|
|
Stranica: 540/3859.
|
[ 96473 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Amidza
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 10:43 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
nosferatu je napisao/la: korrisnik je napisao/la: Dajte ba šta će biti za 50 godin pa ko živ ko mrtav na forumu čije će biti tačno. 1. Novi rat i raspad BiH 2 Mirni raspad BiH 3.Status isti . BIH ima danas mnogo manje od 3 000 000 stanovnika a 1991 je imala 4,4 miliona. Zbog rata i iseljavanja je izgubljeno 1,5 miliona ljudi. Novi rat bi donio jos masovniji odlazak nego tokom rata 1992-1995 i posle,sada su ljudi mnogo zreli i imaju iskustvo Zadnjih godina sam bezbroj puta licno cuo da ljudi prizivaju i prizeljkuju rat,jer vise ovako ne mogu,u kreditima su do guse itd itd Hocu da kazem da bi novim ratom BIH vjerovatno ostala bez velikog dijela stanovnistva,jer bi novi rat ljudi iskoristili da kao izbjeglice i azilanti rijese pitanje boravka u zapadnim zemljama. Kome treba teritorija i drzava bez stanovnika.Milsim da ce ovaj status kvo potrajati bar jos 10 godina.A kad muslimanima padne natalitet i kad krenu izumirati ,shvatice da nema nista od poklapanja citave BIH i pretvaranja u njihovu nacionalnu drzavu,sljedi miran raspad Hahahaha, to srpska rahat patnja?  Koliko god stagniramo, uvijek će nas biti više i od vas i od Hrvata. Zajedno.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 10:52 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39227 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ne bi se reklo po vlasti. Na drzavnoj razini 2/3 vlaska vlast. U predsjednistvu 2/3 isto. U manjem entitetu vlaska vlast 1/1 a u vecem 2/3 vlaska vlast. Na popisu 48 % Bosnji a udio muslimana ce bit i manji. U budućnosti se moze ocekivat drastičan pad muslimana i Bošnjaka a rast Bosanaca i ateista. Dakle, skoro vlaha. Sve to propraćeno i padom nataliteta i fertiliteta a rastom mortaliteta i to najviše kod Bošnji. A gdje je iseljavanje i unutarnje migracije u i koncentracija u Saraj'vo. Ali dobro, treba bit optimist. Dobro je to. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nosferatu
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 10:54 |
|
Pridružen/a: 22 ožu 2011, 01:44 Postovi: 1617 Lokacija: big shit
|
Amidza je napisao/la: Hahahaha, to srpska rahat patnja?  Koliko god stagniramo, uvijek će nas biti više i od vas i od Hrvata. Zajedno. Imam ja tu blizu grada neku zemlju i vikendicu.Tu u komsiluku pre bila neka dva lika ,stalno se svadjala oko medje i puta ,tukla i fizicki obracunavali,ganjali se po sudovima,tuzikali jedan drugog itd Oba lika umrla,nasljednici kud koji mili moji zaboli ih ,i sad sve zarasalo u ostrogu i silblje ,ne mozes prici ni putu ni njihovim imanjima,zimija se nakotilo uzas,sarke,poskoci,smuk
_________________ Potpisi Alija neka je ko avlija!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amidza
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 11:04 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2014, 16:40 Postovi: 3294 Lokacija: S forumaššem na sunećenju.
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Ne bi se reklo po vlasti. Na drzavnoj razini 2/3 vlaska vlast. U predsjednistvu 2/3 isto. U manjem entitetu vlaska vlast 1/1 a u vecem 2/3 vlaska vlast. Na popisu 48 % Bosnji a udio muslimana ce bit i manji. U budućnosti se moze ocekivat drastičan pad muslimana i Bošnjaka a rast Bosanaca i ateista. Dakle, skoro vlaha. Sve to propraćeno i padom nataliteta i fertiliteta a rastom mortaliteta i to najviše kod Bošnji. A gdje je iseljavanje i unutarnje migracije u i koncentracija u Saraj'vo. Ali dobro, treba bit optimist. Dobro je to.  Junuze agramski, ne rise. Bosanci su na ovom popisu marginalni, statistička greška i taj trend može samo nastaviti ka dolje. Ne bojim se ja za opstanak Bošnjaka. Opstati ćemo mi nekako, i do sada smo. Bolje ti brini o činjenici što ste vi Hrvati sve više zbijeni na vaš realni kapacitet, plafon, a to je potez od Livna/Kupresa do Ravna (s 30% općine Mostar). I naravno, trebao bi se dobrano pobrinuti o predstojecem drangu nach westen mladih tica hrvatića.  Jeste, a herceg-bosna sve bliža. Ne bojim se ja dok ste vi bojovnici forumski po Austriji, Australiji, Njemačkoj, Kanadi, Švici, Holandiji i tako dalje.
_________________ A nation which makes the final sacrifice for life and freedom does not get beaten.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 11:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ti se nešto uljudio odkad si pred banom. Kao vaši lider kad se naglo uljude kad IMF zaprijeti da nema kredita.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
chat nick
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 11:11 |
|
|
korrisnik je napisao/la: Dajte ba šta će biti za 50 godin pa ko živ ko mrtav na forumu čije će biti tačno. 1. Novi rat i raspad BiH 2 Mirni raspad BiH 3.Status isti . Mirni raspad bih onog trenutka dok ne shvatite da od samo vase bih nema nista.Do tada cemo da vas jasimo i mamuzamo iz sve snage.Kad se sa raspadom zavrsi imacete svoju drzavu svoj narod i bicete sami.Vasa sudbina ce biti u vasim rukama.Od samih vas zavisi kako ce vam biti.Sudeci po ovome sto ste do sad pokazali,niste drzavotvoran narod,nesposobni ste da upravljate drustvom i onim delom drzave koji imate.Nezreli. Kad ostanete sami u svojoj drzavi to ce jos brze izbiti na videlo i pokazati se.To je naravno vas problem. Vec sada a pogotovu tada bicete pod Srbijom i Hrvatskom u ekonomskom smislu.Kasnije i politickom.Hb i RS ce uci kao neke autonomije ili savezne drzave S i H.To je opet nasa stvar. Vi gledajte dalje sami sta cete.Izgraditi demokratiju sekularno drustvo sprovesti reforme,dugacak i tezak put.Alternativa tome je da napravite nekakav dzemat i da vas na kraju NATO izbombarduje i podeli izmedju S i H. Eto to je realnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 11:12 |
|
|
|
Ma meni se najvise svidja da u BiH bude samo priroda, bez ljudi i dzamija. Obilazim planine i uzivam. Ciste rijeke itd...
Cini se da cu ja doci na svoje... i ovakvi poput mene.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amidza
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 11:17 |
|
|
|
Džamija će biti, nekih i u prirodi kao što je džamija na Kušlatu. Prelijepa lokacija. A tebi ako je do prirode, uvijek imaš schljeme.
Chat nick, prestani srati. Floskuletinu mirni raspad mantrate bar od kraja rata. Shvati da do toga ili bilo kakvog drugog preustroja može doci isključivo ratom. Hebote ti kao da si svo vrijeme živio u cehoslovackoj ili norveškoj a ne u balkanskoj kaljuzi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 11:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Je li ovo Fahro ofrlje bubnuo ili ima podatke: Citat: Ističe problem velikog odlaska mladih ljudi iz BiH u evropske zemlje. „Prošle godine 70.000 ljudi je napustilo BiH. Usporedbe radi, to je jednako broju stanovnika četvrtog grada po veličini u BiH. Znamo da je Hrvata 10-ak tisuća manje, zar je moguće da je otišlo i 60.000 Bošnjaka i Srba?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 12:13 |
|
|
|
20 takvih godina i u BiH samo umirovljenici i socijala i pokoji americki atavisticki NVO u Sarajevu. Cini se puno ali od rata je proslo toliko. Ja cu imat 60. Idealna godine za lagano planinarenje po dragoj mi Hercegovini i jos drazoj Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 12:16 |
|
|
|
Ništa od tvog uzgajanja riba u Busovači ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 12:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Ništa od tvog uzgajanja riba u Busovači ? Zasto ne. Kao dodatni prihod. Bas mi se svidja ideja za koju godinu. Ne zanima mene neki veliki biznis. Djecu otputim i odoh u Bosnu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 17 tra 2015, 12:25 |
|
|
|
Junuz Import-Eksport. Lijepa ideja, samo nemoj kao Lijanović zabrazditi sa političkom strankom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 13:39 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 14:58 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Evo i izvora za Fahrinu tvrdnju o 70.000 građana BiH koji su zemlju napustili u 2014. (zahvaljujem forumašu Uskoku). I prije ovoga članka, teza je bila da najlakše odlaze ljudi koji imaju veze s inozemstvom, najčešće je riječ o povratničkoj populaciji. E sad ne znam jesu li oni imali formalnu opciju povratka ili neki povlašten status (možda čak dvojna državljanstva)? Ili je samo riječ o činjenicu da znaju jezik ili da možda tamo imaju rodbinu. Ovaj članak je povtrdio tezu, jer baš izgleda da najviše odlaze s povratničkih područja. Što se tiče Hrvata, baš Livno i TG imaju te najjače rodbinske veze s Njemačkom. Ako su točni podaci o 68.000, onda u tom svjetlu hrvatskih 10-12 tisuća i nije toliko alarmantno, mada se opet iz nekih razloga najviše potencira. Citat: Samo u prošloj godini 68.000 bh. građana napustilo je državu i bolji život odlučilo potražiti u Hrvatskoj, Srbiji, Francuskoj, SAD-u, zemljama Skandinavije...
To je samo dio do sada obrađenih podataka iz dokumenta Podrška Aneksu 7 Daytonskog sporazuma i evidentiranje najugroženijih obitelji u BiH Unije za održivi povratak u Bosnu i Hercegovinu, koji se odnose na prostor sjeverozapadne, sjeveroistočne i dijela jugoistočne Bosne.
Izvori ovih informacija nisu bh. vlasti već mjesne zajednice i povratničke udruge. Među iseljenicima najviše je povratnika koji u mjestima povratka nisu imali uvjete za život.Mladi svoju domovinu napuštaju zauvijek jer mogućnosti koje im BiH nije ponudila nalaze u uređenijim državama.
U HB županiji stanje je alarmantno jer iz Kupresa i Livna odlaze kompletne obitelji.
Tomislavgrad ima 2400 povratnika, što je 10 posto od prijeratnog broja.Bosansko Grahovo je najsablasniji grad u BiH jer tamo ni škola ne radi zato što nema učenika. Hrvatske obitelji odlaze u Hrvatsku i zemlje EU jer za to imaju mogućnost s hrvatskim putovnicama.
"Ljudi masovno odlaze i iz sjeverozapadne Bosne, ali i Bratunca, Srebrenice, Zvornika, Milića, Kasabe te područja prema Kalesiji i Doboju. Odlučili su se za prodaju svoje imovine kako bi platili nekim ljudima i otišli otamo. Destinacije su Švedska, Norveška, Finska i Island.
Još jedna od regija koja bi u perspektivi mogla ostati pusta, a velikim dijelom je to i sada, jest jugoistočna Bosna", rekla je predsjednica Unije Mirhunisa Zukić. Dodaje kako Bošnjaci odlaze u europske zemlje, a Srbi u Srbiju. "Od Ustiprače prema Priboju nemamo što govoriti o odlasku jer tu nekog velikog povratka nije ni bilo. Kompletno Čajniče je u Danskoj i sad ti ljudi povlače svoje obitelji iz Sarajeva.
Prema našim istraživanjima, oko 30.000 osoba napustilo je područje od Rudog do Srebrenice", navela je Zukić.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:14 |
|
|
|
Ovo su muslimani crtali kartu. Pogledaj kako im se cijela Lašva svijetli..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24763 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
|
Mogli smo napraviti novu temu - anketu, je li BiH već pala ispod 3 milijuna stalnih stanovnika (koji ovdje žive 6 i više mjeseci) ili će to biti u roku godinu dana.
Ja mislim da je to, tu negdje.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tuta
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:30 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ovo su muslimani crtali kartu. Pogledaj kako im se cijela Lašva svijetli.. Argumentum ad hominem. Ništa nisi rekao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:41 |
|
|
|
"Povratništvo" je mrtvo. Zavšen kapitel u povijesti, gotova priča.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:45 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
BBC je napisao/la: Ništa od tvog uzgajanja riba u Busovači ? Nema početnog kapitala. Ne cvjeta cvijeće ni u to preduzeće. 
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:49 |
|
|
|
Junuz je i svoju ideološko-političku misao prilagodio tom obrtu. Pomirenje Hrvata i muslimana pod svaku cijenu (obično pod cijenu da Hrvati začepe i trpe) da bi on muslimanima mogao ribu prodavati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 16:52 |
|
|
lider30 je napisao/la: Mogli smo napraviti novu temu - anketu, je li BiH već pala ispod 3 milijuna stalnih stanovnika (koji ovdje žive 6 i više mjeseci) ili će to biti u roku godinu dana.
Ja mislim da je to, tu negdje. Prvi sam na forumu rekao da će još za naših života BiH pasti ispod 2 milijuna stanovnika. Možda se tada činilo pomalo ekstremno, no s obzirom na nove podatke, ispast će prekonzervativno. Računao sam da će BiH vrlo brzo pasti u PP minus od 10-20 tisuća, i da će svake godine odlaziti isti broj, 10-20 tisuća. No, kako je krenulo, gledajući PP i odlaske u 2014. ni godišnji minus od 100.000 nije sci-fi. Provlači se dosta teza, vidjet ćemo koje su točne, ovako na pamet padaju sljedeće (brojke će pokazati imaju li uporišta u stvarnosti). 1. Hrvati u BiH imaju najbolji standard ali: 2. Nekako su najmanje izdržljivi (odnosno više skloni ekonomskoj emigraciji) i 3. Hrvatima je najlakše otići zbog vrijednosti HR putovnice Kontra teza svemu tome je da: 4. I 300.000+ Bošnjaka imaju hrvatsko državljanstvo 5. Bošnjaci imaju populaciju od 250.000+ ljudi koji su povratnici u BiH, i možda imaju lakšu mogućnost odlaska u zemlje u kojim su bili tijekom izbjeglištva 6. Postoji teza da su "najizdržljiviji", na tome se gradila ideja rahat-patnje 7. Srbi su nepoznanica Suma sumarum, masovni odljev stanovništva uz stalnu urbanizaciju onih koji će ostati u BiH znači da će za 30-40 god BiH imati ispod 2 milijuna stanovnika, od kojih će 2/3 živjeti u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Zenici i Mostaru. Ostatak zemlje jedan veliki nacionalni park.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SDB
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 17:06 |
|
Pridružen/a: 24 vel 2012, 13:46 Postovi: 6569 Lokacija: kašeta brokava
|
Ministry of Sound je napisao/la: lider30 je napisao/la: Mogli smo napraviti novu temu - anketu, je li BiH već pala ispod 3 milijuna stalnih stanovnika (koji ovdje žive 6 i više mjeseci) ili će to biti u roku godinu dana.
Ja mislim da je to, tu negdje. Prvi sam na forumu rekao da će još za naših života BiH pasti ispod 2 milijuna stanovnika. Možda se tada činilo pomalo ekstremno, no s obzirom na nove podatke, ispast će prekonzervativno. Računao sam da će BiH vrlo brzo pasti u PP minus od 10-20 tisuća, i da će svake godine odlaziti isti broj, 10-20 tisuća. No, kako je krenulo, gledajući PP i odlaske u 2014. ni godišnji minus od 100.000 nije sci-fi. Provlači se dosta teza, vidjet ćemo koje su točne, ovako na pamet padaju sljedeće (brojke će pokazati imaju li uporišta u stvarnosti). 1. Hrvati u BiH imaju najbolji standard ali: 2. Nekako su najmanje izdržljivi (odnosno više skloni ekonomskoj emigraciji) i 3. Hrvatima je najlakše otići zbog vrijednosti HR putovnice Kontra teza svemu tome je da: 4. I 300.000+ Bošnjaka imaju hrvatsko državljanstvo 5. Bošnjaci imaju populaciju od 250.000+ ljudi koji su povratnici u BiH, i možda imaju lakšu mogućnost odlaska u zemlje u kojim su bili tijekom izbjeglištva 6. Postoji teza da su "najizdržljiviji", na tome se gradila ideja rahat-patnje 7. Srbi su nepoznanica Suma sumarum, masovni odljev stanovništva uz stalnu urbanizaciju onih koji će ostati u BiH znači da će za 30-40 god BiH imati ispod 2 milijuna stanovnika, od kojih će 2/3 živjeti u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Zenici i Mostaru. Ostatak zemlje jedan veliki nacionalni park. Solidni temelji za trajniji mir.
_________________ Čast svakome, veresija nikome.
Jutarnji list, 16.11.2012., 8h:
Sudac Meron danas će pročitati konačnu presudu Hrvatskoj dr. Franje Tuđmana.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 17:49 |
|
|
BBC je napisao/la: Junuz je i svoju ideološko-političku misao prilagodio tom obrtu. Pomirenje Hrvata i muslimana pod svaku cijenu (obično pod cijenu da Hrvati začepe i trpe) da bi on muslimanima mogao ribu prodavati. Ja već odavno financijski solidno stojim, imam i vise nego mi treba. Pomirenje i partnerstvo je potrebno. Doista nema potrebe da se bijemo oko npr. Uskoplja iz kojeg bjeze svi. Nesto si ti pobrkao. Jedino sam bio protiv borbe po svaku cijenu za entitet ako ima ucinkovitijih mogućnosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2015. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 18 tra 2015, 17:54 |
|
|
|
Šalim se ja. Novca nikad dosta. Promjenio si se u zadnje vrijeme, postao si ljuti hrvatski bojovnik. Žena te dotjerala u red. Nema više posjeta Zenici.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|