|
|
Stranica: 443/3852.
|
[ 96286 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 14:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85418 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: panteri je napisao/la: Srbi su tu sporedni,najveci minus je vas. il se pravis grbav ili kaj? dakle Jablanica lani 27 rodjenih za prva 4 mjeseca, a sad 13  Svi rođeni Bošnjaci u 2014. sa privremenim boravkom u Hercegovini mogu stati u jedan Centrotransov autobus. Doslovno. 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
habsburg
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 14:49 |
|
|
|
Iako su demografski putevi čudesna stvar, i bogohulno bi bilo reči da je Hercegovina riješena stvar, trebalo bi se snage usmjeriti u SB. Zapravo i čitave priče može se zaključiti da samo selo demografiju spašava. Tako da je za očekivati da će i metropolizacija Mostara imati negativni kontekst za Hrvate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 14:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 85418 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Znači po tebi bi bilo idealno da su Hrvati u BiH 100% ruralno stanovništvo?
A kud bi onda išli oni koji ne žele živjeti na selu?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ostrožac
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:00 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Znači po tebi bi bilo idealno da su Hrvati u BiH 100% ruralno stanovništvo? Tri gravitacijska centra HB treba imati. Mostar najveći, Livno i Vitez s okruženjem do Travnika. tako da ljudi koji odlaze sa sela u grad ne idu dalje od nekoliko desetaka kilometara od svog doma.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:07 |
|
|
|
Tijekom prva 4 mjeseca ove godine dogodilo se nešto nevjerojatno, a to je da je broj Hrvata rođenih u općini Vitez (71) veći od broja rođenih bošnjaka u svim većinskim bošnjačkim općinama u Hercegovini (66).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:10 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Kako su mogli tako tresnuti u Jablanici, Konjicu i Kaknju ? CIA nešto muti sa vodovodom.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:12 |
|
|
|
Hrvatima bi u BiH uz Mostar trebala još otprilike 3 urbana centra brojnosti iznad 10 tisuća stanovnika koji bi koliko toliko zadržali stanovništvo da se ne osipa, odnosno da ne odlazi prema Mostaru i RH (što trenutno nemamo).
Rasporedom gledano to bi trebali biti: - Livno na zapadu (trenutno sa 9 tisuća stanovnika) - Vitez (6,5k), Novi Travnik (9,5k) ili Jajce (8k) u srednjoj Bosni (tu je problem brojnost Bošnjaka u tim gradićima) - Odžak (9k) u Posavini
Onda bi to bila prava stvar za budućnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:13 |
|
|
BBC je napisao/la: Kako su mogli tako tresnuti u Jablanici, Konjicu i Kaknju ? CIA nešto muti sa vodovodom. Za rađanje je potrebna ljubav, a ovi se zadnjih godina uglavnom zabavljaju mržnjom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:14 |
|
|
|
A ništa, zato će Srbi na traktorima preko Drine. Samo sabura.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:19 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38979 Lokacija: Gl. grad regije
|
Crni Božo je napisao/la: Hrvatima bi u BiH uz Mostar trebala još otprilike 3 urbana centra brojnosti iznad 10 tisuća stanovnika koji bi koliko toliko zadržali stanovništvo da se ne osipa, odnosno da ne odlazi prema Mostaru i RH (što trenutno nemamo).
