|
|
Stranica: 1129/3571.
|
[ 89252 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Johnny Quid
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 20:03 |
|
|
bobanovski je napisao/la: U Jajcu su Hrvati bili većina ako gledamo Jajce sa okolicom a ne sam grad što nema smisla ni malo
Kako imaš obraza spominjat Bugojno u kojem je Armija počinila genocid? U Bugojnu je bilo cca 30.37 posto Muslimana i 30.14 posto Hrvata, oduvijek je to bio hrvatski grad i iz srednje Bosne je protjerano 180 000 Hrvata. Hercegovina je jednonacionalan kraj, pravi sukob je bio u srednjoj Bosni.
ovo bi mogao napisati samo muslimanski trol, ovakvu takiju
1. Gušter je tvrdio da su Hercegovci prodavali hrvatske gradiće u Središnjoj Bosni za Hercegovačka sela, što nije točno. Ja sam mu također pokazao da ti gradići i nisu baš bili (samo) hrvatski i iznio službene podatke po popisu iz 1991. po gradovima. Ako me to čini Muslimanskim trolem, onda stvarno se moramo zamisliti na ovom forumu. Niti sam šta slagao, niti iskrivio. Tema su bili sami gradovi, a ne općine, što sam i naveo. Megalomaniju ne volim, volim samo čiste podatke. Ne dam ni pedlja našeg, ali ne valja ni preuveličavati. Usput, u Jajcu u općini su Muslimani bili relativna većina, 40% naprema 36% nas. 2. Armija etnički očistila Bugojno, sveripo ubila vojnike HVO-a i dio civila, zatočila i mučila ljude u logorima, i sada zbog toga ne smijem iznijeti podatak sa službenog popisa 1991? Jesam li ja rekao da je Bugojno trebalo biti Muslimansko ili da nije bio genocid nad Hrvatima? Nisam, samo sam rekao da je Hrvata bilo 30% u gradu. Kao i Muslimana, a kao i Srba, ako ćemo o tome. Nismo više u komunizmu da ne smijemo iznositi podatke. A moji su se borili za Bugojno, a dio dalje rodbine bio protjeran i završio u logoru. I šta sad, hoće li se oni vratiti ili zaboraviti torturu ako ja slažem da ih je u gradu bilo 60% umjesto 30% 1991? Blago nama s takvim mentalitetom. 3. Nije problem navesti i podatke za Hercegovinu po gradovima. Neum 81%, Stolac 12%, Mostar 29%, Rama 34%, Konjic 22%, Posušje 98%, Široki 99%, Grude 99% i Ljubuški 63%. Tomislavgrad 63% i Livno 35%. Ponovno navodim, sami gradovi, a ne općine. Nisam ja kriv što smo tada (a i sada) daleko najviše ruralni narod u BiH. To nam je strateški problem o kojem se premalo raspravlja. 4. Hercegovina nije jednonacionalna, osim ako u nju brojiš samo zapadnu Hercegovinu, a ne i cijeli Mostar, Konjic, Jablanicu, Stolac. Hrvati su daleko najdominantniji narod, ali nije da tu žive samo Hrvati. Također, nije protjerano 180.000 nego 144.000. Ogroman i nikada kažnjen zločin. Ali barem ne budimo kao neki drugi narodi da preuveličavamo stvari. 5. Pogledaj moj post history i vidi jesam li Musliman. Ako i dalje misliš da jesam, pošalji mi PP i odmah ću izbrisati profil.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 20:07 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Moj takija radar je miran. Čovjek ima prolaz.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 20:09 |
|
|
Obrisa Quid pod s tobom gusteru.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 21:47 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Jedini razlog što neću dijeliti banove za neke postove je to što muslimani pucaju, tako da me briga kakve glupe ideje neki od vas imaju, previše sam fokusiran na promatranje kako muslimani gube oko 40 000 stanovnika godišnje.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:12 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39565 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Kakva su predviđanja za sljedeću godinu kad zemlja snova za svakog muslimana otvori vrata i za bosanske? Hoće biti barem 50 000?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:17 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76887 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Samo bih zabilježio da je završila jedna čitava višestoljetna era demografske povijesti na prostoru današnje Federacije.
Meni se čini da Federacija više nikada neće imati niti jedan mjesec sa pozitivnim prirodnim priraštajem, i da je ta era demografske povijesti završila sa prošlom godinom kada je najpozitivniji mjesec bio kolovoz sa samo +67 priraštajem.
Biti će samo minusi, i to sve dublji. Ove godine do sada je najbolji mjesec bio 5. sa -322 prirastajem, a najgori 2. sa -650 prirastajem. Mortalitet nastavlja oštro ka gore, natalitet kod Muslimana se kasapi.
Pored ogromnog iseljavanja, i gubitak stanovnika kroz negativni priraštaj postajati će sve veći faktor.
Recimo u Konjicu i Jablanici je 3 puta vise umrlih nego rodjenih, ovdje ocito prirodni prirastaj je jako bitan faktor i nisu migracije jedine bitne.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:32 |
|
|
daramo je napisao/la: Kakva su predviđanja za sljedeću godinu kad zemlja snova za svakog muslimana otvori vrata i za bosanske? Hoće biti barem 50 000? 2018. se iselilo u EU 53 000 ljudi (ne samo muslimana, ali oni su u toj brojci očito većina). 2019., relativno promatrajuci neke podatke koje imamo, cini mi se da se iseljavanje pojacalo oko dodatnih 20%. Pogodio sam da ce podaci za 2018. pokazati preko 50 000, a sada predvidjam da ce podaci za 2019. pokazati preko 60 tisuca izdanih prvih boravisnih dozvola u EU. Sto se tice 2020. Osobno ocekujem 60-100 000 iseljenih. Teoretski najniza granica je 50 000 (mala sansa) a teoretski najvisa granica je 200 000 (takodjer vrlo mala sansa). Ova teoretski najniza granica je u slucaju da novi njemacki zakon ustvari oteza a ne olaksa useljavanje i ukoliko se bazen onih koji zele promptno iseliti dobrim dijelom ispraznio (mala sansa za to, znamo da 80% mladih kod muslimana zeli trajno ici van, plus generacije se smjenjuju, kad se isprazni jedna za 20 godina dođe potpuno nova generacija u kojoj također 80% mladih želi van, USK i HBŽ su najbolji dokaz da iseljavanje neće tek tako prestati samo od sebe ako postoji konstantna želja za iseljavanjem u svakoj generaciji), a ova teoretski najvisa granica (200 000) je u slucaju da novi njemacki zakon iznimno olaksa useljavanje svim zanimanjima i razinama obrazovanja (trenutno daleko najlakse medicinska zanimanja mogu van) i ukoliko se pokrene histerija, jedan histerični stampedo odlaska i svi muslimanski kantoni postanu kao USK.
|
|
Vrh |
|
|
gušter
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:33 |
|
|
Johnny Quid je napisao/la: Gušter je tvrdio da su Hercegovci prodavali hrvatske gradiće u Središnjoj Bosni za Hercegovačka sela. Gušter to nije tvrdio. Ne volim rasprave u kojima sugovornik izvrće moje riječi. Po meni je strawman odlika nekulture u razgovoru. Suprostavi mi se argumentima. Pobij ono što sam napisao, a ne ono što si ti zamislio. Rekao sam da je s naše strane svaki srednjobosanski grad bio na prodaju, ali niti jedno hercegovačko selo nije. Što je istina. Dovoljno je pogledati karte mirovnih planova koje smo prihvaćali. Iako smo odustajanjem od selendri Neuma i Stoca u zamjenu za kompaktnu Srednju Bosnu mogli povući totalno razgraničenje s Muslimanima tada i imati danas Herceg-Bosnu. No nema smisla danas plakati za mlijekom prolivenim prije četvrt stoljeća. Tada je politiku kreirao Zagreb. Njima je bitan bio pojas uz granicu i ništa drugo. Johnny Quid je napisao/la: Ja sam mu također pokazao da ti gradići i nisu baš bili (samo) hrvatski i iznio službene podatke po popisu iz 1991. po gradovima. Ja te podatke znam skoro pa napamet. Dao sam ti kartu da proučiš. Iz koje se jasno vidi koliko je Hrvata živjelo gdje i koliki udio u stanovništvu (oboje je bitno). I uputio sam te da proučiš koliko nas je bilo istočno od Neretve (Mostar, Stolac, Neum), a koliko u Srednjoj Bosni. Malo koji grad u SR BiH je imao apsolutnu većinu jednog naroda. Osim par hercegovačkih selendri s manje od 5000 stanovnika, ostali su bili miješani i nismo bili većina. Kako i sam primjećuješ. Johnny Quid je napisao/la: Stolac 12%, Mostar 29%, Rama 34%, Konjic 22%, Livno 35%. Nisi mi odgovorio na pitanje. Što je po tebi bitnije očuvati? Što je bitnije ne dati da padne u ruke Turcima? a) 100% hrvatsko selo od 500 stanovnika ili b) gradić s 5 000 Hrvata u kojem činimo 40-50% stanovnika? Recimo da su strateški jednako važni. Moraš birati. Ako ne izabereš, izdao si oboje.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25809 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Robbie MO je napisao/la: Pored ogromnog iseljavanja, i gubitak stanovnika kroz negativni priraštaj postajati će sve veći faktor.
Recimo u Konjicu i Jablanici je 3 puta vise rodjenih nego umrlih, ovdje ocito prirodni prirastaj je jako bitan faktor i nisu migracije jedine bitne. Misliš obrnuto? 3x više umrlih nego rođenih?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:34 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pored ogromnog iseljavanja, i gubitak stanovnika kroz negativni priraštaj postajati će sve veći faktor.
Recimo u Konjicu i Jablanici je 3 puta vise rodjenih nego umrlih, ovdje ocito prirodni prirastaj je jako bitan faktor i nisu migracije jedine bitne. Misliš obrnuto? 3x više umrlih nego rođenih? Tako je. Konjic i Jablanica su teska truba cak i samo po prirodnom prirastaju. Gube 1% stanovnika godišnje samo na priraštaj. Na to se onda dodaju migracije, prvo unutarnje (Konjic od svih općina u Federaciji ima najgori saldo sa Sarajevom, što je logično jer je susjedna općina), pa vanjske migracije.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:36 |
|
|
Ovaj @guster je turbo naporan i glup. Poredi sela, gradove na prvoj crti borbi i iste u dubokoj pozadini. Ni on sam ne zna što hoće reći.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 17 kol 2019, 22:48 |
|
|
Ono što je simptomatično je da su ovi totalno pukli i prije 2020 i otvaranja njemačkih kapija.
Preuranjena ejakulacija.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 01:51 |
|
|
Prvih 6 mjeseci pad od 5% u Federaciji, pritom Hrvati uglavnom stagniraju znaci pad kod Muslimana je oko 6.5%. Nastavak istog trenda od prošle godine.
Prošle godine nakon sto im je objavljen pad od -1000 sam rekao da bih potpisao i bio zadovoljn da imaju pad -400 u 2019 ali ovi vec u šest mjeseci skupili -400. Brutalno, brutalno.
2020 gube vecinu rodjenih u BiH, 70% sam uvjeren. Ove godine po svemu sudeći padaju na oko 52% rodjenih (fiktivne im ne priznajem jer ne postoje kod upisa u škole).
Ovo pokazuje koliko glupo je bio s njihove strane svu svoju sudbinu stavljati na jednu jedinu nestabilnu pretpostavku, samo žešćoj budali se može dogoditi scenarij kojeg uopće nije razmatrao. Totalno nepripremljeni ulaze u novu situaciju gdje su osim politicke manjine, teritorijalne manjine u 3 enklave, geopoliticke manjine (uzimajuci u obzir RH i SR) sada i demografska manjina, no vidimo da se SDA najbrze od svih muslimanskih stranaka prilagodjava, jer imaju i najbolju svijest o podacima.
Nije se bezveze poklopila ova demografska nakba sa SDA potezima u zadnje vrijeme gdje se čini da su trashali BiH i briga ih je za zajedničke institucije.
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 10:39 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Prvih 6 mjeseci pad od 5% u Federaciji, pritom Hrvati uglavnom stagniraju znaci pad kod Muslimana je oko 6.5%. Nastavak istog trenda od prošle godine.
Prošle godine nakon sto im je objavljen pad od -1000 sam rekao da bih potpisao i bio zadovoljn da imaju pad -400 u 2019 ali ovi vec u šest mjeseci skupili -400. Brutalno, brutalno.
2020 gube vecinu rodjenih u BiH, 70% sam uvjeren. Ove godine po svemu sudeći padaju na oko 52% rodjenih (fiktivne im ne priznajem jer ne postoje kod upisa u škole).
Ovo pokazuje koliko glupo je bio s njihove strane svu svoju sudbinu stavljati na jednu jedinu nestabilnu pretpostavku, samo žešćoj budali se može dogoditi scenarij kojeg uopće nije razmatrao. Totalno nepripremljeni ulaze u novu situaciju gdje su osim politicke manjine, teritorijalne manjine u 3 enklave, geopoliticke manjine (uzimajuci u obzir RH i SR) sada i demografska manjina, no vidimo da se SDA najbrze od svih muslimanskih stranaka prilagodjava, jer imaju i najbolju svijest o podacima.
Nije se bezveze poklopila ova demografska nakba sa SDA potezima u zadnje vrijeme gdje se čini da su trashali BiH i briga ih je za zajedničke institucije. Kada Hrvati stizu na 20% u ovoj nakaradi računajući trenutne trendove??Ukljuci i malo maste slobodno jer nista vise s bosnjama nije nemoguce...
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 10:54 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 11:18 |
|
|
Šta je potrebno za posao u Njemačkoj: Objavljeni detalji zakona o useljavanju https://www.klix.ba/vijesti/svijet/sta- ... /190818020 Moram naglasiti da pravilo o zapošljavanju građana zapadnog Balkana nema veze s novim zakonom o useljavanju stručne radne snage. Pravilo o zapošljavanju građana zapadnog Balkana sadrži i mogućnost zapošljavanja i polukvalificiranih i nekvalificiranih radnika. I to je dovelo do toga da za nekvalificirane radnike obrada podataka u diplomatskim predstavništvima traje vrlo dugo. Zbog toga sada ne bi izvlačio zaključak da će sada u svim predstavništvima dolaziti do gužvi i zastoja jer se novi zakon ciljano obraća samo kvalificiranim radnicima. Ali pojačane navale na diplomatska predstavništva naravno nisu isključena. Tu će sigurno doći do pojačanja osoblja ali to je zadaća ministarstva vanjskih poslova", rekao je on.
_________________ "Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 11:36 |
|
|
Evo što više ne vjeruju u "cjelovitu i jedinstvenu BiH", već što ne vjeruju ni u ono što im Alija zadržao.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 11:46 |
|
|
https://p.dw.com/p/3O4x8 Bolje pročitati izvornu stranicu, jer tamo se spominje regulativa za osobe starije od 45. god.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 12:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60128 Lokacija: DAZP HQ
|
Diablo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Prvih 6 mjeseci pad od 5% u Federaciji, pritom Hrvati uglavnom stagniraju znaci pad kod Muslimana je oko 6.5%. Nastavak istog trenda od prošle godine.
Nije se bezveze poklopila ova demografska nakba sa SDA potezima u zadnje vrijeme gdje se čini da su trashali BiH i briga ih je za zajedničke institucije. Kada Hrvati stizu na 20% u ovoj nakaradi računajući trenutne trendove??Ukljuci i malo maste slobodno jer nista vise s bosnjama nije nemoguce... ako smo trenutno na oko 3000 rođenih po službenim podacima, odnosno 3300-3400 s rođenima u RH, u ovom trenutku nam je udio rođenih u BIH oko 12%. zamislimo da održimo taj broj rođenih konstantnim, da bismo dosegli 20% udjela među rođenima broj rođenih u BIH broj rođenih u BIH treba pasti s 28500 na 17000 ili ti mora iseliti preko milijun ljudi, a da nijedan Hrvat ne iseli i da popravimo stopu fertiliteta. jednako kako je našem udjelu trebalo 60+ godina da spadne s rekordnih 24% 1948. na all time low 2013. od 15% tako treba i dug vremenski period da se taj udio popravi, ali on prije svega ovisi o iseljavanju druga dva naroda, tj. nije pod našom kontrolom (osim što blokadama pospješujemo kod svih osjećaj da je BIH neuspješna država).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 12:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60128 Lokacija: DAZP HQ
|
Rođeni 1-6 2017/2018/2019
USK 882/784/774 B. Krupa 89/76/76 B. Petrovac 30/17/19 Bužim 74/73/94 Bihać 195/211/201 Cazin 218/189/145 Ključ 37/25/25 Sanski Most 60/44/49 Velika Kladuša 180/149/165
PK 56/52/55 Domaljevac 6/4/3 Odžak 25/18/22 Orašje 25/30/30
TK 1.720/1.566/1.574 Banovići 107/94/68 Čelić 23/27/23 Doboj I. 32/33/39 Gračanica 177/165/180 Tuzla 420/375/361 Gradačac 174/173/169 Kalesija 122/118/124 Kladanj 38/30/31 Lukavac 173/160/144 Sapna 32/15/23 Srebrenik 156/132/161 Teočak 11/21/21 Živnice 255/223/230
ZDK 1.576/1.544/1.471 Breza 40/58/33 Doboj Jug 26/23/10 Zenica 500/497/499 Kakanj 207/205/182 Maglaj 97/86/83 Olovo 34/23/39 Tešanj 219/234/230 Usora 20/14/5 Vareš 15/18/14 Visoko 153/145/144 Zavidovići 159/139/130 Žepče 106/102/102
BPK 117/130/82 Foča 10/6/5 Goražde 104/122/75 Pale 3/2/2
SBK 953/969/888 Bugojno 106/138/121 Busovača 87/57/60 Dobretći 1/1/0 Donji Vakuf 68/52/59 Fojnica 59/38/41 Uskoplje 67/81/56 Jajce 56/89/73 Kiseljak 76/82/63 Kreševo 21/18/11 Novi Travnik 94/137/114 Travnik 210/193/183 Vitez 108/83/107
HNK 775/821/758 Čapljina 74/81/58 Čitluk 64/70/81 Jablanica 39/37/31 Konjic 83/77/84 Mostar 439/472/438 Neum 1/9/4 Prozor 29/34/34 Ravno 0/0/0 Stolac 46/41/28
ZHK 316/312/303 Grude 46/37/41 Ljubuški 83/76/70 Posušje 59/60/61 Široki Brijeg 128/139/131
KS 2.118/2.118/2.027 Centar 313/266/273 Hadžići 134/110/122 Ilidža 309/380/416 Ilijaš 113/134/102 Novi Grad 536/552/535 Novo Sarajevo 346/335/282 Stari Grad 187/181/150 Trnovo 7/6/5 Vogošća 173/154/142
K10 180/167/172 B. Grahovo 1/1/2 Drvar 21/10/11 Tomislavgrad 62/50/64 Glamoč 16/25/12 Livno 70/60/77 Kupres 10/21/6
live prijenos propasti kroz zadnje 3 godine.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Burekspinat
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 13:46 |
|
|
Sarajevo>Banja Luka>Zenica>Mostar>Tuzla
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 13:50 |
|
|
Burekspinat je napisao/la: Sarajevo>Banja Luka>Zenica>Bijeljina>Mostar>Tuzla
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 13:52 |
|
|
Burekspinat je napisao/la: Sarajevo>Banja Luka>Zenica>Mostar>Tuzla Sarajevo>Banja Luka>Zenica>Mostar>Bijeljina>Ilidža>Tuzla Tuzla na 7. mjestu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 13:52 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Burekspinat je napisao/la: Sarajevo>Banja Luka>Zenica>Bijeljina>Mostar>Tuzla Kod rodjenih, poprilično sam siguran da Mostar ima vise od Bijeljine. Kao grad je Bijeljina 20 000 stanovnika manja, kao opcina 2000 veća. Hrvati u Mostaru imaju 11 promila natalitet i 2-3 promila prirodni prirastaj (oko +100 ili +150 godišnje),, najvitalnija urbana populacija u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: 1995.-2019. Krah multietniĆarsko-demografske politike baznian muzlims Postano: 18 kol 2019, 14:09 |
|
|
Sarajevo kao grad (4 općine) ima oko 145 manje rodjenih kroz zadnje dvije godine, samo prvo polugodište.
Novo Sarajevo kao “radnički kvart” spalo sa 346 na 282.
I to samo 6 mjeseci. Cijela godina, Sarajevo ima pad nekoliko stotina, drugo polugodište prošle godine je nosio skoro sav pad te godine.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|