HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 stu 2025, 19:33.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 96469 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799 ... 3859  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2018. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 29 kol 2018, 20:34 

Jedna od ekonomskih novosti je da je u Vukovaru sjediste PPD, glavnog opsrkbljivaca plinom u Hrvatskoj (plin od Gasproma). Valjda dosli tamo radi onih povlastica podrucja od posebne drzavne skrbi, manji porezi.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 20:56 

dudu je napisao/la:
blizina Srbije, a nedostatak institucija je razlog i što odlaze u Srbiju, zato je broj rođenih Srba u Vukovaru i oko Vukovara svake godine sve manji, kako apsolutno u broju, tako i u postotku.

Rezultati popisa 2011. kažu da je procentualno u samom gradu ovo najveći udio Srba u zadnjih stotinu godina.

slika

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 20:59 

Od kojih je trecina fiktivno popisanih.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 21:13 

Stvarno su oboreni brojni rekordi na popisu 2011/2013: najveći udio Srba u zadnjih stotinu godina u samom gradu Banjaluci, Novom Gradu, Gradišci, Prijedoru, Doboju, Derventi, Brodu, Modriči, Brčkom, Bijeljini, Zvorniku, Višegradu, Foči, Trebinju, pa onda Novom Sadu, Somboru, Subotici, Zrenjaninu, Pančevu, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Zemunu, Inđiji, i Vukovaru. :kava

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 21:14 

Vujadin je napisao/la:
dudu je napisao/la:
blizina Srbije, a nedostatak institucija je razlog i što odlaze u Srbiju, zato je broj rođenih Srba u Vukovaru i oko Vukovara svake godine sve manji, kako apsolutno u broju, tako i u postotku.

Rezultati popisa 2011. kažu da je procentualno u samom gradu ovo najveći udio Srba u zadnjih stotinu godina.

popis ko popis, u OŠ su Srbi u zadnjih par godina skliznuli ispod 20%.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 21:34 

Vujadin je napisao/la:
Vukovar i okolina - etnička karta sa popisa 2011. u Hrvatskoj i Srbiji.

https://i.imgur.com/1LvtOUC.jpg

Kakvo okruženje - okolo srboćetnićka sela, preko Dunava srboćetnićka država, u samom gradu trećina srboćetnika.

A svima nad glavama vije :hrvatinic Sigurno im nije lako. Tako su blizu, a tako daleko. Moraju trpiti ustaški teror. Kad će oslobođenje? Jeste li uspjeli sklepati koji tenkić da ih spasite od ustaške kame ili će ih ustaše sve prekrstiti dok čekaju vaše tenkiće? :tank

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 21:45 

Srbe u Vukovaru treba jace integrirati i skinuti s dnevnog reda medjunacionalne napetosti, a gradu zbilja fali radnih mjesta i gospodarske jacine. Kanal Dunav-Sava (Vukovar-Odzak) kao da je Sueski kanal, prerastao iz predizbornih prica u legendu, umjesto da se traze sredstva EU kao za Peljeski.

Inace, da se nije dogodio Domovinski rat, Vukovar bi danas bio Rijeka na istoku Hrvatske, crveni bastion. :D

Vukovar predstavlja vrata Slavonije, izlaz na medjunarodne vode. Promet Dunavom je zapravo vrlo ziv, samo mi u njega nismo dovoljno ukljuceni jer je sve orjentirano ka zeljeznickom prometu i lukama Rijeka i Ploce.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 21:53 

dudu je napisao/la:
Vujadin je napisao/la:

popis ko popis, u OŠ su Srbi u zadnjih par godina skliznuli ispod 20%.

Svi znamo da je Milanovićeva vlada navlačila Srbe preko 33% da bi dobili ćirilicu u Vukovaru i da su vukli autobuse iz Srbije na popisivanje. Na lokalnim izborima su srpske stranke dobile 18%, neka pola SDP-ovih glasova budu srpski, znači oko 25% nategnutih u punoljetnim generacijama. Penava je za gradonačelnika dobio 62% glasova, još 9% ostale većinski hrvatske stranke. SDP je dobio 24%, a za njih sigurno nisu glasali samo Srbi.

