|
|
Stranica: 1006/3571.
|
[ 89256 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Mar-kan
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 16:51 |
|
|
Stinger19 je napisao/la: sa padom broja bosnjaka pada i velicina trzista koje opsluzuju vase export-import bande iz zapadne hercegovine, a onda odmah manje para u kasi. naucite se i gubiti. srednja bosna ? good luck with that Bajram sutra, trči u hrvatske bandit firme i kupuj dok ti zemljaci nisu sve odnijeli.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 16:54 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Ja licno u zivotu nisam vidio Srbina da na poslu angazuje Muslimana. Prije bi platili da nam ne hodaju po firmi ili oko kuce. Onaj Krunic sto je ubijen ih je valjda imao al to vjerovatno zbog poslova u FBiH. To je kod nas ravno zapoljavanju HIV pozitivnih osoba ili vanzemaljaca, tako nesto. Ko bi njih angazovao ostao bi bez prijatelja, porodice, bio čudak nad čudacima.
U RS-u je situacija drukčija jer tamo muja ni nema više, ali opet Srbi su oko takvih stvari uvijek promišljeniji od nas to vam se mora priznat.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:00 |
|
|
Srbi su pleme i tak se ponašaju, mi smo ipak narod široke duše, srca i misli. Kaj se tiče srednje Bosne, to je naše, nek Bošnjaci uzmu Sandžak zauzvrat. :)
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:08 |
|
|
Grunf je napisao/la: Srbi su pleme i tak se ponašaju, mi smo ipak narod široke duše, srca i misli. Kaj se tiče srednje Bosne, to je naše, nek Bošnjaci uzmu Sandžak zauzvrat. :) Srbi su sposobniji,pametniji,izdrzljiviji te ono najvaznije suroviji od nas Hrvata. Mi smo previse mekani da bi se uopce uspoređivali s njima. Ostaje nam pitanje jel za to kriva genetika il je katolicka crkva od nas napravila jadnike nekim nebulozama tipa "tko tebe kamenom ti njega kruhom" itd u koje samo degenerik moze da vjeruje pored ovakve okoline... Da su svi Hrvati kao Dalmatinci,Ličani,Hercegovci(juznjacka krv) tada bi bila puno drugacija situacija nego sto je danas
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:17 |
|
|
Zanimljiva mi je ona rečenica „Srbi pobijeđuju u ratu, a gube u miru". U stvarnosti bi to bilo obrnuto , dok za nas Hrvate vrijedi da gubimo u miru. Zadnje mirnodopsko političko postignuće je mirna reintegracija i nakon toga nula. Od ratnih pobjednika i ključnog faktora koji je odlučivao o sudbini BiH 90-ih do čiste egzistencijalne borbe danas. Moramo se naučiti vodit brigu o nacionalnim interesima i kako djelovati sukladno tome.
|
|
Vrh |
|
|
chubura
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:23 |
|
|
PRVI PUT i zvanicno po podacima zavoda odnos rodjenih Federacija:RS je 1,98:1,dakle manje od duplo rodjenih u korist federacije.Realno,kad se odbiju fiktivnih 1200viz dijaspore,stvarni odnos je 1,85:1.Ali eto i zvanicno prvi put manji od 2:1.A 2012.god. je bio 2,11:1.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60135 Lokacija: DAZP HQ
|
U mostarske škole je upisano tek 932 djece u prve razrede, 519 u škole koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, te 413 u škole koje rade po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku. https://m.vecernji.ba/vijesti/ove-godin ... la-1323497
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
robelec
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:48 |
|
|
Diablo je napisao/la: Grunf je napisao/la: Srbi su pleme i tak se ponašaju, mi smo ipak narod široke duše, srca i misli. Kaj se tiče srednje Bosne, to je naše, nek Bošnjaci uzmu Sandžak zauzvrat. :) Srbi su sposobniji,pametniji,izdrzljiviji te ono najvaznije suroviji od nas Hrvata. Mi smo previse mekani da bi se uopce uspoređivali s njima. Ostaje nam pitanje jel za to kriva genetika il je katolicka crkva od nas napravila jadnike nekim nebulozama tipa "tko tebe kamenom ti njega kruhom" itd u koje samo degenerik moze da vjeruje pored ovakve okoline... Da su svi Hrvati kao Dalmatinci,Ličani,Hercegovci(juznjacka krv) tada bi bila puno drugacija situacija nego sto je danas Puno je Hrvata koji pate od bolesnog patološkog altruizma. Vole biti mazohisti i uživaju kad se po njima i pripadnicima njihovog etničkog korpusa gazi. Na te devijacije nije imun ni hrvatski hercegbosanski korpus koji je pun razno raznih Lijanovića, Komšića, Štefica Galić, Prlića, Vikora Ivančića, Ivica Đikića itd. Može li mi netko nabrojati najmanje tri srpska ili islamska izroda koja rade protiv vlastitog naroda, a za hrvatske interese u BiH kao što sam ja nabrojao par "hrvatskih" izroda?
|
|
Vrh |
|
|
1986
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:48 |
|
|
Diablo je napisao/la: Grunf je napisao/la: Srbi su pleme i tak se ponašaju, mi smo ipak narod široke duše, srca i misli. Kaj se tiče srednje Bosne, to je naše, nek Bošnjaci uzmu Sandžak zauzvrat. :) Srbi su sposobniji,pametniji,izdrzljiviji te ono najvaznije suroviji od nas Hrvata. Mi smo previse mekani da bi se uopce uspoređivali s njima. Ostaje nam pitanje jel za to kriva genetika il je katolicka crkva od nas napravila jadnike nekim nebulozama tipa "tko tebe kamenom ti njega kruhom" itd u koje samo degenerik moze da vjeruje pored ovakve okoline... Da su svi Hrvati kao Dalmatinci,Ličani,Hercegovci(juznjacka krv) tada bi bila puno drugacija situacija nego sto je danas Zato što smo mi pasivno-agresivan narod. Trpimo u miru, skupljamo u sebi ljutnju, ne djelujemo jer želimo održati mir, a kad nam nametnu rat izbacimo iz sebe sve i svašta. Europa i naši susjedi nas pamte kroz povijest kao nemilosrdan narod. A što se tiće srednje Bosne, povijest nas je naučila da onaj koji drži pare drži i teritoriji. Zašto su nam Muslimani dali sva bitna ministarstva u SBŽ?
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:50 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25819 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
dudu je napisao/la: U mostarske škole je upisano tek 932 djece u prve razrede, 519 u škole koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, te 413 u škole koje rade po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku. https://m.vecernji.ba/vijesti/ove-godin ... la-1323497Znači, prošle godine bilo upisano 583 učenika u škole po hrvatskon mastavnom programu a ove 519. Prošle godine bilo upisano 427 u škole po bošnjačkom programu a ove 413 Što reći osim "Danke Dojčland" Doduše, možda to još nisu konačne brojke, a i brojka od prošle godine je bila demantirana od ministarstva obrazovanja.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:52 |
|
|
To što mi sami sebi tepamo kako smo milosrdni ne znači da nas drugi tako doživljavaju.
Na kraju krajeva i Bošnjaci za sebe kažu da su "dobri" Bošnjani, Srbi kukaju kako su sve druge narode oslobodili i svima sve dali. Mislim da nismo objektivni.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1088 of 2558 - 42.53%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 17:58 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: To što mi sami sebi tepamo kako smo milosrdni ne znači da nas drugi tako doživljavaju.
Na kraju krajeva i Bošnjaci za sebe kažu da su "dobri" Bošnjani, Srbi kukaju kako su sve druge narode oslobodili i svima sve dali. Mislim da nismo objektivni. Pogledati statistiku zadnjeg rata...
|
|
Vrh |
|
|
volvoks
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 18:46 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Nikad veci omjer rodjenih Hrvata spram Bosnjaka u RH/BiH 1950- 1960 ih 2:1 Danas 2.7:1 Sumnjam. Vrhunac je vjerojatno bio oko 1910. kada se u Hrvatskoj rađalo 100 000 ljudi, a Bošnjaka možda 20 000.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 19:19 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bosnjak007 je napisao/la: Da 14 000 u tvojoj glavi i na ovom forumu. U stvarnosti je drugacije. Evo dosli službeni podaci, 14.860 vas rodjeno ukljucujuci 1200 dijasporaca koji ne krenu nikad kao prvasici u skolu. Dakle, 13 600 vas se rodilo u Federaciji. Minimum 14000 FBiH +DB +RS..Zbroji
|
|
Vrh |
|
|
HrvatinVlkovi
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 19:42 |
|
|
Diablo je napisao/la: robelec je napisao/la: Baš sad kada Bošnjaci pucaju po svim šavovima je vrijeme za nekakvu agresivniju inicijativu za rast Hrvata u Srednjoj Bosni i Hercegovini. Ključnu ulogu u svemu tome bi trebali imati hrvatski poduzetnici koji ostvaruju preko 13 milijardi km u SBŽ, HNŽ i ZHŽ. Te tri županije imaju zajedno 570 tisuća stanovnika, a poduzetnici u tim županijama imaju veće prihode od Tuzlanske i Zeničko-dobojske županije koje imaju zajedno 809 tisuća stanovnika. Hrvati rastu ili stagniraju u Hercegovini te njima i nije toliko potrebna nekakva intervencija kao sto je onima u bosni... Trebala bi se Hrvatska ukljucit aktivnije gore sa vecom kolicinom novca... Ostaje pitanje na kakav nacin se ukljucit i kako konkretno pomoc da se zaustavi propadanje... Propadanje je zaustavljeno, mislim da je za pomoc kasno, jer su otislli koji su mislili iz SBZ i bit ce jos padova nekoliko godina. Vjerujem da nas je u razdobolju 2015 -2018 vise otislo nego u ratu i posije rata( gledajuci podrucja koje smo vojno uspjeli zadrzati)' . Ostali su privatnici i ljudi s dobrim poslovima. To je to.
|
|
Vrh |
|
|
Crvenokosuljas
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 19:48 |
|
|
Ova godina potvrdjuje cinjenicu da je svake godine sve vise posrijedi heterogenizacija bosne, bukvalno ce za par godina se tacno znati etnicke granice. Srbi vec su stvorili etnicku granicu, a ocito se to desava kod hrvata i bosnjaka, u SBK bosnjaci dominiraju sve vise, a evo ove godine vidimo da hrvati pocinju dominirati u mostarskom(premda ce mnogo vise godina trebati da bosnjaci izgube uticaj u mostarskom nego hrvati u SBK) Al generalno ti trendovi najmanje idu na ruku bosnjacima koji su bili zagovornici multieticnosti( jer ih je najvise), ali ono sto se u zadnje vreme moze primjetiti da je sve manje prica o tome, valjda su i oni postali svjesni da onom stvari ne mogu rijesiti bosansko pitanje u svoju korist.
|
|
Vrh |
|
|
HrvatinVlkovi
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 19:50 |
|
|
s one strane dinare je napisao/la: oprostite na izražavanju ali ko nas jebe kad smo degenerici, iz moje obitelji su plaćali muslimanima sve od drva do klanja pilića, a jedan je i kuću sagradio sa muslimanima, nije lud da pošteno plati naše ljude kad mu mujo i haso zaziđaju neboder a ne kuću samo im daj dobar ručak. i kaže musliman mi iscijepa traktor drva za 20 maraka a naš neće nikako. eto tako je u svemu. a najbliži muslimani su nam u stipanjićima i podhumu. to malo što ih ima. sad zamislite šta je to u miješanim sredinama hnk i sbk. ovo smo sve sami krivi. hrvati su glavni financijeri muslimana. I danas ovo vrijedi u SBZ, nisam vidio fizikanera Hrvata bar 4-5 godina. Muslim nam rade za blagajnom, prave kuce i stanove, cak i poljoprivredu obavljaju za bar 30 posto Hrvata.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 20:01 |
|
|
Crvenokosuljas je napisao/la: Ova godina potvrdjuje cinjenicu da je svake godine sve vise posrijedi heterogenizacija bosne, bukvalno ce za par godina se tacno znati etnicke granice. Srbi vec su stvorili etnicku granicu, a ocito se to desava kod hrvata i bosnjaka, u SBK bosnjaci dominiraju sve vise, a evo ove godine vidimo da hrvati pocinju dominirati u mostarskom(premda ce mnogo vise godina trebati da bosnjaci izgube uticaj u mostarskom nego hrvati u SBK) Al generalno ti trendovi najmanje idu na ruku bosnjacima koji su bili zagovornici multieticnosti( jer ih je najvise), ali ono sto se u zadnje vreme moze primjetiti da je sve manje prica o tome, valjda su i oni postali svjesni da onom stvari ne mogu rijesiti bosansko pitanje u svoju korist. Rekoh ja politika/prijedlozi-za-konacnu-podjelu-tzv-bih-t16446.html?hilit=kantoniDanas Sutra Jos malo pa ce se otkljucati tema.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
iJozo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 20:03 |
|
|
Za ovakve pizdarije treba dijeliti ban.
_________________ Djela su bitnija od rijeci.
Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 20:14 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60135 Lokacija: DAZP HQ
|
što znamo o Kazakstanu?
1999. su imali povijesno nisku stopu fertiliteta od 1,79 i niti 220 tisuća rođenih.
2018. stopa fertiliteta je na 2,84, a broj rođenih prelazi i 400 tisuća (lani 398 tisuća).
ne postoji zemlja koja je imala ovakav oporavak fertiliteta i toliko povećanje broja rođenih, a čija je prosječna dob stanovništva iznad 30 godina (trenutno se Kazakstan pomlađuje i uskoro će ponovno skliznuti ispod 30 godina).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 20:53 |
|
|
dudu je napisao/la: što znamo o Kazakstanu?
1999. su imali povijesno nisku stopu fertiliteta od 1,79 i niti 220 tisuća rođenih.
2018. stopa fertiliteta je na 2,84, a broj rođenih prelazi i 400 tisuća (lani 398 tisuća).
ne postoji zemlja koja je imala ovakav oporavak fertiliteta i toliko povećanje broja rođenih, a čija je prosječna dob stanovništva iznad 30 godina (trenutno se Kazakstan pomlađuje i uskoro će ponovno skliznuti ispod 30 godina). Kad bi BiH ili Hrvatska imale ekonomski rast od skoro 10% skoro cjelo desetljeće i nakon toga 6-7 godina rast od 6-7% i mi bi imali takvo povećanje. Ogroman udio ekonomije im je izvoz nafte i naftnih derivata. Kad se tome zbroje rude koje izvoze vidi se da im je ekonomija jako ovisna o izvozu sirovina. Izvoz im donosi ogroman profit ali potencijalno donosi velike probleme u slučaju krize. Kad zemlja ima takve prihode od izvoza mogu ulagati u što god žele pa tako i povećanje nataliteta. Privitak: Kazakhstan_Export_Treemap.jpg
|
|
Vrh |
|
|
anakinspod
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 21:21 |
|
|
Primijetio sam da je TŽ imala priličan oporavak: negdje napol puta između prošle godine i, kad li, 2013. kada su imali nešto preko 100. A gledajući skupno rođene po majci i rođene po ocu (naravno po narodnosti), u Tuzli se vidi da gotovo 10% stanovništva ima, da tako kažem, neku hrvatsku komponentu (tim više, a to će koji ondje ili relativno blizu žive znati, što je ondje jako puno političkih Hrvata izgleda baš zbog toga tzv. "prstena" hrvatskih (i bošnjačkih, a vjerojatno i srpskih) sela). I Sarajevo i Zenica imali su oporavak...
|
|
Vrh |
|
|
anakinspod
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 21:22 |
|
|
Edit: rođenih, ne stanovništva.
|
|
Vrh |
|
|
Bosnjak007
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 21:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Crvenokosuljas je napisao/la: Ova godina potvrdjuje cinjenicu da je svake godine sve vise posrijedi heterogenizacija bosne, bukvalno ce za par godina se tacno znati etnicke granice. Srbi vec su stvorili etnicku granicu, a ocito se to desava kod hrvata i bosnjaka, u SBK bosnjaci dominiraju sve vise, a evo ove godine vidimo da hrvati pocinju dominirati u mostarskom(premda ce mnogo vise godina trebati da bosnjaci izgube uticaj u mostarskom nego hrvati u SBK) Al generalno ti trendovi najmanje idu na ruku bosnjacima koji su bili zagovornici multieticnosti( jer ih je najvise), ali ono sto se u zadnje vreme moze primjetiti da je sve manje prica o tome, valjda su i oni postali svjesni da onom stvari ne mogu rijesiti bosansko pitanje u svoju korist. Rekoh ja politika/prijedlozi-za-konacnu-podjelu-tzv-bih-t16446.html?hilit=kantoniDanas Sutra Jos malo pa ce se otkljucati tema. Halo kretenu sva Bosnjacka vecinska naeselja su uz Savu. Deset metara od usca Brke u Savu je dzamija u vecinski Bosnjackom naselju. Ti dodji u Brcko pa ga podijeli na dva dijela, pa da ti jebemo mater mitomansku.
|
|
Vrh |
|
|
Herceg od Svetog Save Stjepan
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2019, 22:14 |
|
|
Bosnjak007 je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Halo kretenu sva Bosnjacka vecinska naeselja su uz Savu. Deset metara od usca Brke u Savu je dzamija u vecinski Bosnjackom naselju. Ti dodji u Brcko pa ga podijeli na dva dijela, pa da ti jebemo mater mitomansku. SVE su Srpska i Hrvatska naselja od Zepe , preko Varesa do Olova i Sokoca . Pogledaj na karti . Nisu ni Jugisloveni podjelu jugislavije lako podnijeli . U ostalom imate toliko nenaseljenih Srpskih sela pa birajte , recimo selo BOSNA opstina Kakanj , 100% srbi ,danas bez stanovnika .
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|