Rasporedom gledano to bi trebali biti: - Livno na zapadu (trenutno sa 9 tisuća stanovnika) - Vitez (6,5k) ili Novi Travnik (9,5k) u srednjoj Bosni (tu je problem brojnost Bošnjaka u tim gradićima) - Odžak (9k) u Posavini
Onda bi to bila prava stvar za budućnost. Livno je navodno prešlo 10 odavno. I meni tako izgleda. Vitez, Bila i N. Travnik čine jednu urbanu cjelinu, više nego Bila i Travnik iako N. Bila potpada pod Travnik. Zajedno je to fin grad. Za Odžak piše tako kako piše, ali ja te urbanosti u Odžaku ne vidjeh. Meni se čini debelo precijenjen broj, Odžak je veliko selo. Ja bih rekao da Kiseljak ima više stanovnika u gradu od njega. S obzirom kako Domić drma u Brčkom, najradije bih da se Distrikt proširi na PŽ a da naši ljudi gravitiraju tom jedinom pravom gradu u Posavini.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
habsburg
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:32 |
|
|
|
A zasto nitko ne spominje Jajce? Po meninto hi trebao biti centar hrvatske srednje bosne.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:34 |
|
|
|
Jajce, Travnik, Vitez, sve su to dobri kandidati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:35 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Vitez, Bila i N. Travnik čine jednu urbanu cjelinu, više nego Bila i Travnik iako N. Bila potpada pod Travnik. Zajedno je to fin grad. Udaljenosti: Travnik - Novi Travnik 15km Travnik - Bila 10km Travnik - Vitez 15km Vitez - Bila 5km Vitez - Novi Travnik 15km Novi Travnik - Bila 10km Teško je pričati o jednoj urbanoj cjelini sa ovako udaljenim naseljima (Vitez, Bila, Novi Travnik), pogotovo sa jednim Travnikom u neposrednoj blizini. habsburg je napisao/la: A zasto nitko ne spominje Jajce? Po meninto hi trebao biti centar hrvatske srednje bosne. Na njega sam zaboravio 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:37 |
|
|
habsburg je napisao/la: A zasto nitko ne spominje Jajce? Po meni to bi trebao biti centar hrvatske srednje bosne. Pa, kulturno središte. Meni se čini da jedino u Jajcu raste znatno broj Hrvata. Žepče je isto slično demografski i brojčano. Naš problem i jest što imamo puno tihmalih gradića od kojih je svaki specifično poseban u nečemu, a nikako da ijedan uzme primat pa da ljudi sele u njega, da u njemu imamo fakultete, bolnice itd... Trokut NT, Bila, Vitez su najbliže tome.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ostrožac
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:39 |
|
|
habsburg je napisao/la: A zasto nitko ne spominje Jajce? Po meninto hi trebao biti centar hrvatske srednje bosne. Jajce je naš dragulj. Grad koji se s niti jednim drugim ne može uspoređivati. Razvoj V-B-NT kao centra SB ne znači zapostavljanje Jajca. Razvoj privrede je jedino što može neki grad unaprijediti i omogućiti da ljudi ostanu. Eto iako je sranje žešće mi držimo privredu Jajca.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:42 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Vitez, Bila i N. Travnik čine jednu urbanu cjelinu, više nego Bila i Travnik iako N. Bila potpada pod Travnik. Zajedno je to fin grad. Udaljenosti: Travnik - Novi Travnik 15km Travnik - Bila 10km Travnik - Vitez 15km Vitez - Bila 5km Vitez - Novi Travnik 15km Novi Travnik - Bila 10km Teško je pričati o jednoj urbanoj cjelini sa ovako udaljenim naseljima (Vitez, Bila, Novi Travnik), pogotovo sa jednim Travnikom u neposrednoj blizini. U stvarnosti je to neprekinuti niz naselja. 10 km je od izlaza iz NT do ulaza u Vitez.
| Privitak/ci: |

Vitez.jpg [ 94.67 KiB | Pogledano 4617 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ostrožac
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 15:44 |
|
|
Crni Božo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Vitez, Bila i N. Travnik čine jednu urbanu cjelinu, više nego Bila i Travnik iako N. Bila potpada pod Travnik. Zajedno je to fin grad. Udaljenosti: Travnik - Novi Travnik 15km Travnik - Bila 10km Travnik - Vitez 15km Vitez - Bila 5km Vitez - Novi Travnik 15km Novi Travnik - Bila 10km Teško je pričati o jednoj urbanoj cjelini sa ovako udaljenim naseljima (Vitez, Bila, Novi Travnik), pogotovo sa jednim Travnikom u neposrednoj blizini. habsburg je napisao/la: A zasto nitko ne spominje Jajce? Po meninto hi trebao biti centar hrvatske srednje bosne. Na njega sam zaboravio  Ma to ti je sve spojeno. Od Bile do Viteza ja nisam vidio neku granicu. I svugdje su HB zastave tek u centru Viteza su zastave Muslimana pa vidiš opet nevidljivu granicu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 16:52 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Crni Božo je napisao/la: Hrvatima bi u BiH uz Mostar trebala još otprilike 3 urbana centra brojnosti iznad 10 tisuća stanovnika koji bi koliko toliko zadržali stanovništvo da se ne osipa, odnosno da ne odlazi prema Mostaru i RH (što trenutno nemamo). Rasporedom gledano to bi trebali biti: - Livno na zapadu (trenutno sa 9 tisuća stanovnika) - Vitez (6,5k) ili Novi Travnik (9,5k) u srednjoj Bosni (tu je problem brojnost Bošnjaka u tim gradićima) - Odžak (9k) u Posavini Onda bi to bila prava stvar za budućnost. Livno je navodno prešlo 10 odavno. I meni tako izgleda. Vitez, Bila i N. Travnik čine jednu urbanu cjelinu, više nego Bila i Travnik iako N. Bila potpada pod Travnik. Zajedno je to fin grad. Za Odžak piše tako kako piše, ali ja te urbanosti u Odžaku ne vidjeh. Meni se čini debelo precijenjen broj, Odžak je veliko selo. Ja bih rekao da Kiseljak ima više stanovnika u gradu od njega. S obzirom kako Domić drma u Brčkom, najradije bih da se Distrikt proširi na PŽ a da naši ljudi gravitiraju tom jedinom pravom gradu u Posavini. Previše neHrvata tamo, a i na nezgodnom je mjestu. Šteta što nismo vratili Brod u Daytonu, tada bi stvari bile drugačije. A i Šamac bi malo spojio stvari, još derventska sela (sam gradić još bolje) pa da je cijeli trokut Ukrina-Bosna-Sava, bila bi drugačija situacija. Crni Božo je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Vitez, Bila i N. Travnik čine jednu urbanu cjelinu, više nego Bila i Travnik iako N. Bila potpada pod Travnik. Zajedno je to fin grad. Udaljenosti: Travnik - Novi Travnik 15km Travnik - Bila 10km Travnik - Vitez 15km Vitez - Bila 5km Vitez - Novi Travnik 15km Novi Travnik - Bila 10km Teško je pričati o jednoj urbanoj cjelini sa ovako udaljenim naseljima (Vitez, Bila, Novi Travnik), pogotovo sa jednim Travnikom u neposrednoj blizini. habsburg je napisao/la: A zasto nitko ne spominje Jajce? Po meninto hi trebao biti centar hrvatske srednje bosne. Na njega sam zaboravio  Linija NTravnik-NBila-Vitez, hrvatski Lašvapolis... S time da od gradića imamo Lašvapolis, Jajce i Kiseljak. Robbie MO je napisao/la: Jajce, Travnik, Vitez, sve su to dobri kandidati. Bit će još bolje kad Travnik pogodi val iseljavanja zelenih. To bi onda bilo to. Tamo, Bugojno i nestanak par zelenih brdskih sela oko DVakufa, Fojnice i Uskoplja. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 17:33 |
|
|
|
Šta ste uradili ovom Bošnji ? Na Klixu jebe mater Ćetnićko-Vlaškoj moderaciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni Božo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 18:55 |
|
|
BBC je napisao/la: Šta ste uradili ovom Bošnji ? Na Klixu jebe mater Ćetnićko-Vlaškoj moderaciji. Previše vremena provodiš po b@lijskim forumima 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 18:59 |
|
|
|
Odem jednom u 3 mjeseca. Vidi se po naslovima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 12 lip 2014, 21:14 |
|
|
|
Ma oni misle tamo da su bolji od Bosnje a nisu. Ne poznaju historiju kao on. Ako ovako nastavi postat ce slavan. Samo se mor pazit da ne otkriju ko je.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 13 lip 2014, 08:03 |
|
|
Vratimo se na temu. Robbie MO je napisao/la: Svi rođeni "Bošnjaci u Hercegovini" (oksimoron) u 2014. mogu stati u jedan Centrotransov autobus.  Robbie MO je napisao/la: Tijekom prva 4 mjeseca ove godine dogodilo se nešto nevjerojatno, a to je da je broj Hrvata rođenih u općini Vitez (71) veći od broja rođenih bošnjaka u svim većinskim bošnjačkim općinama u Hercegovini (66). Robbie MO je napisao/la: Većinske bošnjačke općine u Hercegovini čine 1% rođenih Bošnjaka u BiH.
Ne čudi da BiH zovu "Bosna", čak i ovi Muslimani koji trenutno žive u Hercegovini.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zec
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 13 lip 2014, 20:09 |
|
Pridružen/a: 15 ruj 2012, 00:31 Postovi: 1373 Lokacija: Hercegovina
|
Nema komentara na bosanskehistorije forumu, nisu ni stavili podatke za ovaj mjesec. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2014. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 13 lip 2014, 20:17 |
|
|
|
To se sad zove bosnjackohercegovacke histerije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|