Ako su u OŠ skliznuli ispod 20% onda je jasno da je ustaški pritisak prejak i da sele u razvijene krajeve Vojvodine koja je doduše slabije razvijena od Slavonije, ali kaj je tu je. Svaka ptica svojem jatu leti.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 21:55 

Robbie MO je napisao/la:
Srbe u Vukovaru treba jace integrirati i skinuti s dnevnog reda medjunacionalne napetosti, a gradu zbilja fali radnih mjesta i gospodarske jacine. Kanal Dunav-Sava (Vukovar-Odzak) kao da je Sueski kanal, prerastao iz predizbornih prica u legendu, umjesto da se traze sredstva EU kao za Peljeski.

Inace, da se nije dogodio Domovinski rat, Vukovar bi danas bio Rijeka na istoku Hrvatske, crveni bastion. :D

Vukovar predstavlja vrata Slavonije, izlaz na medjunarodne vode. Promet Dunavom je zapravo vrlo ziv, samo mi u njega nismo dovoljno ukljuceni jer je sve orjentirano ka zeljeznickom prometu i lukama Rijeka i Ploce.

you are goddam right. :zubati

Privitak/ci:
Vukovar izbori 1990..PNG
Vukovar izbori 1990..PNG [ 206.68 KiB | Pogledano 4523 put/a. ]

PostPostano: 29 kol 2018, 22:01 

Robbie MO je napisao/la:

U Hrvatskoj treba dozvoliti osnivanje HPC-a i time smo riješili integraciju, a Vukovar se sasvim lijepo obnavlja i gospodarski napreduje. Unatoč tome kaj su ga orke iz Vojvodine srušile do temelja, dan danas je razvijeniji od Vojvodine.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 22:17 

Robbie MO je napisao/la:
Stavi Vukovar u sredinu slike, ovako namještaš granice pravokutnika radi postizanja dojma.

Svejedno državna granica se zna (ona ide lijevom obalom Dunava :zubati ), a meni je novost da su Srbi manjina u tri prekogranične općine nasuprot Vukovara.

Srbi u podunavskim selima su se dobrovoljno reintegrirali u Hrvatsku. Potpisali 1995. da zele pod Zagreb. :zubati

Hrvati i Mađari dominiraju preko Dunava. Srbi su jedino tam kod Iloka u Bačkoj Palanci i dolje kod Šida.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ ... ies%29.png

Srbi su se koncentrirali sjeverno i sjevernozapadno od Vukovara, a oko njih je more Hrvata: http://4.bp.blogspot.com/-SbWz_Jv9nXk/T ... B2011..PNG

Svaki pokušaj pobune bi završil grdo po njih, a i nekakva ponovna ekskurzija Srba iz Srbije i Vojvodine bi završila vraćanjem cijelog Srijema pod hrvatsku upravu, nakon 100 godina izbivanja izvan matice.

Vrh

PostPostano: 29 kol 2018, 22:28 

dudu je napisao/la:

you are goddam right. :zubati

Znaci 2/3 glasova u Vukovaru je dobio Savez Komunista Hrvatske i to ni manje ni vise nego s kandidatom Srbinom, i to par mjeseci nakon Milosevicevog mitinga na Kosovu. :D

Predizborni slogan: "Sa SKH do konačne pobede" :zubati (u gradu se prije rata šprehala ekavica :zubati ) .

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 10:10 

Robbie MO je napisao/la:

Ne, gradu ne fali radnih mjesta, već radnika. A najveći problem je to što su plaće u Slavoniji za nekih 30 posto manje od ostatka države.
Vukovar nije samo mjesto od posebne državne skrbi, on ima poseban zakon o obnovi i razvitku Grada. I posebne povlastice.
Penava ga upravo želi promijeniti. A Kanal se neće graditi upravo zbog pobune Vukovarca, kažu da predstavlja ekološku bombu.
Da je do Vlade, gradio bi se.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 10:35 

Robbie MO je napisao/la:
snowflake je napisao/la:
Dobro, mene je briga za Srijem i Boku, ali samo u kontekstu brige za manjine.
Koga bi trebalo biti briga za naše sunarodnjake, ako ne nas?
Oprosti, no morala sam. Ne volim ovakva razmišljanja.

U Crnoj Gori imamo 1 garantiranog zastupnika, to je dosta ok jer im je parlament mali.

Nije garantiran, prag je snižen nekoliko puta, ali nije garantiran.
Položaj Hrvata u CG i onih u Mađarskoj se jedini poboljšao od 90-ih.
Redovno to pratim. I mogu reći da se doista trude, mislim na vodstvo manjine.
Ali problem je što ih doista ima malo, arhipelaški su locirani i demografski poprilično uništeni.
Trebalo bi poboljšati školstvo. Problem je što u hrvatsku dopunsku školu ide samo četrdesetak učenika, a to čak nije ni prava manjinska škola.
Hrvatsko manjinsko školstvo u Srbiji je posebno tužna priča. Procjenjuje se da manjinsku nastavu pohađa svega pet posto malih Hrvata. To je najmanji postotak od svih manjina u Srbiji.
Da zaključim. Mene je briga. I oni naši sunarodnjaci koje nije počinju me polako dovodit do bjesnila. Stidim se što sam ikako povezana s tim bezobzirnim krepilima.
I što ih ima toliko puno.
Ako nemaš nacionalne, ljudske i bilo kakve druge solidarnosti, barem se nemoj nadjebavati.
A naravno da nemaš pojma koliko je teško očuvati kulturu i jezik kad te ima samo par tisuća ili nekoliko desetaka tisuća.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 11:06 

Onaj koga zanima više o demografskoj situaciji Hrvata u CG. Ako ima takvih.
Može pogledati na poveznici izvješće sa skupa o toj temi što je prošle godine održan u Kotoru i Zagrebu.
Skup su organizirali Hrvatsko katoličko sveučilište i Hrvatsko nacionalno vijeće kao prvi u nizu skupova posvećenih hrvatskim autohtonim manjinama u susjednim zemljama. Govornici su bili eminentni demografi i povjesničari. Detaljno se analiziralo stanje iz popisa u popis.
O nimalo blistavoj situaciji više na poveznici.
http://www.radiodux.me/emisije/tragom-h ... promjenama

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 12:22 

Veliki Njegos je napisao 1833 god jednu pjesmu koju je posvetio kotorskim rimokatolicima trgovcima Lumbardicima i Ivanovicima sa kojima ga je vezalo prijateljstvo

Njegoševa pjesma iz 1833 god

"Srbin Srbima na časti zahvaljuje"

Kako odoh iz slobodnih gorah,
mišljah u njih Srpstvo ostaviti,
a međ' tuđim uljesti narodom,
kom običaj ni jezika ne znam:
vjera druga, carstvo, misa druga;
mišljah prezren ka i krvnik biti
radi vjere - svijeta nesloge.
No ja sasvim drugojače nađem:
bih dočekan u Kotoru krasno
u srpskojzi kući Lumbardića.
Tu tri dana ka u trenuć prošli
pravom čašću i veseljem srpskim;
dok četvrti, na uranak sunca,
konte Josif iz Dobrote dođe
sa njegova dva mila sinovca,
dva sinovca kako dvije vile.
Tek se stasmo, bratski s' izljubismo,
pitasmo se za život i zdravlje,
i u govor dug iskreno srpski
staše sva tri konta govoriti:
"Volja nam je, stari prijatelju,
da nam kuću pođeš vidijeti
(ne đe drugo veće u Dobrotu)
sa svom braćom koja su ti ovđe,
našom braćom hrabrim Crnogorcma."
Mi bez molbe, kako Crnogorci,
iz riječi na noge skočismo,
tri četiri lađe napunismo;
njini momci odvezu nas brzo.
Mi odmaha, tridest i četiri,
u bijelu dvoru njihovome
božu pomoć njima nazovemo,
oni nama: "S dobrom srećom došli!"
Zagrle nas kao svoju braću
i sjednu nas u pozlatne stoce,
pak odmaha kafu i rakiju;
kad ispismo kafu sa rakijom,
sve nas zovnu za sto blagovati.
Za nj veselo i dugo sjeđesmo
časteći se svakom đakonijom,
jošt za svakom drugo pijuć vino,
u nj spominjuć care i ćesare
koji dobra srpskom rodu žude,
pak i slobod crnogorskog gnj'jezda,
a za zdravlje jedan drugom, zna se.
Pošto ti se muški napijemo
i veselo srpski ismijemo,
konte Josif i dva mu sinovca
načnu opet od sveg srca molit
da svi kod njih noćit ostanemo,
a i dalje koliko nam volja
ka u pravog Crnogorca kuću.
Mi s grohotom i s potresom dvora:
"Bismo, konti, božja vi je vjera,
za neđelju, manje ni sahata!
Ko bi bježa od ovakvog dobra
i od takvog bratskog prijateljstva?
Al' nam prost'te, jer nemamo kada:
brod nas čeka, a vjetar je za nas.
Nego zbogom i fala vi na čast!"
Onđena se bratski izgrlimo,
gotovo se s plačem razdvojimo.
Mi k svojemu namjerenu putu,
s prijateljma rastasmo se t'jelom,
ali dušom nigda ni dovijek.
O, vi Srbi, svud li srpstvujete,
dužnost čojstva pravu ispunjate!
Srpstvuj đelom, vjeruj što vjeruješ:
laktom vjere glupost čojka mjeri,
a ozbiljnost đelom i vrlino

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 12:32 

Grunf je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:
Stavi Vukovar u sredinu slike, ovako namještaš granice pravokutnika radi postizanja dojma.

Svejedno državna granica se zna (ona ide lijevom obalom Dunava :zubati ), a meni je novost da su Srbi manjina u tri prekogranične općine nasuprot Vukovara.

Srbi u podunavskim selima su se dobrovoljno reintegrirali u Hrvatsku. Potpisali 1995. da zele pod Zagreb. :zubati

Hrvati i Mađari dominiraju preko Dunava. Srbi su jedino tam kod Iloka u Bačkoj Palanci i dolje kod Šida.

Srbi su se koncentrirali sjeverno i sjevernozapadno od Vukovara, a oko njih je more Hrvata: http://4.bp.blogspot.com/-SbWz_Jv9nXk/T ... B2011..PNG

Svaki pokušaj pobune bi završil grdo po njih, a i nekakva ponovna ekskurzija Srba iz Srbije i Vojvodine bi završila vraćanjem cijelog Srijema pod hrvatsku upravu, nakon 100 godina izbivanja izvan matice.

ti nisi ozbolijan forumas vec obican trol i da ne kazem glupan?

molim te da mi poojasnis tu dominaciju rvata i madjara preko Dunava?

Znas li procenat rvata? tolko je mali da ti ga necu izgovirti. Recu ti kako jes. Saka jada.

Procenat madjara? Nikad manji u istoriji.

Dominacija madjara i rvata preko Dunava?

krucijalna debilnost.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 12:43 

Evo jos malo Njegosa
Njegosevi stihovi iz Laznog cara Scepana Malog napisanog 1847 god

Mi smo Srbi narod
najnesrećni:
svaki Srbin koji se prevjeri -
prosto vjeru što zagrli
drugu,
no mu prosto ne bilo pred
bogom
što ocrni obraz pred svijetom,
te se zvati Srbinom ne hoće.
Ovo ti je Srbe iskopalo,
robovima tuđim učinilo

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 12:50 

snowflake je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

U Crnoj Gori imamo 1 garantiranog zastupnika, to je dosta ok jer im je parlament mali.

Nije garantiran, prag je snižen nekoliko puta, ali nije garantiran.
Položaj Hrvata u CG i onih u Mađarskoj se jedini poboljšao od 90-ih.
Redovno to pratim. I mogu reći da se doista trude, mislim na vodstvo manjine.
Ali problem je što ih doista ima malo, arhipelaški su locirani i demografski poprilično uništeni.
Trebalo bi poboljšati školstvo. Problem je što u hrvatsku dopunsku školu ide samo četrdesetak učenika, a to čak nije ni prava manjinska škola.
Hrvatsko manjinsko školstvo u Srbiji je posebno tužna priča. Procjenjuje se da manjinsku nastavu pohađa svega pet posto malih Hrvata. To je najmanji postotak od svih manjina u Srbiji.
Da zaključim. Mene je briga. I oni naši sunarodnjaci koje nije počinju me polako dovodit do bjesnila. Stidim se što sam ikako povezana s tim bezobzirnim krepilima.
I što ih ima toliko puno.
Ako nemaš nacionalne, ljudske i bilo kakve druge solidarnosti, barem se nemoj nadjebavati.
A naravno da nemaš pojma koliko je teško očuvati kulturu i jezik kad te ima samo par tisuća ili nekoliko desetaka tisuća.

O mnajinam cini i matica. Njenim nastupima. Taj sicusni procenat malih rvata koji idu u Srbiji na manjinsku nasttavu ima rezultata i u cinjenici da mozda nece da se idzvajaju jer im sigurno na ponos ne ide da budu izdvojeni kao manjisnki clanovi onih CIJA PREDSEDNICA MORA DA SE IZVINJAVA NARODU ZBOG SLATKISA?!
I onda sto da mali rvat bude odmah uocen i sa pitanjem drugog malog Srbina, a rvati to su oni kojima smetaju slatkisi Srpski?

banalan primer jer je i stva zbog koje se najvece telo u jednoj drzavi, predsednik, izvinjavao rvatskom narodu koji je zapenio zbog Srspkih COKOLADICA!

Debilno zar ne. E vidis hteli ne hteli mali hrvati u Srbiji jedu te cokoladice, mnogi su se u jugoslaviji odrhanjivali uz starkovu bananicu i sada ti mali rvati treba da vode racuna o tome i jedu iskljucivo skuplje strane cokolade i vode racuna o debilnostima?

Kada su slatkisi nekome NORMALNOM bili problem?

Pobogu. I to je samo jedan u nizu debilnosti i znakova mrznje prema svemu srpskom koji prenosi rvatski narod , i njeni predstavnici najvisi, da ne gubimo vreme o postavljanju ustaskog psomenika na pragu jasenovca, o orgijanju sa tompsonom koji onanise uz pesme o krvnicima i zlikovcima iz jasenovca.

Sve to roditelji tih malih rvata imaju u glavi i verovatno rzamisljaju da je nezgodno nositi teret taj koi salje njihova matica.

Jer su oni bas u toj Srbiji. Cije su cokoladice eto za djubriste jer su Srpske.

Da bi manjini bilo sto prebacivalo mora se povesti racuna sta i kako matica cini za njih. Kolindin postupak pred unezverenom masom koja histerise zbog cokoladice je dno dna i sraman fasisticki cin.

Jedan od mnogih rekoh.

Onaj najbanalniji.

Neka deca rastu neka imaj usrece u zivotu i neka im zivot u Srbiji bude sto laksi, jer nisu nicim krivi ovde za debilizam njihove matice i tog naroda kojem i cokoladice smetaju.

Mi idalje pijemo tursku kafu, jesmo li govna zbog toga? Jeli smo i nemacke cokoade brzo posle kraja rata... Jesmo li losi zbog toga?

Kada se rvatska mane ustaske simbolike i mrznje bazirane na njoj , isceznuce i te banalnosti poput slatkisa.

Onda ce i ove roditelje rvate biti sigurno manje sram da isticu nacionalnost svoje dece i ne prikrivaju ono sto jesu , cuvajuci svoj indentitet u nastavi za manjine.

Poptuno ih razumem. I zato nemjote im bilo sta zamerati.

Potrudite se da vam na proslavama recimo velikog uspeha kao u rusiji , vasi sportisti ne pozivjau bas onog koji je pevao o gradiskoj, jer je to pokazatelj da i u sportu gajite one nacisticke gene.

Ucinite suprotno.

Jer slatkisima i gradiskom, ne olakksavate svojim sunarodnjacima u Srbiji. Naprotiv.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 12:57 

Grunf je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

U Hrvatskoj treba dozvoliti osnivanje HPC-a i time smo riješili integraciju, a Vukovar se sasvim lijepo obnavlja i gospodarski napreduje. Unatoč tome kaj su ga orke iz Vojvodine srušile do temelja, dan danas je razvijeniji od Vojvodine.

Onda se slazes da i rvati u Srbiji treba da imaju SKC, Srpsku katolicku crkvu?

Da oni Srbi tamo sve budu rvati srpske veroispovesti a ovde rvati budu Srbi katolicke veroispovesi?

to si hteo da kazes, ili bi da se jebes da ti ne udje?

kanjda ovo drugo jer spominjes neku dominaicju rvata preko Dunava. Dakle mi b itrebali osnovati srpsku katolicku crkvu i u nju ubaciti sve madjare rvate slovake, da budu jedno isto jel?

debilizam.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 13:20 

Čuj ovih kako spominju Vukovar :D

Nije vam dosta što ste nam oduzeli cilu Vojvodinu di ste bili oduvik praktička manjina, etnički ste sve to očistili od Hrvata.
U Hrvatskoj Pupovac slobodno diše hrvatski zrak i prima milione dok u Srbiji djeca ne mogu dobiti ni hrvatski plan i program po međunarodnom dogovoru Hrvatske i Srbije.
Hrvati se ne mogu ni deklarirati kao Hrvati zbog toga što je Informer najčitaniji pa nakon toga Kurir.

Pa jedna tv happy i Marić je odraz srpskog društva, svaki dan su pravili emisije o tome zašto ne triba navijat za Hrvatsku, zamislite kako se tamo osjećaju Hrvati

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 13:24 

De ljudi vratite se tematici.
Možda je neko već izumro a da i ne znamo.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 15:07 

Grunf je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

:laugh

Koliko provala na jednom mjestu. :aleale

1. "Dominiraju" preko Dunava, a nikad manji broj Hrvata i Mađara u Bačkoj u zadnjih stotinu godina.

Najveće šokačko selo u Srbiji ostaje bez stanovnika.

Kaže ova baba, nekad nas je bilo puno, a sad nas više nema. Djeca i unuci joj po Hrvatskoj i Njemačkoj.

2. "Srbi su jedino u Bačkoj Palanci i oko Šida"
Ovo ni maloumna osoba sa IQ-om na nivou sobne temperature ne bi izgovorila.

3. O novom ustaškom osvajanju Srema mogu samo grohotom da se nasmejem. Stvarno želiš sa svojom lešinom dodatno zagnojiš ionako najplodnije zemljište u Evropi? :001_smile

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 19:16 

Ok aj dosta offtopicovanja o "200 evra plata" vukojebini. Smorili ste.

https://www.dnevnik.ba/dogadaji/na-podr ... 0-prvasica

15 prvasica vise nego 2017.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2018, 19:37 

Vujadin je napisao/la:
Grunf je napisao/la:

O novom ustaškom osvajanju Srema mogu samo grohotom da se nasmejem. Stvarno želiš sa svojom lešinom dodatno zagnojiš ionako najplodnije zemljište u Evropi? :001_smile

Samo nemoj da tvoj ćaća brani Zemun, kao što je obranio krajinu.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 96469 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 793, 794, 795, 796, 797, 798, 799 ... 3859  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], micko52, Tomba17 i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: