije znak mentalo zdrave i emocionalno uravnotezene osobe, vec za promatranja na nekom znanstvenom institutu.
Zatim pozdravljanje arapsko-hebrejskim pozdravima, i furanje na saudijske narodne nosnje ko da zivite na bliskom istoku a ne u hrvatskoj zemlji..

Na kraju krajeva niti je to vasa vjera uopce. To je vjera okupatora koji je pocinio genocid nad vasim hrvatskim il srpskim narodom i vise volite se identificirati sa onim sto su vas nasilno islamizirali i ubijali neg biti ono sto i vi znate da jeste kad ste iskreni sami sa sobom.

Pa o vama ce se pisati znastvena djela o Stockholskom sindromu, kad zrtva zavoli svog mucitelja..

Prvo džamije se grade i graditi će se ko nam može zabraniti na mojoj zemlji gdje imam i ako budem imo nek se napravi 10 džamija i šta sad da ne bi rušili ko prije eto zato pravimo džamije gdje nema džamija tu su muslimani pod nečijim jarmom mi više nismo.
A to furanje nemoj meni petljati ko mi manje europski bla bla . Nema nikakve srditosti ali vodiš vodu na svoj mlin. A jel vaša vjera izvorna kršćanstvo? Odakle potiče kršćanstvo gdje je nastalo sigurno nije u Vatikanu. A austrougarska hasburška monarhija. Što smo mi bili žrtva Turcima bili age begovi i kad nam više nisu dali vladati kad su nas tjerali u rat sa Rusijom gubili stanovništvo i ubijali nam age šta smo trebali dati rahatluka im i kahve pa bili makar i muslimani ako nam zulum čine mi dignemo ustanak. I eto kad smo se mi digli nema više Turaka još koju godinu. Izgleda da mi odlučujemo dokle će biti okupator, dok nam siše meso dobar je a kad prestane ko ga i sisa ,da bude okupirao zemlju. :smajl034

Džamija prosjek treba biti na kilometar 2 3 maksimum a da ja tebi objašnjavam šta je džemat nema smisla. Što nam fali nit nama može upravljati vatikan niti može istočna crkva a još nemamo halifeta ttako da i nemamo nekog vođe kao što su bili halife. Ustvari kao muslimane boli nas đon iskreno šta ljud misle o nama nama je sam Bog bitan i u Njega se uzdamo i pomoć tražimo.

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 22:13 

korrisnik je napisao/la:
ivololaribar je napisao/la:

Prvo džamije se grade i graditi će se ko nam može zabraniti na mojoj zemlji gdje imam i ako budem imo nek se napravi 10 džamija i šta sad da ne bi rušili ko prije eto zato pravimo džamije gdje nema džamija tu su muslimani pod nečijim jarmom mi više nismo.
A to furanje nemoj meni petljati ko mi manje europski bla bla . Nema nikakve srditosti ali vodiš vodu na svoj mlin. A jel vaša vjera izvorna kršćanstvo? Odakle potiče kršćanstvo gdje je nastalo sigurno nije u Vatikanu. A austrougarska hasburška monarhija. Što smo mi bili žrtva Turcima bili age begovi i kad nam više nisu dali vladati kad su nas tjerali u rat sa Rusijom gubili stanovništvo i ubijali nam age šta smo trebali dati rahatluka im i kahve pa bili makar i muslimani ako nam zulum čine mi dignemo ustanak. I eto kad smo se mi digli nema više Turaka još koju godinu. Izgleda da mi odlučujemo dokle će biti okupator, dok nam siše meso dobar je a kad prestane ko ga i sisa ,da bude okupirao zemlju. :smajl034

Džamija prosjek treba biti na kilometar 2 3 maksimum a da ja tebi objašnjavam šta je džemat nema smisla. Što nam fali nit nama može upravljati vatikan niti može istočna crkva a još nemamo halifeta ttako da i nemamo nekog vođe kao što su bili halife. Ustvari kao muslimane boli nas đon iskreno šta ljud misle o nama nama je sam Bog bitan i u Njega se uzdamo i pomoć tražimo.

Svako misto svoga leru ima ...

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 22:40 

asfaltirani je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Svako misto svoga leru ima ...

Motka ima dva kraja. Evo da objasnim zašto nekad muslimani i gledaju sa visine na kršćane i možda imaju nekad i ponos svoj. Sve se to odnosi o pogledu prema Bogu dok kršćani smatraju da se Bog ponizio da bi njima grijehe otkupio čisti egoizam e tu je sad problem između muslimana i kršćana . Ali odo puno na religiju

Vrh

PostPostano: 21 ožu 2014, 22:54 

Jao, petak je, vecer ugodna, izadji malo, zabavi se...

Vrh

PostPostano: 22 ožu 2014, 18:28 

habsburg je napisao/la:
Jao, petak je, vecer ugodna, izadji malo, zabavi se...

Neam kad pravio ploču na kući danas sadio djetelinu.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2014, 10:36 

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/prvacic ... a-10-posto
Ovo je sve gore,hitno treba skinuti ovu garnituru,i dati pravim ljudima,ekonomistima i prije svega gradjanima vlast....
U gotovo svim oblastima padamo na dno,Albanija je mila majka za nas.....

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2014, 22:22 

Imamo preliminarne podatke za 4.kvartal za R.Srpsku i za celu godinu(OVO JE IZRAČUNATO NA OSNOVU PRELIMINARNIH PODATAKA AGENCIJE ZA STATISTIKU BiH I FZS) R.Srpska 4.kvartal 2013.-2759/3767(-1008) 2012.-2602/3768(-1166) R.Srpska I-XII 2013.-10614/15292(-4678) 2012.-9984/15180(-5196) 2012.GODINE JE BILO U KONAČNIM PODACIMA ZNAČAJNE KOREKCIJE BROJA UMRLIH I TO SMANJENJE U REPUBLICI SRPSKOJ A POVEĆANJE U FEDERACIJI(OČEKUJE SE I SAD SLIČNO).BROJ RODJENIH BIO JE 2012.U REPUBLICI SRPSKOJ GOTOVO ISTI KAO U OVOM PRELIMINARNOM PODATKU(OČEKUJEMO I ZA 2013.DA OSTANE OVAKAV,ZNAČI 10614 RODJENIH U RS 2013.)PRENOSIM OVAJ PODATAK,NIJE MOJ.Inače,krajem aprila će zavod za statistiku RS objaviti konačne rezultate(ranije nego sto je planirano)i čekamo zvaničnu potvrdu.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2014, 13:43 

chubura je napisao/la:
Imamo preliminarne podatke za 4.kvartal za R.Srpsku i za celu godinu(OVO JE IZRAČUNATO NA OSNOVU PRELIMINARNIH PODATAKA AGENCIJE ZA STATISTIKU BiH I FZS) R.Srpska 4.kvartal 2013.-2759/3767(-1008) 2012.-2602/3768(-1166) R.Srpska I-XII 2013.-10614/15292(-4678) 2012.-9984/15180(-5196) 2012.GODINE JE BILO U KONAČNIM PODACIMA ZNAČAJNE KOREKCIJE BROJA UMRLIH I TO SMANJENJE U REPUBLICI SRPSKOJ A POVEĆANJE U FEDERACIJI(OČEKUJE SE I SAD SLIČNO).BROJ RODJENIH BIO JE 2012.U REPUBLICI SRPSKOJ GOTOVO ISTI KAO U OVOM PRELIMINARNOM PODATKU(OČEKUJEMO I ZA 2013.DA OSTANE OVAKAV,ZNAČI 10614 RODJENIH U RS 2013.)PRENOSIM OVAJ PODATAK,NIJE MOJ.Inače,krajem aprila će zavod za statistiku RS objaviti konačne rezultate(ranije nego sto je planirano)i čekamo zvaničnu potvrdu.

Chubura,moze li se znati odaklen su ti podaci......
Jel sa forum.hr

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2014, 13:49 

2012 - 9.984/15.180 (-5.196)
Jel ovo istina za RS prosle,ili prije korekcije.....

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2014, 13:53 

panteri je napisao/la:
chubura je napisao/la:

Jel sa forum.hr

Moze se znati,odes na forum.hr,na temu "demografija B i H",ovaj odatak je stavio ozbiljan čovek koji se bavi demogtafijom (slično kao Dudu),naravno stoji napomena da je izračunato na osnovu preliminarnih podataka agencije B i H i FZS,2012.se ovakav podatak pokazao tačan.Opet napominjem da ja samo prenosim podatak.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2014, 13:57 

panteri je napisao/la:
2012 - 9.984/15.180 (-5.196)
Jel ovo istina za RS prosle,ili prije korekcije.....

DA,na osnovu izracunatog preliminarnog podatka agencije B i H i FZS,a konacan rezultat Zavoda RS bio je 9978/oko 13 700 umrlih

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2014, 14:24 

oko 10 000 rodjenih je zadovoljavajuce

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2014, 14:27 

chubura je napisao/la:
panteri je napisao/la:
Jel sa forum.hr

Moze se znati,odes na forum.hr,na temu "demografija B i H",ovaj odatak je stavio ozbiljan čovek koji se bavi demogtafijom (slično kao Dudu),naravno stoji napomena da je izračunato na osnovu preliminarnih podataka agencije B i H i FZS,2012.se ovakav podatak pokazao tačan.Opet napominjem da ja samo prenosim podatak.

Hvala....

HT Eronet 092-890-830
Srbija 1003
Hrvatska 060-90-11

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 96791 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 409, 410, 411, 412, 413, 414, 415 ... 3872  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: OAI-SearchBot, Teuton i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: